Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lordart

1 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet győz! Párttalanul 2009.11.19 15:56:00
Bízom benne, hogy mindenki érti majd, amit mondok. Azzal kapcsolatban már kétségeim merülhetnek fel, hogy érthető-e, mit szeretnék mondani.Jó lenne most egy idegen. Akár egy itt élő idegen is, akire ráfoghatnám rossz közérzetem okát… mert az ember legalább annyira gyarló,…..
lordart 2009.11.23 05:22:15
@Almás: ???
lordart 2009.11.26 05:26:18
@Almás: Az ember természetesen dönthet nézetek mellett akár többször is az élete folyamán. Még egymásnak ellentmondó nézeteket is vallhat felváltva, mert az idő múlásával mindannyian változunk és a körülményeink változásával egyidőben kényszerülhetünk más-más meggyőződéssel élni.
Még az sem biztos, hogy egy családban, ahol két ember neveli a gyerekeket, ott csupán az egyik meggyőződése szerint kell "ajándékozni".
Nálunk a kislányomnál Mikulás bácsi érkezik majd és karácsonykor az angyal (Jézus Krisztussal, mint Isten fiával, nem szoktunk gúnyolódni, így nem is látjuk el kicsinyítőképzővel a nevét a leghatalmasabb személynek, tehát nem jézuskázunk...). A nagy lányom már eldönti, hogy "kitől várja az ajándékot"... :-)
Ha egyedülm rajtam múlna, akkor soha, egyetlen percig sem beszélnék mellé a gyerekeimnek. Ha csak rajtam múlna, Mikulás is és Angyal is csak a mesékben létezne. Ezzel ellentétben sokkal élethűbben létezik Isten minden napunkban. Úgy is lehet mondani, hogy minden nap karácsony... :-)
A kereskedelmi tévék szívét sem tamburin-, sem lantmuzsikával nem lehet meghódítani; ez a való világ, itt egy jól intonált, szaftos büfi többet ér ezer szónál. Cirka másfél éve Benkő Dániel is beleszimatolt a levegőbe, s mit ad Isten, illatos piaci rést orrontott. Gondolt hát…..
lordart 2009.11.28 08:08:16
@S. Annyi: Zenélésből valóban nehezebb megélni ma Magyarországon, mint fingásból. Az a legborzasztóbb, hogy munkából pedig a zenélésnél is nehezebb megélni. Talán ettől torzul el ma a legtöbb fiatal, diák világképe. Ki ne szeretne tizenéves fejjel csupán szarni a világra és abból élni?
lordart 2009.11.28 08:15:54
@algi: A magyar tv-nézők igen kis része jutott el addig, hogy tudatosítsa magában, hogy az ilyen valóság-show műsorok mind forgatókönyv szerint forgatott, betanult, tervezett jelenetek/szövegek alapján működnek.
Szerintem legalább annyira nincs meg, hogy a műsor felvételről megy és a nagyi már rég otthon ül, miközben az éppen aktuálisan vetített résznél rinyál az unokája, mint amennyire az nem volt meg, amikor Győzike testvére állítólag bezáródott egy nyilvános WC fülkébe és a nézők másnap röhögve tárgyalták a buszon a balfaszságát a Győzi testvérének, miközben nem jutott eszükbe, hogy OTT VOLT egy operatőr, aki rögzítette...
utálom az ecetet talán 2009.11.26 10:48:39
talán a kettő nem ugyanaz, bár régenez biztos volt most megmegint az, na de szorozva mínuszeggyel. talán..
lordart 2009.11.28 07:44:19
A mai napomat Sajóbábonyban töltöttem. A falu határában féltucatnyi sárgamellényes rendőr igazoltatott minden be és kilépőt. Az osztrák határon immáron jóval könnyebb átlépni, mint némely magyarországi helység határán.  Az emberek a cigánysoron most is igen…..
Egy négynapos hosszú hétvégét sikerült eltöltenem Salzburgban és a környékén. Mindenkinek csak ajánlani tudom Salzburgot, Budapesttől végig autópályán csak 549 kilométer, kb. annyi, mint Prága. Kellemes és hasznos kikapcsolódás volt itt hagyni pár napra Abszurdisztánt, pár…..
