Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kurgán

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Jósoknak itt ma könnyebb, / S a fájdalmak mismások: / Milliós Messiások / Magyar sok Messiások. / Elmessiásodtak... / Üdvük nincs - majd szereznek. / Mert mást mit is tehetnek... / Faképpel elszegődnek: / Beállnak mind keresztnek.” (Kovács András Ferenc: Új magyar…..
Paranoid Android Színváltók 2012.09.21 11:53:14
Voltak olyan kétnemzetiségű magyarországi falvak a hetvenes évek elején, amelyekben az idő tájt kötötték az első olyan házasságokat, ahol a felek etnikai hovatartozása nem volt azonos. Természetesen az ilyenkor elengedhetetlen tömegbunyók és bicskázások kíséretében. Az ilyen…..
Kurgán 2012.09.21 13:51:02
@milyen szép a Vértes, ó: Pontosan:(
Akkor mégis hány Nóbel-díjasunk is van akkor?

A cikkíró összekeveri a szezont a fazonnal. Amikor Natasa vagy Dalma nyert, akkor biztos döngette a mellét, mintha személyesen köze lett volna hozzá, most meg lehordja őket a sárga földig.
Ahelyett, hogy büszke lenne rájuk, hogy az ország színeiben versenyezve nyertek.
Vastagbőr Ordas nagy hazugság 2012.09.07 08:31:00
Tényleg nem értem ... Lehozatnak a pártsajtóval olyan kamulistát, amitől összehúgyozzák magukat a fideszes-kdnp-es mezei képviselők, akik az egész IMF-tárgyalásokról annyit tudnak, mint Önök, kedves olvasók: vagyis semmit. A szűk vezérkar összekacsint, hiszen a pontokat ők…..
Kurgán 2012.09.07 12:13:00
@merre: Mondd már el az IMF-nek milyen eszközei vannak arra, hogy pl. legyengítse a forintot? Hacsak az nem, hogy nem állnak szóba velünk.
Egyébként te az echoTV-ből "tanulod" a közgazdaságtant?

@peti6: Csak félázsiában szokás nem hivatalos tárgyalási álláspontokat lobogtatni, pláne ha nincs is olyan. Nem kötelező ám hitelt felvenni még az IMF-től sem. Abból se lett semmi, amikor el lettek zavarva. IMF egyébként is szarik bele, hogy mit ad elő otthon a tárgyalópartner.
Kurgán 2012.09.07 12:58:33
@Blogger Géza: Milyen negatív előrejelzést? Mintha eddig olyan jó véleménnyel lettek volna bármiről is, ami itt zajlik. Enélkül is megvan a 3 bóvli. Nem mindegy? Mellesleg elég nagy szervezet ez ahhoz, hogy egy kis országgal való kicseszés miatt szakmaiatlan előrejelzést tegyenek. Ezért nem kell ránk haragudni, megy az enélkül is.

