Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wormblad

0 bejegyzést írt és 412 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Mindenki használt már életében alufóliát arra, hogy a szendvicsét abban szállítsa, amíg megeszi. Arra is fogadok, hogy a magyar lakosság java része sütött már krumplit benne tábortűz hamujában. Ennél tovább azonban az…..
wormblad 2015.07.09 22:31:05
@Don't Panic, Stay Calm: Arra a kiegészítésre gondolsz, hogy óvatosan kell hozzányúlni az ipari fóliához? :) Mert egy vastag alufólián simán látszik, hogy az már inkább fémlemez. Vagyis aki odafigyel, az látja. :)
wormblad 2016.02.22 08:42:05
@Don't Panic, Stay Calm: Igazad van. Szívesen.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Necces téma. Hiszen senki sem szeret beszélni a csupasz hátsóval tolunk egy barnát az útilapu közé című kínos közjátékról, a csajok naturális pisilési dilemmáiról és a túra közben beállt Vörös Forradalomról a Mi-Chod-a-Com-Bokh-völgyben. Arról…..
Moha és Sáfrány Gyökérkenyér 2015.03.12 21:51:33
Ezt a kenyeret szuper egyszerű megcsinálni, nem kell hozzá semmilyen speciális eszköz és maximum 8 percet rabol el az ember életéből.Sok fajta típussal kísérleteztem, és sok kedvencem van, de valahogy az elmúlt fél évben ez a befutó. Más fajtákat is szoktam sütni, de nyugodtan…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Aki csak viselt valaha bármilyen lábbelit az élete során, az legalább egyszer közelebbi kapcsolatba került azzal a gyönyörűséggel, amit úgy hívunk, hogy vízhólyag. Ennek kialakulásának csökkentésére osztok meg most…..
wormblad 2015.07.09 22:17:22
@Don't Panic, Stay Calm: Hát tényleg egyszerűbb :) A vastagabb térdharisnyán, ami olyan selymes tapintású, nagyon jól csúszik a pamutzokni.
A legtöbb ember annyira fél mások előtt beszélni, hogy inkább meghalna! Legalábbis, így mondják ;-) De bármennyire félsz is, mégsem úszhatod meg, hogy szerepelj. Meg kell csinálnod! Hogyan csinálják a nagyok? Nézzük!   Az öt legkedveltebb lámpalázas módszer: 5. a…..
Nemrég rávett az asszony, hogy menjünk el az IKEA-ba. Nem sok idő kellet hogy rájöjjek, van pár dolog, ami hasznosítható lehet túlélő-prepper-paranoid vonalon. Lássuk: FRAKTA Vitorlavászon Inkább ponyva, mégpedig igen nagy, 240 x 310-es. Az oldalai 75 centinként riglizettek.…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam már ma jelentkezett a poszt-karácsonyi trauma: hirtelen vége lett, amire annyit vártam, a hétfőiség-fíling néhány észlelt plusz kilóval együtt cseppnyi lelki ürességet is hozott magával. Azt hiszem nincs mit tenni, ilyen helyzetben,…..
wormblad 2010.12.27 20:15:01
@KentaurBen: Oké, meghívatlak vele, kábé 5-6 év múlva kerülhet rá sor:), agancsos karosszék nem biztos, hogy lesz, de a többire szerintem nagyjából lehet majd számítani.
ágy - asztal - tv Karifa másképp 2010.12.20 16:12:18
Van köztetek olyan, aki nem valamelyik (holt vagy élő) örökzöldből választva állít karácsonyfát? Környezettudatosság, kreativitás rulez? Avagy toll a tradíció fülébe? ..
Ha Izraelbe mész, ki ne hagyd a Holt tengert! Különleges látvány, élmény és főként semmivel össze nem hasonlítható érzés fürödni benne. Viki bácsi egyszer már - tudományos alapossággal - beszámolt róla ebben a blogban. Mi Jeruzsálemből mentünk át, le volt foglalva…..
wormblad 2010.11.02 23:09:45
@peca1000: Én azért klasszul leégtem, szóval kellett volna a napolaj. Bár órákat töltöttem a vízben lebegve, miközben bámultam Jordánia hegyeit a túlparton... Hihetetlen a súlytalanság-élmény...
Ein Gediben szálltam meg, ahol a kecskék csak úgy besétálgatnak a szálló kertjébe.:)
Visszavágyok.
