Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neménvoltam!

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban elkezdődött a kolontári vörösiszap katasztrófa miatti büntetőper (#1). Bár a vád szerint „a katasztrófához az üzemeltetés, az ellenőrzés, az engedélyezési eljárások és a monitoring rendszer hiányosságai vezettek”, még sincs a gyanúsítottak között egyetlen…..
Neménvoltam! 2012.09.28 19:54:33
@ARP: Ez érthető, ha te is egységsugarú Fidesz haver/rokon ejtőernyős lennél egy jól fizetett minisztériumi állásban, téged is frusztrálna, hogy akad ott olyan is, aki ért is hozzá. Megoldás egyértelmű, így senki sem fogja zavarni a hatékony és gördülékeny minisztériumi körömrágás/kávézgatás/traccsolás/meccsnézés egyéb alibizést.
A minap Gyálon bringáztunk Don Blasiussal, amikor a Puskás utca és Szélső utca sarkán jártunk, egy fura dolgot láttam. Egy tábla hátulját. A túloldalról ezt lehet látni, amit ti is láttok, egy szép gömbölyűre nyírt lombú fát. Na ki mondja meg ebből, hogy miben folytatódik az…..
Nem akarom eldönteni a kérdést, hatótávnövelős villanyautó vagy konnektoros hibrid-e az Ampera. Nem fogom felboncolni a GS hajtásláncát sem. Az egyenlőtlen párharchoz még csak értelmes indokot sem kell keresni, egyszerűen kíváncsiak voltunk, mennyit esznek a valóságban. Itt állt…..
Neménvoltam! 2012.09.08 17:10:19
Megelevenedett a Haction, lemászott a képernyőről és életre kelt. Az kibernyomozók nyomoztak, a rendőrség lecsapott, ráadásul az élet írta epizódban Oroszlán Szonjának és Hujber Fecónak nem kellett dugást sem imitálni, a kiberbűnözők mégis megkapják a megérdemelt…..
Neménvoltam! 2012.09.08 10:28:28
Miután képtelenek volt vevőt találni a manhattani házra, a patinás Woolworth-kúria tulajdonosa úgy döntött, hogy inkább kiadja azt. Havi 150 ezer dolláros lakbérével valószínűleg nem lesz népszerű az egyetemisták körében. A gótikus francia stílusú villát még…..
Neménvoltam! 2012.09.07 12:52:13
Szikáran, tényszerűen nézzük meg, miként tálal hírblokkjában egy, az emberek életviszonyait befolyásoló hatóságiár-változtatást a Hírtelevízió.Első mondat:Szeptember elsejétől módosul a közösségi közlekedés tarifarendszere.A változás lényegének összefoglalása,…..
Ma Svájcba visz utunk, ahonnan Flow küldte el tapasztalatait (a Facebookon, mert hát így is lehet, ugye...). Írása (mely remélem, csak első a sorban) nem túl hosszú, de érdekes információkat tartalmaz. Hát lássuk! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Neménvoltam! 2012.08.26 21:51:19
@Heliox: Pont most voltam St Gallenben, szépen kikupálódott a kolostor, mióta 927-ben felégettük :))

Aki arra jár, ne hagyja ki Franz Vonier Rolls-Royce múzeumát Gütlében. Igaz, az már Ausztria, de megéri átruccanni.
Neménvoltam! 2012.08.26 21:57:06
@redsea: Ez azért nem ilyen sarkalatos, Ha az ember odafigyel, és ésszel vásárol, akkor nem ilyen durva a különbség.

