Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-czky-

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten nem akartam írni, mert lenne épp elég dolgom, de Temesi Ferenc író szlenges plágiumbalhéja és ezért parkolópályára pöckölése után talán nem érdektelen a saját kis történetem. A képek megcsócsálásán túl ritkán olvasok bele a Playboy cikkeibe, egyfelől, mert…..
-czky- 2009.09.03 15:58:52
Szolg. közl.

A szóban forgó cikk írása során az internetet - a napi, megszokott újságírói gyakorlatnak megfelelően - információszerzésre és -gyűjtésre használtam. Senki gondolatát, véleményét, egyéni nézőpontját vagy eszmei mondanivalóját (soha) nem publikáltam a saját nevem alatt. Valóban szerencsésebb lett volna, ha a kifogásolt három mondatot jobban a "saját képemre formálom". Az átvett mondatok terjedelme mindemellett elenyészőnek számít a cikk teljes terjedelméhez képest (cca. 200 leütés szemben a végső 13.000-rel). A sértett reakciója mindemellett abszolút eltúlzott és inkorrekt, mivel nem hozzám vagy a Playboy szerkesztőségéhez fordult panaszával első körben. A "faszfej", a "geciputtony" és egyéb kifejezések után a reagálás stílusát és színvonalát nem is illetném jelzővel. Nem gondolom, hogy bárki önálló szellemi tulajdonát vagy teljesítményét illetéktelenül felhasználtam volna. Egy egyszerű, kivonatolt történetleírás (amely nem tartalmaz értékelést stb.) átvételéért nem hinném, hogy kiérdemeltem volna a "gátlástalan tolvaj" titulust.
Nem hiszem továbbá, hogy létezne ma Magyarországon olyan újságíró, aki ne követett volna el hasonló súlyú "plágiumot".
Amennyiben valakit ennek ellenére is megsértettem (akár önbecsülésében, akár önérzetében) attól, természetesen, elnézést kérek, nem állt szándékomban.
Babiczky Tibor, 2009. szeptember 3. Budapest