Regisztráció Blogot indítok
Adatok
c3as84

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
A nők várható élettartama a föld minden táján hosszabb, mint a férfiaké. Mindez azért is érdekes, mert a nők egészségügyi ellátásától és életkörülményitől többé-kevésbé független tényről van szó. Mindegy, hogy egy afrikai törzsben dolgoztatják-e őket szinte rabszolgaként, vagy Indiában, elmaradott…..
c3as84 2014.03.25 13:17:55
@samugy63:

Háááát - azért én nem venném készpénznek amit mondasz.
Oké, az 1) az igaz.
2)-nél az a gond, hogy nagyon úgy néz ki, hogy senki nem tudja, hogy akkor mi az, ami igazán egészséges. Viszont a diéta tuti nem az.
3)-> Szerintem ezt így nem lehet kijelenteni. Az is lehet, hogy fordítva igaz.
A 4) sem biztos. Miért érné kevesebb stressz őket? Többnyire ugyanazt csinálják, mint a férfiak (kevesebb pénzért). Csak nem üvöltöznek...
5) Hát a racionálisnak az emocionális az ellentettje. A nők inkább a másodikba tartoznak ;)
6) Ez nem tudom mit jelent
A magyar kereskedelmi televíziózás történetében soha nem tapasztalt gyűlölethullám közepette indult útjára a Való Világ hatodik szériája. Hihetetlen, milyen érzelmeket képes felkorbácsolni a műsor, tessék csak nézni: Ez csak a jéghegy csúcsa, a magyar…..
c3as84 2014.01.14 13:43:49
@trev: Írtam én azt is (ha tovább olvastál), hogy persze, meg tudom beszélni vele, de akkor is dühítő, hogy próbálják mindenhonnan agymosni.
Azért szerintem eléggé nehezen lehet belekötni abba az egyszerű állításba, hogy ha kevesebb szemetet nyomna a média akkor minden szülő picivel nyugodtam lehetne, minden gyerek pszichéje picivel nagyobb biztonságban lenne, meg úgy általában nem tenne rosszat. Most a VV lelövése egymagában nyilván nem érne semmit.
c3as84 2014.01.14 15:22:49
@trev: Megpróbálom pontokban összeszedni, hogy meglássuk, mi az amiben egyetértünk, mi az amiben meg nem tudom, mert nem fogjuk fel egymás mondanivalóját. Szerintem te sem az enyémet, de én sem a tied. Most ezt megoldjuk, mert én ilyen konfliktus kerülő, de kompromisszum képes beszélgető partner vagyok, akire mindenki vágyik.
1) Szülők dolga a nevelés. c3as84: IGAZ ; trev: IGAZ
2) Sok szemét megy a TV-ben, ami rossz példát tud mutatni. c3as84: IGAZ; trev : feltételezem IGAZ
3) A gyerek ne nézze azt, ami árt neki, ha lehet. c3as84: IGAZ; trev : feltételezem IGAZ
4) Ha gyereket megfertőzte már valami tévképzet, a szülőnek kell helyre tennie. c3as84: IGAZ ; trev: IGAZ
5) A kedves Apa, Anya egyre rosszabb pozícióba van, ha mindenki, a haverok meg a Tv meg a zinternet arról beszél, hogy VVgyökér mennyire jó arc, a szavazatok alapján egy nagyszerű szent. c3as84: IGAZ; trev: itt már nem tudom, hogy mit gondolsz
6) Ha kevesebb lenne a degeneráló műsor, akkor az 5) alapján kevesebb hülyeséget kellene kiverni a gyerek fejéből. Szerintem ez igaz, te azt mondtad, hogy nem.

