Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrFülig

5 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar (véleményformáló, többnyire humán-) értelmiség természetesen része a nagyobb politikai játszmának, és nem épp ártatlan része. (A túlsúlyos, legbefolyásosabb, legrendíthetetlenebb, legkritikátlanabb masszáról fogok beszélni.) A publicista, blogoló, konferenciázó,…..
MrFülig 2013.04.15 15:28:42
@pocaklakó minimanó:
"...így nehéz is lenne megnevezni közülük olyat, aki saját jogán elért valamit. Nincs egy eredeti író, filmes, képzőművész, tudós, de még újságíró sem közöttük. Úgy tűnik, az alkotás és a személyes jólét náluk nem fér meg egymás mellett..."

Ez nagyon szép elgondolás. Ha ebben ilyen biztos vagy, akkor kérlek mesélj nekünk a konzervatív(ha úgy tetszik jobboldali értelmiség)saját jogon elért teljesítményeiről. Felcsigáztál...
A Magyar Narancs március 28-dikai számában Kis János felveti a kérdést, honnan lehetne nagy szavazótábort szerezni. Állítása szerint ha feltűnne egy Beppe Grillo-szintű alak, akinek nincs se jobb-, se baloldali programja, viszont nagyon határozott vágya mindenkit a börtönben látni,…..
Soha nem sietnek sehová. Kizárt dolognak tartják, hogy napi 7 óránál többet dolgozzanak és azt sem a mi kelet-európai / amerikai feszített tempós hajtásban teszik. Nincs ölelkezés, puszilkodás. De ez nem azért van, mert nem fogadnak be, egyszerűen ilyenek. Ma Norvégiába utazunk,…..
Talán soha máskor nem nézünk annyi filmet, mint karácsonykor és az utána következő pár napban. Hogy ne kelljen feltétlenül huszadszor újranézni a Pretty Womant és az Én a vízilovakkal vagyok című műalkotást, megkértem Puzsér Róbertet, hazánk vitathatatlanul legmarkánsabb…..
MrFülig 2011.12.20 14:02:52
Hát mondjuk:
www.imdb.com/title/tt0070130/

