Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kódex

0 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
kódex 2022.04.07 03:39:06
@GyMasa: Nemá'! "pillanatra se" = soha. Vagy újra kell tanulnom édes anyanyelvemet? Mielőtt megszólal valaki, támasszon már egy minimális nyelvi igényt önmagával szemben!
fáymiklós Ha én gazdag volnék? 2021.08.01 07:56:12
Új szöveggel éneklik a Margitszigeten (ezek szerint a Operettben is) a Hegedűs a háztetőnt, amire nem mondom, hogy botrány, végül is G. Dénes György magyar változatának voltak tényleg nehezen tolerálható pillanatai is. Matchmaker, matchmaker, make me a match, énekelték a lányok, amiből Zsüti (vagy…..
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
Otthonukban látogattuk meg az On the Spot alkotópárosát, Cseke Esztert és S. Takács Andrást, akik nemrég fejezték be első dokumentumfilmjüket, a Born in Auschwitzot. Egy gyors Covid-teszt után megbeszéltünk mindent a születéstől a halálig - ez talán az eddigi leghosszabb és leglazább interjú…..
  Ha Woody Harrelsonról azt mondtam, nem tud hibázni, hatványozottan igaz ez Mads barátunkra. Bár lenne egy ilyen csatárunk a válogatottban, mert folyamatosan tölt, néha célzás nélkül tüzel, mégsem lő mellé soha! Ha valaki volt már Hannibál, és olyan filmek vannak mögötte, mint az Ádám almái, a…..
kódex 2021.01.04 18:45:04
Az előző poszt óta Doktor Gődény magasabb fokozatra kapcsolt: október 13-án meghirdetett országos aláírásgyűjtési felhívására már több, mint 34 ezren adták meg neki az adataikat. De miért is? Gődény megtévesztő felhívásából úgy tűnik, mint ha a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadásának…..
kódex 2020.10.25 11:35:06
@kódex: aki napról... = amely napról...
kódex 2020.10.25 12:11:40
@felső határ nincs: Szépen összefoglaltad, nagyon nincs mit hozzátenni. Viszont ezért a szövegért előbb utóbb megkapod a vírustagadó jelzőt. Holott ez nem vírustagadás (van olyan is: néhányan azt állítják, hogy a covid-19 pusztán médiatermék), hanem a józan ész által megfogalmazott kritika, aminek semmi köze az érzelmekhez. "Vírushívők" kontra "vírustagadók", ez a legszánalmasabb felállás, amit el tudok képzelni, márpedig egyre inkább ebbe az irányba terelődik a vita. Ilyen kétpólusú, szánalmas, birka világban élünk. Az ateista-hívő vitákat is mindig utáltam, de ott legalább elmondhatjuk, hogy két olyan hit csap össze, amit nem lehet tudományos érvrendszerrel megközelíteni, ezért, ha minden áron vitatkozni akarnak egymással (Miért is? Mert mindkettő bizonytalan a saját hitében?), hát tegyék, egészségükre. A covid-hitviták esetében is erős a gyanúm néha, hogy a legerősebb indulatok takargatják a legnagyobb bizonytalanságot.
Igen, tudom, megint egy COVID-os cikk... Igyekszem nem teleszórni a Facebook-om járványügyi dolgokkal, de ha az ember krónikus tüdőbeteg, akkor kikerülhetetlen, hogy foglalkozzon a témával, főleg, ha valamiféle információs, betegtámogatói szerepet is felvállalt. De mielőtt még bárki "fenni kezdené…..
  Popper Péter az az ember, akire mindig is valóságos példaképként tekintettem. A teljes életművében évtizedeken keresztül nem találtam egyetlen árva gondolatot sem, amellyel vitám lett volna. Egészen mostanáig. A napokban futottam bele Felcserélt szerepek című előadásába, melyben kitér az…..
  Autóban. Alkonyodik. Szinte már csak foltokat látunk, de valamelyest ismerős utcákon megyünk, igaz, időnként áttáblázzák, meg időnként felbontják, és nem is egész értjük, mikor hol miért, de persze egy nagyobb földhányást az ember félhomályban is meglát -- vagy inkább megérez. Gyalogos és másik…..
A nyár könnyedebb borai után valami összetettebb íze vágytunk, ezért gondoltuk, hogy belevágunk a vörösborok tesztjébe. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az átlagos fogyasztói ízléshez mely bor áll ma legközelebb a boltokban kapható termékek között. A választék hatalmas mind árban, tájegységben és…..
kódex 2019.10.26 01:54:52
@munkanélküli informatikus: Próbálkozz a Borháló valamelyik üzletében. Nemcsak drága borok vannak. Ha pedig ebből a 800-1000 Ft-os kategóriából szeretnél ihatót, ajánlom az Auchan akciós borait: egész jókat kapsz 1200-1300-ért. De a Tescóban sem reménytelen kifogni valami finomat elfogadható áron. Lényeg, hogy multinál 3-4 évnél idősebb bort ne vegyél, akkor se, ha drága... :)
A barátok eltűnése. Ez az egyik olyan gond, ami a hozzám forduló anyukákat szinte kivétel nélkül érinti, teljesen mindegy, hogy hány évesek, mindegy az is, hogy melyik társadalmi osztályba tartoznak, jelen van. Amint kezünkben a pozitív teszt, megindul az álmodozás: csinos, tip-top anyuka, aki…..
kódex 2019.09.13 18:22:30
Dániával folytatjuk a tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkat – a teljesség igénye nélkül. A lista alapjául különböző netes sikerlisták, illetve filmes eredményeket, díjakat összegző rangsorok szolgáltak. Az összeállítás, mint mindig, szubjektív – vitassátok, egészítsétek ki saját…..