Bónuszként még annyit, hogy igen is azért vannak egyes intézmények, médiahatóság és társai, hogy bizonyos dolgok ne jussanak el akárkihez. És joggal várhatom, hogy ez az intézmény működjön.
c3as84 2014.01.14 17:17:29
@trev: Azt hiszem nem fogunk egyetérteni :D
Belsőség Az új japán álomautó 2013.11.21 07:42:23
Arra lennék kíváncsi, hogy mi állt a feladatlapon, amikor kiadták a megbízást a mérnöknek. Egy útépítés elkerítő korlátjáról van szó, ami két egymás fölött futó csőből áll. De hát tartania is kell valaminek, mi legyen az? Piros háromszög, hogy feltűnő legyen?…..
c3as84 2013.11.21 12:23:39
@СubE:
Most akkor hibrid vagy dízel? Nem ugyanaz.
Hibridje a BMW-nek ezidáig nem volt, max az efficient dynamics, de azt tiszta lelkiismerettel nem lehet hibrid hajtás láncnak nevezni.
Dízelük van jó, de azt is tudni kell, hogy szennyez az rendesen, ha nem is fogyaszt.
Még egy megjegyzés: a BMW azért nem luxus prémium. Mondjuk prémium, legalább is a márkaimázs szerint biztos.
c3as84 2013.11.21 12:54:05
@СubE: De én jobban tudom. Bocs, tesó. Tudom, mindig ez van, de hát ilyen az élet. Én is unom már amúgy, hogy mindig mondogatják, "hogy c3as84, te vagy a császár, megint neked volt igazad". De hát Isten adta ezt a tehetséget nekem, nem tehetek semmit.
c3as84 2013.11.21 12:55:59
@Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként:
Igazából nem vagyok nem kommentelő, nem ismertem a srácot, gondoltam, ha nem offenzívan lépek fel, akkor csak simán feldolgozza az információt és csendben marad.
Sajna nem így lett, és így én kérek elnézést a sok OFF-olásért. Tanultam a hibáimból :)
Pénzkérdés Fiatal, ne dolgozz! 2012.11.12 10:07:17
Állami pénzből finanszírozott hirdetésekben buzdítja a mozikban a fiatalokat a Diákhitel Központ arra, hogy ne dolgozzanak, hanem inkább hitelből költekezzenek. Mindez nincs teljesen összhangban a kormányzat hivatalos álláspontjával. Megdöbbentő reklámmal találkozhat az, aki…..
c3as84 2012.11.14 15:39:18
@Peetee:
Az első éves törlesztőrészletek nem a munkabér alapján kerültek meghatározásra, hanem az előző évi minimálbér alapján. A következő években azonban tényleg a fizetéstől függött a minimális törlesztendő kamat. Nem mondtál ennek ellent, de nekem nem volt egyértelmű, ezért ezt a kis kiegészítést ideírtam ;)

@Nuuk:
Teljesen egyetértek, bár én sem csináltam anno. Amúgy pont a diákhitel esetében nehéz kiszámolni, hogy "mi lesz", inkább csak azt tudod, hogy "hogy lenne jó". Az ok éppen az, hogy túl dinamikusak a feltételek. Fizethetsz minden hónapban más törlesztőt, néha előtörlesztést is, ha pedig júliusban éppen nyaralni mész, akkor ott a minimálisat stb... túl sok tényező.
Az egészhez hitel dologhoz kell egyfajta pénzügyi fegyelem meg persze minimális gazdasági ismeret, amivel sok kedves polgártárs nem rendelkezik. :)

