Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csehmatyi

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Magyar bajnoki meccsen akkor lesz söröd, ha ismersz valakit a sor elején...” – Gy., magyar szurkoló, Coelho nyomán. Stadion épülhet-szépülhet, de a fenti mondás igaz volt ötven évvel ezelőtt és igaz lesz ötven év múlva is. Ennek ékes bizonyítéka, hogy az igazán jó büféket országszerte ismerik –…..
csehmatyi 2017.09.11 07:55:14
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
csehmatyi 2010.08.16 10:58:06
@Thargoff:
csatlakozom (Werder Bremen), nem svábok ugyan, hanem Hansa-város, de a gazdálkodásuk hasonlónak tűnik, azzal a különbséggel, hogy egy lényegesen szegényebb vidéken (Bréma vs. Baden-Württenberg) próbálnak megállni a lábukon.
Kívácsi vagyok, mit fognak tudni kihozni Özilből, emlékeim szerint 4 millió EURO körül vették a Schalke-től.
Kerülném itt a politikailag áthallásos megfogalmazásokat, így nem mondom, hogy az szövetségi kapitányt is utolérte az elszámoltatás, mert hát nem nagy dolog belátni, aki a prímást fizeti, az rendeli a zenét is. Új elnökség, új kapitány, gondolom új program is lesz majd.…..
csehmatyi 2010.07.23 09:26:15
@bz249: elképzelni nem tudjuk, hogy a németek mennyi pénzt öltek a mai utánpótlásuk kiépítésébe. Törvényszerűen jöttek az eredmények, az elmúlt évek U-világversenyein általában jó eredményeket értek el.
Ha elindítanak valamit, akkor nem fogja a következő elnökség csakazértis megfúrni. Ja, és az elnökök sem váltakoznak kétévente.
Ráadásul a németeknél cool dolog, ha focizik a gyerek (a betelepülőknek a mai napig az érvényesülés egyik lehetősége), nálunk a foci népszerűsége nem a kicsiknél nem ugyanaz, mint mondjuk 20 éve volt...
csehmatyi 2010.07.23 09:33:14
@csehmatyi: pontosítva: nálunk a foci népszerűsége a kicsiknél nem ugyanaz, mint mondjuk 20 éve volt...
A futball sötét ősatyjának két deformált gyermeke valahogy úgy érezzük, az utóbbi évek legérdekesebb döntőjét fogja játszani. A mezei szurkoló számára egyik sem szimpatikusabb lényegesen a másiknál, vagy bárminél, amit a kutya talált az  árokparton, egy…..
Tudjuk, hogy el vagyunk késve vele, és valószínűleg már nagyon sokan látták, de egyszerűen nem fér bele, hogy nálunk ne legyen kint ez a reklám. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem már semmi türelmem nem maradt a reklámokhoz, egyszerűen képtelen vagyok elviselni őket. Ezért…..
csehmatyi 2010.05.21 17:13:19
gratulálok a blog frissességéhez, azt hiszem, tegnap kerültek fel az első videók a netre, holnap lesz a tv-premier..
www.facebook.com/nikefootball?v=app_10442206389&ref=ts
Van fent egy 10 perces is, ahol a rendező is beszél a forgatásról.

Cannavaro: nem Sinatra, hanem egy Bobby Solo nevű olasz amorúzó (Una lacrima sul viso...), a kísérővideóban meg is köszöni neki.

Az is aranyos, ahogyan Rooney oktatja Federer-t pingpongban.
Nou San Trafford Hajrá, Bayern! 2010.05.20 10:31:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nyerik meg a mérkőzést.)Mi már nem szeretnénk szólni ahhoz a komplexusokkal küzdő réteghez, amely tényleg elhiszi, 2010-ben…..
csehmatyi 2010.05.20 11:29:03
@NovusOrdoSeclorum:
van Marwijk nem fogja bántani Mark-ot, mivel Mark a tulajdon veje...
Nou San Trafford Mocskos Bayern! 2010.05.19 13:00:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) A szerencse fogalmát (értsd: orbitális disznó mák) Münchenben találták föl, de a bajorok…..
A Vatera összesen négy ügynökséggel dolgozott együtt a verás kampány során. Az online és offline is jelentkező buzz a kampány egésze során kiemelkedő volt, mely nagyban hozzájárult a sikerességhez. Ennek fenntartásában elengedhetetlen szerepe volt a közösségi oldalakon…..
Úgy volt eddig az NST a német focival, ahogy az átlagember a szadó-pornóval: rápillantunk, mert mégiscsak izé, aztán elkapcsolunk, mert annyira azért mégsem izé. Elismerően bólogattunk a Ballack – Zé Roberto – Lucio fémjelezte Leverkusen BL-döntőbe jutásakor, de…..
csehmatyi 2007.07.18 15:59:35
Ha nagyon keményen fogalmaznék, akkor komoly jellemhibának tekinteném, ha valaki a Bayern-nek szurkol, de eddig azért nem akarok elmenni. Mindenesetre kevés dologért tudok annyira szurkolni, mint az ő sikereik ellen (nem egy szimpatikus magatartás, be kell vallanom). Nem emlékszem olyan Bayern-re, amelynek a JÁTÉKÁÉRT lelkesedmi lehetett.

