Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tarkaffy Inadekváth Gerzson

12 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mundzug Bendus kertészkedik 2010.04.20 22:30:00
Bori, Bendus és a virágok A tavaszi nap heve előcsalogatta az óvónők lelke mélyéről az ott sompolygó földmívest, és általános virágültetést hirdettek ma délutánra. Így hát a szokottnál korábban, négy kiló virágföld, két árvácska és kétségek…..
 Tegnap volt épp három hónapja, hogy lezárult életünk bonni szakasza, a családból utolsóként megérkeztem Budapestre. Azóta (és már előtte is jó ideig) nem frissült a blog, részint elfoglaltak voltunk, részint félig-meddig okafogyottnak gondoltuk, hiszen hazaköltözésünk…..
mundzug Konferencia gesztenyével 2009.10.12 22:03:00
 Múlt pénteken és szombaton rendezték meg az első Bethe Center Workshopot a közeli Bad Honnefben. Pénteken előadást tartottam, s ezt –tekintve, hogy Vackort pénteken legkésőbb kettőkor el kell hozni az óvodából– nem volt egyszerű megszervezni. Végül aztán…..
Tarkaffy Inadekváth Gerzson 2010.03.17 21:01:02
@tollseprű: Szia! Hát tervezzük-tervezzük, Szöszmösz még fényképeket is készít a különböző eseményeken, hogy majd felteszi a blogra, de valahogy mindig elsikkad a dolog. Megpróbálom kézbe venni a dolgokat.
mundzug Galád Róka 2009.10.08 17:16:00
 Bendus tegnap elhagyta a pulóverét az óvodában, ezért összevesztünk. Előtte este mostam ki épp azt a pulóvert, mert az a kedvence, meg praktikus is, mert kapucnis, szóval nem kell külön emlékeznie a sapkára. Az bosszantott fel, hogy nem is emlékezett, hova tette, vagy hogy hol…..
Tarkaffy Inadekváth Gerzson 2009.10.17 17:43:12
@tollseprű: Ááá, egy motivált róka negyed óra alatt megcsinálja :)
mundzug Számvetés 1.0 2009.09.16 22:00:00
 Nagyon kifelé áll már a szekerünk rúdja innen — Szöszmösz már Budapesten dolgozik, év végén pedig Vackorral mi is visszaköltözünk. Ideje számvetést készíteni, mi minden fog megváltozni körülöttünk jövőre, illetve mi magunk miben változtunk meg a Bonnban…..
mundzug Biciklizés 2009.09.10 00:00:00
 Ma reggelre megérkezett Bonnba az ősz, de szerencsére tegnap este kihasználtuk a jó idő utolsó óráit, és elmentünk egy kicsit biciklizni. Bár Bendus már egyedül is megüli a drótszamarat, a viszonylag hosszabb és forgalmas bicikliutakat érintő kerekezéshez felszereltük a…..
mundzug Egyiptomi múzeumban 2009.07.03 11:30:00
 Ma Tegnap a rektor meghívására az Egyiptomi Múzeumban gyűltek össze a bonni egyetem Humboldt-ösztöndíjasai, azok professzorai és családtagjaik. Ez szép hagyomány, minden szemeszterben másik múzeumot mutatnak meg a vendégkutatóknak, kik ezáltal szellemiekben szépen…..
mundzug Aacheni kaland 2009.06.28 19:17:00
 A héten szerdától péntekig Aachenben, Herbert Schoeller csoportjában voltam látogatóban. Vackor és Szöszmösz most nem jöttek, mert elég sűrű volt a program: három napom volt arra, hogy megtanuljam H.S. új módszerét, hogy a későbbiekben együtt tudjuk azt alkalmazni egy…..
mundzug Csodaturmix 2009.06.23 22:28:00
Csodaturmix  Vackorunk igazi reneszánsz ember: a focipálya, a zeneiskola és a nyelvtanfolyam kevés az energiái lekötéséhez, itthon leginkább különféle történeteket talál ki a Bendusharcosokról meg a sárkányokról, de szokott a konyhában is tüsténkedni. Ma…..
 Vackor ma délután rengeteget focizott Szöszmösszel (én most ezt a nagylábujjam begyulladt körme miatt kihagytam), s utána úgy érezte, hogy a szokásosnál több Hősözésre van szüksége. A szülők azonban nagyon rigolyásak a számítógép előtt töltött időt illetően,…..
mundzug Kilábalás 2009.03.25 20:39:00
 Mivel Szöszmöszünk alkotói válságban van (azaz erőt vett rajta a heveny, kétoldali lustaság), a cseppnyi csöndet kihasználván elmesélem esti Vackor-altatási szertartásunkat. Miután a Vackor hálószoba-kompatibilis állapotba kerül (fürdés-fogmosás-pizsamafelvétel…..
mundzug Karnevál vendégekkel 2009.02.22 19:46:00
 Karnevál szombatján tartják a schwarzrheindorfi felvonulást, ami a mi szűkebb pátriánk (Bonn → Beuel → Schwarzrheindorf), a felvonulók pedig egész konkrétan a házunk előtt mennek el. Erre az eseményre időzítették látogatásukat Orsiék is Duisburgból.…..
 Miután Vackor beszerezte az ilyenkor szokásos kórokozókat, január másodikán este Budapestre repültünk. A reptéren már várt ránk Beáta és Zsolt, és elvittek minket az otthonukba, ahol kiderült, hogy a Jézuska oda is hozott nekünk ajándékot. Vackoritás furulyát, kisautót…..