Amúgy SZVSZ nem szar dolog a diákhitel, nélküle nekem sem sikerült volna, hogy most ilyen jól keressek :)
Belsőség Aki mindent bevállal 2012.06.18 18:07:00
Rózsa Zoli olvasónk csőre töltött telefonnal (vagy fényképezőgéppel) járja a világot és jól teszi: csodát talált. Én percekig nevettem rajta, de volt, aki sápítozott, pedig valójában csak egy oltári jó - valószínűleg szükség szülte - poén lehet ez a mesterember-pickup.…..
"A férfiak egész évben keményen dolgoznak. Most az EB idején hagyjuk őket meccset nézni! Ennyit megérdemelnek."- nyivákolja egy női hang a magyar sörmárka legújabb reklámjában, miközben lengén öltözött nők végeznek férfimunkákat: kukáskodnak,…..
Azt mondják a szakértők, a magyar tévés piac a némethez hasonlóan működik, ami ott megy, az nálunk is siker, lásd még Cobra 11, Barátok közt és így tovább. Erre bazírozva döntött úgy az RTL, hogy nálunk is elindít egy amatőrszerplős antológiasorozatot A gyanú…..
c3as84 2012.05.08 13:31:14
@Terézágyú: múltkor én is néztem vagy kettő ilyent. Nem is volt rossz, mondjuk nem ilyen arcok voltak benne, mint itt a képeken.
Az elsőnél éppen azt próbáltam feldolgozni, hogy ez most szar, vagy amatőr... a végén kiderült.
A második már érdekelt, mert a kis szemetek flashback-el (vagy flashforward-al? elárultak egy "izgalmas" jelenetet a sztori végéről, na..) indítottak, és érdekelt, hogy a boltban dobálózó kattant csajjal mi baj van, és hogy mi köze a kocsiban ülő gyerekhez, akinek szintén van vmi hasfájása :) Jó volt az, nah :D
Nem tudták megmenteni azt a zuglói férfit, aki Széchenyi Pihenőkártyájával szerette volna rendezni étkezésének árát. "Először interneten keresztül próbálkozott, de nem talált a közelben olyan helyet, aki hozott volna ételt. Aztán nekivágott a városnak. Nem hittük…..
A Magyarországot az Eurovíziós dalfesztiválon képviselő Compact Disco Sound of Our Hearts című szerzeményéről már megírtuk, hogy alapos, gondos és pofátlan nyúlás (a Backstreet Boys Incomplete című szerzeményét tessék csak meghallgatni itt), de ezzel valahogy mindenki úgy van…..
A Ro&Ad Architects mérnökei kapták a feladatot, hogy tököljenek ki egy szép gyalogoshidat az egykor hadászati céllal épült vizesárok fölé. A 17. században, a hollandiai Halsteren mellett épített védmű ma már látványosság, de egykor a Fort de Roovere erődöt védte, amíg…..
Belsőség Adózzon anyátok! 2011.11.15 06:25:00
Az adózás önmagában egy bosszantó valami. De ennél is bosszantóbb, hogy mindenféle kreatív államhivatal – köztük az NKH – és minisztérium sápokat talál ki. Aztán megnézik a következő évi költségvetést, ahol persze mindig akad egy új lyuk, - mit lyuk, lék!…..
c3as84 2011.11.15 10:41:53
@Schiwasser:
Én mind a két oldal hallgatója vagyok/voltam, szóval meg kell mondanom, nem olyan rossz a közgáz. Egy részről nyilván egyszerűbb, nem olyan matek kell oda, mint az elektromágneses erőterek differenciálegyenleteinek megoldásához, de korrekt.

Más seggelős tárgyak viszont olyan szemléletet adnak amit a bme-n soha nem tanulsz meg. Matolcsy-nak mondjuk a corvinus-on sem sikerült :)
Skandinávia vezetői építészei tervezték és alig egy évvel ezelőtt adták át a Harads [Svédország] környéki erdőkben az ország egyik legújabb idegenforgalmi látványosságát, a fák lombkoronájában, úgy 4-6 méter magasságban, szinte észrevétlenül megbújó szobákat, melyek a tervek szerint folyamatosan…..
Belsőség Belsőség 2.0 2011.10.18 15:45:00
Jó estét kívánok. Ez itt a Totalcar blog. Ezzel a két mondattal indult útnak 2006. január 5-én a Belsőség-blog. Az a blog, melyet jelenleg is olvas ön, kedves olvasó, melyet azért hoztunk létre, hogy egy kicsit tán betekintést nyerjen mindennapjainkba, munkánkba, az ezzel járó…..
 És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz…..
c3as84 2011.09.28 11:36:05
@M. Bertalan:
Kösz.. éreztem, hogy van valami zavar az erőben :) De szegény kényszer-kommentelőknek nincs egyszerű dolguk, mikor az index oldaláról idetalálnak, és gyorsan valamit írniuk kell :)

