Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lófasz

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
A Novotrade-del több adásban is foglalkoztunk már, a vállalat korábbi kulcsemberei közül vendégünk voltak többen is Kiss Donától Révbíró Tamáson át Mérő Lászlóig, legutóbb pedig a cég egykori igazgatóját, Rényi Gábort is megszólaltattuk - de még mindig vannak jó néhányan, akik egy egész…..
lófasz 2020.05.11 23:54:16
@kolomparlole1114: hülye troll
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Dénes csomagja november közepétől egy hónapon át tekergett a futárszolgálat különböző futárjai és depói között. A nyomkövetés szerint többször is megpróbálták a kézbesítést, ám Dénes szerint ennek egyszer sem volt nyoma. Vajon mi történik ilyenkor a valóságban? Begurul a cucc az ülés alá? Update: A…..
Jó pár éve már, hogy a kormány átalakította a hazai cafetériarendszert, és az Üdülési csekket társaival, a különböző utalványokkal ki-, a Széchényi Pihenőkártyát vagyis SZÉP-kártyát pedig bevezette. Aki kap ilyet a munkáltatójától, az tudja hogy működik, a többieknek mondjuk: az éves juttatás 3 féle…..
lófasz 2019.11.03 05:16:39
@Kuglóf. Az: te miről beszélsz, ostoba buzi?
Az előző Checkpointban elkezdtük a PC Guru (leánykori nevén: Guru) történetét, és most befejezzük - vagy legalábbis eljutunk addig a pontig, amíg nekünk retrós szemszögből érdekes volt a sztori. Az újság ugye nagy túlélő, ma is létezik, sőt PC Guru show-k is vannak időről időre - de minket főleg a…..
Az online bevásárlás az egyik legnagyobb vívmány a konzumálás történetében. Nincs tülekedés, nincs hétvégi feszkó, nincs impulzusvásárlás és ráadásul a cipekedést is meg lehet úszni, ami ugye egy család havi bevásárlásánál már jelentős anyagmozgatással járó feladat. Ha utóbbi nem része egyes…..
lófasz 2019.01.23 17:19:50
@Zabalint: itt vagyok!
lófasz 2019.01.23 17:22:32
@Nick-son: ne legyél már ekkora gyökér. Ha a boltnak nem kell a forintom, viszem máshova, aki úgy táncol, ahogy én fütyülök. Igaza van a posztolónak, rendeljen akkor a Tescoból vagy eBayről.
Amióta kutyánk van, egy új világ tárult fel előttem. Előtte sejtelmem sem volt róla például, hogy létezik még csoport, amely a kisgyerekes anyákéval vetekvő vehemenciával folytat vérremenő csatákat az élet leghétköznapibb eseményeiről is. A négylábúakkal való élet persze tényleg rengeteg…..
Hát ebben a büntetéssztoriban sehogyan sem jön ki a matek: - Az Elvira szerint a Keletiből Tápiószelére a vonatjegy ára 1300 ft,- közalkalmazotti igazolvánnyal 650 ft. - A pótdíjas táblázat alapján a menetjegyen felül fizetendő büntetés 500 forinttól 8000 forintig terjed, attól függően, hogy milyen…..
lófasz 2017.12.12 17:07:02
@noblesseoblige: hát, egyszer engemet is megbüntettek, mert jegy nélkül szálltam fel a Déliben, gondolván, hogy majd a kalauztól veszek jegyet. 45 másodpercem volt az indulásig és nem akartam 1 órát várni a következőre. Nem hatotta meg a szigorú, ötvenes hölgyet a sztori, így a jegy mellett kiszámlázta a 2.600 Ft-os pótdíjat is. Nem született belőle homár poszt, mert jogos volt, max. otthon eldünnyögtem fájdalmamat. :)
Bár úgy néz ki, a magazin mégsem szűnik meg (aminek mi örülünk a legjobban, komolyan), Sasa vissszaemlékezése a PC Gurunál töltött évekre folytatódik. És ha azt mondom, hogy a második rész sem lesz különösebben rövid, úgy érzem, a fején találtam a szöget. Talán kevesebb…..
lófasz 2017.06.19 19:44:29
@I.D.: sajnos nagyon úgy tűnik, hogy előbb jön ki a Half-Life 3, mint ennek a sztorinak a folytatása vagy akár egy alternatív univerzum mondjuk Lilytől, akár DLC formájában. :(
IDDQD Bezár a PC Guru 2011.07.08 13:56:00
Úgy tűnik, most már hivatalos, amit a zuhanyhíradó suttog pár hete: a német Motor Presse kiadó megelégelte a veszteséges működést és kivonul Magyarországról, pár magazinját átveszi más cég, párat meg bezárnak. Utóbbi kategóriába esik a PC Guru, az egyik legrégebbi magyar…..
Szép kerek szám ez a húsz év, de ne feledjük, ez csak a nyomtatott magazin életkora. A guru valamikor még korábban, amigás, lemezes olvasnivalóként kezdte pályafutását. Mindazonáltal, ha nem haragszotok meg, most nem kezdenék bele egy komplett történelemórába, már csak azért…..
lófasz 2014.03.09 08:12:47
@Vogon: Teeee, szentségtelen vadállat! :D
Csodás leletre bukkant az io9: egy BazNet fedőnevű grafikus a klasszikus Donkey Kong pályáján alkot meg különféle filmeket, ez például az Aliens: De hasonló módon fel van dolgozva több Star Wars-film, Az elveszett Frigyláda fosztogatói, a Trónok harca, a Dr. Who és a legutóbbi…..