Rájöttem, hogy még sosem írtam a megtérésemről. Hát majd most...! Nem az én dicsőségem, nehogy azt gondolja bárki! Nem! Egyedül az Élő Krisztusé! Ha Ő nem keresett volna előbb engem, soha nem találkoztam volna vele. De minden úgy igaz, ahogy most le fogom írni:1997-ben…..
lordart 2009.11.20 05:03:05
@Hajnaliszellő:
"Azt hiszem, Enikőben is a leginkább a viselkedése fogott meg, és nem a szavak. Nem ő kezdett el először Istenről mesélni, hanem én kérdeztem. Ez valami! Az Úré a dicsőség!" -írtad egyik hozzászólásodban.
Én is úgy látom, azt vallom, hogy valójában öt evangélium van: 1. Máté 2. Márk 3. Lukács 4. János és 5. a saját életünk, amit lát rajtunk a környezetünk. Aki nem ismeri Isten igéjét, annak a legelérhetőbb és leghatásosabb az "ötödik evangélium" lehet a környezetünkben...
Kisegyházat, szektát akarsz csinálni?! Azt kérded, ugyan miért szeretnél? Ha jóhiszeműségedből indulok ki, akkor azt válaszolom, azért mert valami olyanban hiszel, amiben mások nem, és segíteni akarsz az embereknek. Az önzetlenség vezet téged, és az örök élet jutalma, ha éppen…..
lordart 2009.11.12 07:33:58
@Spirál:
Nem szerettelek volna megbántani. Csupán egy emberi, baráti társalgás szellemében megkísérelem/kíséreltem elmondani a véleményemet, de ezt nem ítéletnek szántam, hanem véleménynek. Többször említettem már a tévedésem kockázatának lehetőségét is a hozzászólásaimban.
Azt gondolom, hogy ha egyetlen ember életét is kiszabadítjuk a bűnök láncainak szorításából, ha egyetlen ember is az igehirdetésünkre komolyabban odafordul Istenhez, ha egyetlen ember útját is sikerül eltérítenünk a pokol irányába való meneteléstől, akkor AZ MÁR SIKERNEK SZÁMÍT!!!
Én nem gondolom, hogy a Hit- vagy bármelyik más Gyülekezetet versenyeztetni kellene a Katolikus Anyaszentegyházzal. Mert "Ne legyen versengés közöttetek..."... továbbá: "Aki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a legkisebb"... stb. De attól, hogy egy kis felekezet nem annyira sikeres, mint egy nagy, még nem jelenti azt, hogy sikertelen.
Szerintem nem a katolikus egyháznak, vagy a Hit gyül.-nek vannak jó gyümölcsei, hanem Isten Igéjének, mint szellemi (lelki) tápláléknak. Aki a lényegét alkalmazza, jó gyümölcsként él, aki pedig a Pál apostol szerint is emlegetett "Véget nem érő, vénasszonyos veszekedésekbe, vitákba kezd", az saját magát fosztja meg attól, hogy a lényeget megláthassa a szellemi igazságokban.
Nem hiszem, hogy helyénvaló ez a felekezetek közötti versengés. Ez a "milyen vallású vagy?" típusú kérdés, amely legtöbb esetben a "kit gyűlölhetek a személyedben?", vagy a "kit téríthetek meg a saját igazságomhoz a személyedben?" típusú kérdéseket helyettesíti.
Én nem szeretnék egyetlen olyan embert sem megtéríteni, aki már valamilyen felekezetben megtalálta Jézust, Isten Igéjét. Azt viszont szeretném, hogy az éjjeli paráznaság melegágyaiként működő szórakozóhelyek, az alvilági kocsmák stb kiürüljenek, vendégek nélkül maradjanak, azáltal, hogy ezek egykori törzsvendégei megtérnek Jézus Krisztushoz. Az már kevésbé érdekel, hogy itt, a Földi intézményrendszerben, kiknek a körében találnak rá saját kegyelmük átélésére, a bűnbocsánatra, és az Istennel megélhető közösségre.
