Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heorogrim

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A konyhasó rossz, mert magas vérnyomást okoz. Ja, nem is így van: a szándékosan szennyezett só betegít meg, a tiszta "patikai só" nem ártalmas (?!) Sőt, még ez sem elég precíz: van olyan só, amelyik pedig kifejezetten egészséges, sőt gyógyít. Hallottak már a Himalája…..
Vatikán és XVI. Benedek pápa újabb ötlettel rukkolt elő latin témakörben, ez pedig nem más, mint - több egyéb nyelvű pápai twitter mellett - a latin nyelvű Twitter. Ahogy a belinkelt Guardian-cikk beszámol róla, a Vatikánban kifejezetten alkalmasnak tartják a latint a tweetelésre,…..
Heorogrim 2013.01.19 15:37:21
Carissimi, Stephanus Nugator barátunk egy olyan témához nyúlt hozzá, amely bizonyára sokakat izgalomba hoz. Azonban előre felhívnám a figyelmet arra, hogy a Szerző egyáltalán nem akar támadást intézni a katolikus hitelvek ellen, amint ezt többször hangsúlyozza is. Ebben a szellemben tessenek…..
Heorogrim 2012.07.26 08:01:14
@Stephanus Nugator: Nuntiulus Noster fordítása helyes, ennyi módosítással: "és (József) magához vette jegyesét, aki, anélkül hogy (József) megismerte volna őt, fiút szült, akit (még mindig József) Jézusnak nevezett el.)
Abból sajnos nem sok infót meríthetünk, hogy a szövegben effektíve szerepel-e az elsőszülött vagy nem. A görög és latin kifejezés mögött álló bibliai héber "ben bekhór" mindössze annyit tesz, hogy "az első fiúgyermek, aki átment a szülőcsatornán" (vagyis jelenthet akár egykét is, de pl. császármetszés nem játszik).
Másrészt viszont (N.N.-nek): az, hogy Máriának _otthon_ nem volt fia-lánya, még nem jelenti azt, hogy úton Jeruzsálem felé nem csüngött még rajta 2-3 poronty. ;)
A héten 21 km-t futottam, tegnap a legjobbat: 7,76 km. Ebben viszont nem volt szünet, nem volt séta, nem volt frissítés: nekiindultam, aztán csináltam. 49 perc alatt tettem meg, az óra szerint ez picit rosszabb, mint 6 perces átlag, én ennél azért jobbnak, gyorsabbnak éreztem egy picit.…..
Jól indul a hét, ha egy alapvetően fos könyveladós site idióta, baszatlanpicsa-szindrómában szenvedő, magas lóról beszélő üzemeltetőnőjével kell leveleznem. Ennek nyomán az alábbi levelet küldtem a Homárnak, remélem kiteszik:Tiszteletem, Kedves Homár!Régi olvasótok vagyok,…..
Futóblog Core Training 2012.05.18 16:51:58
Tegye fel a kezét az aki, futás mellett mást is sportol. Jó. Most az tegye fel a kezét aki a futás mellett váz, illetve törzsizom erősítő gyakorlatokat végez. Nos, ki csinál ilyet? Sérülésem rávilágított arra, hogy nem csak a futás van. Fokozottabb igénybevétel a testünk…..
Heorogrim 2012.05.19 23:12:55
@kacs74: Nagyon igaz, nekem is bevált!
Az elmúlt napokban futóberkekben "némi" felháborodást okozott a hétfőn napvilágot látott, majd szerdán a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott futóversenyeket érintő rendeletmódosítás. Úgy érezzük, hogy a Futóblogon is meg kell vitatnunk a kérdést. A…..
Vajda Zsuzsi mondta, hogy kemény lesz ez a két hétvége, két egymást követő vasárnap 28km környéki hosszú futásokkal. Két hete a Velencei-tó kerülésen, tegnap pedig az Óbudai futófesztiválon futottam 28 kilométert. Fontosak ezek a futások, hogy megismerjem a szerveztem, hogy…..
Egy hete nem futok. Őrületes formában voltam pedig, már jó ideje tartottam a stabil 50 kilométeres heteket – az az én szintemen jó. Az utolsó hómentes szombaton még szaladtam egy 15-öst – azért csak annyit, mert a szembeszél befújt a nem igazán futásra való sapkám…..
Természetesen már a kegyes hangulatú ünnepekben kellett volna mindezt elmesélnem, de sajnos minden időmet lekötötte a futás, a zabálás és a fetrengés – ez nagyjából a napirendnek megfelelő sorrend volt. A karácsony előtti utolsó napokban ebédeltünk együtt Ritával, aki…..
Heorogrim 2012.01.24 20:05:49
@Kacskaringó: 12 hetesen félmarcsi... respect! Én meg örültem magamnak, hogy ma 10 hetesen be mertem vállalni egy vánszorgós 5,5 km-t. :) Az is megérne egy posztot, hogy terhesség alatt ki mennyit, meddig, hogyan futott, és mik a tapasztalatai - szerintem sokakat érdekelne.
Tapasztalt-e valaki magán már izomlázat egy-egy erősebb futás, esetleg verseny után? Vagy fordítsuk meg a kérdést. Mit kell ahhoz tenni, hogy egy borzasztóan erős futás után ne legyen izomlázunk? Szombaton komoly meccset vívott a fejem a testem ellen. Hajtottam. Az első 4 órában…..
