Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tölgyes

0 bejegyzést írt és 13436 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden ilyen ügyben elindul a demokrácia végéről szóló vita. Én pedig ahelyett, hogy szépen beállnék vagy ebbe a kórusba, vagy abba a másikba, amelyik kéjesen kacag és (a nyilvánvaló politikai megfontolás helyett) üzleti döntést emleget cinikusan, újra és újra megpróbálok - reménytelenül - érvelni…..
tölgyes 2016.10.13 14:21:44
@6.Lenin: Lenin, leninovics!

Ne feledje a "nem választók", többen vannak. legyen kicsit óvatosabb a logikázással.

Ami pedig a piacot illeti: nem ritka jelenség, hogy Önnel szart etetnek és eszi is lelkesen.

Vagyis lehet így is, úgy is dönteni. A felelősség az öné. Majd megeszi mindenki azt amit főzött.

Én csupán azt nem értem: miért kell az érvénítelenra azt mondani, hogy érvényes, a vereségre, hogy győztünk.
tölgyes 2016.10.14 12:21:03
@6.Lenin:
Kedves Vlagyimir, Vlagyimirovics!1. Én tudom, hogy Önnek ez a kérdés kicsit bonyolult, de nézzük akkor a törvényt.

A törvény azt mondja: egy népszavazás akkor érvényes, ha azon részt vesz a szavazásra jogosultakból 50%+1 fő. (Talán emlékszik még a régi szép időkre, amikor kötelező volt szavazni, és mindig elment 99% és 99,8% Kádár, Rákosi elvtársra szavazott. Ők tudták, mi a demokrácia. Meg is teremtették a demokrácia feltételeit!!! Akkor nem okozott gondot az érvényességi küszöb!!!)Azt is mondja még a törvény, hogy a szavazatokba nem számítható be az érvénytelen szavazat. Az érvénytelen olyan, mintha el se ment volna a választó.

Gondolom, eddig egyetért velem. Azt sem vitatja, hogy ezt a FIDESZ akarta így! Ő hozta a törvényt. Az ellenzék tiltakozott, de ők, a fideszesek márványba vésték.

2. Gondolom abban is egyetért velem, hogy egy párt, kormány, csoport stb. azért kezdeményez népszavazást, hogy az érvényes legyen. Hiszen senki sem ostoba 15-20 milliárdot kidobni az ablakon, gyűlésekre járni, rohangálni az ország egyik végéből a másikba csak azért, hogy létrejöjjön egy érvénytelen népszavazás. Az érvénytelen népszavazásért nem érdemes harcolni. Munka, pénz és harc nélkül is lehet egy népszavazás érvénytelen.

3. Győzelemnek tehát csak az népszavazás tekinthető, amelyik érvényes. Ha nincs érvényesség, akkor olyan a népszavazás – alkotmányos, jogi értelemben – mint ami meg sem történt. Az érvénytelen népszavazás NEM JOGFORRÁS! (A politikus, politológus rághatja gittet, hisz ebből él.)

4. Láttuk, hogy a kormány sok pénzt (20-30 milliárd), sok erőt (még az önkormányzatokat is megfenyegették), sok munkát (ragasztottak, előadtak, fórumoztak, nyilatkoztak stb.)fordított arra, hogy a népszavazás érvényes legyen.

5. Mindezt azért tette a kormány, mert tudta: CSAK AZ ÉRVÉNYES NÉPSZAVAZÁS GYŐZTES NÉPSZAVAZÁS. Az eredménytelen népszavazás vereség.

6. Ez a népszavazás eredménytelen lett. Kb. 40% elment szavazni, kb. 60% nem ment el szavazni. Ezt a 60 %-ot nem csapom sehová, nem akarom megfejteni, hogy ki kedvéért maradtak otthon. (Téved az ellenzék, ha azt hiszi, hogy ezekre az otthonmaradókra, mint szavazókra számíthat. Ez a 60 % nem akart szavazni egy ostoba kérdésről. Nem ért meg neki a kérdés annyit, hogy elmenjen a fülkéig.)