Ha pedig ezen alvilági helyek kiürítésében pl. a Hit gyülekezete, a Krisztus szeretete gyülekezete, a Mahanaim gyülekezet, a Pünkösdi karizmatikus gyülekezet, az adventista kisegyház, vagy mit tudom én melyik kisegyház (én nem bátorkodom szektázni őket)nagyobb sikereket tud magáénak, mint a katolikus egyház (amire szerintem simán ráfér egy belső megújulás és nem szakadárok általi új gyülekezetek alapítására gondolok, hanem egy egységben maradást szorgalmazó, belső megújulási folyamat szükségességére), akkor azt (azokat a kisegyházakat) nem kell kicikizni, hanem tanulni kell a sikereikből.
Én nem állítom, hogy a kis gyülekezetek mindent jól csinálnak. De mutass nekem egyetlen földi vallási intézményt, ahol mindenki mindent jól csinál...
Ezért nem blamálom a történelmit, nem is dicsőítem a kisegyházakat. De fordítva is igaz. Nem akarom azt blamálni, aki teljes erejéből az Urat akarja megújultan szolgálni, és nem dicsőítem azt, aki bizonyos - a történelem során számtalanszor beigazolódott- hibás szokásáról nem akar lemondani, és egyetlen alap, amire hivatkozik, az a hagyomány, de ezek a hagyományok köszönő viszonyban sincsenek a Biblia igazságaival.

A fentiek ellenére, bármennyire is taszító a túlbúzgóság, gyakran az Isten iránti túláradást tartom az egyetlen elfogadható túlzásnak. Még akkor is, ha ez néha ellenszenvet vált ki a világból. Tudod, kine megy az idegeire, ha valaki nagyon hevesen szereti Istent? Az ördögnek megy ez az idegeire. Még maguk a tanítványok is estek néha a túlbuzgóság hevébe. Az ember nincs felmentve... Péter egyik pillanatban egy római katona fülét vágja le karddal, azt követően megtagadja ugyanazt a személyt, akit azelőtt pár órával az élete árán is megvédett volna... Péter ember volt. És amikor Jézus feltámadását követően "megtért" ezekből a hiányosságaiból, akkor azzal egyidejűleg azt is elismerte, hogy ember és hogy nem tévedhetetlen...

Azt kívánom magamnak és Neked, hogy Isten nagyon-nagyon gazdag áldásai közepette tudjunk megmaradni alázatos embereknek, akikből nem hiányzik a szeretet és akik tudatában maradnak mindvégig, hogy Istent nem lehet olyan erősen szeretni, hogy annál erősebben ne lehessen szeretni... Mert ha ezt tudjuk, akkor a túlbuzgóságát bárkinek, megtanuljuk mosolyogva szemlélni és nem egy ellenséget látunk benne, hanem egy olyan embert, aki szerelmes az Istenbe és a szerelem egészséges "vaksága" néha meggondolatlan kijelentéseket is kiprésel belőle, mint mindannyiunkból, ha "szerelmesek" vagyunk...

Áldott napod legyen!

Üdv: lordart (azaz az Úr művészete)
lordart 2009.11.19 14:10:33
@Hajnaliszellő: Örülök, ha az emberek között akad olyan, aki egyet tud érteni velem, de inkább szeretném, ha Istennek tetszene az életem, mint azt, hogy emberek előtt legyek népszerű és olyan hitvallással éljek, amelynek nincs köze az Igazsághoz...
- Hát mi a fasz van itt? - kiáltottam fel, mikor elolvastam az első kezem ügyébe került újságot."263 halott, több száz ezer beteg Ukrajnában! Világszerte milliók fertőződtek meg. Pusztít a H1N1"No fene. Pedig csak 10 évet ugrottam az időgéppel az időben. Épp megnéztem…..
Olvassa az ember a híreket, felháborodik, meg hőbörög kicsit, aztán kész is van, mert vele úgysem fog ilyesmi történni. Ezt hittem én is, aztán fél kilenc körül a Rákóczi tér és a Baross utca között háromszor pofán vágtak 6-os villamoson.Ezerszer megírták már ezt a…..
Half Pécs Squad 2012 2009.11.14 11:11:00
Ha egy film a világvégéről szól, akkor rögtön elkönyvelhetjük, hogy a tét nem a túlélés (mert ugye csak képtelenek vagyunk magunkat szimbolikusan kiírtani) okozza a feszültséget az esetek nagyon magas százalékban, hanem annak mikéntje, illetve, hogy az éppen aktuális író és…..