Megjegyzés: és ha ez a helyzet, akkor "Modor Tibi" nagyon jól csinálta, 100%-ig hihető :D
c3as84 2011.09.28 12:46:27
@vészmadár (pica pica): az még oké, de fila táskára :D
Előre is elnézést kérek, hogy bár megígértem, kicsit elmaradtam a jelenlegi bejegyzéssel. Amint az alsó képből is láthatjátok, a térkép a munkanélküliség eloszlását mértékét jelöli az ország különböző régióira vonatkozóan. Talán nem túlzás azt állítani, hogy…..
 Tudom, nem Lidi, hanem Lidl, de én már rég rászoktam a kedvesebben hangzó magyar változatra. A hangulat szempontjából közel sem mindegy, hogy elment a Lidi néni a vásárba, csuhajja, vagy Jawohl, Herr Obersturmbahnführer. Kollégám, Papp Tibi régi Lidirajongó, igazából ő vett…..
Ön jó néven venné, ha a nappalijába bejönne a szomszéd Pistike távirányítós helikopterével, és lekaszabolná a kristálycsillárt, vagy benyúlna a hűtőbe és megenné a sonkát? Ugye kérdőn nézne? Esetleg akkor is ellenérzései volnának, ha Pistike pár év múlva a kocsiját…..
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
c3as84 2010.11.24 11:21:28
@Waldorf Rolandó:
direkt 70-et írtam, nem 40-et.

Egyetértek azzal, hogy van olyan alacsony sebesség, ami már indokolatlan. Azt hogy büntethető-e, azt szvsz nagyon nehéz megállapítani, és nem tudom mit lehetne tenni az ilyenekkel.

40-el haladó személygépkocsival nem sokszor találkoztam. Azt viszont már könnyen meg tudod előzni (persze ha nincs beállva a szembe sáv satöbbi satöbbi, lehetnek itt is kifogások).

Amúgy meg hülyék mindig vannak, az összes ilyen cikk végére ezzel a tanulsággal lehet előállni, de általánosítani nem kell. Nem kell elvenni a jogosítvanyát annak, aki 70-80-al megy főúton azért mert van néhány idióta, aki szétrohadt összeszigszalagozott ladájávál kormol 40-el...
c3as84 2010.11.24 11:26:47
@Ger6ő:
Nézd. Igazad van persze neked is. Van haver, aki idegbajt kap, ha 80-al kell mennie 90 helyett (vagy akár 90-el 100 helyett mert az még belefér). Én szerintem ez hülyeség. Elvagyok 80-al is. A 70-est meg valahol megelőzöm, nyugodtan, nem idegeskedek.
Olyan, aki ennél is lasabban megy, nem sokat látok - bár annyira sokat nem ingázok főúton.

Városban meg én is belassítok 30-ra, ha éppen nem tudom, hogy merre vagyok, merre kell menni vagy hasonló. Helyismeret hiánya, ne kövezettek meg :) Én inkább belassítok, mint kapkodok, ilyen típus vagyok. Egyik sem jó, én ezt választottam :)
c3as84 2010.11.24 12:56:39
@Jay350i:
és hogy vizsgálják meg, ha mondjuk éppen azon a 20m-en egy muslinca belement a bal szemembe, begörcsölt a bal herém, vagy szétszakad a fejem vmi migrénes fejfájástól, akármi... És mondjuk nem tudok hirtelen megállni.

Értem én, hogy ez kis százalékba fordul elő, és főleg az kapná meg aki megérdemli, de akkor is kifogásolható a koncepció.
Steve Jobstól mást sem hallottunk az elmúlt években, minthogy a netbookok szarok. A netbookokkal szembeni ellenérzéseit nyilvánvalóan két dolog szülte. Az egyik, hogy a netbookok az elmúlt években extrém népszerűségre tettek szert. A másik pedig, hogy 2009 áprilisában már az is…..