@merre: Miért te adsz úgy a szomszédnak pénzt, ha tudod, hogy nem tudja majd visszaadni? Az IMF hitelen nincs ám akkora kamat, hogy az olyan nagy profitot hozna. Vagy az OTP-t hasznát gründolják, vagy mi van? Nagyon elcsesztünk valamit, ha Ausztria kezében van az IMF;) Mégis milyen bankokról beszélsz?
Most már tudjuk, hazánk nem az azeri kötvényekért adta ki a baltás gyilkost. Mert az augusztusban remélt 3 milliárd euró egyelőre nem fog megérkezni: "A magyar államkötvények vásárlására vonatkozó hírekre reagálva az Azerbajdzsáni Köztársaság Állami Olajalapja…..
Kurgán 2012.09.05 14:04:21
@Akitlosz: Most akkor Orbán mégiscsak a nagyhatalmak bábja? Valami dróton rángatott valaki, aki a semmiért hagyja magát megrakni?
Akkor miért nem az USA-ba meg Moszkvába utazgatott állandóan, hanem az azeriekhez? Ezt a baromságot te se gondolhatod komolyan. Ki az a magára valamit is adó nagyhatalmi külügyes, aki pont Orbánnal áll le egyezkedni? Viccnek is rossz.
A Heti Válasz ma megjelent száma 3 oldalas cikkben hozza, hogy a csúnya Bajnai-kormány és Szeged önkormányzata miatt került veszélybe a több milliárdos szegedi szuperlézer terve. Ebben van is némi igazság, de ez nem a teljes sztori. A cikk hosszan sorolja az előző kormány, a…..
Új politikai pólus alakulásáról esett szó az Ökopolitikai Nyári Egyetem utolsó napján: az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, a Milla alkotnák ezt az új politikai csoportosulást, ami Csigó Péter cikksorozata nyomán egy 25 százalékos, főleg bizonytalan, de a tanulmány szerint a…..
Kurgán 2012.08.08 11:48:32
@Robinzon Kurzor: Miért szerinted a mostanira meg az előzőre volt értelme rábízni bármit is? A Matolcsynál lehet rosszabb bárki is?
Tartottam egy kis nyári szbadságot, a blogot is csak félgőzzel csináltam. Ennek következtében számos olyan történettel kapcsolatban nem tudtam írni amelyekről egyébként szerettem volna, de akad azért olyan amely mellet így utólag sem tudok szó nélkül elsétálni. A…..
Kurgán 2012.08.07 11:40:20
@Farkantoán Chatpartner: Miért, ő is sok Marxot olvas?:)
Kurgán 2012.08.07 11:50:42
@nyomasek: Egyrészt a kormány eddig is bőszen próbálja rúgdosni kifele a potyautasokat a TB-ból, akár vannak ilyenek, akár nincsenek. Túl sokat nem szoktak se gondolkodni, se felmérni, se előre tervezni. A nyugdíjt ugyan nem bántják, mert az politikai okokból tabu, de a gyógyszerkasszát ész nélkül faragják.
Az IMF meg azzal jött pl., hogy talán az adójóváírás kivezetése nem volt túl jó ötlet, mert növeli a szociális feszültségeket. Nesze neked karvalytőke imf, meg emberekbarátja fidesz.
Kurgán 2012.08.07 14:23:03
@Balt: Dehogynem, nem emlékszel, el lettek zavarva a választások után, mert kellett az unortodoxhoz a mozgástér. Kár, hogy nálunk nincs is olyan, hogy unortodox gazdaságpolitika, csak dilettáns (előző), meg még dilettánsabb (mostani). Matolcsynak több, mint két év alatt egyetlen gazdasági mutatót nem sikerült előre rendesen megadnia, lehet a dumálás meg ötletelés helyett érteni kéne hozzá. Akkor tényleg nem lenne szükség az IMF pénzére.
A tegnapi után most megint olyan Véleményvezér-továbbértelmező poszt lesz ez, de megint olyan a téma. A nyugdíj-einstand különböző aspektusaival többször foglalkoztunk már, a tegnapi fejlemények azonban zárják a sztorit a kormány oldaláról, itt az idő levonni a…..
Kurgán 2012.07.31 14:22:28
@Imadom a trapistát: Belenéztél a cikkbe, vagy csak a címet olvastad? Azért bővül a foglalkoztatás, mert nő a közmunkások száma, a magáncégek meg részmunkaidőben foglalkoztatnak. Egy nyolc órás állás helyett a két négy órás már két foglalkoztatottnak minősül. Nagy játék a számokkal, ennyi az egész, nem bővül itt semmi.
Kurgán 2012.07.31 14:44:11
@Imadom a trapistát: Mégse olvastad el:
"A közmunka foglalkoztatásnövelő szerepét erősíti az a tény is, hogy év/év alapon a versenyszféra egyre kevesebb munkahelyet tud előállítáni, sőt az év eleje óta tartó csökkenés üteme a legutóbbi statisztika szerint gyorsul. Ráadásul a legutóbbi létszám és kereset gyorsjelentés szerint előző évhez képest 2012. májusában közel 30 ezerrel dolgoztak többen a közfoglalkoztatottként, mint egy évvel ezelőtt, vagyis 104 ezren."
Van ezen az oldalon egy kifejezés, amelynek használatától eltanácsoltam a hozzászólókat: a wishful thinking, azaz a vágyvezérelt gondolkozás itt tiltólistán szerepel. Nem szeretem, mert gyakori alkalmazása megszabadít a gondolkozástól: aki ezzel kíván hitelteleníteni egy…..
A helyzet változott meg, nem mi – ezzel indokolta tavaly év végén egy emlékezetes interjújában a kormány IMF-politikájában bekövetkezett fordulatot Orbán Viktor. Politikai értelemben kétségtelenül kalandos hónapok teltek el azóta, és bár a tárgyalások órákon belül…..
Annak ellenére, hogy az Országgyűlés rengeteg huzavona után végre elfogadta az új jegybanktörvényt, és végre valahára megkezdődhet az IMF-tárgyalás, még nem lesz egyből megállapodás. Erre már múltkori cikkünkben is felhívtuk a figyelmet. Azóta sok konkrétum kiderült, és…..
Kurgán 2012.07.16 13:07:35
@Anti Anyag: Szerinted most az ország nem vesz fel hiteleket folyamatosan? Pont az az egyik lényege az IMF hitelnek, hogy kb. fele akkora kamatot kell rá fizetni, mintha piacról történik ugyanannak a hitelnek a felvétele. Egyébként sokkal fontosabb, hogy a kormány a maradék hitelességét is elvesztette nemcsak a külföld, de a belföldi befektetők részéről is. Egy IMF kontroll valamennyit visszahozna a bizalomból.
Orbán Viktor miniszterelnök 2012. július 1-jén, az Országgyűlésben ismertette a kormány legújabb, tíz pontos akciótervét, amely a kisvállalkozások, és bizonyos korcsoportok elhelyezkedését próbálja segíteni. Világmegváltásról szó sincs, a 300 milliárdos program legtöbb…..
Kurgán 2012.07.06 11:52:25
@Disintegrator Rising: Itt már annyi gazdaságfehérítő hatás volt, meg hetente jönnek a tündérmesébe illő jobbnál jobb ötletek, azt mégis csak a szarba süllyedünk egyre lefelé.
Matolcsy megint hasra ütött, lehet most épp a Rogán, mindegy. Forrás nincs rá, ahogy meg csinálnának rá, az tesz be. Kiszámítható, megbízható gazdaságpolitikára lenne szükség, sokszor ezekkel a hirtelen ötleteikkel többet ártanak, mintha nem csinálnának semmit. Sosem a célokkal van a gond, hanem a dilettáns megvalósítással.
Gréczyblog Gyurcsány-Bajnai 2012.06.29 07:33:00
Két napja az a sztori, hogy hogyan is van egymással Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon. Mikor és hogyan találkoztak, miért vesz, vagy nem vesz részt egy rendezvényen egymás társaságában Magyarország két volt miniszterelnöke. Kezdődött a Horthy-konferenciával, folytatódott egy…..
Kurgán 2012.06.29 11:31:54
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Romsics tudtommal nem zsidó vallású, habár egyébként meg közünk nincs hozzá. Ő az egyik, ha nem a legelismertebb történész, ráadásul sokszor pont őt szokták említeni a Horthy mellett érvelők. Csak azt felejtik el sokan, hogy aközött, hogy valaki mennyire volt a körülmények rabja, vagy próbált-e ilyen-olyan okból változtatni/megakadályozni dolgokat, az még korántsem jár azzal, hogy szobrot is érdemel.
Ez a pillanat is eljött Feleim: az első kifaroló nerfecskéket már láthattuk a napokban. A földpályázat nem rossz biznisz, mutyizva pláne nem az, de mégis akadnak, akiknek ennyit nem ér az egész. Mert az amit fizetni kell érte nem merül ki a bérleti díjban, hanem rombolja a renomét,…..
Kurgán 2012.06.27 10:38:34
@Flúgatlan: Ángyán szerint pl. Fejér megyében a kiosztott földeknek 87%-át. Azért az nem 2-3x 30 ha:/
Matolcsy György – Orbán Viktor kérésének megfelelően – a múlt héten ismertette a jövő évi költségvetés sarokszámait. A tervezet optimista jövőt fest: alacsony költségvetési deficittel, csökkenő adósságállománnyal, valamint a GDP és a foglalkoztatás növekedésével…..
Kurgán 2012.06.18 13:38:06
@RAMBO: Ezekkel csak az a baj, hogy kb. annyira megalapozott, mint a Matolcsy gazd.pol-ja. Tőled elfogadjuk, hogy hasra ütve írsz le adópolitikát, de a gazdasági minisztertől nem igazán. Biztos lenne sok jó megoldás, csak meg kellene végre találni, azért van az apparátus.