Az mszp szemmel láthatóan megkezdte a 2010-es választási kampányát, hiszen már országszerte láthatóak a pártot népszerűsítő óriásplakátok. Nem megerősített hírek szerint, az óriásplakátokon kívül, egy 2010-es naptár kiadását is tervezi a jelenlegi kormánypárt.…..
Archiregnum Zor bán, a rettenetes 2009.11.15 01:10:00
  Véreskezű középkori rablófejedelemhez hasonlította a Fidesz elnökét az MSZP szóvivője. (CamuNN) Politikai elemzők egybehangzó véleménye szerint teljesen irracionális okokból, de balliberális értelmiségi körökben egyre fokozódik a patológiás pánikhangulat a…..
Babonás vagyok, na. Amennyi kerülő utat én már fekete macska miatt megtettem... Ez a péntek 13. -ez meg egy rémálom.   Normál esetben (mert ugye majdnem minden évben van ilyen nap, néha több is), szóval akkor ezen a napon nyugi van, csak a minimumot mozdulok ki, azt…..
Hiába állnak a börtönök, nem sokat számít, hogy melyikünk van a cellában! - így szólt az a graffiti, ami mellett nap mint nap elmentem. Most, hogy hivatalosan pont került az olaszliszkai lincselés végére, csak ez jut eszembe. Kétségünk ne legyen, az elítéltek közül…..
lordart 2009.11.15 09:27:53
Nekem (is) úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzet már nem sokáig fokozható tovább... mert ha tovább fokozódna még, akkor az kétségtelenül katasztrófához vezetne.
Egy szocializálódni "nem akaró" réteggel csak egyet lehet tenni. Közölni velük, hogy ez nem kívánságműsor. Olyan törvények érvényesítésére lenne szükség, amelyek "kötelezővé" teszik a szocializálódást.
Egyre hajlamosabb vagyok abban hinni, hogy egy "makacs" kissebbség addig próbálkozik, addig megy el, ameddig/amennyit a többség megenged neki. Az embert ilyen fából faragták. Hajlamos visszaélni, és kísérletezni a lehetőségeivel... akár a rakoncátlan gyerek, aki fél szemével arra figyel, hogy meddig nem szólal meg a mellette álló szülő, meddig folytathatja csínytevéseit. A gyerek is elmegy a végsőkig, ha nem intik meg, ha nem fegyelmezik. Természetesen gyerekenként eltérő a fegyelmezés eszköze. Így bizonyára a segélyeken élni hajlamos embereknél is eltérő eszközök lennének hatásosak, de eszközökre van szükség, ameddig még nem késő.

Egyébként nagyon kényes kérdés ez annak, aki nem radikálisan, egy tollvonással akar embertelen eszközökhöz nyúlni, hanem a lehető legemberségesebben.

A tegnap mutattak egy vidéki benzinkutast a TV-ben, aki kiírta, hogy a sok-sok lopás, és fizetés nélküli távozás elkerüléséért nem szolgál ki romákat a kútjánál, mivel a kamerák felvételeiből kiderül, hogy kivétel nélkül romák azok, akik megkárosítják.
E hír láttán csak annyit mondtam, hogy: -elkezdődött...
Mi lesz a folytatás? A boltos is kiírja majd a bejáratánál, meg az iskola is kiírja a beiratkozást bonyolító irodájának ajtajára, stb.
És ezen jogosan fel is lehet háborodni. Az ilyen megkülönböztetés felháborító és megszüntetendő. Mint ahogyan FELHÁBORÍTÓ és MEGSZÜNTETENDŐ az is, hogy túlnyomó többségükben a romák fizetés nélkül távozzanak egy benzinkúttól, vagy lopjanak a sarki ABC-ből, vagy tanárokat verjenek, ha a gyerekeiket fegyelmezni próbálják, vagy embereket támadjanak meg csoportosan stb.stb.stb.