Manapság már nem csodálkozunk azon, ha valaki délután kifaragja a töklámpását, majd este - mondjuk Drakulának öltözve (sic!) - elmegy egy Halloween-partyra, másnap meg kimegy a temetôbe, és mécseseket, meg virágot helyez elhunyt szerettei sírjára. A legtöbb blogon is…..
Pályázat hirdettetik a következő feltételekkel:Ballada írandó a címben megadott témára, az alább felsorolt ideiglenes formai paraméterekkel:- tizenkét darab nyolc soros versszak (mert könnyen elosztható 2, 3, 4 vagy 6 pályázó között)- keresztrímes szerkezet (a-b-a-b-c-d-c-d)- a…..
wormblad 2010.10.30 09:33:54
@Lobra: Rád bízom a finomítást, nem jut eszembe semmi, csak egy másik versszak:

Nem jött be az almás tervem,
Megmentették a lányom,
Én meg újra elvesztettem
Szépségbeli fölényem.
Pedig ha a gyerek tudná,
Nekem ez mily trauma,
Kisminkelné magát csúffá,
Ne szenvedjen az anyja.
Hogy láthassuk, mi mindenbôl áll össze a magyar fejekben az, hogy "mediterrán", a következôt szeretném kérni tôled: Írj kommentbe egy szót, ami építészetileg vagy lakberendezési szempontból - de lehet ez egy színvilág, egy anyag is -  eszedbe jut, ha meghallod azt…..
wormblad 2010.10.09 16:52:49
Ujjgyakorlatok Mortalitás * 2009.11.28 13:07:00
Az evilágról való eltávozás sokszínúségében tobzódunk alább; a teljes mű jó néhány egyéb módozatot is felsorol.Megszületünk, vegetálunk –szabványos és sablonos;eltérést csak távozásunkkülönböző módja hoz.Elkapja a kaszás embera mezőn a parasztot,az atléta…..
wormblad 2010.08.08 12:21:04
@Lobra: grat!:) :D én kissé tovább mentem egy mellékúton, és pár éve egy kézimeghajtású centrifugán agyalok, ha összeomlana a civilizáció, áram nélkül maradnánk, meg ilyesmi. Két technikai berendezés életbevágó: hűtőszekrény és centrifuga. Hűtőszekrényt állítólag össze lehet rakni két agyagedényből, közöttük állandóan nedvesen tartott homok lenne a "motor", de a centrifuga esete bonyolultabb: tányér-kúpkerék meg valami jó áttétel, sajnos nem értek hozzá...:)
wormblad 2010.08.08 12:41:11
@Lobra: Igen, igen, mondanom kellett volna, hogy mángorló nem jöhet szóba, nem túl kíméletes bizonyos anyagokhoz, ruhadarabokhoz, mindenképpen a modern változatot kell átalakítani.
A hűtőszekrényhez van már itthon egy nagy virágcserép, még keresem a beleillő kisebb méretűt, homokot majd valamelyik játszótérről, és patak az nincs, maximum a Duna az utca végén, vagy a fürdőkád, de asszem, úgy nem volna párolgás, szóval inkább locsolgatással kell ezt megoldani.:)
wormblad 2010.08.08 12:50:26
@Lobra: Valamelyik national Geographicban olvastam, a sivatagban nagyon jól működik. Majd beszámolok róla, ha meglesznek a még hiányzó alkatrészek.
Satyrblog Hírmegosztó 2010.05.17 13:05:00
Mélyen Tisztelt Publikum,Ez itten tartalmát tekintve egy szolgálati közlemény. Kényszerű szünet állt be a máskor oly élénk információfolyamban, aminek magam vagyok a kiváltó oka. Nagyon kedvező ajánlatot kaptam attól a könyvgyártó és kiadó vállalkozástól, amely…..
wormblad 2010.06.02 20:33:15
@Lobra: Ahogy ígérted, rögtön szóltál is, köszönöm. Annak nagyon örülök, hogy keményfedeles lesz, a tartalom igazán megérdemli. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem tudom 15-én továbbadni. De nem gond, keresek valami áthidaló ajándékot (az első köteted már megvan neki), és akkor majd később. Köszönöm.
wormblad 2010.06.19 10:45:22
@Lobra: Örülök, hogy már nem kell sokáig várni rá. Az ajándékot megoldottuk, nem is baj, hogy lesz még egy nagy meglepetés, mert az lesz neki, tudom. Nekem nem meglepetés lesz, de legalább annyira örülni fogok neki én is.
wormblad 2010.07.08 20:19:29
@Lobra: A korábban beharangozott "dedikáló délután" tehát hamarosan aktuális lesz. Nagyon örülök.:) Az elérhetőségemet elküldtem, a többi részlet pedig: bármelyik nevem bármilyen szövegbe ágyazva.
