Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apenta Meggy

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feledkezzünk meg egy pillanatra arról a tényről, hogy az ország minden adózója fizetni fogja a végtörlesztést az alkotmányt/EU-t sértő jogellenes törvény bírságai miatt, és helyezkedjünk naiv ügyfél helyzetébe, aki az IEB alkalmazottjaként vett fel devizahitelt, és most hogy…..
Apenta Meggy 2011.10.25 14:57:48
@Mylady: Nem értem ezt a hisztit a magánszerződésekbe való belenyúlás miatt. Azt teljesen elfogadott dolog, hogy a bank egy szerződésen egyoldalúan módosíthat az adós meg nem. Változott bárkinek is valamiben a szerződése? Az állam csak azt mondta mától ebben az esetben 180 a CHF. A szerződésed ettől még változatlan. Ugyan azok a feltételek, mint eddig. Mert a szerződésben az van a mindenkori árfolyamon kell fizetni. Mondok mást is! Ezek szerint a Svájc is belenyúlt a magyar magánszerződésekbe, hogy felállított egy árfolyamgátat az EUR-hoz??????? Az már más tészta lenne, ha az állam azt mondaná, hogy mától nem kérhet kamatot egyik bank sem a hitelek után.
Apenta Meggy 2011.10.26 18:26:23
@Kulics: Te meg előbb olvassd el, mint írtam! Azt próbáltam leírni, hogy ha a bank módosít egyoldalúan az teljesen elfogadott dolog és az is, hogy az adós ezt nem teheti meg. Ez egy kijelentés volt! Aztán az államnak bizonyos helyzetben joga van belenyúlni, ha a helyzet megkívánja. Az már más kérdés, hogy ebben az esetben fennáll-e ez.
Apenta Meggy 2011.10.27 21:37:20
@Édes Erdély: Ez egy nagyon jó kérdés!!! És a sajtót sem kapja fel ezekre a fejét, sem erre sem a másik CIB-es ügyre. Hmmm. minden esetre érdekes.......
Nem kellett sokáig várni a következő végtörlesztési anomáliára, hiszen a szinte teljes jogi káoszban a legtöbb szereplő lesütött szemmel hümmög. Naiv ügyfél a Duna Ingatlanfinanszírózónál nyitotta a hitelét, ami aztán a CIB-nél refinanszírozódott. Most azonban mindkét…..
Apenta Meggy 2011.10.20 16:13:50
Apenta Meggy 2011.10.21 10:15:28
@Eric_Cartman: A posztoló visszafizetné, de nem engedik....
Apenta Meggy 2011.10.21 11:33:25
@Eric_Cartman: Deviza alapú (és itt az alapú szón van a hangsúly) szerződésről beszél a posztoló, miből gondolod, hogy a refinanszírozó devizát adott a Dunának? Ergó szvsz. itt a Bank simán forintot adott a Dunának és ha ez így van és 180 alatt vette fel a hitelt akkor a banknak nincs vesztesége semmi, csak a finanszírozónak, aki nyilván nagyon nem szeretne elesni ettől az óriási nyereségtől. Ezért is próbál minden eszközzel ellenálni a törvénynek. Persze jogtalanul. Véleményed szerint miért nem meri senki vizsgálni, hogy ebben az időszakban a bankok mennyi CHF ügyletet bonyolítottak forint ellenében. De mondok mást ha a piacról sok CHF kell forint ellenében akkor 2008-ig miért volt stabil a forint a CHF-hez képest, és most miért rinyálnak, hogy gyengíti a forintot majd ez a sok CHF vásárlás?
Megérkezett a Speedshop hivatalos válasza tegnapi panaszunkra, állítólag kész lett a telefon. Nem igazán értem amúgy, miért adta volna el a boltnak naiv ügyfél a készüléket, ami két hónap alatt 50 ezer forinttal lett olcsóbb. Hibás készüléket adtak el neki, ami ha nem tudtak…..
Apenta Meggy 2011.08.19 16:18:38
@_____________: Neked még a helyesírás is nehezedre esik! Lehet valószínűleg még nem jutottál el oda az általánosba, ahol megtanítják, hogy az "egyszuszra" az nem egy szó!!!! Lúzer.....
Apenta Meggy 2011.08.19 16:25:53
@_mmm_: :D
Apenta Meggy 2011.08.19 17:24:09
@_____________: Mi van nem bírod a kritikát seggfej? Csak ennyi telik tőled? Húzz innen ha nem vagy képes értelmes hozzászólást böfögni.
Dávid egy csúcskategóriás okostelefont vett mindenféle hűségidő nélkül a Speedshopban potom 160 ezerért, de sajnos ez sem mentette meg a kezdetektől jelentkező hibáktól. Első körben két hétig "javították", aztán az egész képernyő megszűnt reagálni. Amikor naiv…..
Apenta Meggy 2011.08.19 10:06:06
@Jankove: Ahogy látom Te is csak a törvény egyik részét olvastad el....

@waszabi: Ott szúrtad el, hogy személyesen vette nincs 8 nap...

