Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szanakka

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy rajongója vagyok a cinnamon rolls-nak, vagyis a fahéjas csigának, mindenképpen meg akartam itthon is próbálni és isteni finom lett! Semmi köze a boltban kapható csigához amúgy. Ez kelt tésztából készül, mennyeien puha és melegen totálisan ellenállhatatlan. Úgy 2-3 óra míg…..
A rezsiharc évét éljük, aminek jegyében a Fidesz olyan tételek csökkentését is előszeretettel csatolja hozzá a rezsicsökkentéshez, amelyek nem tartoznak bele a szűken vett rezsi fogalmába (víz, gáz, villamosenergia). Így született meg a Rogán Antal által fémjelzett pénzügyi…..
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
Szanakka 2012.10.04 01:59:33
Szép éjszakát mindenkinek!
Végigolvastam az érveket pro és kontra. Véleményem és kérdésem:
Nincs az okmányirodában dolgom, mert
személyim nem jár le 2016-ig,
autóm nincs,
jogsim nincs,
útlevelem nincs,
az adómat a könyvelő ismerősöm évente 1 azaz egy alkalommal elkészíti.
Összegzés képen: Nincs szükségem ügyfélkapura sem!!
Folyamatos műszakban dolgozom ( 12 órázom)
szabadságot nem tudok kivenni, csak ha az üzem leáll
betegállományt nem hazudok, csak hogy legyen egy plusz napom
15 éve foglalkozom számítástechnikával, nem bízom az elektronikus regisztrációban.
22 éve élek ebben a csodás rendszerben, nem bízom a manuális regisztrációban.
Ami kis időm marad, azt a családommal akarom eltölteni, és ritkán ilyen és hasonló oldalak olvasásával.
Alkotmányos jogom regisztráció nélkül szavazni, amihez ragaszkodom, ahogyan az emberek 80%-a.
Végezetül: Miért kell erre plusz pénzt áldozni? Mert a kormányunk a többséggel ellentétben így akarja?
A régi rendszer működött, a kisebbségi és a kint dolgozók, valamint a mozgás (látás, hallás, stb.) sérültek szavazatát könnyítsék, ne az enyémet komplikálják. Viktorunk levele mindig megtalál, tehát a rendszer túl jó.
Logikátlan, buta lépés a regisztráció bevezetése.
Annak, aki azzal viccelődik, hogy a nép nem megy ki az utcára, mert regisztrálni sem akar, annak javasolnám, hogy csendesedjen el, mert csúnya dolgok történnek, ha egy elkeseredett tömeg beindul.
Egy kérdés: Mit tehetek, ha a regisztráció ellenére azt kapom a pofámba a szavazás napján, hogy sajnáljuk, ön nem regisztrált? Hívom a rendőrséget? De komolyan?
Elvégeztem egy főiskolai szakot, de sajnos a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam készhez a diplomám. Így állást sem kaptam azon a területen, pláne, hogy nem egy erős munkaerő piaci képesítés (bár ma Magyarországon mi az?). Na a lényeg, hogy kénytelen voltam munkát vállalni…..
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
Tisztelt Blogolvasók!A mai MÁV-os élményemet szeretném elmesélni ugyanis meggyőződésem, hogy tanulságos minden utas és olvasó számára. A legelején hangsúlyozom, hogy valóban trükköztem a bérlettel és jár nekem büntetés de az egész eljárás több, mint vérlázító.…..
A katasztrófák természetüktől fogva is épp elég borsot törnek az orrunk alá, de ilyenkor még az is tetézi a helyzetet, hogy az átlagost jelentősen meghaladó mértékben burjánzanak a groteszk emberi magatartásminták. Az alábbira Zoltán nevű olvasónk hívta fel a…..
Még a Comment:comon is feltűnnek néha azok, akik már öt éve eladták a tévét, és egyébként is Godard óta rá sem néztek mozgóképre, mert ami azóta készült, az mind csak Mónika show. Csendes sznobok, garbó lelkű hülyék az ilyenek, hiszen nem lehet Gutenberget szidni csak…..
