Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztivo

2 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már két korábbi bejegyzésemben is megemlékeztem az angol komrámy által létrehozott SHARP programról, ami a bukósisakok NCAP tesztjeként írható le legyegyszerűbben. A mostani, egyben harmadik poszt apropójául két dolog is szolgált. Az egyik, hogy a novemberi magyar Superbike magazin…..
Elképesztő, de nem értik. Egyiket sem. Pont azok, akiknek értenie kéne. Határozott hiszti van a robogórendszám felvetéséből egyeseknél, talán pont azért, mert még nem lopták el a robogójukat. Nehéz a szövegértelmezés, tudom, de néha bele kellene gondolni, kinek jó a…..
sztivo 2012.02.16 16:10:01
@Jojoker: a válaszodból világosan látszik, hogy valóban semmiféle motoros képzettséged nincs! Ha részt vettél volna akár csak elméleti képzésben is, akkor tudnád a helyes és biztonságos választ!

Pont az ilyenek miatt mondom én azt, hogy igenis tessék részt venni képzéseken! Akár vezetéstechnikai tréningeken is! Nem szégyen, csak drága! Viszont ha megnézed azt, hogy mennyibe kerül a járműved, illetve azt, hogy mennyit ér a testi épséged, akkor máris elenyésző a költség.

Viszont hogy ne offoljam a témát! :-)
Támogatom az azonosítókat a robogókon is, ha:
1. valóban azonosításra szolgál és nem pénzbeszedésre
2. egyszerű, gyors és mindenki számára elérhető az ügyintézés. Mondjuk a biztosítónál, ahol elvileg a köteleződet megkötöd.
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
sztivo 2012.02.15 12:13:19
@Imi36: Igazat kell, hogy adjak Neked! Hasonlót írtam le én is. Nekem elmondták, hogy lassan, fokozatosan szokjam meg a motort és a forgalmat is. Megtanították, hogy hogyan támasszam le, hogyan tegyem le a lábam stb... Kihasználtuk az összes órát, így a minimális alapok birtokában indultam neki a motorozásnak. Havernál még ez is kimaradt.
Én nagyon komoly szigorításokat vezetnék be a felügyelettel kapcsolatban, hogy ne fordulhasson elő "a leszarom, majd megtanulja az életben" oktatói mentalitás!
sztivo 2012.02.15 12:22:41
@Hozzászólás ©: mert esetenként 10.000 jó magyar forintért a vizsgabiztos azt bizony párhuzamosnak látja manapság és leszarja, hogy később esetleg szívni fog a friss jogsis...
TComment Útdíj? Észnél vagytok? 2012.02.01 11:10:47
Imádkozzatok, hogy ne szálljon minden autós BKV-ra, mert a gatyátokat is ráfizetitek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
sztivo 2012.02.01 13:23:27
@közösperonos átszállás: elsősorban nem az adófizetéssel lenne itt a probléma. Aki gépjárművel akar közlekedni, az bizony csengessen!(igen, gépjárművel...tehát a motoros stb. is)DE!!! Az, hogy gyakorlatilag most már nem létezik lassan olyan indok, amiért ne húznák le az egyéni közlekedőket, ez alaphangon is aránytalan! (jövedéki adó+ÁFA, átírási illeték, gépjármű adó, baleseti adó, regisztrációs díj, parkolási díj és még sorolhatnám)
sztivo 2012.02.01 14:39:54
@közösperonos átszállás: a problémát szerintem mindenki érti! Nem lehet finanszírozni...oké! DE!!! Miért kizárólag ismét az egyéni közlekedők fizessék meg ennek az árát is? Nyilván eddig ingyenéltünk, nyilván eddig húdekurvaolcsó volt kocsikázni és most aztán ennek véget kell vetni. Megoldás nyilván kell, de nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás... Tévedtem már sokszor, most is tévedhetek, de jelenleg nem látom az indokot...
sorok között Zombi-adósok 2012.02.01 07:15:00
A zombi-adós kifejezéssel tegnap ismerkedtem meg a Big Picture jóvoltából. A viszonylag újkeletű kifejezés olyan személyt jelöl aki az adósságát, belátható időn belül képtelen visszafizetni, a törlesztőrészletek szinte csak a kamatterheket fedezik. Az adósság jelentős…..
sztivo 2012.02.01 10:51:45
@pucros: "Bizony védeni kell az embereket a saját hülyeségüktől."