Kutyavilág! Bill's the King 2009.11.13 10:55:00
"Pénzírás" - neveztem anno az újságírói munkát, ami pontosan abból állt, mit előtte ingyen/kedvtelésből végeztem. Egyszerűen írtam, amiről akartam. Meg amiről kérték. Kb. annyi a különbség, mint futni egy csinos lány után a parkban, vagy ugyanott futni egy tucat…..
Annak idején kedves történelemtanárom mondta: „A diktatúra az, amikor a hatalom ott van a hálószobában is”. S bár ma Magyarországon demokrácia van, az Orbán kontra Koeman-meccs rávilágít a társadalom és aktuálpolitika komoly problémáira. A tény az, hogy a mai magyar…..
1517. október 31. Nagy nap ez a világtörténelemben. Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes akkor szögezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára a 95 pontjából álló tételét. E napot tekinthetjük a reformáció kezdetének.Luther 1514 óta nem csak a wittenbergi teológia professzora,…..
lordart 2009.11.09 07:12:53
@Spirál:
A tizedről még annyit, hogy ez nem népszerűségi verseny, azaz zsűrizendő vetélkedő tétele. Ez nem működhet úgy, hogy hallottam pro és kontra érveket, de nekem ez, vagy az jobban tetszik. A Biblia ne kívánságműsor, bár nagyon sok ember csak ezen a szinten akarja tisztelni az Istent, hogy amikor bajban van, kéreget Istentől, azt követően pedig eldönti, hogy számára mi kényelmes, és mi kényelmetlen az Isten üzeneteiből.
A tized fizetésére való felszólítás jelentőségét nem lehet érvekkel magyarázni. Mint ahogyan arról sem igazán tudok elfogadni pro és kontra érveket, hogy mi minősül paráznaságnak, vagy éppen bűn-e a homoszexualitás. Lehet filozofálgatni mindenről, de ismerem az Isten véleményét és a fejem tetejére is állhatok, mert Ő akkor sem fogja megváltoztatni. Egyszerűen bízom Benne, mint Mindenhatóban, hogy jó az,amire ösztönöz, vagy amit kér tőlem. Ő teremtett. Ő jobban ismeri az életem receptjét, mint én. A tized, vagy bármilyen adomány nem azért jó, mert azt biztosan jól fogják felhasználni az egyházi főemberek, hanem az adakozás jót tesz a saját lelkemnek. Olvass ennek utána akár pszichológiában is... Ha pedig örömmel adom, és az én hitem szerint Isten munkájára adom, akkor az én lelkiismeretem tiszta az Úr előtt. Továbbiakban már az a felelős, aki esetleg nem jól sáfárkodik vele...

Nagyon nagy gáz, ha egy magadfajta hívő ember a mennyei Krisztus földi testét,(az egyházat), akinek nincs semmije ami evilágból való volna, és az egyház küldetését egy világi állam által támogatandó "KÖZSZOLGÁLATISÁGKÉNT" emlegeti.
Az egyház nem közszolgálati intézmény. Ha az lenne, akkor Jézus is elküldte volna a tanítványait Heródeshez egy kis királyi segélyért... Ébresztő!!! Az egyháznak nem az a szerepe, amit el akarnak velünk a médián keresztül hitetni... Ha én politikus lennék, megvonnék minden támogatást minden egyháztól, és ha egyházfő lennék, visszautasítanék minden támogatást az államtól. Így lenne biblikus. Hidd el! Nézz utána. Csakhogy az emberek hajlamosak arra, hogy ügyeskedve kitaláljanak mentő útakat maguk számára, és a fennmaradásuk érdekében, de Isten csak a saját Beszédére, annak megtartására küld áldást. Ha hitük lenne az egyházaknak, mindenféle támogatás nélkül fenn tudnák tartani saját gyülekezeteiket bőségesen.

Egyébként én láttam szép számmal óriásplakátokat a katolikus egyház részéről is annak idején még János-Pál imádkozó képmásával, meg azt követően évente az 1%-os kampányban. Ezzel nincs semmi gondom. Mindenki ott hirdet és ott kéreget, ahol akar. De egy nagy adományhadjáratra való felhívás kampányát, reklámját biblikusabbnak tartanám, mint az állami 1%-ot. Szerintem az emberek adják oda az gyházaiknak a 10%-ot és hagyjuk ki az állam közvetítő szerepét, mert az állam rég nem mondható igazságosnak...