Én pl árleszállításkor vettem 70 CHFért farmert, ami kb mint otthon (persze nem noname :)). A 16 CHF szvsz már elég jó kis reggeli lehet, nálunk az ebéd kerül ennyibe a külsősöknek, nekünk kedvezménnyel csak 10 CHF.
Neménvoltam! 2012.08.26 23:00:37
@zuzzer: Mérnökként én sem 60000-t keresek...
Persze nagy a szórás, Zürichben pl nagyobbak a fizetések, de a költségek is...
Elkezdték kijelölni országszerte a polgári védelmi szolgálat tagjait. Az eddig önkéntesek által végzet folyamatokat mostantól a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt emberek fogják végezni. 2010-ben az árvíz idején mi is szerveztünk önkénteseket homokzsákpakolásra, de…..
Neménvoltam! 2012.08.01 16:49:52
Mindig veszek pályamatricát, tényleg, mindig. Az M6 építésekor kétszer éves matricát is vettem, mert a régi hatos forgalma elviselhetetlenül lassú volt - a tőlem normális esetben négy percre lévő munkahelyemre háromnegyed óra alatt értem be reggelenként. Pályán meg öt perc…..
  Újabb fordulójához érkezett a magyar belpolitika Tabu játszmája: most éppen a kommunista diktatúrákhoz köthető személyek és intézmények nevének használatát tiltanák kormánypárti politikusok hivatalos elnevezésekben. Az előterjesztéshez csatolt listában példaként a…..
Neménvoltam! 2012.06.24 16:15:09
Mostanában sokat foglalkoztunk a magyar fiatalok kivándorlásának témájával - lássuk, milyen az, amikor valaki tényleg úgy dönt 2012-ben, hogy nekivág, ám nem a megszokott London-Berlin tengelyen vadászik letelepedésre. Ambrus Vilmos írása a munkavállalási lehetőségekről…..
Neménvoltam! 2012.06.24 15:54:17
@contractor: Valahol el kell kezdeni. A kezdet pedig közmondásosan nehéz. Én azt mondom, hogy ha nincs más lehetőség, akkor az "ellevős" állást is meg kell ragadni, aztán lehet továbblépni a "haladós" felé.
Neménvoltam! 2012.06.24 15:57:40
@kolbászoszsömle: Vagy van annyi esze, hogy inkább a teli gyomorral mosogatásra szavaz, mint a korgóval tanításra. Mo-n sajnos éhbérért tanítanak, ha nem tűnt volna fel. Ráadásul a mosogatókat ritkán verik pofán az "okos" szülők, amiért rá mert szólni a neveletlen gyerekére.

Nézőpont kérdése...
Neménvoltam! 2012.06.24 16:10:36
@[HPhD]Blokkolnam: :) Nem nevetlek ki, de én is azt gondoltam, amikor az Alpok mellé költöztem, hogy itt a hegyen jobb lesz. És egyébként valóban sokkal kevesebb Allegrával kihúzom, de azért nem tudtam letenni teljesen. Ennek valszeg az az oka, hogy itt a legelők minőségének megőrzése érdekében megvárják az első virágzást/magzást, csak utána kaszálnak.
„A beszéd miatt tápláljuk azt az illúziót, hogy az emberek szabadok…” Cioran Lassanként időszerű volna, hogy ennek a mondatnak a jelentőségéről, fontosságáról valaki felhomályosítsa Tarlós Istvánt és az ő budapesti adó-ámokfutását kétmilliárd forintos megbízás…..
  A Médiatanács napirendjén nemrégiben szerepelt egy ügy, amivel kapcsolatban most az Önök véleményét kérdezzünk. Egy országos kereskedelmi rádió reggeli élő adása a kihaló vagy veszélyeztetett állatfajokról szólt, meglehetősen vitatható formában. A műsorral kapcsolatban…..
Neménvoltam! 2012.06.23 18:59:25
@genyamagyar: Nem a hülye állatvédőkkel van itt baj, hanem a méghülyébb félsejtűekből álló Médiatanáccsal, aki helyt ad az állatvédők hülyeségének, ugyanis az ő kezükben a hülyeség hatalommal párosul.

