Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The_Mask

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a 41-es viszonylat a Fonódó révén immár Óbudáig jár, a "41-es villamos" kifejezés számomra még mindig a némileg falusias környezetben közlekedő déli szakaszt jelenti Rózsavölggyel, Kőérberekkel és a Kamaraerdővel. Az eredetileg HÉV-nek épült vonal fekvés és forgalom szempontjából is kívül…..
The_Mask 2018.04.06 15:31:21
@Rocko-: Hogyne, minden műszak végén az utolsó villamos... Legalábbis remélem nem várja meg az elsőt nyílt pályán... ;)

Mask
2016-hoz hasonlóan 2017 utolsó előtti napja is a Nohabok jegyében telt. Az előző évihez képest annyi újítás volt, hogy a nyolc mozdony most nem egyetlen szerelvényként ment le Tapolcára, hanem két vonatként: az út végét az egyik a Balaton északi, a másik a Balaton déli partján…..
The_Mask 2018.02.12 15:17:28
@Hamster: A win 10 alapból tud ilyet, a win 7 hez pedig a dualmonitortool.sourceforge.net/ cucc tud konnyen ilyet.
(A win 7 csak egy hatter image-t tud, de ha egymas melle szerkeszted a ket kepet, akkor mukodik az hogy dual monitoron ket kep legyen.)

The_Mask
Két éve összedobtam egy - reményeim szerint - a hetvenes-nyolcvanas évek szintetizátorzenéire hajazó darabot. Ez ugyan nagyon nem az én műfajom, de gyerekkoromban mindig ilyenek szóltak a magyar tévé tudományos-ismeretterjesztő műsoraiban, és hiányzott ez a fura, gépies hangulat. Jó volt felidézni,…..
HamPLÓ Nohabbal az éjszakába 2017.04.03 07:00:00
2016 utolsó előtti napjáról már meséltem, a tapolcai mozdonyfelvonulást meg is mutattam, de a nyolc Nohab és tizenhárom kocsi (12 + 1 fűtő) hazaútja is élmény volt számomra: ugyan csak három helyen tudtuk elcsípni a szerelvényt, de mindegyiken eggyel sötétebb volt, mint az…..
Elég nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a folytatására, mert a Birodalom visszavágot leszámítva a folytatások általában rosszabbak, mint az első rész - másrészt viszont annyi érdekes hangszer maradt még, amit meg lehetne mutatni... Szakértelem híján megint csapongani…..
HamPLÓ Repül a, repül a... híd! 2015.03.27 01:40:12
A Budaörsi út vonzáskörzetében (de azért szerencsére nem teljesen mellette) nőttem fel, és szüleim a tanúk arra, hogy gyerekkorom egyik legkedvencebb programja a daruk, markolók, bulldózerek, betonkeverők és légkalapácsok nézegetése volt. Volt belőlük dögivel arrafelé akkoriban! Már csak a régi…..
Írta valaki, hogy legyen közlekedéses bejegyzés, mert a törzsközönségnek arra van igénye, és ki vagyok én, hogy ne hallgassam meg az ilyen kéréseket? :) A múltkor mutattam képeket arról az igencsak forgalmas decemberi estéről, ahol szerepelt egy összvissz két kocsival induló…..
A Severin híd után egy másik klasszikust szeretnék bemutatni, a kedvenc székesegyházam mögött álló Hohenzollerbrückét: "Hohenzollernbrücke Köln" by Thomas Wolf (Der Wolf im Wald) - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons A Hohenzollern-házról elnevezett átkelő…..
Hétfőn alkalmam volt megnézni Debrecen hetedik alacsonypadlós villamosának sínre rakását. Pályaszám szerint ugyan már a kilencedik CAF lenne, de nem aszerint szállítanak, így lehet, hogy az 519-es (a sorozatot a Ganz-Hunslet kocsik mögé számozzák) lett a hetedik: A lerakodást a…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
The_Mask 2013.01.09 20:04:56
Blümchen hol marad?

www.youtube.com/watch?v=cVmdG9YNHI0
Ezzel a mixxel azt hiszem mindent felsorolunk, talán van egy olyan szám benne, ami ma is vállalható.

és a Scooter?
www.youtube.com/watch?v=okkNBxS3LMU#t=21s
Itt is van talán két vĺlalható. A többi...

