Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MorGorilla

38 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új frissítés sokmindent megold, de legtöbben a Downloand Center felszabadítását vártuk a leginkább...
 Firríthető a QNAP NAS-ok rendszerprogramja a QTS 4.3.3.0238 build 20170703 verzióra...
A TVS-882BR nyolc merevlemez rekesz mellett Blu-ray írót is kezel. Az M-DISC támogatás szerepel az adatlapon, de a részletek és a meghajtó adatai nem ismertek...
Megszületett a hivatalos javítás a QNAP QTS 4.3.3 és 4.3.2 rendszerekhez, a Qfix telepítése megoldja a problémát. Zárd be te is a kiskaput!  ..
Van egy kis gond és sajnos gyakorlatilag minden QNAP QTS felhasználót érint. Meg minden linuxos és SAMBA felhasználót is kb. Érdemes figyelni rá, a QNAP is ezt teszi...
Letölthető automatikus frissítéssel a QNAP legújabb firmware, ez a release minden modellre ki lett adva és fontos változtatásokat tartalmaz. A legfontosabb talán, hogy a 64-bites architektúra sok 32-bites alkalmazást nem támogat már...
Nem ügy egy saját fotóalbum szolgáltatást üzemeltetni a Qnap Photo Stationnel. A gyártó által kifejezetten ajánlott NAS alkalmazás a rendszerezésben és megosztásban is partner, és mobil app is van hozzá...
Nem bízol a Google vagy a Microsoft felhőiben? Lehet neked is saját online dokumentumszerkesztő és rendszerező webszolgáltatásod, amit könnyen használhatsz böngészőből...
Ma már nem csak notebook, hanem NAS-book is létezik. A QNAP legújabb design-szervere merevlemezek helyett legfeljebb négy M.2 SSD modult foglalhat magába, hogy azokból RAID tömböt (legfeljebb RAID 5) alkosson...
MorGorilla 2016.03.20 16:29:33
@Alick: Úgy tudom, hogy a 4GB-os 399 EUR, a 8GB-os modell meg 499 EUR + ÁFA lesz kb. itthon. Kapni még sehol sem lehet.
Nem akartam én ezt a blogot folytatni, Egri Imre miatt csináltam meg, és írtam egy bejegyzést. De ma hallgattam a rádiót, és a hazugságok olyan özöne szakadt rám cirka egy óra alatt, hogy mégis megírnék egy személyes történetet. Amikor 18 éves lettem, 1985-ben, úgy gondoltam, hogy szeretnék…..
Memorabilis Csak úgy 2016.01.09 17:59:37
1985-ben érettségiztem, kaptam mellé egy villamosgép-szerelői szakmunkás-bizonyítványt is - tanáraim szerint nem igazán érdemeltem meg, mivel én voltam az egyébként kiváló iskola történetének legtehetségtelenebb diákja. Ez így is volt, de mivel magyar meg töri versenyeket nyertem szakmányban,…..
A 4.2-es frissítés megjelenésével egy hiba megakadályozta a Download Center futtatását. Az 1023-as build végre javította a problémát, leírjuk miként vehetjük újra birtokba a letöltőközpontot. Hibák mindig akadnak, szerencsére most viszonylag hamar meglett a gyógyír is. A QTS…..
Láttunk már médiacentert NAS funkciókkal, de NAS-t 4K felbontású HDMI kimenettel még biztosan nem. Ma jelentette be a QNAP két legújabb modelljét, a TAS-168 és a TAS-168 csak a merevlemez rekeszek számában (2 illetve 4) különböznek. Közös tulajdonságuk, hogy több…..
Eddig is jól nézett ki, most új stílusban jelenik meg a QNAP böngészős kezelőfelülete. Ráncfelvarrás nagyon kell. Ha valaki feltelepíti a QTS 4.2.0-át, akkor meglepődve tapasztalhatja, hogy újraindítás után egy alaposan újravakolt kezelőfelület fogadja. A bejelentkezés a bal…..
Az ősfranchise-ok nyara közepette szinte hétről-hétre felmerül a kérdés: hogy épp felesleges a heti aktuális premier, vagy sem? Kreff már megpedzette a kérdést a Jurassic World kapcsán, amikor is arra jutott, hogy az talán 2015 legmihasznább nyári mozija, mert se bűze, se hamva,…..
Nem kell vesződni nagy állományok küldésével, egy szimpla linkkel megosztható a kiválasztott mappa vagy fájl. Már tíz megabájtos csatolmány küldését is kikéri magának sok levelezőszerver (a Gmail kegyelmesen 25 MB-ig hajlandó elmenni). Ha ennél többről van szó, akkor…..
Veszprémben a Március 15. úti könyvtár alatt megnyílik a kütyütár, C64-gyel, játékokkal megnyitotta kutyafülü Cargo/Singular.    Mostantól kéthetente csütörtökönként 16:30 és 18:00 között a retro informatika szerelmesei, régi számítógépek gyűjtői vagy csak simán…..
Előző hírünkben beszámoltunk róla, hogy a Linux és Unix alapú termékek nagyon nagy részét érintő Bash sérülékenység érinti a QNAP termékeket is a javítás megérkezéséig mi módon lehet kizárni a támadókat (Bash rés kiküszöbölése). Végre vissza lehet kapcsolni a…..
A QNAP Bash code injection (CVE-2014-6271) sérülékenység javításán dolgozik, ami a Unix/Linux alapú rendszereket érinti és lehetőséget ad arra, hogy támadók átvegyék az uralmat a NAS felett. Addig is, míg elkészülnek egy elég szigorú jótanácsot tett közzé a gyártó,…..
Nagyon hasznos tudna lenni, ha nemcsak bárhonnan letölthetnénk a NAS-on tárolt videós anyagainkat, hanem röptében lejátszhatnánk, úgy ahogy a YouTube-on szoktuk. Szerencsére egy okosabb NAS-sal ez ben nehéz. Ahogy a Bárhonnan elérhető fájlok, képek, adatok írásomban már…..
Az előző posztban csak adatokat szedtem össze az öngyilkosságokról, mindenféle kiegészítés nélkül. Hasznosabb, használhatóbb talán, ha arról is írok, hogy mit tegyen az ember, ha azt hiszi, hogy egy barátja, családtagja, valaki, akit szeret maga alá kerül, és akár…..
MorGorilla 2014.08.15 14:14:52
@vilagnezet.blog.hu: Jó gyorsan elítélted a nyomorultakat. Nem biztos, hogy az illető hívő, hiszen akkor nagyobb eséllyel lenne reménye is.
Azon kaptam magamat a minap, konkrétan 2014. június 30-án, hogy nem működnek az otthoni NAS-omra mutató linkjeim, amiket ismerősöknek adtam meg. Átmeneti kiesésre gyanakodtama dinamikus domain név szolgáltatómnál, miután ellenőriztem az otthoni felszerelést (D-Link router és Qnap…..