Utolsóként pedig ne a katolikus vallás vonzalmának örülj, hanem annak, ha Jézus magához vonzza az embereket. Mert meggyőződésem, hogy nem egy egyházhoz tér meg egyetlen bűnös sem, hanem Jézus Krisztushoz, mint Megváltóhoz...
Az, hogy éppen melyik földi intézmény falai között fejezi ki imáját, imádatát, az már leginkább az intézmény fennmaradását szolgálja, de ilyen szempontból a katolikus egyházat nem féltem, mert akkora vagyona van, hogy ha egyetlen hívő sem jár majd oda, akkor is fenn tudja tartani magát. Persze, nem ez a cél...csak úgy mondom...
lordart 2009.11.11 01:16:37
@Spirál: Köszönöm.
Olvaslak.
És én is hallgatni fogok ezután...
lordart 2009.11.12 07:40:47
@Spirál: Amint más bejegyzéseidhez hozzászóltam. Tehát nem hallgatok. Szótfogadó ember vagyok :-)))
Sikeresen felhúztak a hitgyülisek. Michael Jackson-kultusz mint bálványimádás vettem át egyébként magától Németh Sándortól a korábbi bejegyzésemben. Izgalmas a témafelvetés, ajánlom innen is mindenkinek elolvasásra. Ott pedig megkaptam két hitgyülistől, hogy Mária tisztelete…..
Mivel már foglalkoztam korábban a témával, a véleményem ismert. Így a mai döntés kapcsán most csak annyit teszek, hogy kommentár nélkül közreadom a Sláger rádió vezetőjének sajtóközleményét, még úgy is, ha néhol egy kicsit hatásvadász módon van megfogalmazva, ugyanis…..
lordart 2009.11.07 09:00:11
@Avatar: Én a Tesco gazdaságosnak hirdetett termékei iránt mutatott végtelen, tömeges rajongás tényét nem az igénytelenség, hanem a pénztelenség állapotának tulajdonítom. Ezzel szemben "szellemi értékek" nagy-nagy tömegei "fogyaszthatók" lennének ingyen is, illetve ugyanannyiért, amennyibe egy Mónika-Győzike-stb műsor megtekintése kerül.
Újra elolvastam itt és más hasonló posztokhoz írt hozzászólásokat. Több helyen szerepel az a kérdés, hogy hol húzható meg egy határ, amely elválaszt(hat)ja az erkölcsileg tűrhetőt az erkölcstelentől? Ki szab(hat) határt ezeknek?
Meggyőződésem, hogy az életben az erkölcsi dolgok megítélése (is) egy elfogadott vonatkoztatási rendszer origo-pontjának meghatározásától függ. Ha valamit egy koordinátarendszerben a nullához viszonyítva mérünk, akkor ott a negatív mindig negatív lesz, a pozitív pedig mindig pozitív. Talán nem lehet meglepő az a megállapításom, hogy a mai világunk értékrendjének kiindulópontja valahol nagyon a negatív tartományokban keresendő és ezt a negatív irányba csúszó viszonyitási pontot szorgalmazza, ösztönzi, neveli egyre több média-műsor. Márpedig el kell ismernünk -ha sajnálkozva is- hogy a minusz 10 a minusz 20-hoz képest egy pozitív irányba való elmozdulást feltételez.
Szerintem megfelelő szellemi táplálékkal, gondolatébresztő "táplálékokkal", megfelelő oktatási intézményekkel stb. apró lépésekkel elérhető lenne, hogy az a bizonyos kiinduló pont, amelyhez viszonyítva mérünk, egyre inkább közelítsen a pozitív tartomány felé.....
lordart 2009.11.08 06:18:40
@Avatar: Hidd el, nem vagyok bigott katolikus (sem). Mégis azt vallom, hogy az AIDS ellen a legjobb védekezés a párkapcsolaton vagy házasságon belüli hűség. Ezzel nem kampányolok sem az óvszer használata mellett, sem ellene, de az a gond (SZERINTEM), hogy a "nagy kampányolók" akár pro, akár kontra, a lényeget majdnem mindig figyelmen kivül hagyják.