Pontosan erről van szó! Védeni kellett volna! Nem pedig belehajszolni őket a hitelspirálba! Ezért a kormányzatok a hibásak. A bank, mint egy üzleti vállalkozás élt a lehetőségekkel. Ezek a lehetőségek voltak túl tágak, illetve a mindenféle "szerezdmeghitelből" programok voltak erősen átgondolatlanok.
sztivo 2012.02.01 10:57:01
@Megszeppent kisgyerek: ez idáig rendben is lenne... nem kizárólag az akkori kormányzatot teszem felelőssé! A szemlélet, az álomkép felvázolása volt a problémám már akkor is ezzel. Gyakorlatilag akkor kezdett kibontakozni az a látásmód, hogy vegyél nagyobb lakást, nagyobb autót, lapostévét stb... Nincs rá pénzed? Sebaj...azért van a bank!
Nem szokásunk életvezetési tanácsokat adni, de annyira meghatott bennünket, hogy Ferenc vette a fáradságot, és leskiccelte, hogyan tudnának egymás akadályozása nélkül parkolni a kocsik a Liget szélén, hogy az instant posztolás mellett döntöttünk. A Homár-olvasók soha többé ne…..
sztivo 2009.12.16 09:52:15
@Kulics: Akkor vegyünk egy példát! Van egy ember, aki elvégzett egy főiskolát. Tegyük fel, hogy Szigethalmon született és ott is lakik. Sem ő, sem pedig a szülei nem állnak úgy, hogy vegyenek neki egy lakást a fővárosban, ráadásul össze sem lehet hasonlítani azt, hogy egy házban élsz, avagy egy lakásban. (tudom...Szigethalmon is vannak lakások, de most nem ez a lényeg) Az emberünk elvégzett egy pénzügyi szakot a főiskolán. Van lehetősége a lakóhelyén a szakmájában elhelyezkedni??? Nem túl sok. Munkát ugyan találna, de sokkal kevesebb pénzért és fizikai munkát. Most őszintén... Mit csinálnál ebben az esetben? És ez csak egy példa! Van számos más lehetőség is!

A rajzhoz pedig gratulálok! Ha csupán néhányan elgondolkodnak rajta, akkor már megérte a munkát! Köszönjük! :-)
Mint bizonyára már mindannyian tudtok róla, a Vodafone elbocsátotta egyik, frissen felvett online marketingesét. Az ok pedig az volt, hogy a múlt pénteki nagy T-offline idején ki merte írni Twitterre ezt az üzenetet. A kirúgás híre egyöntetű visszatetszést keltett az Index…..
sztivo 2009.12.10 15:27:02
@szanalmas: Akiknek az olyan matekozók, mint Te is a tagja vagy! Üdv a klubban!
sztivo 2009.12.10 15:35:37
@szanalmas: Abban hol a piaci részesedés és a cég összeomlása???
Egyébként ha figyelmesen olvasod a kommentjeimet, akkor láthatod, hogy baromira nem értek egyet "gorilla úrral" rengeteg helyen!
sztivo 2009.12.10 15:58:23
@Forrester: "ha a tereles helyett ertekteremtesbe olnek a cegek a penzuket, akkor is vennenk telefont..."

De mennyivel kevesebbet? Ráadásul ha a szakmát nézed, akkor nem kizárólag a telefonokra terjed ki... De(amivel nem kezdünk mondatot) befejeztem, megyek haza!
"Családias a légkör, barátságos és szakszerû a kiszolgálás" - írja a MediLine biodiszkont üzletház weboldala. A családiasságba azonban - a kétgyermekes Homár szerint némi joggal, a de a kereskedelemben mégis kissé szokatlan módon - nem értik bele a gyerekeket és a…..
sztivo 2009.12.08 13:33:04
@CatMother: Akkor csak nekem volt mázlim eddig, de ezentúl megfelelő védőfelszerelés nélkül be nem teszem a lábam olyan helyre, ahol babakocsival is megfordulhatnak! :-DDDDD