vagy esetleg

www.imdb.com/title/tt1202202/

Charlie és a csokigyár, ugyan kérem...
A te listád azért jobb, mint Puzsié...
Úgy látszik, Lucas már megbánta, hogy tavaly nyáron eljótékonykodta a Star Warsból származó, több milliárd dolláros vagyona felét, mert a Lucasfilm ismét összeállt a Legóval, és The Padawan Menace címmel  legyártottak a Cartoon Networknek egy vinnyogva röhögős…..
Beastie Boys – Hot Sauce Committee Part Two(EMI)A 2004 óta első teljes értékű stúdiólemezét kiadó Beastie Boys újkori albumait kétféle módon lehet hallgatni. Az első verzió a beteges új utáni vágyakozás: képviselői szeretik hangoztatni, hogy a Hello Nasty, hardkórabb…..
MrFülig 2011.05.02 09:47:24
@Viva La Onda:
Háát. Most nem néznék utána, de szerintem a Check Your Head -en elég sok "vendégmuzsikus" van. Van a keleti csávó, aki az album jellegzetes billentyűs hangzását meghatározza, meg az eugene' lament -ben sem a srácok hegedülnek gondolom. :D.
Jó írás lett!
MrFülig 2011.05.02 09:50:23
@MrFülig: Ja, egyébként az Eugene's lament persze már Ill Communication persze.
Végre itt a jó idő, ismét többen szállnak biciklire, ami nagyon pozitív több szempontból is, ugyanakkor több a veszélyforrás, jobban oda kell figyelni. A bringás társadalomban is megvannak az ésszel közlekedők és a szabályokra fittyet hányók, vagy pedig azokat…..
MrFülig 2011.04.05 12:46:29
@szaGértő:
Ezt benéztem. Nincs ilyen paragrafus!!! De a Kresz oktatáson erre nagyon nagy hangsúlyt helyeztek annak idején nálunk, mert veszély esetén is állati rizikós, csak még nagyobb baj lehet belőle. Ezért emlékeztem rosszul. A konkrét esetben veszélyről szó sem volt, ezért az áll, hogy szorulna ha baj lett volna.
MrFülig 2011.04.05 12:51:18
@Alikam:
Igen, bár volt némi tárgyi tévedésem másban, ezt a részét én is így értettem. Vannak indokolt esetek amikor elvileg megengedné a törvény, csakhogy igazából ezt nehéz megítélni, szóval a kb. soha jobban lefedi a gyakorlatot. Semmiféle veszélyhelyzet nem forgott ugyanis itt sem fent.
"Szerencsére éppen ki tudtam kerülni, persze figyelmeztetésképpen egy rövidet rádudáltam."
A paternalista sofőrúr...
Infographics Amerika pornófüggő 2011.03.14 10:27:00
A világ egyik legrégebbi üzlete a szex, amely mostanában talán jobb üzlet, mint valaha volt. Amerikában veszélyes ütemben terjed a pornófüggőség a számítógépeken és a tévén keresztül.Nagyításért kattints a képre! ..
Sejtem, hogy a művészetben járatosak most a szívükhöz fognak kapni, de be kell valljam, én tegnapig nem is tudtam, hogy Budapesten van szobra Darth Vadernek! Ráadásul a Sith Sötét Lovagjának egy elég kevéssé ismert korszakából, amikor éppen nem is volt annyira Sötét:Persze én…..
A magyar kisnyugdíjasok problémáit már senkinek nem kell bemutatni, ennek ellenére sokan talán elképzelni sem tudják, hogy miként lehet kijönni - ellátástól függően - napi egy-kétezer forintból. Az élelmiszerek folyamatosan drágulnak, a rezsi a fűtés miatt különösen…..
MrFülig 2011.03.01 10:53:51
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Tökéletesen egyetértek!
Nem tudom, hogy miért eszik meg ezek az emberek ezt a maszlagot...
MrFülig 2011.03.01 10:56:05
@xunilo:
Megnyugtató, hogy nem csak ostoba emberek vannak azért...
MrFülig 2011.03.01 11:03:00
@Cook kapitány:
Öhőő. Értem. Szóval itt szerinted kategória tévedés van. Akkor viszont felhívom rá a figyelmed, hogy pont ez a probléma. A vita nem arról szól, hogy hogyan oldjuk meg, hogy a nyugdíjasok ne fagyjanak meg, ami evidens módon megoldaná az utazgatás problémáját is, hanem arról, hogy hogyan távolítsuk el őket a buszról. Ezért gondolják egyesek, hogy „hogy a fűtetlen lakásban kellene megfagynia a kisnyugdíjasoknak.  „, arra céloznak a többiek. Ugyanis te vagy az első aki konstruktív ötletet is kínál a megoldásra és nem csak egyszerűen elvenni akar.
Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Toll Road Show. SkiccPali ezúttal a Veszprém megyeieket kápráztatta el ékesszólásával, bennem pedig lassan megérik a gondolat: én tulajdonképpen örülök neki, hogy ez a nímand lett a köztársasági elnök. Igaz, az alkotmányt nem érti,…..
w Te sötétben bujkáló 2011.02.25 06:00:00
Van egy ordenáré hadművelet, amit úgy látszik, pártfüggetlenül el kell nekünk játszani, vagyis alighanem ezt kajálja a magyar, ami sajnos elég gyökér ízlésre vall. Gyurcsány Ferenc kezdte még első ciklusában, és most pontosan ugyanezzel próbálkozik az Orbán-kormány. …..
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
BLOGBÍRÓ Nem oda, buta! 2010.10.28 13:39:00
 Szóval nagyban zajlik az alkotmányozás előkészítése, meg minden. Igazából jó ideje nem is tudtam, hogy miről írjak, csak kapkodom a fejemet. A kormánypárt mint a gőzhenger, a lehető legrövidebb idő alatt akarja keresztülnyomni a szája íze szerinti adókat és egyéb…..
BLOGBÍRÓ A vételem bére 2010.10.15 12:46:00
 Hogy fizetős lenne a két nagy kereskedelmi adó? Hát, hogy is van ez? Csak pár szót erről. Én nem vagyok vele tisztában, hogy egy földi sugárzási frekvenciát foglaló és elnyerő médiumnak, alighanem vannak kötelezettségei. A pénz szedése, nem tartozik ezek közé, de…..
 Háát...végül eljött a pillanat, hogy a kormányzatnak érdemi lépésekben kell bizonyságot tenni a választók előtt. Hosszú éveken keresztül, azt az illúziót tápláltuk, hogy alapvetően a szocialista habitus lényege, hogy könyékig turkál az állampolgárok zsebében. Hát…..
BLOGBÍRÓ A vasorrú bába 2010.10.07 10:50:00
 A hazai sajtó ismét Geréb Ágnestől hangos. Kedvelt téma ez. A gonosz állam és az aljas orvosok nem engedik, hogy az asszonyok „természetes” módon, az otthon melegében szüljék meg utódjukat. A témában nagyon nehéz lenne állást foglalni, sokszor úgy érzi az…..
BLOGBÍRÓ Don't be Szili 2010.10.05 10:30:00
 Szili Katalin végleg elhagyta a süllyedő hajót.Nem mondhatnám, hogy ez bárkinek meglepetést okozott volna, pláne ha figyelembe vesszük az utóbbi időben a párthoz fűződő viszonyát. Az, hogy lojális pártkatona lett volna, igazán nem mondható el róla. Kivagyiskodások, saját…..
A hír: Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk. (A teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták a 20 ezres csekkeket a bringásoknak.) Egy mondatban: Már vártam, hogy mikor jön el pillanat, amikor a…..
MrFülig 2010.09.23 12:38:25
@PointeDuLac: Hehe, feltartja? A belvárosban az autók átlagsebessége 15 km/h. Ezt még a nagyanyám se tartaná fel a kerekesszékével :DDD