Regisztráció Blogot indítok
Adatok
remlato

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Tüntetést fontolgatnak a játékgépesek" - olvashatjuk az Indexen. Durván felemelik ugyanis a nyerőautomaták után fizetendő adót, és ez ellen tiltakoznának. Jogukban áll tüntetni, hajrá. A számaik viszont érdekesek: "A 24 ezer automatából 17 ezret kivonnak és 30…..
remlato 2011.10.11 18:41:44
kedves Zero!

amúgy is gondolkodtam, hogy ebben a témában írok nektek, de megelőztél, de sajnos te pont az ellenkező irányból közelítetted meg a kérdést.
Testvérem egy kis cégnek dolgozik a cég játékgépeket üzemeltet, a tesóm szervizeli őket. a cég 5 fős, mivel egy gép átlagban havi 300k hasznot hoz így biztosan nem csinálják tovább, bezárnak és kirúgják az alkalmazottakat, köztük a testvéremet is. a főnököt bár biztos kényelmetlenül érinti a kérdés, de egyéb befektetéseibő, üzleteiből ő ugyan azon az életszívonalon tud tovább élni mint eddig.
Páran már leírták, igenis nagyon sok kocsma zárna be amiatt, mert kivonják a gépeket, sok helyen a tulajnak ez a fő bevételi forrás, az italfogyasztás csak mellékes.
Ez az egyik fele a dolognak.
Abban egyetértünk, hogy nem feltétlenül jó dolog, hogy emberek tízezrei szórják bele a fizetésüket/segélyüket a játékgépbe, (fiatal koromban nekem is volt ismerősöm aki a fizu első napján betolta az egészet) de nem hiszem, hogy ez amit most a fidesz csinált megoldás lenne.
azt is elmondom miért.
ha tovább olvasod a törvényt, erre a sorra bukkanhatsz a végén:
"Emellett bevezetnék a szerver alapú pénznyerő automaták
rendszerét, melyek egységesen, a tiszta játékbevételre
vetített 33%-os százalékos adó alá esnének"
testvérem szerint, jelenleg ezek a gépek nincsenek engedélyezve és pár hónapig el is fog tartani mire üzembe állíthatják őket. ő említett egy gazdag banktulajdonost akinek szerinte a raktárában állnak ezek a gépek készen arra, hogy üzembe állítsák őket. persze hogy ebből mennyi igaz nem tudom.
de hogy ne csak pletykákra és rémhírekre támaszkodjunk, amit találtam a neten ezekről a gépekről, az az, hogy nov 1-től lehet igényelni az ilyen szerver alapú gépek üzemeltetési jogát.
www.szf.hu/Files/5_2011.pdf
ugyan itt olvasható, hogy milyen feltételek kellenek ehhez ( magyar székhelyű, 50 millás cég, 10 éve az iparban dolgozó vezetővel), ez nem tudom mennyire nehezíti meg a jelenlegi üzemeltetőket, hogy áttérjenek ezekre.
egyszóval, nekem nem úgy tűnik, hogy eltűnnének a játékgépek, pusztán annyi történik mint a máshol, hogy ellehetetlenítik, a jelenlegi üzemeltető kört és helyzetbe hoznak egy másikat, akik valószínűleg hálásak lesznek ha kell.
persze ez egyelőre még fikció, de számomra eléggé egy irányba mutatnak az események.

de ha minden hülyeség is amit írtam, egy biztos, jövő ilyenkor pontosan ugyanannyian fogják a pénzüket játékgépbe tolni mint most.
A Hágai Nemzetközi Bíróság is vizsgálódik a UPC szerelőinek ügyében, annyi emberiségellenes akciót hajtottak végre az utóbbi években. Mai hősünk Ági, a kábeltévék Kohlhaas Mihálya, aki annyira kiborult a UPC-ügyfélszolgálat legendás ügyfélellenességén, hogy kemény harc…..
Kemény egy nap volt: 2 óra 20 perc alatt tudtam csak leszavazni. Az OVB ingyen és több millió néző örömére élőben adta elő az MSZMP KB ülését 1985-ből. Az egyik OVB tag 18:45-kor a Híradóból tudta meg, hogy emberek vannak az utcán szavazásra várva. Egy másik…..
 Mottó: „Szívem szerint egy hazai gyártású elektromos miniautóval közlekednék” /Derce Tamás/   Nehéz idők járnak a régi SZDSZ-es polgármesterekre. Mintha valami megrendezett film utolsó jelenete lenne. Őszülő férfiak hang nélkül ráznak egy…..
A múlt csütörtökön rendezett Euro-liga selejtezőn, a Steaua Bucuresti - Újpest meccsen mutatták fel a hazai szurkolók ezt a feliratot: Pár percig mutatták, aztán eltüntették. Az amúgysem kisangyalkás újpestdrukkerek persze kiakadtak, de különösebb rendbontás nem volt, a román…..
remlato 2009.07.22 10:55:44
@szempontpuska: Drága tezsvírem, áruld már el ebben mi az ökölrázás?
"Szerintem egyébként nem az a felháborító hogy a külügy hogyan reagált a románok felé, hanem ahogy a magyarok felé. Én nem várnám el, hogy egy ilyen miatt diplomáciai botrányt csináljanak, de ha rákérdeznek, ne azt mondja már, hogy nem érdekel.
Kb. olyasmit tudtam volna elképzelni, hogy a kint randalírozó magyar huligánokat még a keletiben szétcsapkodják, hogy az ország ne égjen miattuk, a románok tahóságára meg kiáll, és elmondja főképp nekünk, hogy mennyire nagyra tartja a román reakciókat a futbalhuligánjaik bunkóságára, miközben nyilván elfogadhatatlannak tartja mindkét oldal hasonló megnyilvánulásait."
remlato 2009.07.22 11:17:47
@szempontpuska: látom nem érted. mégy egyszer megpróbálom. egy magyar külügyminiszter akkor se mondja, hogy nem kiván hozzászólni, ha nem az ő hatásköre. mondja azt, hogy ebben az esetben nem tudnak tenni semmi, a futballszövetségre tartozik az ügy, de sajnálja blablabla. egy mondat. ne mondja azt hogy nem érdekli. azt hiszem ezzel a te gondolatmeneted szerint is azt el tudjuk érni, hogy azok az emberek akiket felháborított ez a transzparens, úgy gondolják, hogy nem szarnak bele a szájukba.
remlato 2009.07.22 11:26:12
@szempontpuska: "ebben nem értünk egyet"
.
Idén nem lesz a Sziget 0. napján Magyar Dal Napja. (Aminek örülünk, mert már tavaly is iszonyú hakniízű volt.) De mint kiderült, hogy a magyar könnyűzene "sanyarú" helyzeténél akad még sanyarúbb "ügy", úgyhogy idén más csomagolást kap a hakninap a…..
remlato 2009.06.19 13:28:44
ez a téma mindig kinyitja a bicskát a zsebemben.
pont tegnap láttam ezt a videót:

index.hu/video/2008/07/11/oregember_egyedul_razza_1/?s=de%C3%A1k%20bill

4. perc környékén, Bill arról beszél, hogy kiadták dvd-n az eredeti 83-as istván a királyt és egy tiszteletpéldányt sem kapott, nemhogy pénzt.

vö. 13 milliárd forint.