Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lolali

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van turistabarát város, akkor van turistanembarát is. A bejegyzés címe amúgy kérdésnek tűnhet, de nem az, mert Budapest nem kérdez e témában, hiszen magától is jól tudja, hogyan lehet rosszul élni az adottságokkal. Ez most egy ilyen negatív hangulatú bejegyzés…..
Egyre többen keresnek meg ezzel a kérdéssel e-mailben. Már nem csak az orvosok, hanem nővérek, gyógytornászok, pszichológusok, és tanárok is.A legpraktikusabb ha összefoglalom, akkor nem kell egyenként megválaszolnom a sok e-mailt.Alapvetően kétféle módon lehet kijutni:I,…..
lolali 2009.07.07 19:52:27
@czelfrida: köszi az infót,és hogy felhívtad a figyelmem a honlapra. Bár az ilyen bemutatkozó írások elég esetlegesek, ezért kérdeztem rá nálad.
üdv lola
lolali 2009.07.07 20:02:39
@szil5: A kérdés az szil, hogy ez a bűnbakkeresés mennyire lesz hasznos a svédeknek. Hiszen már igy is innen onnan hallom, hogy szállingóznak el(norvégiába, amerikába,stb.) a még megmaradt svéd orvosok.Plusz a külföldiek is gondolkoznak a dolgon.Ha van egy csöpp sütnivalójuk, akkor nem vágják maguk alatt a fát mint itt Rátótfalván. Miért lesz jó nekik, ha nem marad orvosuk?

Valamiért mégis az a benyomásom, hogy a végére megoldják ezt az egész válságosdit és nem lesz náluk ez a tétlenkedés mint Mo.-n. Másként miért tartanának ott ahol tartanak? Vagy teljesen rosszul látom a dolgot? Neked mi a véleményed erről?
lolali 2009.07.06 22:05:54
@czelfrida: köszi a részletes beszámolót, igazán érdekes volt.
Nem igazán értem ezt a támogatás dolgot(nyilván itt magadról beszéltél amikor az iskolából kinőtt gyerekről szóltál). Ha az orvosnak a házastársa is megy, akkor annak a nyelvtanolyamát sem állják, és a letelepedési engedélyt neki is magának kell intézni?
És mégegy kérdés: magát a lakáskeresést, lakbérlést, személyes holmik szállítását, ovoda, iskola stb keresést, házastársnak munkát keresni, stb magunknak kell intézni, vagy segítenek?
Mégegyszer köszi a bőséges infót!!
Muszáj ezt most gyorsan megírnom, mert elég dühös vagyok (hiszen ez egy terápiás blog, nem igaz? :-D). Tegnap a lányokkal bebuszoztunk Kapuvárra, részint, mert régóta könyörögtek, hogy szeretnének buszra ülni (itt megy el előttünk), részint, mert Dóra pizsamái már elég…..