Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoficsa

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nehogypanikolj nehogypánikolj #1 2018.04.17 01:25:16
Pörög az agy, nem áll le, olyan, mint ahogy egy rakott szoknya táncol, nem áll le... Fárasztó, nyomorult, elkeseredett és soha nem lesz vége állapot! Elfogadás mondják, fogadd el, ez van! Ilyen az idegrendszered. Az agyad nem termel bizonyos hormont, nem adja át a megfelelő jeleket és egyéb…..
@font-face { font-family: "Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }Azért választottam a Borgyógyászatot, mert a honlapjukon azt olvastam, hogy minden héten…..
Rob Lowe-t szerettük az Enök embereiben az idealista Sam Seaborne szerepében, és sajnáltuk, amikor olyan marhaság miatt szállt ki a sorozatból, mint az, hogy kinek a neve hányadikként jelenjen meg a képernyőn és mekkora betűkkel. A Testvérekben annyira már nem bírtam, mondjuk…..
Kedves Despota és tisztelt HR asszisztensek, ügyintézők!   Bölcsész diplomám van (nem nyelvszak), a magát legjobbnak tartó magyar egyetemről (ELTE), közel 10 éves tapasztalatom a saját szakmámban. Dolgoztam már a versenyszférában itthon és külföldön is, de tapasztalataim…..
zsoficsa 2010.01.18 12:33:25
Nekem is bölcsész diplomám van, méghozzá rögtön kettő is. Már az első egyetemi év után tudtam, hogy ennél nagyobb hendikepp nem is kell. Tehát elkezdtem az egyetemi éveim alatt dolgozni, az egyetemi tv-újság (kommunikáció az egyik diplomám, ez ám a büfé-ruhatár szak, a franciával pedig teljes a kombó), majd egy aukciósházban régi képeslapokra írtam rá NÉMETÜL (amin egy szót sem tudtam, tudok), 4 éven át - minden csütörtök-pénteken.
Így az egyetemi évek után már volt némi lövésem arról, hogy mi az, hogy munka.
Hihetetlenül nagy szerencsém volt az első munkahelyemnél, ahol pár hónapon belül középvezetői pozícióba kerültem. Ezutáni munkahelyeim nagy részénél sikerült ezt a pozíciót megtartanom. Ma pedig a saját cégemet vezetem (nem egyedül, hanem a társammal) és bár iszonyatosan nehéz a jelen gazdasági helyzetben, kis cégként helytállni, valahogy alakulunk, mint a púpos gyerek.
De hogyan sikerülhetett mindez:
- rengeteg munkával és kitartással
- állandó tanulási, ismeretszerzési vággyal
- figyelemmel arra, hogy mi történik körülöttem, mit tanulhatok a körülöttem lévőktől.
Miért írtam le ezt a kisregényt? Mert bár persze most már ne bánjuk, mi történt korábban, és mindenféle szemrehányás nélkül:
Az ember igenis egyetemi évei alatt már elég felnőtt ahhoz, hogy felmérje, mit ér a diplomája, mit tud vele majd kezdeni... És rájön, hogy kvázi semmit, akkor hajrá, találja ki, hogy tud-e váltani (szakot, irányt, bármit), vagy szerezzen mellette munkahelyi tapasztalatot, ha a váltást elveti - NE 30 évesen döbbenjünk rá arra, hogy az eddigiek mit sem értek?
Ha mégis, akkor ne erőltessük, ami nem megy. Ha nem kellünk a versenyszférának találjunk ki valami mást magunknak: csináljunk alapítványt, egyesületet, építgessük a munka mellett, majd ha már szépen megérett, ott a lehetőség az átlépésre.
Csak ne sírjunk már, hogy nem megy, meg de szar, meg nem vesznek fel...
Nézzünk szembe a tényekkel és cselekedjünk!
zsoficsa 2010.01.18 12:52:57
@jewel79bp: Én nem azt akartam kihozni a kommentből, hogy mindenki vállalkozzon. Nem szükséges, sőt nem is megy ám mindenkinek (by the way, még én sem mondanám 100%osan, hogy nekem igen), ez csak EGY ALTERNATÍVA, lehetőség arra, hogy ha nem megy máshogyan.
És egyébként szegmense válogatja, hogy mennyi kezdőtőke kell, nyilván a gépiparban nehéz lenne nullával kezdeni, de vannak olyan területek, ahol kifejezetten a szellemi tőke és a kapcsolatok adják az induláshoz szükséges alapot!
A videós tartalomgyártás tapasztalatairól beszélt Kardos Gábor, a CEMP üzletfejlesztési igazgatója, Weyer Balázs, az Origo főszerkesztője és Herner Dániel, a Színház.tv vezetője a webvideó-konferencián. Kardos Gábor arról beszélt, hogy már a videós tartalmak gyártásának…..