Nehéz dolog okosat írni az amerikai lövöldözések miatt aktuálissá váló témákról. Egyrészt azért, mert tetszik, nem tetszik, az ott egy olyan kultúra, ahol az emberek egy része nemcsak elfogadja a lőfegyverek létét, de helyesnek gondolja, hogy besétálhat a boltba, és vehet…..
A rövid Doom-kitérő után folytatjuk a 2012-es évizéit, a legjobb keresőkifejezéseket követően jöjjenek az év legjobb játékai. Mivel sajnos továbbra sincs időnk játékokkal foglalkozni napi 8+ órában, idén is olyan arcokat kértünk fel az évértékelésre, akik nálunk…..
lófasz 2013.01.09 10:13:27
@zyrobs: Ott a pont. :) Bár nálam szoros versenyben van a Civ3-mal és az AoE1-gyel. Sőt, WoW [gy.k.: Wizard or Wor]! Ajjaj, így hirtelen nem is tudom, melyik a jobb, mindet akarom! :P
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
Megjelent az Eötvös Kiadó gondozásában a Netszótár című kiadvány (alcím: @-tól zukbergnetig), amihez erős fenntartásokkal közelítettünk, mert volt már dolgunk ilyesmivel; tudjuk, milyen az, amikor egy nyelvész kitalálja, hogy az internet legyen mostantól világszőttes, illetve…..
lófasz 2012.12.17 10:23:59
@manson karcsi: akkor már inkább az Androméda, kb. ugyanannyi köze van hozzá. :\

Amúgy azóta rájöttem, hogy amire gondoltam, az a kvazár, ahogy xylon is mondta.
Egy brooklini genget éppen egy térfigyelő kamera alatt ért a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. Üldögéltek, aztán az egyik gondolt egyet, hozott egy fejszét, hogy kivágja a járdán a fát, amihez egy kerékpárt láncoltak. A fa tíz perc alatt meg is adta magát, derékba tört.…..
Bigjoe egy többszörösen csavart poént lőtt az Auchanban. Mert ugyan ki tudná garantálni, hogy a hozzávetőlegesen 50 forintból előállítható konzverbe nem kerül kutyahús?Én nem egy panaszkodós levelet írnék, hanem csupán egy érdekességet találtam a mai nap a Dunakeszin lévő…..
lófasz 2010.07.12 14:15:21
@Pegazus Peti: te szerencsétlen nyelvtan zseni, az nem feltételes módként értelmezendő! Bírom, hogy milyen sok nyelvész van MO-on - vagy csak feleslegesen okoskodó?
Jó programot ajánlunk július 12-én estére: a Petőfi Csarnokban lép fel 2008 után ismét a Queensryche, ezzel (ha jól számolom), már negyedik alkalommal látogatva el Budapestre, isten tartsa meg jó szokásukat. A zenekarról sokan, sokfelé, sok mindent leírtak, így nem prezentálunk…..
lófasz 2010.07.06 16:54:51
Durvul a helyzet idefent! Ahogy a nagy klasszikus filmben mondják: a helyzet fokozódik! Esély sincs a javulásra, inkább egyre rosszabb a levegő a netes társkeresés mezején. Szinte minden kommentelő panaszkodik: kevés a sikerélmény, sok a megalázó, értelmetlennek tűnő jelenség, sok…..
Klasszikus műfaj a Homáron a lehúzós tévévetélkedők, illetve a megoldhatatlan feladványaik ostorozása.  A legnépszerűbb ilyen poszt a Féllábú ügyfél a lehúzós tévévetélkedőben című volt. Most Té Rolandinho, a Napi Borzasztó Szóvicc blog középpályás sztárja…..
Ezt írja Vulgapicture a Tumblr-en: "Most, hogy már rég a munkahelyemen kellene lennem, de a vonat előbb bizonytalan ideig állt Pilisvörösváron egy sínre dőlt fa miatt, majd mire elvontatták a fát, rádőlt újabb kettő, és mindenkit letanácsoltak a vonatról, és rövid orkánban…..
Akárhogy nézzük, a randi egy férfi számára feladat, kihívás, megoldandó szituáció, ahol a szemben ülő hölgyet el kell bűvőlni, meg kell mutatni legjobb oldalunkat és meg kell győzni őt arról, hogy mi vagyunk a számára a legjobb választás. Jöhet itt bárki azzal a szöveggel…..
lófasz 2010.05.08 21:00:44
@0902: "a celtudatos, hatarozott pasikert megveszunk...tenyleg..."
Lóf@szt vesztek meg, csak a külső és a pénz számít.
B.A.-nak hiába volt Az Érd-Budapest-Gödöllő útvonalon belül Érdtől Pestig érvényes teljesárú vasúti bérlete, mellette pedig diákigazolványa, a Budapest-Gödöllő szakaszra vett diákjegye miatt megbüntették. Az indok: ha hosszabb távon jogosult a kedvezményre, rövidebb távon…..