Már másodszorra írnak a bulvárlapok arról, hogy mennyire unalmasak az Esti showder felvételei, és hogy a műsort készítő produkciós iroda "vadássza" a nézőket. A mai Bors szerint már ingyen osztogatják a jegyeket Fábry műsorának felvételére. A lap szerint az Esti…..
Szanakka 2010.09.29 18:52:54
@dzsugasvili82: Azért hogy Te is bekapcsold a TV-t. :D
Komolyra fordítva a szót: Aki ezekkel az általad is felsorolt emberekkel nem képes egy érdekes műsort összehozni, az nem való televízióba. Senki Jakab, 0 tudással, ha csak hagyja Őket sztorizni, netán esetleg 1-1 rövid kérdést beszúr (persze ehhez tisztességesen fel kell készülni), és azzal tereli a beszélgetést, akkor egész estét kitöltő, remek szórakozás lett volna. Erre fent említett műsorvezető már rég képtelen, be kellene már látni. A szánalmas az egészben az, hogy számtalan ilyen műsort kapunk, de miért?
Szanakka 2010.09.29 19:19:40
@Kozmokrator: "szerintem ugyanaz, mint 5 éve" Pont ez a baj! Naprakésznek, frissnek, felkészültnek kellene lennie, és nem az öt éve mondogatott lejárt lemezt ismételgetnie.
És az egója, ami nagyobb, mint ami jogos lenne.
Nem tudnak a vendégei egy épkézláb gondolatot végigmondani! Katasztrófa a pali, persze ízlések és pofonok. :(
Szanakka 2010.09.29 22:35:46
@Monsanto: "Lassan kezd hozzám beérni a többségi társadalom" - a plafon nem szakadt rád? :D:D
Egész egyszerűen arról van szó, hogy ha megemlítem, hogy sem az ember, sem a műsor nem tetszik, akkor komcsi vagyok. Ha ugyanezt mondom a 7i7-es re is, akkor zavar van. Én pedig nem szeretem zavarba hozni a Zembereket. :D
 Ha közgyűlési jegyzőkönyvet hamisít a közös képviselő, akkor érdekes kérdés, hogy a társasház-e a sértett, vagy az egyes lakók. Az alábbi ügy is e körül forog. Tisztelt Zugügyvéd !  Miskolcon a Közös képviselő hamis közgyűlési határozatot…..
Szanakka 2010.09.29 21:09:10
@Kivancsi: Gonosz vagyok, számoltam. :D
200.000 / 1300 = 153,8
30.000.000 / 100 000 = 300
De a gorillával igazad van! :D :D
Szanakka 2010.09.29 21:46:48
@Kivancsi: "egy varosi lakas helytol fuggoen 70-100m²..." - na ez nálunk sem 15M!!
"Nem biztos, hogy jobb mint otthon egy Panel.. " ott is huzat van ha fúj a szél? Kötve hiszem! :)
"Azert mondom sac/kb ott van.."
Bár igazad lenne, de sajnos nincs.
A valós helyzet az, hogy "nyugaton", egy négy főből álló, négy keresős család simán megengedheti magának a lakáscsere "luxusát". Sőt! Még bérelhet is nagyobbat, ha nem ragaszkodik a magántulajdonhoz. Ezzel szemben nálunk nem tudsz finanszírozni egy albérletet, és az élet drágább, mert az árak nyugatiak, a bérek keletiek. Tudom, mert van viszonyítási alapom. Szomorú, hogy a tanult fiatal kimegy, mert jobban megéri kint bérelni és dolgozni, mint itthon szenvedni - ez is tapasztalat. Ha ehhez hozzáveszem, hogy a kinti cég még a repülőjegy árát is fizette, akkor azt hiszem nincs miről beszélni.
Itt hagyom abba, mert ez már nagyon OFF. :D
Meg kell szüntetni a "láthatatlanul" zsebbe vándorló pénzeket, és (majdnem)mindenki elégedettebb lesz.
Szanakka 2010.09.29 22:27:51
@Kivancsi:
-Te 70-100m²-es városi lakást írtál. Az NEM 15 millió forint!!
-A fa megoldásokból a parkettát ismerem, én megőrülök tőle, viszont ahol én jártam és parketta volt, az sem 15 millió forint volt. :)
-Ne általánosíts, sok 70-es panel van 15M felett, magam is megcsodáltam (képről) párat. Elég ha a környék felkapottabb.