Ugyanakkor a következő névsorban szereplő tagok kevés sportbarát szívébe lopták be magukat:
Matthaus (ezt nem kell magyarázni), Kahn (legszebb volt,a mikor néhány éve gyakorlatilag megverte Andreas Herzogot, aki akkor éppen a csapattársa volt), van Buyten (inkább pankrátornak kellene mennie, mint az apukájának), Lucio, Jancker (ő szegény csak félemetesen nézett ki), van Bommel, usw.
Ráadásul évtizedek óta csak olyan hátvédet szerződtettek (a Császár nem hátul kezdett), akineka láncfűrész és a hentesbárd volt a jele az oviban.
Mindenesetre pénzügyileg teljesen más ligában játszanak, mint bármelyik más német csapat (és ez főleg a Hoeness érdeme). Eddig az igazán nagy bevásárlásokat egy kicsit inkább "svábosan" kezelték, nem voltak hajlandók igazán belenyúlni a zsebükbe. A tavalyi év sikertelensége után változott a helyzet, és tényleg nagyon nagy neveket igazoltak le. De... nem mindig a legjobb nevekből áló csapatok nyernek, és minden egyes vereségüknél nagyon fogok örülni.
Tavaly pl. a Werder sokkal jobb focit játszott, mint ők, s ők sem lettek bajnokok (ha Klose-nak nem csak azon jár az esze, hogy hova igazoljon, valószínűleg meg is nyerték volna).

Szóval nagyon nehéz elképzelni, hogy ne a Bayern legyen a bajnok, de minden "jóérzésű" ember szurkoljon ellenük!

Amúgy szerintem Ribery volt messze a legnagyobb fogásuk, nem is értem, hogyan mehetett el a bőrnadrágosok közé?

Igazi szervezőjük (játékmester) soha sem volt, és az lehet, hogy most is hiányozni fog a csapatból. Ráadásul néhány "sztár" nehezen fogja tűrni, hogy csak az amatőr-ligában lesz lehetősége pályára lépni.

antaladrián: igazán szimpatikus soraid ellenére remélem, hamarosan megmutathatod, hogyan kell rajongani kedvenc csapatodért a másodosztályban (na jó, ez azért hiú ábránd).
csehmatyi 2007.07.18 16:02:01
Nou San Trafford Végre vége 2007.06.18 11:59:00
Hiába lett az egyik fél bajnok a másik pedig egy tragikusan sikerült szezon végleges vesztese, egészen biztos, hogy a Barcelona játékosai még vasránap este, a Real Madridéi pedig valamikor hétfő reggel ugyanarra gondoltak elalvás előtt: végre vége. Az évtizedek óta…..
Megkapja majd a magáét később ez a lapos, Derby d’Italia nélküli, márciusra eldőlő, dögunalmas Serie A szezon, de mielőtt ez megtörténne, vállalkoznánk egy szezonválogatott összeállításának nem különösebben hálás feladatára. Tessenek parancsolni, íme az NST…..
Nagyjából nyolc évvel ezelőtt, 1999 május 26-án, amikor a Manchester United az utolsó másfél percben két gólt rúgva megfordította a Bayern München elleni BL-döntőt, nem én voltam az egyetlen, aki azt gondolta, ilyet soha többé az életben nem fog látni. 2007 június 9-én a…..
Nou San Trafford Mocskos Milan!!! 2007.05.22 11:01:00
(A szerdai nagy döntőre készülve ma azt mondjuk meg, miért nem nyerhetnek a szereplők. Holnap meg azt, hogy miért igen.) Mi itt Liverpoolban kicsit maradi, fix ideálokban hívő futballbarátok vagyunk. Két dolgot nem értünk csak mostanában. Egyrészt hogy hogyan is drukkolhat épeszű…..
Nou San Trafford Platini Öszödön 2007.05.16 04:34:00
Az, hogy a nemzetközi sportszervezetek csak egy kicsit korruptabbak és sötétebbek, mint egy közbeszerzési pályázat egy kelet-európai főváros metrójának megépítése előtt, eddig is közismert tény volt. Mint ahogy az is, hogy néhány műkorcsolya-pontozóbírót és a Nemzetközi…..
csehmatyi 2007.05.16 18:19:37
Rengeteg pénzt lehet keresni a BL-ben, de az igazán gazdag csapatok bevételeiben messze nem a legfontosabb tétel.

