Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PJános

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy érdekes, és izgalmas kérdést boncolgatunk az alábbi posztban: Vajon a magyar őstörténelem mai formájában egy humbug? Vajon tényleg igaz az, hogy az osztrák uralkodóház utasítására Magyarországra behívott idegen történészek bábáskodtak a magyarság őstérténetének…..
PJános 2009.06.18 00:01:26
@1728:
Ennél dilettánsabb hozzászólást az érintett témában nem is olvashattam volna. Teljesen nyilvánvaló, hogy (ha valóban feltételezhető a finnekkel való rokonságunk) genetikailag teljesen eltávolodtunk finn embertársainktól az elmúlt több mint 1000 év alatt.
Mindazonáltal a nyelv szempontjából közelítettük meg a problémát, vagyis megállapíthatjuk (lévén a szláv nyelvek az indoeurópai nyelvcsalád részei), hogy nem sok közünk van a szlovákokhoz. Az említett kategóriából egyébként érdekes módon még a finn nyelv esik ki, mely alapul szolgálhat finnugrista elméletek megalapozásához. Viszont ez a misztikus közös jegy sem bizonyít önmagában semmit, pláne nem egy közös eredeztetést.
Én egyelőre nem vagyok nyelvész, de az mégiscsak egy tarthatatlan dolog, hogy személyes tapasztalataim ellenére higgyek valamiben. Nemrég sikerült megismerkednem egy török fiatalemberrel. Eleinte nem vele beszélgettem, csak hallottam egy másik társaságban beszélni, és azon gondolkodtam, hogy honnan jöhetett (Magyarországon belülről), mert furcsán beszélte a magyart. Majd kiderült, hogy egy török fiúról van szó, és törökül beszélt. Folytattam bizonyos fórumokon finnekkel is párbeszédeket, akik szerint rokonságunk teljességgel megalapozatlan (a törökökkel ellentétben), habár komoly szinten még nem tudtam foglalkozni saját eredetükbe vetett hitükkel (törekszem).
Érdemes még megfigyelni a kínai és magyar nyelv különbségeit és hasonlóságait is!

Tisztelettel: Papp János
PJános 2009.06.18 16:02:10
@Kaif: Kíváncsian várom, hogy mit?