Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SickBoy

0 bejegyzést írt és 325 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz…..
A magyar sportmédia egyik vezető híre mostanság, hogy március 20-tól a 36 éves, olimpiai ezüstérmes dr. Szabó Tünde az úszók főtitkára, méltatlanul kevés szó esik viszont arról, hogy alig néhány éve az egykori sportcsillag az úszódresszt is ledobta magáról egy…..
SickBoy 2011.03.30 09:44:15
Nekem most nagyon nincs időm a médiatörvényre, és én az ilyesmihez nem is értek. A Magyar Köztársaság egy törvényéről komoly vita alakult ki, talán a legkomolyabb vita a rendszerváltás óta. Engem most elsősorban az érdekelne, hogyan folytathatnánk le ezt a vitát - méltányos,…..
Nem, nem hagylak titeket ma sem rendes poszt nélkül. Dinyus a karácsonyi bevásárlási verseny hajrájában egy idegbeteggel találkozott össze, de becsületére legyen mondva, hogy megpróbálta tisztázni a félreértést. Persze van, akivel nem lehet mit kezdeni...A mai díjnyertes hülye az…..
SickBoy 2010.12.23 02:35:57
@josip: Létezik. Tolt már le szirénázó csibesárga ezerkecske Veszprém felé is a bánattudja hányas úton – elég kanyargós, plusz direkt azért nem a pályán mentem, mert hétvégi örömautózás volt veteránnal, zöldellő, az út fölé hajló fák között, Morricone zenével, mint a filmeken... aztán vissza is zöttentem a valóságba.

Nem tudom mi a büntetési tétel az ilyesmiért, de azt gondolom, hogy pont azon van rajta a rendőrség, hogy minden ilyet megfogjon... :o)

Amúgy ha nem villog, csak visít és fordítva, ha csak villog de nem vinnyog, akkor az nem ér pontot: eccerre kő menni mindkettőnek, addig számolatlanul lehet szülni a sünöket, pláne ha "okosba" van csak szirénája a majomnak.