Jött tegnap este egy ilyen levél az egyetemtől:Kedves Hallgatók! Mint azt bizonyára Önök is hallották, az első félévben egy úgy nevezett katalógusrendszer működik a Karunkon. Ennek célja, hogy lehetővé tegye a kötelező előadásokon való jelenlét ellenőrzését. A…..
Heorogrim 2011.08.26 15:04:01
@Mainframe: Nem, nekem az elejétől ment.
Heorogrim 2011.09.20 18:37:03
@fl0werstar: Következő lépésben pedig a műhold sugározni is fogja az előadást, és szegény söröző Géza fejében egyszer csak megszólal Szirmay hangja. :D
Bábakonferenciás anyag (Old wives' tales vs. midwives' tales: beliefs and reality in the midwifery practice)  van a kezemben - egy a millióból, amelyek mind arra várnak, hogy megírjam őket ide a blogra. Az egyik szemináriumon arról volt szó, hogy mi mindent gondolnak maguk a nők a…..
Tudom, hogy idáig ültetek tűkön, hogy mi jön Amszterdam után, jön-e a "Haszprus és Mf Skandináviában" felvonás, vagy esetleg hosszabb távú tervként becélozzuk-e Moszkvát, de szerintem ha azt mondom, hogy Frankfurt, akkor mindenkiben körvonalazódni fog, hogy elindultunk…..
Heorogrim 2011.08.16 14:11:49
@fl0werstar: Mf a nyúlon túl... :D
Heorogrim 2011.08.28 18:07:39
@Mainframe: Ha már Te nem fogtad meg egyik nyulat sem... :P
Amszterdamról nehéz lesz írni, de azért megpróbálom.A megérkezésünk kalandosra sikerült, mert bár ezúttal viszonylag koraeste odaértünk, ám elkövettük azt a hibát, hogy Forma 1 hotelben foglaltunk. Erről mindketten nagyjából pozitív élményeket őriztünk még fiatalabb…..
Heorogrim 2011.08.07 08:46:21
Ma rettentően beletapostunk a gázba, így egy csöppet az a mondat jut eszembe a lenti képről, hogy "And now for something completely different..."A harmadik napi első célunk, és egyúttal a második nap végpontja nem volt más, mint Milánó (a szemfülesebbeket már most…..
Talán kicsit túl egyszerű feladvány lenne, ha megkérdezném, hogy hol vagyok ma. És igen, Mf rendkívül alkalomhoz illő pólóján maga a velencei kalmár látható. (Tudom, polip, kuss.)Másnap már egymást váltva folytattuk az utat, és előbb a szlovén, majd az olasz határt (ezúttal…..
Hosszas világügyi morgolódás olvasható alább. Nagyon hosszas, komolyan.Az utóbbi napokban végülis csak olyasmiket olvastam többek között, hogy megadóztatják az egészségtelen (cukros-sós) ételeket-italokat, mert hát hogy az egészségtelenül élőkre megy el a rengeteg…..
Az a fajta ember, aki ilyen szöveggel menőzik, valószínűleg nem realizálja, hogy a saját nője is jó eséllyel valaki más exbarátnője...Ha pedig hozzáteszem, hogy egy excsajom új pasijának a profiljáról készült a kép, akkor már értitek, miért nem bírtam ki a dolgot gurulva…..
Heorogrim 2011.05.27 21:13:50
@Montana..: Jó, az egésznek úgy van "savanyú a szőlő" szaga, ahogy van. :)
Mainframe's Happy Place Népirtás 2011.05.18 15:41:00
Most olvastam, hogy egy ruandai népirtással kapcsolatos tárgyaláson négy arcnak 81 évet osztottak ki. Azonnal az volt az érzésem, hogy ez pont lófaszra sem jó.Az ilyen népirtásos helyzetekkel az a baj, hogy nyilván mindenki mutogat maga fölé, hogy ő mondta, és ilyenkor nincs olyan…..
Heorogrim 2011.05.19 19:18:16
@Mainframe: (off) Rajzoljak rá Neked shamrockot, hogy ír legyen? :D
Most olvasom, hogy a Hit Gyülekezete (akik nálam stabil második helyen vannak a feketelistán a Szcientológusok után) történelmi egyházzá válhat az újabb ügyes-okos Fideszes reform nyomán, aminek - kapaszkodjatok - az volt a célja, hogy az üzleti célból alakult kisebb vallásoknak…..
...és ezt a kreatív újrahasznosítási módot találtam ki hozzá...
Heorogrim 2011.03.28 11:21:44
@Mainframe: Most forgatják, a Sucker Punch-beli dampffritzek utódai fognak benne szerepelni... ;)
A népdalok és egyéb népi hagyományok mindig csak a falu végéről szólnak. Mindenki ott lakik, minden ott van, minden ott történik. A falvaknak akkoriban csak vége volt, eleje, közepe, akármi mása nem?..
Mainframe's Happy Place Sírnivaló 2011.03.23 11:36:00
...hogy a Wikipediát böngészve kíváncsi lennék egy-két dologra magyarul is (például hogy tudjam, hogy hívják az adott, általában szótárakban nem előforduló dolgot magyarul), és azt látom, hogy a szócikkek 90%-a olyan nyelveken elérhető, mint a tömegek által beszélt gael vagy…..