@VT Man: azt értük (mármint a jelenlegi vezetés) el, hogy lassan az MSZP is alternatíva ehhez képest.
Kurgán 2012.06.18 13:52:07
@Blogger Géza: Nézd már meg visszamenőlegesen, miket mondott Matolcsy korábban. Én emlékszem olyanokra, hogy 5-7%-os növekedés, meg 1 millió munkahely stb. Két év alatt még csak nagyjából sem sikerült egyetlen számot sem eltalálnia, egyszer sem.
Az euro-forint árfolyam is olyan piszok stabil, hogy jajaj. A haldokló Európa pénzéhez képest is gyenge a forint, és olyan változékony az árfolyam, mint az időjárás.
Kurgán 2012.06.18 14:15:34
@lajafix: Az adójóváírás nem szociális szempont, hanem gazdasági. Amíg nem változtatnak a jelenlegi adópolitikán, addig tuti csak a közmunkások tábora fog nőni, ami majdnem ugyanaz, mint a segély.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Idén is lesz?
Bő egy hónap telt el azóta, hogy az Országgyűlés 262 igen szavazattal megválasztotta Áder Jánost Magyarország új államfőjévé. Négy hét nem hosszú idő. Ezúttal mégis érdemes vetnünk egy pillantást a köztársasági elnök teljesítményére. Az ugyanis vitathatatlan, hogy…..
Hétfőn mi is beszemléztük, hogy a Borsnak azt állítja a 35 éves Hada Renáta, hogy 12 évig szeretője volt egy közismert tévés celebnek. A sztori persze ma folytatódik a Borsban, Renáta azt még mindig nem mondja meg, hogy ki az illető, de legalább szűkíti a…..
Kurgán 2012.06.06 11:50:05
Egy nappal a kormányszóvivő (és kettővel a Ténytár) után, Orbán Viktor is értékelte kormánya két éves teljesítményét. A miniszterelnöki interjú sok hasonlóságot mutat Giró-Szász Andráséval - ebben is számos csúsztatás és hazugság található.  Úgy tűnik, ha…..
Kurgán 2012.06.01 13:36:54
@Hohó60: Gondolkozz már picit, hogy mit is írsz le. IMF hitel korábban hazaárulás volt, akkor most mégis miért nem az???
Tudod ez úgy megy, hogy az országnak már jó ideje van egy jó nagy adósághalmaza, aminek egy részét épp mindig vissza kell fizetni. Leginkább arra szoktak felvenni újabb hitelt, hogy a régi lejáró hiteleket kifizessék belőle. Az előző kormány alatt azért szállt el az ország adóssága, amiért pl. a sok devizahitelesnek is duplájára nőtt a hitele a forint romlása miatt.
Különben meg most nincs is recesszió az EU-ban, Németország köszöni szépen jól van. Van egy-két ország, ahol rosszul állnak a dolgok. Közéjük tartounk mi is, mert esik vissza a gazdaság. Még szerencse, hogy nem annyira, mint a görögöknél.
Félidejéhez érkezett a II. Orbán-kormány. Ebből az apropóból nem csak mi gyűjtöttük ki a kormány tíz teljesített és bebukott ígéretét, hanem hvg.hu is interjút készített Giró-Szász Andrással. A kormányszóvivő - feladatának megfelelően - védeni igyekezett a főnöke…..
Kurgán 2012.05.31 13:49:43
@klarky: Amerre ők laknak, ott azért nem mennek olyan rosszul a dolgok.