A posztoló igen türelmes, szerintem 8 és tőlem leszakadhat az aortája idegességében annak, aki nem fogja fel, hogy a közlekedésben néha bejönnek az ember elé, és pláne agyhugykövet is kaphat, ha azt tökmindegy milyen módon, de megköszönték neki, mégis habosítja az emésztőnedveit. @-)
Sajnos már sokadik alkalom, hogy ilyen posztot kell, hogy kitegyek a blogra, ráadásul ez az eset egy barátommal történt, ami különösen bosszantó a számomra. Lacival egy ezüst vagy szürke színű autó vezetője bánt el, aztán annak rendje és módja szerint megállás nélkül…..
Michael Knight Narancsmátrix 2010.12.21 11:53:00
Nem vicc: Szalai Annamária üldözött álmomban - konkrétan Smith ügynökként.Úgy rémlik, először egy plazában ücsörögtem egy szökőkút peremén, ölemben netbook, mobilinternet, ahogyan kell, éppen egy posztot próbáltam élesíteni, amikor hirtelen megjelent két smasszerrel,…..
SickBoy 2010.12.21 14:15:58
Alig mászott ki a Mikulás a blogszerkesztőség kéményén, miután lepakolta a téli gumikat, máris itt a következő lehetőség arra, hogy értékes ajándékot nyerj magadnak vagy szeretteidnek karácsonyra! Nyáron a Garmin jóvoltából egyszer már boldoggá tettünk egy szerencsés…..
  A gond csak az, hogy ha – teszem azt – nem állnának ott és nem igazoltatnának, amit mi természetesen nettó basztatásként fogunk fel, nem szednék ki a mattrészeg, bekokózott Stohl Bucikat sem a forgalomból, akik aztán vígan kacsáznának fel-alá a városban,…..
autózz! Négy eset 10 perc alatt 2010.12.19 10:57:00
Aranyvasárnapra Roan kicsit korábbi, de szintén vasárnapi sztoriját kapjátok. Ahogy közeledik a karácsony, úgy különül el láthatóan egyre jobban kétféle típus. Az egyik, akit átjár a karácsony szelleme, még óvatosabb, előzékenyebb lesz másokkal szemben, ha összenéztek,…..
Tegnap késő este koncertről hazafelé a tükörben láttam a Hungária körúton egy rövid vitát, majd kocsiajtóba térdelést, az állatok sosem alszanak, na. Névtelenséget kérő levélírónknak sincs nagy szerencséje az agresszív közlekedőkkel, kétszer is az autóján töltötték…..
Azt már biztosan tudjátok, hogy mivel Magpet boltja az V. kerületben volt hosszú ideig, ezért parkolási téren maradandó lelki sérüléseket szenvedett és volt már egy pár posztja ebben a témakörben. Én legutóbb tavaly nyáron jártam a most tárgyalt helyen, akkor még ingyenes volt,…..
autózz! Csak elém ne! 2010.12.15 10:44:00
Újabb poszt az autósok birka gondolkodásáról. Dugóban senki sem szereti, ha közvetlenül elé sorolnak be, de arra már az esetek többségében nem gondolnak a sorban állók, hogy ha ezt megunja valaki és előre megy az üres sávban, Sándor történetében ráadásul buszsáv lévén…..
Ha már ilyen ráhúzós levelet kaptam, bevezetésképpen elmesélem egy saját, pénteki történetemet. Egy ügyféltől mentem a másikhoz a Hegyalja út belső sávjában a Duna felé, összefüggő kocsisor volt mindkét sávban, de rendesen haladtunk. Mivel a híd előtt jobbra kellett…..
SickBoy 2010.12.14 22:22:17
A Gizi szerint senki nem tud vezetni, de nem merem megmondani neki, hogy ő sem, és nem csak azért, mert nincs jogsija, hanem mert akkor - igen nagy valószínűség szerint – a hátsó ülésen helyetfoglaló Zolika és a Lacika – úgyis mint legnagyobb valószínűség szerint ennen gyerkeim – valószínűleg annak lennének tanúi, hogy a Gizi széjjelveri a tegnap – mint minden hó közepén engesztelési áldozatul – vett k. nagy vadiúj retikült a fejemen, egyfelől, hogy a gyerekek előtt ne kritizáljuk egymást – de legfőképpen őt ne –, másfelől, hogy már megint nem érünk fel vidékről időben, mikor neki még meg kell melegítenie a pacalpörit az esti híradó előtt.
A Gizi pedig igenis megkövetlei - még akkor is, ha nincs jelen, s valahol tudom, hogy nem lehet eltitkolni előle, ha másképp teszek –, hogy lesatuzzam Bucikát a KRESZ-t ilyen tapló módon figyelmen kívül hagyók előtt, egyrészt mert a hátfalat már '88 óta cserélni kéne, de erre nincs költség a családi kasszában, másrészt mert fontosnak tartja a közoktatást.
