Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gala

29 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gombolyaggondolatok A nem az nem! 2016.01.14 12:29:54
Sokat gondolkoztam azon, mi az, ami a leginkább kikívánkozik belőlem, annyira, hogy elsőként írjam meg erre a blogra, aztán ma reggel ráébredtem. Sokakban él az a "városi legenda", hogy ha egy nő nemet mond, az valójában igen, csak azért mondja, hogy küzdeni kelljen érte. Nos, ez egész egyszerűen…..
Gombolyaggondolatok Beköszönés 2016.01.13 14:33:51
Üdv, kedves blogolvasó! Nos, azért indult el ez a blog, mert nagyon sok dolgot meguntunk, és néha kikívánkoznak belőlünk a gondolatok. Legyen szó arról, hogy olyan emberek, akik írni sem tudnak igazán, és a központozást sem ismerik, de írnak pár közhelyet, mennyire túl vannak hájpolva, vagy arról,…..
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Salem tizenkettedik részében a pokolbéli boszorkányok magyar szavakat használnak a pokol nyelvén. És valóban, az öreg boszorkányok magyar szavakat mondanak, de mintha csak valaki lefordította volna Google Translate-tel a…..
Gala 2014.07.18 13:17:39
@furo80: A Chicagoban is megoldották, bár az eredeti szinkront is hallanom kellett ahhoz, hogy rájöjjek, hogy a szőke lány valóban magyar volt, pedig az akasztásánál ki is mondták, hogy "magyar eltűnő mutatvány".

Egyébként amit hallottam, abból nekem is úgy tűnt, hogy egy az egyben benyomták google translate-be, és úgy mondatták el a színészekkel, hogy a kezükbe nyomták a szöveget, és "mondd ki, ahogy tudod" :D
Fekete Virágok CCG Amazonok 2008.05.17 11:22:00
Mint szenvedélyes játékrajongó, természetesen én is kivettem részem a szerepjátékokból, élőben éppúgy, mint online. (És naná, nekem is voltak saját készítésű szerepjátékaim, füzetbe írva, rajzokkal, annak rendje és módja szerint. A plüssállatos még népszerű is volt.)…..
Arra ébredtem, hogy nyílik a bejárati ajtó. Hallottam a húgom hangját, ahogy bejött, és még néhány lányét, biztos a barátnői. Anya kirándult szombaton, szerette járni az erdőt, sőt, hivatásos túravezető is volt, a munkája mellett. Apa pedig vagy dolgozott, vagy épp meccsen…..
Hivatalos Facebook-oldal Ha már rábeszéltek a dologra, akkor már regisztráltam a Más-világnak egy facebook-oldalt, és eldöntöttem, hogy ha 50 rajongója lesz az oldalnak, vagy 50 kedvelést kapok (jó esetben megosztással együtt), akkor…..
Más-világ Prológus 2012.05.22 20:37:00
Világéletemben jók voltak a megérzéseim, de sosem hittem volna, hogy egy napon a világ így kifordul számomra.   Gondolkoztál már azon, hogy miért születünk a világra? Mi van a Halál után? Hol van a lélek, és képes-e meghalni? Igaz-e, amit az újságokban írnak a…..
Gondolom, senkinek sem új a hír, hogy immáron tilos a dohányzás itt és ott és amott. Január óta működik a dolog, de most, hogy nagy pénzt kell fizetni érte, ha tilosban kapnak rajta, már megint előjött a téma, és nagy a közfelháborodás. Amit valahol megértek, csak a jó kis…..
Hát, bocs mindenkitől, de nem találtam jobb címet ehhez. Természetesen ironikusan kell érteni a dolgot, s talán rövid is leszek, ezt a kis írást ugyanis egy szemkikaparásos morgás miatt álmodtam meg, és most úgy döntöttem, klaviatúrára vetem. Az egész történet természetesen…..
Sok a téma, sok az írnivaló, kevés az idő és erő és hangulat rá. Úgyhogy most a beígért egyéb okoskodások helyett egy épp aktuálisat szedek elő, mármint nálam aktuálisat. Azért nem a "Normális vagyok, megmondták a hangok is!" rovatba kerül, mert a hisztéria…..
Úgy döntöttem, az első bejegyzés egy nagyon pozitív példa legyen, ráadásul kicsiny országunkból választva. Ő Bereczki Zoltán. Aki valamilyen csoda folytán nem tudná, kiről van szó: http://www.bereczkizoltan.hu/ Azt hiszem, ennél a honlapnál jobban én sem tudnám elmondani, ki is…..
Igen, ismét újabb bejegyzéssorozatot indítok el, pedig még a régieket sem fejeztem be, de most ehhez van kedvem. :)Csillagfényben. Ez a kifejezés nálam duplán értendő. Egyik oldalról, a "Csillag" utalás arra, hogy kilépek a megszokott mederből, és a névtelen, némileg…..
Ma is egy érdekes témával foglalkozom, kicsit visszatérve a mondások megmagyarázásához, és persze, ezúttal is adok egy-két tippet, tanácsot. Ez a téma ráadásul kifejezetten aktuális, mind kicsi, mind nagy léptékben nézve a dolgot, sőt, odáig merészkednék, hogy lassan ez már…..