Tudom: nem kicsit ideális dolog, amit most le fogok írni, mégis megteszem:
Nem arról kéne vitatkozni, hogy milyen fegyver használata minősíthető még önvédelmi eszköznek, és mitől számítható már bűncselekménynek egy eszköz használata, hanem egyszerűen el kéne jutnia egy társadalom egyéneinek arra a szintre, amelyen már elképzelhetetlen például a betörés, rablás, garázdaság stb. Így sem támadó, sem védekező fegyverek használatát nem kellene kategóriákba sorolni törvények által.
Meggyőződésem, hogy nagy-nagy energiákkal foglalkozhatnánk az ÉLET dolgaival, amennyiben szűkítenénk, vagy megszűntetnénk az ÉLETTELENSÉGRE való hamis vágyakozást.
Nem abszurdum, amiről írtam. Nem is egy idealista kis vallásos szekta álma. Van olyan társadalom (szabad és demokratikus, pont azokkal a lehetőségekkel, kínálatokkal stb, mint Magyarország), ahol az egy évben elkövetett bűncselekmények száma nagyjából annyi, amennyit nálunk egy pár nap alatt magunk mögött tudunk. Ráadásul azokat is többnyire Kelet-Európai bevándorlók követik el.
Igaz: az ilyen országokban már attól is lemond egy államférfi, ha kiderül róla, hogy nem fizetett adót a házvezetőnőjének jövedelme után...
lordart 2009.11.09 06:17:36
@Avatar: Bizonyára eltereltem a témát. Mindenképpen életeket ment meg az óvszerhasználat. Miközben nem kívánt életek létrejöttét akadályozza.De mindannyian tudjuk, hogy áldozat nélkül nem létezik győzelem...
Közben halkan továbbra sem mondok le arról a szerény véleményemről, hogy az ember mindent elkövet annak érdekében, hogy "bűneit" az ezekért járó következmények kevesebb kockázatával követhesse el... Sajnos az ember nem a bűnök elhagyása mellett kampányol, hanem inkább a következmények enyhítésére talál ki módszereket, eszközöket és ezeket próbálja hangoskodó álerkölccsel elfogadtatni a társadalommal... Meggyőződésem, hogy azért halad negatív irányba morálisan a világ, mert már hosszú ideje nem a lényegre figyelünk, hanem magyarázatokat keresünk a lényeg figyelmen kivül hagyásának mentségére...

Igen! Valóban van olyan ország, ahol elenyésző a bűncselekmények száma. Ezzel nem arra akartam utalni, hogy oda kell menekülnie minden nyugalomra vágyó magyarnak, hanem arra, hogy itt, a Föld nevű bolygón, megvalósítható emberek által egy ilyen társadalom. Ebben a nagy szellemi kuplerájban is, ami körülöttünk zajlik "szabadság" és "demokrácia" címszavak leple alatt.
 Az utolsókat rúgja az aggastyángyűjtő MSZP hatalom. Készítik az egérutat, mentik az irhájukat. Az ortodox csillagmániások (öt és hatágú) még mindig erősködnek, diktátorként viselkednek. Nem a hatalmas Szovjetunió áll mögöttük, hanem a világot romba döntő lelketlen…..
lordart 2009.11.08 06:39:47
@arvisura: Én azt látom, hogy ezelőtt évekkel még csak suttogtak az emberek a kitudódott kormány-bűncselekményekről. Azóta ma már annyira hangosan beszélnek róluk, hogy a média is kénytelen néhány szóban foglalkozni az ügyekkel. Bármerre járok, bárhová utazom, bárkivel beszélgetek, már csak és kizárólag a kormányt (az elmúlt 7-8 évet) megvető, elítélő, blamáló véleményeket hallok.
Bármerre néz az ember, ha olyan intézményt vesz górcső alá, ahol szoci-szdsz érdekeltségű vezetés van, ott biztosra veheti, hogy valamilyen rendellenességet talál a gazdasági nyilvántartásokban...
Bármilyen tranzakció "tisztasága" megkérdőjelezhető, amit az állam nevében a jelenlegi kormány bonyolított. Akár a kaszinó-ügy, akár állami ingatlanok adás-vételét nézzük, minden bűzlik.