Azt viszont szigorúan ellenezte - legalábbis az elmúlt három héten keresztül kötelezően a kanapén történő éjszakai alvásból erre következtetek -, hogy ilyenkor mind a vérnyomásom, mind a fejem színét a zejrópailag elfogadott normák szerint ne b@sszam fel a születésem után fél órával elért színnél feljebb, amiről egyrészt nem tudom, honnan szerzett tudomást, másfelől viszont ismerve a Gizit és kiegyensúlyozott házasságunk alapjait, nem merek eltértni.
Szóval most kell, hogy szóljak, hogy az M1-M7 bevezető szakaszán nem azért b@szakszom 80-al a középsőben, mert kötekedni akarok, hanem pont, hogy ellenkezőleg: szeretnék végre a saját ágyamban aludni.
Nem a Gizivel, de ezen még egy büntetősatu sem segíthet.
SickBoy 2010.12.14 22:37:12
@usernev: ezt a Gizi egyáltalán nem ratifikálta, amiből következően ki véd meg, ha konyhakéssel érvel? @-)
SickBoy 2010.12.14 22:53:46
@Johni Firpo: egyetértek. És körte is. @–)
Már csak ezért is megérte összehozni ezt a szombati dorbézolást, Magpet (akinek egyébiránt a korábban tesztelt fedélzeti kamerát is köszönhettem) rendes és szabálytisztelő állampolgárként parkolójegyet vásárolt, hogy aztán mindjárt legyen is mit lefényképeznie. De persze az…..
SickBoy 2010.12.13 11:07:51
@SilentSound: @szaGértő:
S ha esetleg választható volna, hogy a park. idő végéig, vagy másnap valameddig szeretném a tiketet...? Vagy ez túlságosan ügyfélbarát gondolat? :o)
SickBoy 2010.12.13 12:06:58
@horex: tudom, hogy megoldható, de valahol az volna a normális, hogy - tegyük fel - este hatkor ki tudjam fizetni este nyolcig, valamint másnap reggel mondjuk 8-tól 10-ig, ha akarom.
Csak mert közben nem akarok mégegyszer lemenni, sem este, sem reggel, sem semmikor és nem akarok reggel 8-kor felkelni, hogy esemesezgessek.
Vagy ez nem életszerű? :o)
SickBoy 2010.12.13 12:45:28
@horex: Minden nagyon szép, minden nagyon jó. @-)
Hihetetlen, de már bő két éve volt a második találkozónk, azóta pedig csak egyszer voltunk a Pal@csinetben, pedig jó volt a hangulat is, a kiszolgálás is, az ételek és italok is (barátságos árakkal), ráadásul búcsúajándékot is kaptunk. A tulajnak, Nicolának is emlékezetes…..
SickBoy 2010.12.10 03:14:00
@SilentSound: Hmm. Nem rossz ötlet, bár én mostanában már nem szeretek idegeneknél aludni... @-)
Ahogy a civilek közt, a rendőrök között is vannak segítőkész és mindent leszaró emberek. Előbbire jó példa az az egy évvel ezelőtti fotó (ld. lent), amikor két motoros rendőr - akik közül az egyik a blog olvasótáborának kemény magjához tartozik - lábbal tolt le a…..
SickBoy 2010.12.09 17:44:41
@Frigyesmester: s ha tényleg így van, vajon okos dolog-e urban-legend szinten szellőztetni mindezt egy amúgy tök más témájú blogon...? @–)
SickBoy 2010.12.09 22:00:33
@...::: Flúgos Kamionos :::...: Mer' nem figyelsz a részletekre, az a baj: a posztoló a róleksz volt (valamint titkos adó-vevő-fényképező), de korábban ő tuningolta a szuzukit egy szürke opel motorjával, vagy valami mással, de az titkosított, vagy meg sem történt, illetve megfigyelték, vagy álcázták, vagy csak letakarták valamivel – amit még apáink tettek oda tegnap este 8 körül –, és ami nemzetbiztonsági szempontból szintén fontos volt és azóta egy raktárban őrzik a '71-es kiadású KRESZ könyv szamizdat másolt verziójával és Tóth Gézáné született Swarcz Lukrécia különlegesen titkos ügynöknővel, aki viszont bokornak próbálta álcázni magát a jeges lejtőn – ami egyébként emelkedő volt, amint erre a "Demokrácia utca" név is utal, hiszen a demokrácia lejtőn nem lehet –, miután tíz év előtt egy garnitúra félig lefutott nyárigumit adott el a szuzuki vezetőjének kéz alatt az Ecserin, de kormánymegbízásból, illetve ezt akkor még nem lehetett tudni, pedig búvárokkal is megfigyelték az eseményt, és ezért most az APEH is zavarban van, hogy akkor ez most adócsalás volt-e, vagy ha kivizsgálják, akkor mekkora a valószínűsége mindennek?

