Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beton Nt

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beton NT sporttárs megörvendeztetett minket az első maratonjáról szóló beszámolójával. Olvassátok szeretettel! Maratonfutás – erről a szóról az jut eszembe, hogy a beszéd és a nyelv a valóság megerőszakolása, összenyomása, szegénnyé tétele. Illúzió az, hogy…..
Holnap (minden hónap első keddjén) este rendezzük meg a második Mindenfutás Egyetemét 18.30-tól. Ez az este a hölgyeké lesz: az első előadó a DK Team egyik legcéltudatosabb tagja, Kutvölgyi Andi lesz. Andi élete első maratonját futotta októberben. Megtudhatjuk tőle, hogy hogyan…..
Elég banális, de vicces: egyik fickó a barátnőjére felhúzta a futáshoz használatos heart rate monitort, aztán megnézte a mért eredményt. A mért GPS adatokon felnevettem, megosztom. Katt a képre a nagy felbontású verzióhoz! Szépen le lehet olvasni a pulzus adatokat is...
látens iszákos Egyensúly 2012.07.11 21:09:00
Hat éves kisfiam - mint kiderült, kölcsönzött - bölcsessége, amit a minap mondott, elindított bennem egy gondolatmenetet, aminek az eredményét most megpróbálom textboxba vetni. "Tudod, mi a legfontosabb az életben? Az egyensúly!" Ezzel lepett meg tegnapelőtt a konyhában, miközben a…..
Ilyen időben nem lehet futni. Egyszerűen képtelenség.Este már enyhül az idő, de korán kelünk, így az "este kilenckor elmegyek még futni" nem opció, mert akkor abból nem lesz alvás éjfélig, akkor meg a következő napom tönkre is van téve. Reggel hatkor is már dög meleg van,…..
Rég kaptunk beszámolót versenyről, nemrég azonban Beton Nt hívott minket Kolozsvárra, a Vodafone Cluj Maraton-ra, hogy fussunk velük egész- avagy félmaratont. Az invitálást sajnos nem tudtuk elfogadni, annak ellenére sem, hogy futóblog sztároknak titulált minket (teljesen jogosan),…..
Beton Nt 2012.05.02 09:39:21
@rrroka: naaagyon egyszerű
szállásunk egy ügyes kis hotelben volt; kétágyas szobában fejenként kb. 3500 HUF-ot perkáltunk és utána még visszaengedten zuhanyozni
Ha előtte még benéztek erre is, akkor lesz hol árva fejeteket lehajtsátok
Beton Nt 2012.05.02 10:23:49
@rrroka: szerintem a vonat nagyon megköt, de ha vonat-függő vagy akkor hajrá :)
Az autó teljesen jó amúgy, ha nem egyedül jössz.
A mikrobuszban akkor van fantázia, ha sokan vagytok, vagy ha dán doggal utaztok és rejtélyek után kutattok :D
Bár pannonfunk az "Egy kilométertől a maratonig 468 nap alatt" címet javasolta maratoni beszámolójához én találóbbnak éreztem a fentit, remélem nem ver meg érte, ahogy azért sem, hogy itt-ott belekotyogok az írásába. :) "Egy kilométertől a maratonig 468 nap alatt…..
Lefutottuk a Nike félmaratont. Ahogy előre megbeszéltük, teljesen külön futottunk, zenébe és gondolatainkba temetkezve, hogy véletlenül se kezdjünk tempórontó beszélgetésbe, mert egyébként egy félmaratonon nagyon sok megbeszélnivaló akad.Ott van rögtön az, ami eddig sosem…..
Futóblog Pólók átvétele 2011.09.05 14:23:00
TL;DRKedden 17:00-tól a Margitszigeti MAC-nál a piros Nike kamionnál átvehetők a Futóblog pólók azoknak, akik a személyes átvételt jelölték meg. Minden cipőteszt napon lehet majd értük menni innentől.Elkészültek a Futóblog pólók! Akinek sürgősen kellett a félmaratonhoz,…..
Beton Nt 2011.09.07 18:08:58
@angelday: Kösz a pólót és a munkát ami benne van!
Beton Nt 2011.09.07 19:29:17
@angelday: az kell minden sikerült dologhoz... Déva várához, ilyesmihez... :)
Tegnap azt gondoltam, hogy a Nike félmaratonra készülve jó ötlet lenne még viszonylag napsütésben tolni egy edzést, hiszen fel kell készülni arra, hogy egy hét múlva is hőségriadó lesz, és 38 fok körül futunk majd az aszfalton. Úgy gondoltam hasznos lesz megfigyelni, hogy reagál…..
Beton Nt 2011.08.27 22:00:09
@rrroka: Bármikor szívesen! Aludni van hol, futni van hol és víz is van :D
Beton Nt 2011.08.29 05:19:58
@Lemúr Miki: Ezt mondhatjuk így... igen. 6 éve itt élek :)
Beton Nt 2011.08.30 08:34:53
@Lemúr Miki: Jártál erre netán?
látens iszákos Skizofránya 2011.03.31 21:31:00
Amolyan minimalista, kifejtés nélküli spontán online berúgós posztot terveztem már hosszú ideje mára, és íme, eljött a pillanat. Egy másik énem mindig egy csomó piát vesz valamelyik madaras vagy madártalan áruházban, nekem meg az emberiséggel szembeni kötelességem, hogy…..