A válságnak valószínűleg te örülsz egyedül, és csak te tudod miért. Ha továbbgondolod, akkor be fogod látni, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Száz szónak is egy a vége, bizony keleti pénzből nem lehet mozdulni és felújítani sem lehet úgy, hogy mindenki nyerészkedik ezerrel. A lakáspiacnak, a panelprogramnak, de még a fizetésünk mértékének is ez az alapvető hibája. Mindenki pluszban kalkulál, de mit tegyen akinek nincs plusz? (Sísapka-OTP :D)

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek! :)
A technológiák találkozásának és egyre olcsóbbá válásának menő következményei lehetnek, mint például ez a ledes világító cipőfűző. Csak tíz dollárba kerül egy pár. Fogalmam sincs, mikor hordanám, de kell egy ilyen.Via OhGizmo!..
Szanakka 2010.09.29 15:53:31
Miközben Orbán Viktor forradalmi hevületben értékelte a Nagy Száznapos Menetelést, a csatorna kifejezte véleményét a dologról. Bátor húzás volt, nem mondom. (A képet itt találta Szily kolléga)...
6 éve szívok az álláskereséssel (6 ev 6 munkahely legalább, de úgy érzem, hogy mindig csak nagyon rövid időre vesznek fel, kihajtanak, aztán eldobnak),Valószínűleg, ha ebben az évben nem voltam 30-50 állásinterjún, akkor egyen sem, és mindezt úgy, hogy közben feltűnés nélkül…..
Filmdroid Lesz StarCraft film 2010.09.01 12:02:00
A Blizzard nem csak a WarCraft filmet akarja tető alá hozni, hanem úgy tervezik, hogy a Starcraftnak is elkészítik a mozis verzióját. Mint ismeretes a WarCraft produkciót Sam Raimi fogja rendezni, a forgatás kezdete még nem ismert, egyelőre a forgatókönyvön ügyködnek. Rob Prado, a…..
Kedden írtam egy felhívást, általános iskolás szülőkhöz meg gyerekekhez, Álljunk együtt bosszút az általános iskolán! címmel, hogy jelentsék nekünk, hogyan zajlott az évnyitó. Erre futott be az alanti levél, a legjobb anya-lánya-írás, amit valaha olvastam, megható és vicces…..
Szanakka 2010.09.01 13:08:36
@Schobert Pákó: Hol, mikor? Jah', hogy 40 kg. vagy vasággyal együtt, és anyuci/kicsi nej/főnök leordítja a fejed ha nem úgy ugrassz ahogy fütyül? Szánalmas vagy, komolyan. :D
Tisztelt blog, Most jutottam arra az elhatározásra, hogy én is elküldöm családom „kedves” ki történetét, mások okulására. 1992-ben történt, hogy édesanyám elhatározta, kozmetikai jellegű beavatkozást (mellimplantátum) végeztet magán. Akkoriban nem voltak…..
Kedves blog! A pécsi I. számú Belgyógyászati Klinika A Sürgősségi Ambulanciára szállítottam be a férjem, aki egyébként végbélrákos. Délelőtt 10 órától délután 4-ig tartott a várakozás, mire beszólították, megvizsgálták, Miután kijött az orvosi szobából,…..
Szanakka 2010.08.16 11:11:32
"Alig tudott ülni"
Sokan nem tudják - ne is tudják meg soha - hogy milyen fájdalmai vannak egy-egy tumoros betegnek, de legalább egy kis empátiát elvárnék itt pár posztolótól (nagy tisztelet a kivételnek).

@Frucsasz, az őzikelány: "Nem adnak tájékoztatást, mire számítsunk, vagy mi fog következni."
Nagyon sok erőt és kitartást Neked, szükséged lesz rá sajnos!
Az orvost (onkológust) "elkapni" négyszemközt, és megkérni tisztelettel, mondja el, mire számíts. Máshogy nem megy, beteg előtt nem fogja elmondani, mert ahogy nekem mondta az orvos hasonló helyzetben: "mindenkinél más".
Én ezt úgy oldottam meg, hogy külön időpontot kértem (a beteg tudta nélkül). Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az internetről, orvosi oldalakról tájékozódtam előbb, és felkészültem a legrosszabbra. Az összegyűjtött információt az ápolásánál használtam, de Neki nem mondtam el, mert a halálfélelem az, ami leküzdhetetlen.

A tumoros betegekhez az orvosok nagy része és a nővérek is sajnos úgy állnak hozzá, hogy "meghosszabbították az életét, mit akar?" Ez egy közeli hozzátartozónak olyan, mintha péklapáttal vernék pofán. Nem tud semmit, csak érzi hogy nagy a baj, de ezt miért nem lehet elmondani értelmesen?

Tudnék erről írni hosszan, de nem teszem. Aki nem volt hasonló helyzetben az úgysem érti, aki volt az e nélkül is tudja, én pedig minden szóval újraélem..

Azt vegyétek tudomásul, hogy emiatt a hozzáállás miatt a közvetlen családtagok is tönkremennek.
Eric Stoddard pontosan tudja, mire van szüksége az autósoknak, hiszen a neves dizájner tíz éve dolgozik olyan márkáknak, mint a Daimler Chrysler és a Hyundai. A tervező kerékpárokkal is foglalkozik, legújabb modellje pedig az autóból a kerékpárra váltást szeretné…..
     Miután viszonylag hamar, talán már éjfél felé elég pontosan fogjuk tudni, hogy kit szabadítottak rá a választók az országra a következő négy évre, viszonylag korán reggel ott fogunk ülni a gép előtt és bogarásszuk az érdekességeket, a nap során…..