A legújabb Eurostat összesítés szerint az életszínvonalat tekintve csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, mint nálunk. Ott 54 százalékos az a mutató (a 100 százalék az EU vásárlóerő paritáson mért egy főre jutó tényleges fogyasztásának átlaga), míg Horvátországban szintén 62 százalék. Figyelemreméltó,…..
kódex 2018.12.15 21:15:24
Nem áll meg a fekete autó a ház előtt. Nem internálnak. Nem zárnak börtönbe koholt vádakkal. Nem veszik el az útleveledet. Nem szólnak bele a magánéletedbe. Elmehetsz az országból. Vissza is jöhetsz. Kimehetsz tüntetni. Leírhatod a véleményed. Vannak választások és politikai viták. Törvények.…..
kódex 2018.12.13 17:36:47
@Tiszteltetem Brüsszelet: Bocs, de egy szóval sem írtam, hogy kit láttam tegnap tüntetni, nem voltam ott, és a híradásokat mindkét oldalról fenntartásokkal kezelem. Úgyhogy erről nem fogunk vitatkozni, mert én biztos nem vagyok kompetens benne. Te is csak egy benyomást fogalmazol meg, és ebben nem különbözöl akár egy ellenzéki hozzászólótól sem. Aki nem volt ott, csak a kedvenc médiumainak szűrőin keresztül képes átlátni a szitán (elnézést a rossz szóviccért), akár a létszám akár a szociológiai összetétel tekintetében. Maradva a szóvicc logikájánál: ez némi kognitív interferenciát okozhat, akárhogy erőlködjünk is.
kódex 2018.12.13 17:41:49
@conchita wurst: Utolsó érv, mint mindig: "hazudsz". Ja, nem tévedtem, jön még utána egy: "Dögölj meg te mocskos, hazudozó ilyen-olyan bérenc!" :)
Itt voltam, jót szórakoztam...
Kell néha stresszoldásnak munka után.
kódex 2018.12.13 17:45:19
@Ma Baker: Nem kizárt, hogy én vagyok a blogger, és így akarom lejáratni az ellenzék szimpatizánsait. De az is lehet, hogy ellenzéki vagyok, és ilyen sunyi bolsevik módszerekkel akarom lejáratni a kormányoldalt.
Vagy izé, gumidominó? :D
Tényleg lenne sokkal jobb dolgom is, mint szombat este azzal foglalkozni, hogy az állam tőgyéből két marokkal pénz pumpáló, de a nézettségét legszívesebben eltitkoló Echo TV (0,3 százalékos közönségarány 19:00-23:00 között a 18-59-es korosztályban) egyik semmitmondó műsorában Bayer Zsolt, akit a…..
kódex 2018.12.09 00:47:51
@Dan da Man: Esküszöm, hogy nem irigylem tőletek a mennyek országát. Hajrá!
kódex 2018.12.09 01:06:57
@Johannesburg Miklós: Hát kb. ja. Bayer elbaszta, nem figyelt, önelégült pöcs volt, talán lesz még egyszer bölcs öregember (vagyis ilyenkor kirúgatja a hibázó ostoba rabszolgát). Vagy nem. De kötve hiszem, hogy tudatosan csalt volna, tudja, hogy Sixx úgyis kiszúrja. Szimpla kis hanyagság. Előfordul jobb családokban is, nem Sixx? :)
Bejárta az ellenzéki sajtót a humorista mondása: „Három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van: az M1, a Hír TV és az Echo TV.” Ezt mondta ki november 22-én a negyedikben, a Duna TV-ben. Persze csak vicceltem. Ha komolyan venném Fábry szavait, akkor bizony így kellett volna folytatni az…..
kódex 2018.11.27 22:10:39
@Igazamvanvagyigazamvan?:
Kedveském, ha "megnyomod" az iróniát, akkor deformálódik és szimpla gúny lesz belőle, amit mindenki ért. Még te is... További jó belemélyedést! :)
A mai nap folyamán, sajtóközleményben jelentette be Washingtonban a világ legnagyobb Bibliamúzeuma, hogy a tulajdonukban lévő 16 Holt-tengeri tekercsből öt hamisítvány. Ezeket a tekercseket azóta el is távolították a kiállításról...
kódex 2018.10.24 16:28:42
@maxval balcán bircaman: Én nem értem, mit hadakozol ezekkel a buta bircákkal, bircaman. Mit tesz hozzá az életedhez, hogy művelni akarsz olyanokat, akik nem hogy nem igénylik a tudást, de irtóznak tőle? És ha vállaltan balcán birca is vagy, attól hited még terméketlen marad. Legfeljebb lebolgároznak. És attól nő az egód? Kurvára le kell szarni az összes dicső ostobát. Hadd nyüzsögjenek halomban a trágyán. Dőlj hátra és mosolyogj.