7. ÉN TEHÁT NEM CSAPOK SEMMIT SEHOVA. NEM TÉTELEZEK FEL SEMMIT. Én csak azt állítom, hogy a népszavazás eredménytelen. Ha eredménytelen, akkor tehát vereség. Azt azonban NEM ÉRTEM, HOGY MIÉRT KELL EGY VERESÉGRŐL AZT ÁLLÍTANI, HOGY GYŐZELEM. EZT A NYILVÁNVALÓ TÉNYT MINDENKI LÁTJA. Ha a kormány nem látja, akkor baj van. Akkor felvethető a kormányzásra való alkalmasság. Miért? Mert ha egy ilyen egyszerű tényt sem lát, akkor hogyan vezet bennünket a zátonyos tengeren??????

Önnek igaza van abban, hogy ezt a győzelmet nem az ellenzék vívta ki. Én azt teszem hozzá: ezt a harcot nem is az ellenzék kezdeményezte. Az ellenzék nem akart ebben a kérdésben csatázni. Ők a boltzár miatt akartak harcolni. Azt a Fidesz nem akarta, meg is gátolta.

Most viszont lezajlott egy érvénytelen népszavazás, amit a Fidesz kikényszerített, akart. ŐK JÖTTEK A NÉPHEZ A POFONÉRT. A POFONT A NÉP AZ ÉRDEKTELENSÉGGEL ADTA.

A fidesz érvényes népszavazást akart, arra sok pénzt költött, az apparátus a belét kidolgozta, az aktivisták járták a házakat, ha nem vigyázok még a seggemre is felkerül egy Nem, Nem, Soha! – plakát. Az erőfeszítésben nem volt hiány. A rendszer csúcsra járt, DE A NÉPSZAVAZÁS MÉGIS EREDMÉNYTELEN TEHÁT ÉRVÉNYTELEN LETT. EZ A NÉPSZAVAZÁS ÉRTELMETLEN IS.

Az érvénytelen népszavazás tehát vereség.
tölgyes 2016.10.15 18:37:52
@6.Lenin:
Vlagyimir, Vlagyimir!!

Megint beszél össze-vissza.
Az angolok egy népszavazás után most léptek ki. A svájciak havonta népszavaznak. Országonként eltérnek a szokások. Orbán is irtózott a boltbezárási népszavazástól. Meg is nehezítette a népszavazás kiírását is érvényességét is. Meg is szívta saját szabályai miatt. Most aztán hazudozni kényszerül.
Példa: Ha az angolok népszavazása érvénytelen lett volna, akkor az angolok nem lépnek ki.. DE AZ ANGOL NÉPSZAVAZÁS ÉRVÉNYES VOLT. Érvényes volt, ezért kiléptek.

Ez azonban nem teszi érvényessé a magyar népszavazást. Volt egy érvénytelen népszavazásunk. Ez tény és nem naivitás kérdése. EZ A NÉPSZAVAZÁS A MAGYAR ALKOTMÁNY SZERINT SEM HATALMAZTA FEL SEMMIRE A KORMÁNYT.:( NEM HATALMAZTA FEL MERT ÉRVÉNYTELEN. Ráadásul a magyar alkotmány tiltja népszavazás kiírását alkotmányt érintő kérdésben. Vagyis alkotmány módosítására nem írható ki népszavazás. Ezt a szabályt is Orbán hozta, elődeire támaszkodva.

Orbán politikai hatása: az lenne Magyarország számára a legrosszabb, ha több ország is követné Orbán politikáját. Vagyis a franciák, németek, spanyolok olaszok stb azt mondanák: Németország a németeké stb. Mi németek vagyunk.. és teret engednének a német nacionalizmusnak. A németek lenéznék a magyar nacionalistákat, a franciák szintén. Miért tennék? Mert ez a a nacionalizmus természetéből fakadóan - lenézik a többi nacionalizmust.