Üdv megint! Ismét szaporítom a szót, mert épp megint rám jött. :)Mai témám nem a filozófiáról szól, nem fogok semmiféle ezoterikus tanításokat elemezni, amely azt mondja ki, hogy a tudás születésünk óta bennünk van, nekünk csak elő kell keresni, és a többi. Inkább…..
"(...)És bocsásd meg vétkeinket, Miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek(...)"Aki azonnal tudja, honnan idéztem, annak csillagosötös.Igen, a mai bejegyzésem erről fog szólni. A bocsánat kérése és megadása fontosságáról.Miképpen én is megbocsátok az…..
Mindenki Idióta Álláskeresés 2010.12.16 03:34:00
Meg kell hogy mondjam, ez az álláskeresés nem egyszerű dolog. Nem azért, mert webprogramozóként ne lenne veszettül nagy kereslet a munkám iránt... inkább azért, mert ez a mai világ egy csomó tévhitben él, és emiatt természetesen nekem és a hozzám hasonlóknak lesz problémája.…..
Már maga a kérdés is felesleges, hiszen köztudomású, hogy Naoko a legszebb e vidéken. Még ha egy nyafka, embergyűlölő rosszaság is, akkor sem lehet tagadni, hogy ő közel s távol a leggyönyörűbb. De azért néha nem árt a tükör elé állni... Valójában ez Naoko legújabb…..
Egy Angyal Naplója Kedves Naplóm! 2010.05.28 00:50:42
Világéletemben hittem a szellemek, angyalok, démonok és effélék létezésében. Bár talán nem úgy, ahogy ez elsőre hangzik. Gyerekkoromban is beszélgettem a barátnőmmel, és sejtettük, hogy időnként szellem jár náluk, mert minden jel arra utalt. Úgy hittük, a nagyapja néha…..
Egy Angyal Naplója Kedves Naplóm! 2010.05.27 23:19:54
Nem is tudom, hol kezdjem. Az utóbbi néhány évben hatalmas fordulatot vett az életem. Szinte egyik napról a másikra csöppentem bele ebbe, amit eddig csak álomvilágnak hittem, s mesének, ám most már tudom, hogy ez a valóság.A gondolataim bizonyára kuszák lesznek, és pattogóak,…..
Nos, a sorozat első témája, ahogy a címben is szerepel: A diszlexia."A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján…..
Gala 2010.05.12 00:54:30
@Grac:
Alapvetően nem az a probléma, hogy nem kellene kezelni, hanem az, hogy nem tudják megfelelően kezelni. Nem egy olyan tanár akad, aki hivatalosan, papíron szakember lenne, és értenie is kellene a problémás gyerekek kezelését, de egy kicsit is jó érzésű, papíron teljesen átlagos tanár is sokkal jobb munkát végezne. Emellett függetlenül attól, hogy kezelni kell-e gyerekkorban a diszlexiát, vagy sem, a társadalom még egy teljesen normális, bár diszlexiás embert is hajlamos normálatlan hülyeként kezelni, akkor is, ha az illető gyerekként sem volt deviáns, agresszív. Igaz, unokatestvéremmel már nem találkoztam sokat, de észrevételem szerint inkább a csendes gyerek volt, és elég érdeklődő, csak kissé aktív, mert akármelyik Disney-rajzfilmet néztük videón a gyűjteményéből, egyiket sem tudta végigülni, néha felállt, jött-ment, de mindegyikről olyan élménybeszámolót tartott, főleg, ha új volt, hogy az csak na. :)
A megértési probléma pedig továbbra is abból fakad, hogy az emberek azt hiszik erre a formára, hogy nem normális, elvégre mi az, hogy nem képes felfogni, amit más igen, holott csak máshogy kellene. Ezért a kezelésre inkább azért van szükség, hogy a "más gondolkodásmóddal" rendelkezve is képes legyen valamilyen szinten megfelelni a társadalom elvárásának. A szokásos séma: Alkalmazkodj Te a tömeghez, de a tömegnek a kisujját sem kell mozdítania, hogy elfogadjon olyannak, amilyen vagy, vagy legalább önmagad egy kis részét elfogadja. Változz meg, legyél olyan, mint a tömeg, felelj meg az elvárásoknak akkor is, ha az lehetetlen, és ha akarnak, elfogadnak. Ha meg nincs szerencséd? Maradsz megbélyegzett idióta.
Idióta szerepjátékosok, avagy mit tudnak elkövetni online illetve asztali szerepjátékokban, amitől sikítófrászt kapok.Bevezető és alapokAzoknak, akik nem tudnák pontosan, mi a szerepjáték: Wikipedia a szerepjátékrólSokan vagyunk, kik ennek az online verzióját használjuk, ahol…..
Mobcsik, dizik és cukcsi szövcsik...Na, most robbant fel a fejem. Ezt a stílus már kizárni sem lehet sehonnan. Hogy miről is beszélek? Az alcím árulkodó kissé, de megmagyarázom.A cukimuki plázacicácskák, de rajtuk kívül sokan mások is rászoktak erre a beszédstílusra, aminek…..
Hát, ismét itt. Rég írtam már ide. Őszintén megvallom, sokáig nem volt olyan egetrengető problémám, amit ne írtam volna már le, vagy épp olyan természetű volt, amiről kicsit "nehéz" így írni. Most viszont találkoztam eggyel, aminek következtében…..