"A jog nem tudása nem mentesít annak alkalmazása alól."
Apenta Meggy 2011.08.19 11:03:33
@McZozo: Pedig van 3 nap (72 óra)!!! De csak akkor ha a hiba egyértelmű! A post szerint szoftveres hibái voltak a kezdetektől. Ami megfoghatatlan dolog. Olyan hiba esetén pl.: nem kapcsol be, nincs kijelző stb. és nincs külső sérülésre vagy beázásra utaló nyom akkor cserélni kell a készüléket. Warez programoktól is lehet szoftveres hiba, amire nincs garancia.
Azoknak akik a hibás teljesítésre játszanak ajánlom figyelmébe a következőt:
Hibás teljesítés esetén a jogosult:
a) elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a szavatossági jogteljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak helye nincs.
Figyelitek az utolsó mondatot????? Ezért mondom, hogy el kell olvasni az egész törvényt.
Apenta Meggy 2011.08.19 11:05:08
@McZozo: Egyébként 15 napra kell törekedni...
Nem teljesen világos, hogy Zrubi mit szeretne a Suzuki Pesttől, azon kívül, hogy nem szeretne 150 ezer forintot fizetni 50 ezer kilométerenként nyelestengely csapágy cseréje miatt.Közel 4 évvel ezelőtt, megvettük első saját autónkat. A választás - főként anyagi korlátok miatt - a…..
Apenta Meggy 2011.07.27 13:47:02
@Zrubi: Hadjuk már a tényeket.....Nekem májusban volt nyeles tengely csapágy cserém. Még cseréltek más csapágyakat de nem tudom pontosan melyikeket ezen kívül volt vezérműszíj,olajcsere ja és a számla nem érte el a 100e Ft-ot se. És képzeld márkaszerviz volt (találd ki melyik? Történetesen ezért is szóltam hozzá a cikkhez, hogy kicsit megvédjem az egyetlen normális szervizt). Tehát a 150e HUF erős túlzás!!!! És nem fedi a valóságot.
Apenta Meggy 2011.07.28 16:06:13
@fogsunder: 1) K****ra tisztában volt vele valóban, ha egyből konstrukciós hibára akarta hárítani az egészet. Mert ami magyar az szar ugye??? Mindezt csak azért mert a szervizben rögtön mondták mi a baja. Ezért szakemberek vagy nem? Miért baj az, hogy egy hozzáértő megállapítja a hibáját az autónak, mert erre képezték ki????? Az ilyen "OSTOBA és "PÖKHENDI" mint TE vigye Kiss Pista EV.-hez (gyk: sufni szerelő), hogy találgatva megtalálják a hibáját és majd olcsón és szakszerűen kijavítsák számla nélkül Áfá-t és adót csalva. Mert ez ma a trendi... Gondolom Te is ezt támogatod ostoba balf*sz módjára. 2-3)Ha nem esett volna le akkor segítek. A szakik akik állítólag becsületesen és olcsón jól dolgoznak azok húzzák le a társadalom hülyéit. Konkrétan tudom, mert van ismeretségi körömből aki járt már így, jól rá is b*szott erre. Röviden: bevitte a sufniba, hogy majd jól olcsón megjavíttatja az autóját, nem sikerült az eredetileg 60e Ft-os tervezett ár 170e Ft lett. És a slussz poén, hogy bevitte egy hivatalos szervizbe és 110e-ből megúszta volna az egészet. Spórolni akart de beszopta. Szal remélem Te is megszívod 1x. Ezt kívánom neked, jól rántsanak el aztán majd rájössz. 3)Hogy jön ide a mosógép???? Ha már itt tartunk szerinted ha a mosógépet a vízkő szétbassza akkor az tervezési netán konstrukciós hiba?????? Neked az agyadban van tervezési hiba……
Apenta Meggy 2011.07.28 16:44:16
@Kulics: Legyen igazad! Mindkét oldalon lehet jó és rossz szakember. Mindkét oldalon lehet csalás így vagy úgy, de történetesen a cikkben szereplő márkaszerviz pont a korrekt. Én is hozzájuk viszem az 5 éves Suzukim. Szvsz. nem vagyok sznob emiatt. főleg azért nem mert egy ócska fapados 120e km megélt swift-em van:) De boldog vagyok hogy nincs rajta hitel elvisz mindenhová és megfizethető a márkaszerviz.... Ennyi.
Noémi tehetetlenül nézi, ahogy a megörökölt frankhitel büntetőkamatai szaporodnak, minthogy a Budapest Bank hónapok óta tologatja a papírjait, nem foglalkozik vele senki:Édesanyám a Budapest Banktól jelzálog alapú svájci frank hitelt vett fel - akkor még nem tudta - pár évvel a…..
Apenta Meggy 2010.09.28 12:10:33
@Frucsasz, az őzikelány: Már hogyne kellene a hozzájárulása!!!!! Nézz utánna pontosan. Nekem volt már ilyen esetem. Az adás vételire kell az aláírása a haszonélvezőnek. Ha nem írja alá akkor cseszheted......
Apenta Meggy 2010.09.28 12:47:02
@atpijkamo: Ekkor lehet hívni vendégeket mondjuk Salgótarjánból gumicsimmás ismerősőket. Mint haszonélvező jogomban áll vendégül látni az ismerőseimet. Egyébként szerinted ki az az idióta, aki megvesz egy haszonélvezettel ellátott lakást és oda is költötik? Az jó nagy barom!