De most komolyan...kit kaszált már el száguldozó kismama babakocsival? Jah...és kéretik a pontos sérüléseket is megnevezni! :-DDD
sztivo 2009.12.08 13:48:03
@CatMother: gyanítom, ha bevásárlókocsit tolt volna, azt is megsínyled ebben az esetben... fél pontnak elfogadom, de a száguldozás még mindig hiányzik! :-DDDD
sztivo 2009.12.08 13:53:28
@gorillka: Nem, ez az eset nem játszik a felmérésben!
Szögezzük le gyorsan, hogy nem vagyunk bírók, és összesen egy darab, az érintett féltől származó levélre alapozhatunk, mégis az az érzésünk, hogy az Elmü ezúttal rutinból aláz meg és próbál jól megszívatni egy házapárt, miközben az eset körülményei minimum nem…..
 Magukból kikeltek tucatjai töltik meg dühöngő hozzászólásaikkal a kommentfelületeket: januártól a műszakin alkalmatlan járművek nem csak megbuknak, de ki is vonják ezeket a forgalomból.Egy tipikus, még nem is váladékot köpködő hozzászólás valahonnan, a tipikus, magyar…..
Naiv autóst először a saját háza előtt bírságolták meg amíg külföldön volt, és közben telepítettek egy megállni tilos táblát az utcájába, aztán amikor a szomszéd utcába parkolt, oda is került délutánra tábla és persze büntetés is: Csütörtökön Bp, Visegrádi u. -…..
sztivo 2009.11.26 21:24:10
@CatMother: Nem...nem...egy kedves barátomat fogom elvinni magammal. Elég jó jogász. Majd ő elbeszélget velük arról, hogy hogyan is lehet tilosban parkolni egy parkolóban.
Írtunk korábban a gyanúsan olcsón kínált, alig használt verdákról, és találgattuk, hogy sima átverés álla jelenség mögött, vagy összetettebb. A jelek szerint sima. Íme Tamás sztorija: Nekemis volt 1 hasonló élményem, hasznaltauto.hu , 1 milláért hirdetett audi TT, gondoltam…..
Nem értem, Walter miért olyan pikírt, levelében miért feszegeti a "nonprofit" szó jelentését, amikor egy ennyire szórakoztató szórólapot kapott a nagykörúti villamoson. Remeg az asztrofizikai kozmikus energiamezőnk minden mondatától, kéjesen bizseregnek a tengelytónusos…..
sztivo 2009.11.24 12:26:27
@há zé: Ezt sajnos rengeteg helyen lehet róla olvasni, sőt... Egyik kötetében saját maga is említést tesz róla, hogy ezzel a kategóriával illeték! Annak pedig külön örülök, hogy nem kizárólag én vagyok az, aki nem tudja és nem is akarja kategorizálni Vonnegutot! :-) Egyszerűen zseniálisan írt és ennyi!
sztivo 2009.11.24 13:46:28
@vazsmegyeigerdezsház: Váratlan rendszerhiba? :-DDD
A Homárhoz forduló Naiv Ügyfelek nagy része ki van borulva az őt ért inzultuson, de ilyen szomorú sztorink még nekünk is ritkán akad. Orsi édesapja hetekkel ezelőtt halt meg. A gyászoló gyermek elküldte a halotti anyakönyvi kivonatot és a mérőóra állását a szolgáltatónak,…..
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
sztivo 2009.09.14 20:56:42
@fabit:

Ok-okozat...még mindig nem érted ugye? Nem arról van szó, hogy miért közlekedik bárki is bringával ahol!!! Arról beszélek, hogy a kerékpárral közlekedőket mindenkinek szinte kötelező tolerálnia bárhol is haladjanak(járda, úttest, villamos sín, buszsáv sétáló utca stb) Egyszerűen lebunkózzák, akinek ez nem tetszik...ellenben ha egy gyalogos tévedne a kerékpárútra, akkor megincsak bunkó, mert elveszi a kerékpárosok útját!!! Az összes közterület ezek szerint mindenkié...csak a kerékpárút nem... Hol van itt az ok okozat???
A Jóban-rosszban ezredik adása olyan volt, amilyet szerencsére nagyon ritkán láthatunk a magyar televíziókban. A beharangozóhoz méltóan rémálom volt a javából, de abból is a hidegrázós, lábujjlefagyós, alhasi görcsös fajta. Arról persze senki sem mert álmodni, hogy a…..