Amit a menekültekről hablatyol, annak nincs értelme. Ennek a népszavazásnak semmi köze sem volt a menekültekhez. Okát nem befolyásolja, körülményeit nem változtatja meg, a folyamatot le nem állítja, számukat nem csökkenti stb. Ez a népszavazás egy becsapós politikai hűségnyilatkozat volt Orbán mellett. A népszavazás, így a hűségnyilatkozat is érvénytelen, mert nem érte el az 50%+1 szavazatot a résztvevők aránya. Épp ezért, aki itt győzelemről papol az egyszerűen hazudik.
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
tölgyes 2016.06.29 21:32:56
@László56:
Amit leír az egy képtelen és megvalósíthatatlan rémálom. Vagy elindul Európa a föderalizmus, konföderalizmus irányába vagy szétesik. Vagy létrehoz egy erős föderális államot, vagy újból és újból feltámadnak a nacionaléista ellentétek, a Le Pen-izmus, Orbán-izmus stb., amik miatt a szövetség széteseik, mert mindig lesznek szeparatista nézetek. A visegrádi négyek azonnal egymás torkának esnek, ha egymás rovására érvényesíthetik érdekeiket.(Lásd Benes-dekrétumok, erdélyi autonómia, vajdasági magyartalanítás, szlovák nyelvkorlátozás stb.)
Amit a migráns politikáról ír, az egyszerűen butaság. A migránsok befogadásában anglia járt az élen. Most épp a keleti bevándorlóktól sokalltak be az angol vidéken.
Én azt látom, hogy most nagy valószínűséggel a szeparatizmus évedja következik orbánizmussal az élen. Ennek legfőbb vesztesei a magyarok lesznek.
Ha a németek kivonják Mo-ról a működő tőkéjüket, akkor nagyjából az 50-es évek elejének szintjére zuhan vissza az ország. Szerintem érdemes lesz ezt is forszírozni.:)
tölgyes 2016.07.01 16:19:40
@László56: A németeknek azonban nagyon megfelel Merkel. Majd, ha nem így lesz leváltják. Merkel a németek ügye és gondja, mint ahogy Orbán a magyarok ügye és gondja-baja. Ön se örülne annak, ha a németek akarnák eldönteni ki üljön a maga nyakán.
Véleménye persze lehet erről is. Ki nem.. le?
A politika nehéz mesterség. De a politikát felelősséggel, becsülettel megítélni sem könnyű. Egy szóban, egy cselekedetben, egy szavazatban összesűríteni mindazt, amit a szándékokról, az eszközökről és az eredményekről gondolunk. Elválasztani, megkülönböztetni az igazat a hamistól, a természeteset a…..
tölgyes 2016.10.08 21:21:10
@6.Lenin:

A népszavazás eredménye azt mutatja, hogy hány ember volt hajlandó elmenni és véleményt nyilvánítani a feltett kérdésekre.
Annyian mentek el, amennyi kevés az érvényes népszavazáshoz. Az érvényességi küszöböt alkotmányos erejű törvény határozza meg, tehát nem illik azt semmibe venni és önkényesen értelmezni. Még inkább: attól eltérően értelmezni, a jogrendszer az alkotmány semmibevételét, lábbal tiprását jelenti.
A nemek számának sincs különösebb jelentősége. Mindig is látható, tudható volt, hogy a magyar társadalom előítéletessége, idegengyűlölete nem mutat egyértelmű összefüggést a pártpreferenciával: nagyjából minden pártban hasonlóak az arányok.
Ennek ellenére egy népszerű témában sem sikerült átugrani az érvényességi küszöböt
l
tölgyes 2016.10.08 21:24:20
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan:
Orbán Viktor csinált egy alkotmányt. Ő csinálta nem a libsik, komcsik, ufók, migránsok. Tartsa be, mert ha nem teszi, akkor azt üzeni a népnek, hogy a törvényeket ti is rúgjátok fel. Szót fognak neki fogadni, ha sokszor mondja.
                                    "kivánom, bár nemigen remélek"                             (Morus Tamás : Utopiájának utolsó szavai)  Közel érezhette magát egy világversenyhez a magyar labdarúgás... Az érzelmi hullámvasút azonban…..
tölgyes 2015.10.17 21:26:37
@Voznyák Pista: Ez egy csacsi megközelítés! A magyarok akkori tempója a korhoz képest gyors volt, feltűnően pontos, technikailag kiemelkedő. Puskásnak azt mondták, hogy lassú. Ezért edzés után együtt futott hazáig a villamossal, hogy ezen változtasson. Olyan nagy volt az induló sebessége így induláskor méteres előnyt szerzett.(ma ki tenné ezt meg??) Edzés után a kapura lövést gyakorolta: a labdának a kapufáról kellett bepattannia! Ma erre ki képes?
Taktikai szempontból is messze megelőzték a korukat. Bukovi gyakorlatilag kidolgozta a 4-2-4-es felállást, amelyik rugalmasan 4-3-3 változott, ha a helyzet úgy kívánta. Zakariást hátra vonták a védelembe, Hidegkúti hátrajött a középpályára. Később 1958-ban a Brazilok alkalmazták ezt a felállást. Pelé pedig azt mondta: számára a magyarok brazíliai útja volt a nagy szemléletét alakító foci élmény.

Akkoriban a 100 métert se futották 9.8-on belül. Azóta az edzéstrchnika is változott, amivel a magyar focisták nem tudnak élni az edzők pedig lépést tartani.
tölgyes 2015.10.18 12:27:29
@Hadrian77: A világon még soha nem volt tökéletes csapat. Még – az általam legjobb csapatnak tartott - 1970-es Brazil válogatott sem volt az. Nem volt eddig egyetlen válogatott sem arra képes, hogy minden posztra két világklasszissal, 22 sztárral készüljön egy VB-re. A magyar csapat extra klasszisok dolgában jól állt. Bozsik, Czibor, Kocsis, Puskás, extraklasszis volt, Zakariás pedig képes volt még a mai értelemben vett modern játékra is. Voltak extra játékosok az itthon hagyottak között is.)
Bernben egészen más volt a helyzet, mint amit leír. Vegyünk számba néhány tényezőt?
Pályán belül:
1. A világ legjobb játékosát a németek lerúgták, így Puskás nem játszott a kiesési meccseken. Ha pályán van, talán megússzuk mindazt, ami később várt ránk. (Mire mentek volna az argentinok Maradóna, a Brazilok Pelé nélkül.)Nem hárul akkora teher Kocsisra ( ő lett a VB gólkirálya) és Budaira
2. Brazília és Uruguay a magyar csapat után a két legerősebb játékerőt képviselő válogatott volt. Mindkettőt le kellett győznünk a világ akkori legjobb játékosa nélkül. A Brazil meccsen Bozsikot kiállították. Az öltöző folyosóján verekedést kezdeményeztek a brazilok. Az uruk ellen 120 perces meccset vívtunk.
3./A döntőben nem adtak meg egy szabályos magyar gólt, nem fújták le a magyar kapus ellökését stb.
Külső okok:
1./ Sándor Csikart utálta Sebes, emiatt nem vitte ki a VB-re, holott akkor ő volt a világ egyik legjobb szélsője. (1966-ban Baróti szintén ilyen okok miatt hagyta itthon a legjobb magyar kapust.) Itthon hagyták Deák Bambát is. Sebes nem egyeztette segítőivel a csapatösszeállítást. A válogatott olyan összeállításban játszott, amilyenben korábban soha sem.
2. Az URU meccs után a magyar csapat nem kapott vacsorát, a szállásra kalandos úton késő éjszaka tudott csak eljutni. A döntő színhelyére vonattal utaztak. A döntő előtti éjszaka a belvárosi szállásuk előtt hatalmas zenés felvonulás volt hajnalig. A játékosok nem tudtak aludni. (A magyar szövetség elképesztő hibák sorozatát követte el: Nem volt állandó busz, nem volt a döntő színhelyén előre lefoglalt szállás. Nem kísérte a csapatot szakács, nem főztek külön a játékosoknak, pedig ez akkor már szokás volt még nálunk is..)
3. A németek kikísérleteztek egy a mély talajra való szerelhető stoplit, ma már nyílt titok, hogy a német csapatot doppingolták.
Pelé. A futball megszemélyesítője. A labdarúgás élő szinonimája. Ily módon nehéz is írni róla, elég lenne ismét kimondani: Pelé. Mégis úgy érzem érdemes, hiszen manapság Messi zsenialitása és C.Ronaldo gólképessége uralja a futball világát. Zsenialitás és…..
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
tölgyes 2015.03.15 20:36:17
@korábban ulrike: Olvasson értékes szépirodalmat:), ne csak bóvlit.:) Bazac: "Ha egy embernek van évi 60.000 frank jövedelme, akkor az egy tisztességes ember."

