Regisztráció Blogot indítok
Adatok
titko

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettős érzésekkel olvastam el Mónika levelét. Hiszen ő is elég szabálytalan volt, mégis az bosszantotta fel, hogy a másik fél egy testesebb járművel szintén szabályt sértett. És ezzel kialakult egy veszélyhelyzet, mely szerencsére nem végződött balesettel. Ennyire azért nem…..
Próbálok nem rasszista lenni (nem vagyok, a "cigány" számomra egy életmódot, nem egy fajt jelöl, de ezt most hagyjuk, hosszú lenne)de nem fog sikerülni.A kérdés elgondolkodtató: Láttál-e már cigányt valaha tanulóvezetni, oktatóval, T-s autóban?És autót vezetni?..
Egy-két órája itt az irodában a kolléganőm mesélte a hétvégi élményeit az M7 három sávos szakaszáról és az ott szokásos jobbra nem tartásról. Utána jutott eszembe, hogy ezt a témát ugyan már több posztban is alaposan kitárgyaltuk, jött egy levél pár hete, amiben Riska…..
titko 2010.06.28 17:46:55
Neke is volt hétvégén ilyen kalandom!
Mentünk Szolnokról és Szajol felé az E60-ason (4-esen).Az Autószalon után 2x2 sávosra vált az út. Még száraz idő volt,gyenge forgalom. A szélső sávban egy 3 autós konvoj volt amit előztem és miután elhaladtam a konvoj mellett utolértem egy fehér Daewoo-t a belső sávban. Óra szerint 85-tel büntetett szó szerint, hiába villogtam rá csak ment ment a belsőben. Szabálytalanul elhaladtam mellette jobbról ( igen bevallom, nem volt kedvem 84-gyel a külsőben beállni, mert akkor a mögöttem jövők lehet legyilkoltak volna ha lezárjuk az utat teljesen)mutattam a sofőrnek, hogy normális szerinte a belső sávban haladni folyamatosan? Az utánam jövők is próbálkoztak fénykürtölni, de semmi hatása nem volt (hozzáteszem egy 70+ os bácsika vezette a daewoo-t mellette becses neje rezzenéstelen arccal nézett előre). A szajoli lámpánál még mindíg a belső! sávban mellémért ( megfogott a lámpa) és erősen gesztikulálva magyaráz valamit. Letekerem az ablakot és próbálom magam türtőztetni, hogy semmi csúnyát nem mondva elmagyarázom a bácsinak, a párhuzamos közlekedés egyik aranyszabályát, de láttam nem érti a szituációt. Csak azt hajtogatta "Már megbocsájtson de a sebességhatár". Még a lámpa zöldreváltása előtt odalöktem " Miért mi maga talán rendőr" és eljöttem.
Nem az idősségével volt a bajom, hanem azzal, hogy nem értette, hogy másokat ezzel akár veszélyhelyzetbe is sodorhat
titko 2010.06.28 18:19:12
@Tornado86:
Hát ott speciel 90 a max sebesség hiába 2x2 sávos, a rend éber őrei előszeretettel kaszálnak ott.
Nem is száguldoztam mert abból már kinőttem de hagy ne keljen 85-tel hajtanom egy idősődő "tanárúr" miatt.
Mindenhonnan azt lehetett hallani év elején, hogy megszűnt létezni a zöldkártya, milyen jó lesz nekünk, hogy mostantól beépül a műszaki vizsgába. Rolf tegnap vitte vizsgára az autóját, ahol a biztonság kedvéért azt is megnézték, hogy eredeti-e az autó, az nem számít…..
titko 2010.01.08 14:55:35
@KaPé: Azért durva az a másfélmilliós éves üzemanyagköltség egy átlagautósnak nem?
Az idei évben is megrendezte a HVG a hazai blogversenyt - ez volt immáron az ötödik -, Goldenblog címmel. A megmérettetésre bárki nevezhet, vagy nevezhetik több kategóriában, a lényeg, hogy legalább fél éve rendszeresen vezesse magyar nyelvű, az adott témában színvonalas…..
titko 2009.08.19 23:05:29
Először is köszönetet mondanék EXplorer szerkesztőtársnak a segítségéért, amit a sikeres blogozáshoz nyújtott! :-)Amint azt a címből is láthatjátok, egy új cikksorozatba kezdünk mely egy kis időutazásra invitálja az érdeklődőket. Ezek a cikkek városunk történelmének…..
Lehet, hogy az izomnövelő szerek nem csak a heréket zsugorítják, hanem az agyat is, Gábor leveléből legalábbis erre következtethetünk. A felkar kerülete egyenesen, a hajhossz fordítottan arányos az agresszivitással. Nem kell sokat számolgatni tehát ahhoz, hogy sejtsük, most sem egy…..