Ujjgyakorlatok Beharangozó 2010.05.30 16:41:00
Tisztelt Olvasók - az áprilisi hónap elmúlt egyetlen bejegyzés nélkül, és már-már ez fenyegette a májusit is. Ezt a csúfságot elkerülendő, szívesen osztom meg a hírt: még júniusban megjelenik a "Tematikus gyakorlatok" című kötetem, szerves folytatásaként az…..
wormblad 2010.07.08 19:49:42
@Satyr: Bizonyosan rengeteg érdeklődő van, bár ez a blog egyelőre mindössze 2 személy (kiegyensúlyozatlan) szövegelése.:)
 A kórusmű utolsónak tervezett darabja, ismeretlen angol költő "Deo Gracias" című verséreDeo gracias!  [Thanks be to God!]Adam lay i-bounden, bounden in a bondFour thousand winterthought he not to long. Deo gracias!And all was for an appil,an appil that he tok,As clerkes…..
wormblad 2010.05.19 17:59:05
@Franci1969: Szia Franci, megérkezett az email, mintha nem lenne benne a saját "Procession" változatom, és a "There is no rose" utolsó 2 sora is más, de azt nem tartom különösebben sikerültnek, úgyhogy mindegy is. És régebben már fejtegettem itt valahol, de most se gondolom másképp: szavazni nem akarok, nem fogok, ne haragudj.
wormblad 2010.05.20 19:44:04
@Franci1969: Nagyszalontán? Azt hittem, valahol a közelben énekeltek majd. De kár...
Satyrblog Műfordítási staféta 2010.05.18 21:15:00
Minden felesleges szószaporítás helyett beszéljen mistinguett: Egy feladattal szeretném megbízni a Satyrblog tehetséges olvasóit, már ha nincs ellenükre. Aki ellátogat a blogomra hébe-hóba, az esetleg láthatta már, hogy nemrég megpróbáltam elkövetni egy műfordítást, finoman…..
Félrefordítások Vers mindenkinek 2010.05.15 05:55:00
Az alábbi, mB-től érkezett beküldésnek a hétvégi véleményesek között van a helye. Oly ritkán verselünk a blogon, úgyhogy nézzük. A tévében megy folyamatosan az utóbbi időben egy reklám (talán ásványvíz - nem is emlékszem), és ezt hallom naphosszat: „Víz! Se ízed…..
Satyrblog Vega ez is 2010.04.28 08:28:00
Alább nem növényi diétáról van szó - de át is adom a szót Bálintnak (mB): Sziasztok, küldök egy Suzanne Vegát ismét, arra ébredtem, hogy lefordítottam. Egyik kedvenc dalom tőle, itt meg is hallgatható:Nem érzem, hogy teljesen sikerült volna akár az első versszak sok…..
wormblad 2010.05.03 19:21:41
@Lobra: isa, elrugaszkodott vala, de igen jónak találtatik vala :)
Share | Elôzô, kuckós poszt eszembe juttatott egy kósza kérdést: te vajon tennél hintát a lakásodba, attól függetlenül, hogy nincs gyereked? Nem függôszéket, hintát. Be mernéd vállalni, hogy igenis  - miközben mondjuk napközben felelôsségteljes munkát végzel -,…..
ágy - asztal - tv Kuckó-fless 2010.04.14 11:33:00
Share | "Ha én FELNŐTT volnék, akkor sosem ülnék a széken, hanem mindig térdelnék, fehér kesztyűs kezem végighúznám minden vaskerítésen, a fogmosó pohárban csíráztatnám a datolyamagot, megennék egy-egy nagy tábla csokit minden ebéd előtt, és valószínűleg kézzel…..
Ünnepekre, ünnep utánra vidítsuk magunkat Sir Philip Sidney I. szonettjének magyarításával. Ha valaki ismer "hivatalos" magyar fordítást, kérem, ossza meg velünk.Hivatalosat eddig nem találtunk, de a szokott asztaltársaság eddig három amatőr megoldást prezentált: az…..