Már mindenki arról beszél, hogy ezek amihez csak hozzáérnek, az beszennyeződik, szinte hihetetlen számomra, hogy még mindig hatalmon tudnak maradni.
Meggyőződésem, hogy egy ilyen kormányt egy civilizált, normális nemzet már nem csak leváltott volna, hanem száműzte volna minden tagját.
lordart 2009.11.08 06:46:33
@arvisura: ...és még valami: ha kideríthető lenne, hogy annak a nagyon nagy összegű hitelnek, amit felvettek, jelentős része összegszerűen a saját zsebeikbe csordogált vissza a végtelenül bölcs, lángelmékre jellemző "beruházásaik" során, amikor milliárdokkal végkielégítették egymást, amikor milliárdos károkat okozva adtak-vettek, amikor milliókból építettek 40 cm-es kilátókat, amikor alföldön építenek nehéz milliárdokból híd-útakat és alagútakat, amikor szemmel láthatóan árverezik el hazánk még meglévő értékeit,... szóval ha kideríthető lenne, hogy a felvett hitelek nagy hányadával ők elszámoltathatók, akkor... már nem kell sokat gondolkodni azon, hogy megállapíthassuk, ki is tartozik valójában a hitelezőinknek... Mert hogy nem a magyar nemzet, az holtbiztos.
SOKKÖZNAPOK VERÉBSZÁMLÁLÓ 2009.11.06 10:28:00
COCIALISZMUSZ Mali Zoltánnak, Drávapiski polgármesterének a cikke következik.   Ma polgármesteri karrierem kiteljesedett. Nyakunkba varrták a szociális foglakoztatást. Ha akartuk, ha nem. 3 hete felvettem 5 embert dolgozni, ma egy+ 1 van belőle. Pedig tisztességes hat órás…..
lordart 2009.11.08 06:30:32
@arvisura:
Egy másik fórumon arról olvasok vitát, hogy kell-e kampányolni az óvszer használata ellen, vagy mellett. Mert ugyebár a bigott katolikus óvszer ellenes kampány AIDS-terjedést okozhat.
Néha hozzászólok az ilyen vitákhoz. Bár egyre inkább bánom utólag a hozzászólásaimat.
Az a megdöbbentő számomra, hogy az emberek nagy részének eszébe sem jut, hogy egy erkölcsös életmóddal már maga az óvszer létezése is kiküszöbölhető lenne, mert védekezni manapság egymillió egyéb módon lehet.
A legtöbb mai "modern" ember nem a bűneiből, vagy rossz szokásaiból akar visszafordulni egy bizonyítottan járhatóbb útra, hanem eszközöket keres arra, hogy "büntetlenebbül" élhessen káros szenvedélyeinek.
Olyan ez, mintha azt mondanák, hogy holnaptól nem lesz következménye a lopásnak. Szerintem-ahogyan ma látom a világunkat- holnaptól az embereknek legalább 90%-a elkezdene lopni.
Az a legnagyobb gond, hogy az elmékben, a lelkekben már rég nem olyan mértékű a bűn gyűlölete és megvetése, mint régebben. Az emberek többnyire a következményektől tartva nem követnek el bűnöket...
 ..
lordart 2009.11.04 06:47:52
@Spirál: Nem örülök én sem annak a módnak, ahogyan a politika elintézte ezt a két rádióadót.
Azért nem minősíteném amúgy a színvonalát az említett adóknak, mert nem az én ízlésem a mérőzsinor.(Én nem hallgattam ezeket az adókat, mint ahogyan valószínűleg az újakat még annyira sem fogom hallgatni).

Egy apró hozzáfűznivalóm azért van a közvéleménnyel kapcsolatban is, bár tudom, hogy gyakran háborodunk fel a közvélemény figyelmen kivül hagyása miatt.

Szóval volt egy nap, amikor a KÖZVÉLEMÉNYT KÉRDEZTÉK MEG, hogy ki maradjon életben: Jézus, vagy Barrabás?
És a közvélemény döntött... A közvélemény bölcsességéről csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni, de természetesen a rádióadók megszüntetésével kapcsolatban egy sokkal igazságosabb alapokra helyezett megszüntetést okosabbnak tartottam volna...