Egy hónap hosszú idő, főleg, ha közben valami olyanról kell lemondanunk, amit nagyon szeretünk. Legalábbis ezt gondoltam, amikor január második hetében nekivágtam a nagy kalandnak: nem meghatározott időtartamú absztinenciára ítéltem magam. Az egy hónap volt a minimum, úgy…..
 Van itthon egy állvány jó bor, vagy négyféle sör és valami pálinka is. Nézegetem így késő este, hogy melyik legyen, aztán töltök egy pohár tejet, és lefekszem. Húbazze, mi a fasz van?! Talán mission is complete? Na jó, nem, de azt kijelenthetjük, hogy a hiúság - a…..
Beton Nt 2011.02.07 05:57:33
@éjjeli_alkesz:
az a kis absztinencia nem ártana már nekem sem :)
egyébként jópofa-őszinte a csákó stílusa
Beton Nt 2011.02.08 19:11:04
@hillaby: te tudod...
én nem játszanék ilyesmivel ;)
Beton Nt 2011.02.08 21:10:52
@hillaby: mindig is sejtettem, hogy lehet élni szesz nélkül...
nem is lep meg, hogy jól érzed magad, de a fasz tudja...
látens iszákos Clara Zetkin álma 2011.01.29 23:34:00
Nem oly rég (úgy a 60'-as évekig) a káros szenvedélyek nyilvános űzése, a kocsmák és borospincék látogatása is a férfiak privilégiuma volt, szegény nők meg ihattak zugba', ellenkező esetben a közösség úgy a szájára vette az illetőt, hogy…..
Beton Nt 2011.01.30 11:04:59
Gondoljon bárki bármit, pökjetek le, öntsetek rám édes spumantét, vagy szavaljon nekem verset maga Ildikó, én biz' nézem a Való Világot. Saját ismeretségi körömben ezzel ugyan egyedül vagyok, hiába próbáltam meg társalgási témává tenni,  hogy…..
Beton Nt 2011.01.23 11:23:22
@éjjeli_alkesz: a szerkesztők is olvassák a blogot és jó ötletnek tűnt ráerősíteni erre a vonalra :))
16:27. Itt az év utolsó napja, és látens iszákosként nem engedhettem meg, hogy blogunk poszt nélkül maradjon e jeles ünnepen. Szilveszter - hiába tagadnánk - mindig is az iszonyatos berúgásokról, hányásokról, részegen hóban fetrengésekről szólt. Ilyenkor iszik…..
Hogy majdnem elfelejtettük megkérdezni a kedves olvasót, mit bontanak Karácsony estéken és mit fognak a napokban bontani? Esetleg milyen étel mellé? Miért? Kommenteljék be bátran! Én Szenteste egy 2009-es Federspiel Rieslinget bontottam a halászléhez Rudi Pichlertől, ez a rántott…..
Ezekkel a karácsonyi hangulatot árasztó tematikus képekkel kívánunk nektek boldog, békés ünnepet. Mivel nálunk a feleségem csomagol, a halászléhez pedig még nem kellett hozzákezdenem, temérdek időm van, így idén sem maradunk karácsonyi poszt nélkül. A…..
Nyílt titok, hogy mielőtt elkezdtem rontani itt a levegőt, volt egy saját, én-alkoholista naplóm is, a Boci, az óriás. Két éve, Karácsony előtt kezdtem azt, és most év végén tisztelettel felszámolom, hogy iszákos írói vénámat a Látens blogon öntsem ki ezentúl. A…..
Sokat beszéltünk itt kulturált ivásről és a borkultúráról. Itthon is bimbózgat valami egy ideje, becsüljük meg, legyünk büszkék az évszázados hagyományainkra. Új sorozatunkban viszont olyan borivásban jártas vidékekre kalandozunk, ahol ezt a sportot a történelem kezdete…..
Beton Nt 2010.12.12 16:05:33
@éjjeli_alkesz: lájkolom waze

Nem könnyű ráállni erre a vonalra, de tényleg fontos az ilyen fajta hűség :)
Nem úszhatjuk meg, be kell számolnunk arról az emberről (?), akinek orvosai azt állítják, szakmájuk szabályai szerint semmi nem indokolja, hogy az illető életben legyen. Ő ugye Ozzy Osbourne, 62 éves, és világ életében vedelt, mint a gödény, biztos, ami biztos alapon…..
Rögtön átfogalmaznék: a hideg észak legdélebbi részén, Malmöben. Családi viszonylatban a múlt hetet ott töltöttem. Az idő egyáltalán nem olyan arrafelé, mint itt Budapesten (Magyarországon), elég szeles, esős, borult és 16:15-kor sötétedik. Megmondom őszintén, hogy semmi…..
Mi mással lehet jobban kiérdemelni a híres iszákosok közé kerülést, mint azzal, ha alkoholelvonás visz át minket a másvilágra? A XIX. századi orosz zeneszerző életrajzi adataival inkább nem is fárasztanám a blog közönségét, elég annyi, hogy Mogyeszt nem több mint 42 életéve…..
Beton Nt 2010.11.13 20:11:04
[Ez a poszt pár éve már megjelent ezen a blogon, és kivételesen nem került címlapra, míg a többi, sokszor gyengébb írás rendszeresen ott landolt. Mindez a vendégszerzővel szemben nem fair:)] Mai, átlagosnál hosszabb posztunkból kiderül, hogy bürokrácia a hősi időkben sem volt…..