Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajbin Timi

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
http://www.fmh.hu/cimlapon/20100905_ovoda_kevesebbolMint a mesében - százmillióval kevesebből épült fel az óvoda Tordas - alig egy esztendeje, 2009. június 6-án rakták le a leendő óvoda alapkövét, amelyet a szokásostól eltérő módon szándékozott megépíteni az…..
A mai napon az új óvoda átadó ünnepségén minden kedves vendég tanúja lehetett, hogy a sok erőfeszítés és áldozatos munka meghozta gyümölcsét: elkészült az új tordasi óvoda.Hátra van néhány apróbb munkálat, főleg a tetőtéri öltöző és iroda részen,…..
Önkéntesek segítségével kerültek fel a cserepek az első szárnyra augusztus elején. Közben elkezdődött a támfal építése is, amelyet az esőzések némileg hátráltattak...
Új ovink lesz! A boldog nyertesek 2010.08.05 17:21:00
Az új tordasi óvodát építők részére a SPA Holding Hungary által felajánlott, agárdi gyógyfürdőbe szóló két belépőjegyet a képviselő-testületi ülésen sorsoltuk ki. Az önkéntesek listáját az építési napló alapján Czuczor Bernadett folyamatosan vezeti. Az építkezésen…..
Az utóbbi három hétben felgyorsultak a munkálatok mind az épületen belül, mind kívül.A csoportszobák gyakorlatilag készen állnak, már csak a linóleum lerakása van hátra.Az első rész (étkező, konyha, kiszolgáló helyiségek) víz-, gáz-, fűtésszerelése elkészült, a vakolás…..
A külső tereprendezés és a parkoló építése a folyamatos esőzés miatt csak a héten kezdődhetett el...
Az első rész emeleti részén már a színezés is elkészült a héten, a hátsó részen is szépen halad a hőszigetelő anyag felhelyezése...
A csoportszobákban, mosdókban, és öltözőkben már kész a festés, a kiszolgáló helyiségekben az álmennyezet elkészülte után lehet folytatni a munkát...
A hátsó, csoportszobai részen elkészült az öltözők, mosdók, folyosó és kiszolgáló helyiségek lapozása, csempézése...
Május közepén, megfeszített munkával, két kőműves brigád segítségével 2 nap alatt készült el a hátsó rész aljzatbetonozása 380 m2-en. A karbantartó brigád tagjai elkészítették az első rész (konyha, étkező, öltözők, irodák) emelet födémjét és az összes…..
Május elejéig elkészült a födém és rákerültek az emeleti rész teherhordó falai is. Május közepén elkészültek az áthidalók és az emeleti födém. A hátsó, csoportszobai részen elkészült a hőszigetelés, rákerült a hőtükrös fólia és a vasháló. Elkészült a központi…..
 A Majálison Kovács Rebeka segítségével pólókat ajándékoztunk az új óvoda építését adománnyal támogatók számára. Mivel a kis méretű pólók már tavaly elfogytak, így újakat szitáztattunk. A legkisebb méret 1-1,5 éves korú gyerekeknek készült, ebből is szép…..
Az iskolásoknak kialakított étkező jóval nagyobb a jelenleginél, szemben az átadó pultok láthatók:..
Az első szárny falazása a héten folytatódott. Szombaton önkéntesek az áthidalókat betonozták, a gépészeti vezetékek helyét kivésték, valamint a padlót és lábazatot készítették elő a vízszigeteléshez.Jövő héten elkezdődik a tereprendezés is, a bejáratnál…..
Kihasználva a téli pihenőt elkészült az új óvoda tervének módosítása, mely jelenleg engedélyeztetés alatt van. Kiválasztásra kerültek a külső nyílászárók, több egyeztetés folyt a Székesfehérvári Tűzoltósággal. Részletesen megtervezésre került az új főzőkonyha a…..
 Bár a tél szorítása megakasztotta a munkálatokat, a tordasiak nap mint nap bizonyságot tesznek amellett, hogy a közösségi érdekért képesek összefogni, áldozatot hozni. Annak ellenére, hogy a mögöttünk hagyott év a gazdasági válságról marad emlékezetes, folyamatosan…..
 Az új tordasi óvodát építők részére felajánlott családi hétvégét a 4*-os Kolping Hotelben, és a Velence SPA által felajánlott egész napos belépőt az élményfürdőbe 2010. február 2-án sorsoltuk ki a Képviselő-testületi ülésen.Az önkéntesek listáját az építési…..
A Heti Válasz e heti számában Hegedűs Zsuzsa szociológus (címlapon) pozitív példaként említi a tordasi óvoda építését:"Ahol baj van, ott kell segíteni, s ahol a mi sorsunkról van szó, ott nem adhatjuk át senkinek a teljes felelősséget. Tordason például, miután nem…..
A héten az önkormányzat karbantartó brigádja a hátsó szárny tetőszerkezetén dolgozott. Hamarosan indulhat a cserepezés.Az első szárny vasalt aljzatának zsaluzását a mai napon az önkéntesek készítették, valamint kiásták a csatornavezetékek árkát, és helyükre…..
Új ovink lesz! Állnak a falak 2009.09.29 14:34:06
A pénteki állapot szerint (ld kép) az első és hátsó falak elérték végleges magasságukat. Szombaton tíz önkéntes folytatta a falazást..