Egyébként a Barcelona, Reál stb. azért jó csapatok, mert meg tudják venni a legjobb focistákat.:)

Az FT is meg tudja venni a legjobb gazdasági újságírókat, de nem a legjobb gazdasági szakembereket. Ezért aztán az FT nem is a legjobb gazdasági szaklap:) A legjobbak ugyanis nem futnak hírek, fél-hírek és álhírek után.:) és nem hajlandóak lehozni még 28 millióért sem azt, hogy a magyar gazdaság virul, miközben tudják, hogy nem virul. Anno - ha tévedett is - egy ilyen laphoz mondjuk Samuelson, Akerlof, Stiglitz nem adta a nevét... bár!!! ki tudja?????

Volt egy kiváló magyar tudománytörténész, akinek az egyik megállapítása épp az volt, hogy a nagy tudósok nem voltak a tisztesség bajnokai is egyben. Mindennapi viselkedésük nem tért el koruk normáitól. Egy alkalommal hosszú elemzésben mutatta ki, hogy Arisztotelész munkáinak egy részét nem ő maga, hanem a tanítványai írták. Ő ezeket javította, majd a javításai után saját neve alatt jelentette meg...Ő felénk fordulva azt mondta Igen, de A. egy zseni volt. Ha valaki nem zseni, akkor legalább legyen tisztességes.:)

Egy szó mint száz: az FT nem hiszem, hogy morálisan felülmúlja a magyar gazdasági lapokat. Szakértelemben biztos felülmúlja:)
tölgyes 2015.03.15 20:38:52
@korábban ulrike: Sajnos hiába mondja, hogy van, mert nincsen. A franciák vitézkednek, de gyászosak az eredményeik@Hepci: Mi lett volna? Csak a fideszes zászlók lengetését közvetítették.:) Őszintén szólva én se néztem a fiúkat.
tölgyes 2015.03.15 22:09:52
@korábban ulrike: Az újságírás azonban az egyik hatalmi ág része, ezért (ál)naivitás azt állítani, hogy ez csak egy munka.. Talán az volt a XIX században, bár Dumas szerint már akkor sem.:)
A tisztességes munka pl. azt jelentené, hogy nem jelentetnek meg PR cikkeket, de megjelentetnek, mert a lapot el kell adni, fenn kell tartani és az nem megy az újság árából.
Csernobilt pedig egyszerűen butaság tájékozatlanság idekeverni. Fukusimát nem az oroszok építették:(
Az alábbi tények mindenkinek segíthetnek a valóság felismerésében:1.Pozsgay Imre és Horváth István III/III-at felügyelő belügyminiszter az 1956 utáni együtt töltött kecskeméti időszak óta szoros barátságban voltak egymással.2.Stumpf István 1983 augusztusában feleségül…..
tölgyes 2015.03.09 13:53:29
Kedves N. Pál!