Alapvetően a három legfontosabb tétel:
- a jegybevételek
- média (elsősorban TV)-deal-ek (jogdíjak)
- egyéb kereskedelmi bevételek (merchandising, szponzori bevételek, stadion egyéb célú bevételei, stb.)
Általában országtól függően eltérő a különböző tételek aránya az összbevételeken belül (pl. Angliában lényegesen magasabb a jegybevételek aránya, mint a többi "nagy" fociországban, Olaszországban arányaiban nagyon magas a TV-jogdíj)

Nem állítom, hogy bármelyik csapatnak ne jönne jól a BL-lóvé, de emlékezetem szerint az itt szerezhető max. pénz szezononként (és csapatonként) 20 M EURO körül van (az is kb. egy-két csapat részére, a többi arányosan kevesebbet kap az elért eredmények függvényében), a 10 legnagyobb bevételű labdarúgóklub átlagbevétele jóval 200 M EURO felett van, tehát nem a BL-bevételek az igazán döntőek. Ugyanakkor a BL-siker generálja a legerősebben a többi lehetséges bevételt is, vagyis közvetve óriási a hatása a klub gazdálkodására.

Természetesen minél kisebb egy csapat, annál fontosabb számára pénzügyileg a sikeres BL-szereplés, s ha gyakran jól szerepel, a BL-sikerek hozadékaként előbb-utóbb nagycsapat lesz belőle (pl. Valencia, Lyon) ...

Nálunk ezzel szemben egy (sajnos csak elvi) BL-részvétel évekre behozhatatlan anyagi előnybe juttatná a klubot (normál esetben, kivéve Fradi).
Nou San Trafford Fin de un ciclo 2007.05.11 15:07:00
Két embert lehet a Getafe elleni összeomlás után sajnálni a Barcelonából. Egyrészt Jorquera kapust, aki csak a kupában véd, és hiába volt csütörtök este csapata legjobbja, mégis kapott négy gólt. Másrészt pedig Messit, akit Rijkaard el sem vitt Madridba, nehogy a Getafe…..
csehmatyi 2007.05.12 12:18:06
Semmi bajom Henk ten Cate-val, gyakran össze lehetett futni vele MTK-s évében az Oscar-ban is, teljesen szimpatikusan viselkedett ott is, de...

Mint edző sincsen vele semmi bajom, de miért olyan biztos benne mindenki, hogy ő fújta a passzátszelet a Barca-öltözőben? Gyakorlatilag kész tényként kezeli itt mindenki, hogy minden, ami jó volt, az ő műve volt, minden rosszért pedig a Rijkaard felelős. Honnan tudjátok??? Ten Cate nem tudott nálunk bajnokságot nyerni az MTK-val (vagy 10 ponttal maradtak le a Dunaferrtől), pedig Bélánk még csúcsközelben volt, idén az Ajax nem tudta megelőzni a szezon végére szabadesésben zuhanó PSV-t, ráadásul egyelőre még a BL-részvétel sem biztos. Ettől függetlenül lehet, hogy nagyon jó edző, de nem hiszem, hogy ő volt a Barca-sikerek egyetlen záloga.

Azt elismerem, hogy nem megy a csapatnak úgy, mint az elmúlt 2 évben, vagyis lényegesen rosszabbul megy... Jóllaktak a játékosok, mindent megnyertek már, ennyi szupersztár egy öltözőben esetében valószínűleg még az is problémaként merül fel az öltözőben, hogy melyikük farka a legnagyobb...

Összesítve szerintem a Rijkaard által vezényelt elmúlt két év mindenképpen a Barca aranykönyvébe fog kerülni, azt meg el kell fogadni a legelvakultabb Barca-szurkolóknak is, hogy nem lehet mindig mindent megnyerni (mondjuk egy ekkora pofon már más kategóriába tartozik).Ebben a spanyol bajnokságban bárki meg tudja verni a nagycsapatokat (egyszer-egyszer, a csillagok kedvező állása esetén).
Ettől még persze bajnokok is lehetnek az idén, legalább izgalmas lesz a vége, és nem nyeri meg senki sem a bajnokságot 3 fordulóval a vége előtt..
Az utóbbi 48 óra legfontosabb futballisztikai eseménye – ha nem számítjuk a megdöbbentő pletykát, mely szerint Sven-Göran Eriksson, az arab sejkek és a laza erkölcsű középkorú nők nagy barátja a Dinamo Kijev edzője lehet – Jorge Valdano kirohanása volt az angol…..
Ahogy azt múlt hétfőn megjósoltuk – és megjósolhatta volna simán bárki más is, hisz oly’ evidens volt – a vasárnapi Real Madrid-Sevillán a hazaiaknak meg kellett mutatniuk, hogy igenis komolyan gondolják ezt az egész izét a spanyol bajnoksággal. Minden tiszteletünk…..
Nou San Trafford Az olasz lecke 2007.05.03 02:05:00
Milyen futballtörténelmi amatőr az, aki az ellenfelet állítja be egy BL-elődöntő toronymagas esélyesének, amikor a Milannak hazai pályán csupán egyetlen gólocskával kell nyernie a visszavágón? Sok ilyen volt, ne próbáljon most senki elsunnyogni, a William Hill fogadóiroda…..
Materazzi még a sulidizsiben stukkolta mellbe az osztálytársakat két Sabrina szám között, amikor utoljára bajnok volt az Inter, ha nem számítjuk a tavalyi ajándék-scudettot. Ez a címvédés tehát minimum kétes értékű, de legalább a pályán érték el, ráadásul úgy, hogy a…..