Mask
Valaki szomorkodott a kommentekben, hogy a vasutas témák nem olyan érdekesek, mintha villamosokról írnék, hát most megpróbálom úgy kavarni a dolgot, hogy annak ellenére vasút legyen az írás tárgya, hogy villamosról írok - és még egy kis belsőégésű pöfögés is beleférjen…..
A Ferrari az F138 kóddal fémjelzett autójával kíván 2008 után először bajnoki címet szerezni a Forma-1-ben. A pilótafelállás, a szenvedély a győzelem iránt változatlan, a technikai részleg megerősített. Hogy ez elég lesz-e az elmúlt években legyőzhetetlennek tűnő…..
Szívesen cifráznám, volna is mivel. De a technikai részletek és az élet a futóműállítás után egyelőre ráér. Az első próbaút videója, az viszont nem várhat. Íme, a csecsemő hangyász első ügyetlen, óvatos lépései a nagyvilágban. Köszönet Tóth Zolinak és Drága…..
Annak idején imádtam a Hadtörténeti Múzeum udvarát, ahol mindenféle nagyobb darab haditechnikai cuccok voltak kiállítva, kézzelfogható közelségbe hozva azokat a dolgokat, melyekről az akkori hazai ismeretterjesztő irodalom is bizony a tárgyszerűség néminemű mellőzésével írt…..
A cím nem egy politikai párt buta kampányszlogenjének paródiája, hanem a szentpétervári Hadtörténeti Múzeum - korábban Tüzérségi Múzeumként ismert intézmény - egyik egyedülálló állandó kiállításának neve. A 2009. november 10-én 90. születésnapját ünneplő Mihail…..
HamPLÓ Szabadság híd updated 2009.12.06 22:54:00
Csak úgy, "dokument jeszty" jeligére egy kép a Szabadság híd végre (ismét) teljes díszvilágításáról:..
The_Mask 2009.12.08 12:47:06
@Hamster:
@yomsisi:
Ez _disz_ kivilagitas, azaz mint sokminden disz, egy kicsit ertelmetlen, es kisse kenyelmetlen (pl. a magassarku cipo). En elviselnem... A szepsegert szenvedni kell...

A lanchidon a belso iv egyatalan nincs kivilagitva, szerintem a Szabadsag hid igy inkonzistens. En arra vartam "a" foto elkeszitesevel, hogy a belso oldal is teljes legyen. Kepzeld: a hid kozepen allvanrol az egfele, halszemoptikaval...
Az az erzesem, hogy halszem optikam elobb lesz, mint teljes iv kivilagitas a belso oldalon...

Mask
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
The_Mask 2009.11.23 22:39:15
Erős a mezőny, van még 2 egész hónapunk a remek 2009-ből, így nem állítom, hogy ez a levél lesz az idei nyertes, de az tuti, hogy nagy esélyes. Katalin elképedve látta, hogy a Szob-Budapest vonat elfelejt megállni a Nagymaros-Visegrád állomáson, ahol reggel 7:40 lévén egy rakás…..
The_Mask 2009.10.29 14:05:12
@Dariengo:

En kisvasutnal lattam ilyet, ketszer gurultunk vissza a lejto aljara, vegigment homokkal a kalauz srac, es utana meg tolni is kellett egy szakaszon a kisvasutat.
The_Mask 2009.10.29 23:39:13
@Bettyno:

Sajnos, nem voltal szabalyos, velem is elofordult ugyanez, es fizettem is miatta, ha olyan allomason szallsz fel, ahol van jegykiadas, akkor ott meg kell vedd a jegyet. En beprobalkoztam volna azzal, hogy azt mondom, hogy a kovetkezo (!Budapesten beluli! megallonal leszallok), majd hirtelen a megalloban (ahol tudom, hogy nincs jegykiadas) "meggondolom magam", es visszaszallok a vonatra. Van olyan mav alkalmazott, aki eyt megerti, van akinel ezt sem lehet eljatszani.

De sajnos ez a szabaly.

Szerintem mozgalmat kene inditani a szabaly megvaltoztatasara.

Mask
Mozdonyágy Második 4 fiókgörgő 2009.05.24 22:06:58
Szóval, az úgy lett, hogy beszereltem a másik négy (a maradék) fióksint. Az ágy középső elválasztó-merevitő lemezén egymással szemen vannak a sinek, igy azokat közös csavar tartja, 4-es metrikus csavar (összesen 6 db). Itt fordult elöszőr elő, hogy a fiam teljesen és…..