Pedig ez csak egy állatos vicc volt. Orbános viccért vajon mit fognak kiszabni? 10 év Recsket?
ProgBlog Kormányt ellenségéről 2012.06.23 11:07:00
„Az Zsuzsánna egy szép német leán,Bécsben lakik Tiefengrab utcáján” Balassi Bálint: Hatvanodik – XVI. század. második fele   Törvényjavaslat született arról, hogy a jövőben betiltanák (ó, milyen szép is ez a szó – és milyen szimpatikus korszakokat idéz vissza!) a…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
Neménvoltam! 2012.06.20 20:25:00
@Horizont: Hehe, csak most olvastam a korábbi hozzászólásaidat. Ilyet írsz:

"De nem keríteni kéne, hanem rendőröket, járőröket az utcára!! Sokat! Nem a különböző őrségekre kéne egy vagyont költeni (Országgyűlési Őrség, Palotaőrség). Igenis az utcára kellenek a rendőrök, és igenis büntetni kell!!! Nem is látni járőröző rendőröket az utcán! Zsinórban folyamatosan az utcán kéne lenniük és egy idő múlva"

Ezek szerint te pont úgy látod a helyzetet, mint én. Akkor viszont nem értem, hogy min vagy kiakadva? Vagy valamit félreértek, és nem a 80% ellen kellenek a sünök, hogy ne kelljen a kerítés illetve "és büntessük meg azokat akik rendes emberek."

Még ilyet is írtál:

"Jó lenne olyan országban élni ahol mindenki kulturáltan él, de tudjuk ez nincs így, nem is lesz!"

Miért vagy kiakadva azon, hogy én egy ilyen országba költöztem? Persze ez sem tökéletes, de az arányait tekintve itt nagyságrendekkel kevesebb, mondhatni marginális a deviáns egyedek száma.

Hjaaaj, de mókás.
Neménvoltam! 2012.06.20 20:27:03
@Horizont: nem célom megbántani a rendes embereket elhiheted.

Talán azért érdemes meghallgatni a külföldiek észosztását, mert ők aztán igazán látják a kontrasztot, és hogy mi az az alapvető dolog, ami más. Merthogy mi látjuk a külföldöt is elég közelről, és nem csak olvasunk róla.
Neménvoltam! 2012.06.20 20:38:39
@Horizont: Bocsánat lehet, félreértettem valamit.

A lényeg az, hogy szerintem Magyarországon alapvetően a hozzáállással van a baj. Az emberek valamiért egyátalán nincsenek tekintettel a közérdekre és egymásra, nekem legyen jó, a többi le van szarva. Amíg ez nem változik, addig nem fogunk előrébb jutni.

Egyszerűen nem tudják elviselni, hogy ha valami jó, akkor legyen másnak is jó. Ha nekem tetszik a tiszta tér, akkor nem szemetelem tele, miután kigyönyörködtem magam, hanem meghagyom másnak is. Pl.

És sajnos azt vettem észre, hogy a beleszarós emberek lesznek egyre többen.

Igen, valóban nem volt szép tőlem az egy kalap alá vétel, elismerem. De hátha jól felpaprikázlak, és legközelebb leb@szod a szemetelő szomszédot.
:)))
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
Tegnap este Kovács Judit, a Liszt Ferenc Repülőtér Egyes Termináljának vezetője az utolsó repülőgép érkezése után bezárta a terminált. Majd a dolgozók meggyújtották az egykori indulási oldalon a megemlékezés szív alakú mécseseit, ahol a meghatottság miatt Judittal rövid…..
„Jómagam öt gyereket szerettem volna, lett belőle három, mindhárom fiú. De azt hiszem, a három fiú felér legalább öt lánnyal – nyilatkozta pár napja Harrach Péter, majd hozzátette: –  Nézzék, a mi dolgunk az, hogy nagyobb összefüggésekben, társadalmi összefüggésekben…..
Március 17-én 5 milliárd forintot, 21-én 2 milliárdot, 26-án 4,5 milliárd forint lejáró hitelt kellene a BKV-nak 3 különböző banknak visszafizetnie, aztán áprilisban még 15 milliárdot. Az óra ketyeg, a BKV-finanszírozása még ugyanúgy a homályban lebeg, mint az…..
Színes, visszamenőleges képekkel díszítenék a számviteli törvényt, a társasági adóról szóló jogszabályt és a büntető törvénykönyvet is. A munka törvénykönyve rögtön képregény formájában jelenne meg, ahol a munkaadók számára kedvező jogszabályhelyeket…..