Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sonero

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karibi utazások szezonja van, itt az ideje hát, hogy hosszabb szünet után újabb poszt szülessen a "Karibi körkép" sorozatban. S habár eredeti célom az volt, hogy inkább a kevésbé ismert szigetek, területek felé lépegetek, mégsem hagyhatom ki a Bahamákat - ez a hely talán még…..
Végre megírhatom azt a bejegyzést, amelyet szívem szerint már 3 évvel ezelőtt megírtam volna.Az utóbbi időben nem sokat írtam a blogra - ennek oka az volt, hogy írtam egy könyvet, felvállalva a valódi nevem, a szcientológiával kapcsolatos "élményeimről", valamint…..
Én tényleg nem értem, hogy miért ez a hír napok óta. Most egy kicsit vonatkoztassunk el az aktuálpolitikától, és attól, hogy a mindenkori ellenzéki szempontból annál jobb, minél rosszabb az ország helyzete. Ennél sajnos most sokkal komolyabb a helyzet. Nézzük madártávlatból…..
 Az adórendszer nem csupán Magyarországon, hanem a gazdasági fejlődés útján haladó országok legtöbbjében is a gazdaságpolitikai alkalmazkodás legközvetlenebb eszköze, s már csak emiatt is olyan sebességgel változik, hogy nehéz róla tartósan érvényes értékelést, akár…..
Egy dolgot szeretnék előrebocsátani: az, hogy valaki propagandavideót gyárt, nem bűn. Ez is egy létező foglalkozás, én személy szerint – statisztikusként – biztos nem űzném, mert felfordul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy az lenne a munkám, hogy olyan eredményeket…..
Mára rendelt posztunk Havanna egyik emblematikus kocsmájával, Hemingway és Graham Greene hajdani (ugyancsak egyik) törzshelyével, és természetesen ennek leghíresebb produktumával (egyben Kuba folyékony nemzeti szimbólumával) foglalkozik. A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva…..
sonero 2010.03.04 20:11:30
@kinney: Kinney, Hogy milyen volt régen a Bacardi, azt nem tudom. Hogy milyen most, azt igen. A jelenlegi kubai rumok ízvilága nagyon különbozik a Bacardiétől. Csak egy további példa: nemrég adták vissza a Matusalem rum gyártási jogát az eredeti tulajdonosnak, aki Dominikán készíti tovább. A kubaiak most Santiago néven gyártják a régi Matusalemet. Hasonlítsd össze a kettőt. Teljesen más karakter a két rum. Úgyhogy félrevezető azt ajánlani, hogy nyugodtan lehet Bacardiból készíteni a kubai koktélokat: teljesen más eredményt ad. Magyarországon is lehet kapni Havana Clubot, abból kell csinálni, ha valaki az eredeti ízvilágra kíváncsi.
sonero 2010.03.04 21:00:18
@Styxx: Pedig Florida tényleg szarabb hely (ezt persze nem az életszínvonalra mondom).
A Cloudy Bay a legismertebb és a legjobb új-zélandi pincészetek egyike. A 80-as közepén alapították, gyorsan befutott, hátszele erős, már csak a tulajdonosa miatt is, amely nem más, mint az LVMH Group; az LV a Louis Vuittont, az M a Moet-t, a H a Hennessyt jelenti. A Cloudy Bay sauvignon…..
A sauvignon blanc az a fajta, amiből igazán jót talán ha egyszer ittam. Nyilván ez az én hibám is: magyar polcról előbb veszek le egy furmintot, hárslevelűt, olaszrizlinget, mint sauvingnon blanc-t. Külföldről meg elsősorban rajnait, esetleg zöldveltelinit rendelek –…..
sonero 2009.09.04 00:13:01
@Kabócás: A legcsodálatosabb SB, amit valaha ittam... Nincs rá szó...
Kaptam a brit Decantertől egy hírlevelet, amiben a főhír a következő volt: "Hivatalos: Chilében készül a világon a legjobb sauvignon, rizling, pinot noir és cabernet-alapú házasítás." Anyátok, gondoltam. A linkre kattintva a "Chile diadalmaskodik a Decanter World Wine…..
sonero 2009.09.03 21:30:51
Először szólok hozzá ehhez a bloghoz, egyébként kedvelem. Nem vagyok elmélyült tudású borivó, csupán egy szenvedélyes műkedvelő. Kb 2-3 éve kezdtem el komolyabban bort inni, ma viszont havonta elköltök rá kb 50-60 ezer forintot.

Szóval a lényeg. Korábban csak magyar bort ittam. Tényleg végig kóstoltam sok mindent, imádtam a magyar borokat. És főként a Bortársaság tanácsai alapján tettem ezt. Most volt augusztusban ez az akciójuk a külföldi - köztük chilei - borokkal és valami alapvetően megváltozott bennem azóta. Korábban is ittam "újvilági" borokat, de nem tudatosult bennem, hogy nekem ez a stílus jobban bejön. Most ott tartok, hogy nem tudok olyan jó érzéssel meginni egy Taklert, mint korábban, pedig tudom, hogy tisztességes, jó bor. De vettem például egy portugál bort is, és ott is éreztem azt a "hagyományos", "európai" ízt, ami nekem már nem olyan izgalmas és inspiráló. Új Zéland, Ausztrália, Chile és Kalifornia hirtelen sokkal izgalmasabb lett. Hozzáteszem, hogy közben itthon Sauska lett számomra a non plus ultra. Imádom. Lehet, hogy sokakat megbotránkoztatok ezzel, ráadásul nem ismerem a technológiai különbséget, de ennek a posztnak kapcsán ezt mindenképpen el akartam mondani. Szóval Chile - ahol egyébként kevésbé érett koromban volt szerencsém személyesen is ellátogatni -nem feltétlenül csak divat, hanem eltérő ízlés dolga is. Ami nem jobb vagy rosszabb, csak más.
sonero 2009.09.03 23:54:29
@kúrórudi: Már ne haragudj, de egyrészt a blog neve is alkoholista, másrészt meg elég drága borok is lecsúsznak. Most szégyelljem magam?
salsa Mi az a timba? 2009.06.17 16:29:00
tettem fel magamnak (és másoknak is) a kérdést, melyre, mint kiderül, nem egyszerű válaszolni. Sokszor hallottam már a kifejezést, szembetűnően sokszor csak az utóbbi időben, amikor már van a timbának szentelt buli is. Nem, nem fogom megmondani a tutit. Nem tisztem, s őszintén: nem…..