Nnna, most már tiszta minden? @-)))
Nem újkeletű trükk, amit Mordred ír lenti levelében, jópár éve használják már autótolvajok, nem jelent gondot az ugrókódos rendszer sem, az arra alkalmas eszközzel pár nyitás-zárás után tudni lehet, hogy mi lesz a következő kód, amitől kinyílnak a zárak és ki lehet pakolni…..
SickBoy 2010.12.08 23:36:53
Elolvastam a poszt.

Lehoztam a kispárnámat, a takarómat és a húsdarálót (jó nehéz, nem elektromos) és a laptopom a kocsiba. Most wifi-ről nyomom, állófűtéssel. Magamra zártam a központi zárat és minden bütyökre nyomtam Palmatex-et is. Béla bá' holnap délelőttre ígért extra disznóólzárat lakattal, addig nem alszom.

Úgy számolom világosodás előtt kicsivel fog lemerülni az akksi, de van infrás távcsövem, az elemről bírja fél órát, úgyhogy csak pár percet kell majd kibírnom teljes védelem nélkül. Gizi közben lehozott egy füzér fokhagymát, a 'szom tudja minek, de értékelem, hogy még mindig kitart mellettem. Hozott alkoholmentes sört is, de sosem volt zökkenőmentes a házasságunk, úgyhogy ezen sem akadtam fenn.

Közben konzultáltam Gyusziszerelővel, azt mondta, hogy kerekek nélkül sokkal valószínűbb, hogy nem nézik ki a gépet, úgyhogy ha kivilágosodik, akkor le fogom szerelni mindet, most épp azt szervezem fészbúkon, hogy ki hoz téglákat, illetve van egy akciótervem, hogy névtelenül kihívom a jardot késeléshez, mert amiatt biztos kijönnek, és amíg kiderül, hogy nincs is semmi ilyesmi, addig ejtem meg a manővert. Sakkban is jó vagyok amúgy, csak mondom, mert ez stratégia.

Korábban olvastam, ha gép egyedinek néz ki, akkor kevésbé próbálják meg elvinni. Ez kicsit megnyutatott, mert így értelmet nyertek a tíz éve a rozsda által ütött lyukakat eltakarandó felragasztott Sláger rádiós matricák, a gyerekeim első graffittis próbálkozásai – a későbbi munkák megtekintéséhez a Nyugati Pu. - Rákosrendező vonalat ajánlom –, valamint be kellett látnom, hogy a különböző koccanások után újrafényezett "majdnem olyan mint a többi" színű elemek korosodása.
Amikor a különböző fényezőkkel próbáltam alkudozni a rossz szín miatt, akkor még nem tudhattam, hogy ez majd később biztonságtechnikai előny lesz. Így, sok év távlatából be kell látnom, hogy érdemes volt a fél autó árát rákölteni a szar javításokra: másnak ugyanennyiből már ellopták volna a kocsiját, s most már az is nyilvánvaló, hogy a mestereknek igaza volt: tényleg nem értek a fényezéshez. Sem.

Sötétedés óta kiszereltem a Videoton rádiót és a hangfalakat is – íbéjen árulom, kurvajól szól, csak az állomáskereső nem működik, ha kell, keress rá, de ha privibe' üzensz, odaadom a minimálár feléért –, úgyis ájpodról hallgatom az emerkettőt, mert ezt is írták, hogy a komoly hifi miatt is lehet, hogy betámadnak az enyveskezűek, én meg nem akarok kockáztatni.

Délután Laca hozott UV festéket, a lánya szalagavatójáról maradt – sötétbe steppeltek, állítólag 'szott nagy siker volt, csak az epilepsziás dirit kellett leápolni, de vele nekem is volt némi nézeteltérésem a Zolika osztályzatai miatt, ami végülis rámutat arra, hogy a végén mindenki azt kapja, amit megérdemel –, oszt azzal minden karosszériaelemre felfestettük a rendszámot, de jó nagyba', az üvegeket meg telibemázoltuk – ha a sarokba nyomatott UV jól véd, akkor ez a tuti –, szóval kezdek megnyugodni, hogy Bucikát talán nem viszik el.

Ha valaki tud varesz féltengelyeket olcsón, akkor szóljon, mert amíg motor generálozni van a Gyuszinál, addig ezeket se lenne rossz beszerezni...
SickBoy 2010.12.09 00:05:33
@SilentSound: én se t'om, az Ati hozta még a múlt héten, akkor még bent volt a motor a gépbe, aszonta' ettől könnyebben csinázzuk majd a tuningot, és tényleg, mire befejeztük majdnem ferráris volt a vas, az ablakban tapsolt az egész lakótelep, de legalábbis kiabáltak, csak nem emlékszem, hogy mit és ezért is van most generálozni a motor, mert a varesz blokkból nyilván kikönyökölt a ferrári hajtókar... ;o)))

Ha odaérek 11-én, akkor minden megoldható, de félek, hogy ez megint csak terv marad... :o(