Az Aranyélet második évada nem olyan volt, mint az első. A sok akció, az új történetszálak és a 80-as évekbe visszarévedés nem aratott osztatlan sikert. Így aztán kevesebb akció és több magyar valóság uralja a sorozat harmadik és egyben utolsó évadát...
kódex 2018.10.22 13:23:54
@haXXXor: Nagyjából egyetértek. Tényleg a második volt a legjobb - sőt, abszolúte jó. És pont azért mert el tudott szakadni az erőltetett aktualizálásoktól. És ezért volt a harmadik legnézhetőbb szakasza a negyediktől a hetedik részig terjedő. A befejezés valami ótvar szájbarágós melodráma volt - mégha valami maszatos irónia-kísérlet érződött is benne. Szóval vegyes a kép, viszont legalább a szar részei is profin voltak megcsinálva. Leszámítva továbbra is a hevenyészve, felszínes stílus-flikkflakkokkal megírt szövegeket, amiket csak a legjobbaknak (Anger, Ónodi - néha Thuróczy) sikerült valamennyire hitelesen lehozniuk. A legviccesebb Rajkai Zoltán: egyetlen hiteles mondata nincs. Persze az egész karakter abszurd és természetellenes, úgyhogy nem is tudom, ki játszotta el volna jobban.
kódex 2018.10.22 13:31:03
@Zorba the Geek: Ólombetétes lehetett az a tűsarkú - vagy Mirácska egy profi karatéka. :)
kódex 2018.10.22 13:47:47
@jürgen baromartz: Egyetértve mindennel egy kis pontosítás: szerintem nincs senkinek szüksége olyan gengszterfilmre, aminek a középpontjában az aktuálpolitikai okoskodásra építő társadalomkritika áll (ok, lehet, hogy néhányan tapsikolnának közben, de ugyanakkor baromira unnák). Ezek nem állandó dolgok, hanem kurzusfüggőek. Senki nem akar ténylegesen ujjat húzni az aktuális politikai hatalommal egy - bármilyen igényes - kommersz sorozatban.De persze nem is akar benyalni. A szimpátia, világnézeti irányultság jól kivehető, persze, mint minden HBO-filmben, de pontosan tudják a tulajdonosok, hogy meddig az addig, merthogy a (kétharmados) piacról élnek. Egy független filmes úgy tesz keresztbe vagy nyal, ahogy neki jól esik, és olyan társadamokritikát fogalmaz meg, amilyet akar, de hol van ma Magyarországon ilyen? Független film, valódi társadalomkritika? Nem érdeke sem a mindenkori kurzusnak, sem az ellenzékének.
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
kódex 2018.07.24 19:52:17
@Nerevaryne: Szegénykém, sokszor nevethettek már ki értelmiségi társaságban, amikor az Isteni Színjátékból próbáltál LATINUL idézni... :(
kódex 2018.07.24 20:02:03
@Never: Megmerültünk? :D Egyre kevesebb a gondolkodó ember ebben a kurvademokratikus internetes petpalackhordalékban... Elkaptad a lényeget a szlovák-ausztrál hasonlatoddal. Ennyi. Hosszas generációs analízis helyett... :)
kódex 2018.07.24 20:10:49
@Never: A Néró miért égés? Mert még volt rajta kívül néhány? Ha egyszer ő így ment a köztudatba... :/
Mennyiben hasonlít Orbán Viktor Magyarországa Adolf Hitler Németországához? Sokban. Ott vannak például ők, akiiktl félni kell, akiket gyűlölni kell: a zsidók / migráncsok. És vagyunk mi, fehér, keresztény európaiak, azaz: árják...
kódex 2018.05.31 02:15:17
@paragrafus: Vonzódom a nemzetbiztonsághoz. Kezdjek aggódni? Nem érzem megvetve magam. Lehet, hogy nem vagyok értelmiségi (tán művész sem, jaj)?
Hány éves korodban leszel hivatalosan is öreg és unalmas? Néhány újabb felmérés szerint valamikor a harmincas éveid közepén. Azért akadnak kivételek - Victoria Beckham például..
kódex 2017.09.23 12:40:19
@Czidlina Ildikó: Ildikó, négy mondatban tökéletesen összefoglaltad. Kár erre ennyi fölösleges szót pazarolni. De már kezdem megszokni, hogy vagy az Y-generáción fanyalognak, vagy az Y-generáció fanyalog...
kódex 2017.09.23 12:45:53
@Liberális Artúr: Te nagyon hülye. Tudod, mikor vagy öreg? Amikor már csak a tévé előtt ülsz, és a fehérbort is kólával iszod - szódával megspriccelve, nehogy a kedvenc sorozatod előtt fejbevágjon. De ez előfordulhat 30 évesen is...