Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csokitorta

19 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tavaly nyár végén egy, a mainstreamtől távol álló zenei portál újdonságértesítőjében akadtam rá Lana Del Rey-re és a Video Games-re, melynek klipjét a cikk szerint maga az énekesnő rendezte. Szokatlan hangzásvilág, ami néhol az általam annyira szeretett David Lynch…..
 ,,- Nem értünk semmihez.  - Hülyék vagyunk mindenhez!   - TÁNCZENEKAR!!!” -Csinibaba- A tehettségkutató nem a mocskos kapitalizmus találmánya. Létezett már jóval előtte is, a keleti blokk területén szintúgy, mint a Csinibabában annyira nagyra becsült és…..
Tavasszal Achtung! címmel új magazin indul. Az évi kétszer megjelenő online lap fő témája a U2 és minden, ami vele összefügg. Angon nyelvű cikkét az ír zenekarról bárki publikálhatja (feltételezhetően némi szűrés és korrektúra után). A Mosómedve kiváncsian várja az…..
Frissítve 01.17 A kortárs művészetek egyik ága sincs szerencsés helyzetben. Zárják az alkotóházakat, bontják a koncerttermeket, túl sok a művész, kicsi a piac. Pénz a finanszírozásra pedig...Néha akad, de a legtöbb esetben van jobb dolog is, amire az…..
Az előzeteseket elnézve, idén sem panaszkodhatunk majd a hallgatnivaló mennyiségétől (a minőséget most ne taglaljuk). A továbbra kattintva egy kis összeállítás olvasható arról, mi fogja az idei év elején azt a bizonyos ihletet indukálni. Január:01.10: Nirvana –…..
A Radiohead The Kings Of Limbs-ének megjelenése óta több mint 10 hónap telt el. Annak, hogy ez a ,,kritika” csak most jelenik meg, amolyan 2011-ben még teljesítendő kötelességként, több oka van. - Ők a kedvenc zenekarom. - Csak erről a stúdióalbumról nem írtam még. - Az…..
1976-ban Larry Mullen egy hírdetést tűzött ki az iskola faliújságára – zenész ambíciókat magukban hordozó társakat keresett bandájához. Így hozta össze a sors Paul Hewsonnal, David Evansszel, valamint Adam Claytonnal, és született meg az elmúlt 35 év egyik legsikeresebb…..
A Kiscsillag 2005 tavaszán alakult mint a Kispál frontemberének, Lovasi Andrásnak második formációja. Ez a zenekar nem akart komoly sikereket, sem világhírnevet (elvégre arra ott volt a Kispál), csak szimpla hobbizenekar szerepet töltött be a bandatagok életében. Ezenkívül Lovasinak…..
A nyár legjobb fesztiválja idéntől őszi verzióban is üzemel. Mindenki, aki teheti, menjen! Mellesleg itt áradozok róla jó sok videó kíséretében.   ..
32 lemez, saját tv műsor, SZTK keretes szemüveg, zongora és fél tucat gitár a színpadon – ezek voltak azok a paraméterek, amikkel nekiindultam Elvis Costello prágai koncertjének.                            …..
(A szerző filozófus, újságíró.)  Egy demokratikus ország miniszterelnöke bejelentette, hogy egy kérdésben, sőt, bízvást mondhatjuk, egy Sorskérdésben népszavazást akar kiírni. Az EU vezető demokráciáinak vezetői hisztériás rohamot kaptak, a piac pedig fogta magát és…..
A 80-as évek zenei világára a metal és pop bandák dominanciája volt jellemző. Az évtized végére azonban beindult egy folyamat, ami azt hozta magával, hogy a 90-es évek elején a nagyhajú, csilli-villi ruhás, füligvigyor lányok helyét szakadt farmeres, kockásinges, ápoltnak messze…..
 Újabb 4 dal az Achtung Baby feldolgozáslemezéről (pontosabban csak három, de mivel offline voltam egész hétvégén, a Garbage féle Wild Horses-t csak ma hallgattam meg). Ami azt illeti, ez nagyon egyik sem talált bele (vagy én lettem ennyure finnyás hirtelen). A teljes elbum honap…..
Idén nem csak a Nirvana egyik albuma ünnepel kerek évfordulót, hanem a U2 Achtung Babyje is szülinapozik. Az albumról, a U2-ról és az évfordulóról a jövőben lesz cikk, addigis két videót ajánlanék a kedves olvasó figyelmébe. Mindkettő a 20. születésnap alkalmából megjelenő…..
Nem teljesen zene, de összefügg. A pozsonyi Pálffy palotában október végéig látható David La Chapelle fotós kiállítása. Elgondolkodtató, meghökkentő, fantasztikus és még sorolhatnám a jelzőket, amikkel kijöttünk a kiállításról. Ilyen ütős kiállítása a szlovák…..
És amúgyis, a név kötelez :) ..
Reménykedve, hogy meggondolják magukat, egy felejthetetlen koncert emlékére.....
Linda Kasabian volt  Charles Manson barátnője és a sofőr, amikor a hírhedt tömeggyilkos megölte Sharon Tate színésznőt, Roman Polanski feleségét...Innét a zenekar neve. Az 1999-ben alakult angol banda túl van számos díjon, turnén, rajongók tízezreit tudhatják magukénak -…..
Egy Leonard Cohen szám elektronikus műfajba való átkonvertálása a Jarvis Cocker jelenséggel megfűszerezve. Érdekes, borzalmas, lenyűgöző!..
A szeptember immáron 19 éve mindig valami újnak a kezdete. Minden év másvalamiért új: kezdődött az ovi, iskolába mentem, iskolát váltottam, gimi, majd a az otthonról elszakadás és az egyetem. Mindnek hátterében az új dolgok kipróbálása, a régi barátok viszontlátása és…..
Idén, sajnos, részemről a Jazz Napokból csak Jazz Nap lett- a három napra kilátogatás nem jött össze, de a pénteki program annyira fantasztikus volt, hogy kitett három napot is. A rendezvénynek idén is a PKO adott otthont- amiről még mindig nem vagyok hajlandó elhinni, hogy 2500…..
csokitorta 2008.11.01 10:53:49
Mindenféle koncert és klubbajánlókat olvasva a Roxy rég felkeltette az érdeklődésemet. Amilyen előadók megfordultak itt, rossz hely nem lehet, sőt!!!- gondoltam és eldöntöttem, hogy Prágában járva okvetlenül felkeresem. Most pedig, hogy ide kerültem mint egyetemista, az első…..
A diszkó az a hely ahova engem csakis részegen lehet bevonszolni. A hideg kiráz a zenétöl és az emberektöl- az átlagéletkor lányoknál 14, a fiúk pedig friss jogositvánnyal és tuning- skodával feszitenek és mindenféle inteligens hozzászólásokkal dicsérik az elöttül elhaladó…..
A TV2 volt oly bűbáj, hogy tájékoztasson minket a Házdoktor szinkronnal kapcsolatban, gondoltuk megér egy posztot a dolog. Ami Hugh Laurie magyar hangját illeti, azt mindenki tudja, hogy a nemrégiben elhunyt Szakácsi Sándor szinkronizálta addig, amíg bírta, és ezt tessék…..