@Reggie: Erről gondoskodtam, Gizi kint áll a kereszteződésben a Zolika villanyvasút-trafójával, így zavarva minden elektromos jelet (és a közízlést is, már amennyiben van még ilyen) :o)
Azt hiszem, nevezhetem pozitív történetnek, amit István írt, annak ellenére, hogy az egész bonyodalom egy balesettel kezdődött. Tanulságos sztori arról, hogy érdemes kiállni az igazatokért akkor is, ha több tanú állít teljesen mást. Szeretnék megosztani én is egy történetet…..
SickBoy 2010.12.02 22:31:40
@Xezs: tanúskodni macerás, közben úgy tűnik, hogy sohasem lesz vége (újabb és újabb idézések, elfelejtenek értesíteni, hogy elhalasztották a tárgyalást, vagy másik ügyhöz idéznek meg (!), mind-mind megvolt, aztán másodfok, etc.), viszont segít táplálni azt a - talán nem hamis - illúziót, hogy amikor nekem lesz szükségem egy tanúra, akkor valaki más is megteszi nekem ugyanazt, amit én... ergo érezhetem úgy, hogy ha nem hibázok, akkor biztos, hogy nem szívom meg, mert akad egy normális ember, aki ugyanígy gondolkodik.

Ha pedig végül - majdnem - mindenki eszerint cselekszik, akkor az olyanok, mint ez az oktató, vagy a buszsofőr haverja tuti, hogy megszívják. Pláne, ha a rendőrség nem hagyja futni őket hamis tanúzással. S mivel tudható, hogy nem a büntetés mértéke, hanem a 'lebukás' valószínűsége az igazi visszatartó erő, még a végén eljutunk oda, hogy ilyen sztori elő sem fordulhat...

Na, megint kiveszem a kezem a biliből :o)
SickBoy 2010.12.02 22:44:57
@szaGértő: ami nem azért szomorú, mert elvileg el se juthatna az érettségiig, aki ezt nem vágja, hanem mert a munkájukhoz illenék tisztában lenni ilyenekkel. Is.
SickBoy 2010.12.02 22:52:34
@ave: vészhelyzetben az időérzékelés elég csalóka tud lenni, a posztoló nyilván nem mérte le hitelesített mérőeszközzel a lassulás idejét. A féknyom - amit nem rögzítettek - viszont jó támpont lett volna, hogy pontosan mi is történt.
Ezt ha látom, akkor is nehezen hiszem el, annyira szürreális eseménysorról lesz most szó, amelynek egyébként Az ódis volt szemtanúja és osztja most meg veletek a történetet. De onnantól kezdve, hogy egy szélvédőt ököllel be lehet ütni, már ezen sem kéne csodálkoznom. Azt…..
SickBoy 2010.12.01 13:08:50
SickBoy 2010.12.01 19:25:52
A mai poszt írója kérte, hogy a névtelenség homályában maradhasson, mert annyira sokkolták a vele történtek, hogy nem szeretne újra találkozni a nagy sötét BMW-vel, aki egy időre megduplázta az egész család vérnyomását. Az látszik, hogy eddig nem olvasta a blogot, mert akkor…..
SickBoy 2010.11.30 19:28:53
@snooze light: ööö, azt akarod mondani, hogy ha a valaki balesetveszélyes helyzetet csinált, akkor - retorzióként - jogos őt is balesetveszélyes helyzetbe hozni, ha pedig emiatt balesetet szenved, akkor azt meg is érdemelte?
SickBoy 2010.11.30 20:45:17
@ruskyy: értem. Köszönöm, hogy rávilágítottál e kérdés helyes megközelítésére.
SickBoy 2010.12.01 07:20:14
@atila68: hátha fényt kap :o)
Egy harckocsit elindítani nem könnyű feladat. Egy tankhajót még nehezebb. Megmondjuk, hogyan csináld. Vélemények az azonos című írásunkról...
Feltételezem, hogy ha egy kicsit is utánaszámoltak, a civil szervezetek nem igazán tapsoltak a 2011-es adóváltozásoknak. Mindenesetre nem lennék meglepve, ha a Nemzeti Együttműködés jegyében a kormány megszüntetné az egyszázalékosdit...A személyi jövedelemadóból…..