Az egész duma arra épül, hogy mekkora nagy recesszió van és ahhoz képest még mindig milyen jól tartja magát a magyar gazdaság. Ezt a dumát persze 2009-ben sikerült figyelmen kívül hagyniuk, pedig akkor tényleg recesszió volt az egész világban Kínán kívül. Amióta hatalmon vannak "csak" hitelválság van, 1-2 országtól eltekintve azért mindenhol picit plusszos a növekedés.
Na azt ünneplik, hogy idén mi is az 1-2 ország közé tartozunk. Gratulálok.

Hozzáteszem, hogy azért Giró-Szász legalább nem megy le a Matolcsi szintjére (bár ez nem az ő érdeme, hanem Matolcsit minősíti). A miniszter úrnak a héten megint sikerült domborítania egy jó nagyot.
  A május 6-i parlamenti választások óta a korábbi írásomban már február végén megjövendölt Grexit egyre inkább elkerülhetetlen végkifejletté válik. A kérdés ma már nem az a különböző elemzők, sőt egyre inkább az eurózóna vezetői között sem, hogy kénytelen…..
Ha egy nép nem ismeri a saját történelmét, akkor könnyen úgy járhat, hogy újraéli azt. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy mi magyarok nem ismerjük a Horthy-korszakot.A Horthy-szobor ünnepélyes avatása Pedig terjed a lelkesedés. Gyömrőn átkeresztelik a főteret…..
Szokásomtól eltérően ma kicsit messziről kezdeném a soros értekezést. Véletlenül megnéztem az ATV-n egy Bauer Tamás kontra Kálmán Olga boxmeccset, ahol a téma az volt, hogy akkor most tudja-e a magyar kormány, hogy mik az EU feltételei az IMF tárgyalások megkezdéséhez, vagy sem?…..
Kurgán 2012.04.12 12:19:39
@nem-igen: OK legyen ő a legtutibb arc az egész bírói karban, többiek csak mögötte kulloghatnak fényévvel, véletlenül sem lehetett volna olyat találni, akinél személyi problémák felmerülhetnek.
Akkor is a tisztségéhez rendelt jogok és a korlátok hiánya miatt teljesen függetlenül a személyétől, ez a struktúra nem elfogadható egy jogállamban.