Az Új Márciusi Front ülésein együtt üldögélt Nyers Rezső, Vitányi Iván és az SZDSZ idősebb generációjának több meghatározó tagja. Nyers Rezső 1957-től nem csak részt vett az MSZMP KB ülésein, hanem megszavazta a kivégzést is, és különös aktivitást mutatott az előkészületekben. (Huszár Tibor könyve Nyersről.) Vásárhelyi Miklós finoman szólva nem viselkedett bátran a Nagy Imre perben. Korábban gyalázatos cikkek sorát írogatta a pártsajtóban. Ilyen cikkeket írogatott Gimes Miklós is 50-53 között, Nagy Imre pedig a hírhedett padlássöprést irányította. Vitányi, aki állítólag szerepet vállalt 56-ban úgy lett kandidátus, hogy egyetemi diplomával sem rendelkezett. Vajon miért tették vele ezt az egyedülálló kivételt? Később Aczél legbelső tanácsadói köréhez tartozott, róla még ma is lelkendezve ír. Aczél legbelső köréből az útja egyenesen Gyurcsány kiválasztásán át a DK-ba. Ugyan ki kérdezte meg tőle valaha is, hogy miért került a Nékosz elárulása után Révai minisztériumába?A sort folytathatnám.

Felvetődik a kérdés: végbemehetett volna-e a rendszer átalakulása a Pálfordulások és nézetelhagyások nélkül. Ez a kérdés a történelem valamennyi jeles nagy fordulatával kapcsolatban feltehető.

Arról már nem is beszélve, hogy a fenti szövege is felszínes, téves információktól hemzseg. Így azt tudom Önnek írni: amit idekörmölt az nem csak rosszindulatú, de nélkülözi a történelemismeretet is. Legalább annyi fáradtságot vehetne, hogy elolvassa Romsics Ignác könyvét.
tölgyes 2015.03.09 17:43:26
@gusthy1: Így, ahogy írja nem igaz. Pozsgayhoz épp úgy jártak a dem. ellenzék tagjai, mint az. un. népiek. ( A legradikásisabbak persze nem.)Népfrontos korában és korábban is. Pozsgaynak az Aczél György körül tömörülő értelmiségiek egy részével lett konfliktusa azt követően, hogy P. nem volt hajlandó Aczél kedvére táncolni. Az A-tól függetlenebb körökkel akkor is azután is jó volt a viszonya.
Pozsgay állandó vendége volt a Levendel baráti körnek. Közismert volt - míg élt - Szalai Sándorhoz fűződő jó viszonya. (Szalai Sándor egy egyszemélyes intézmény volt.) Lakitelekre is meghívták Konrád Györgyöt, aki ott hozzá is szólt... sorolhatnánk.

Ez tehát legenda. Az ellentét akkor éleződött ki, amikor az SZDSZ és az MDF között már elkerülhetetlen volt a hatalmi harc. Akkor kezdték nyomatni, hogy P. Antallal paktál, Antal lefekszik a pártnak. Arról nem volt szó, hogy ők (SZDSZ Vásárhelyi, Tardos) meg az aczélista Nyers-Vitányi féle csoporttal együtt szervezkedtek az Új Márciusi Frontban.

Ráadásul ezeket a kapcsolatokat nem is kell elítélni. Valahogy meg kellett teremteni a békés átmenet bizalmi tőkéjének a minimumát. Az orosz csapatok még az országban voltak. Csak utólag tudtuk meg, hogy nem fognak beavatkozni. Ez a passzivitás ellentmondott a korábbi viselkedésüknek
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
tölgyes 2014.12.03 22:48:37
@inreallife: Ezzel a két bejelentéssel az a baj, hogy

1. Az, hogy O. fasiszta nem igaz. Orbánról lehet sok mindent mondani, de a fasisztázása nem indokolt. Ilyet nyilván csak olyan emberek mondanak, akik érdekeiktől és hitüktől átitatva nem sokat törődnek a tényekkel, ráadásul a "hatalmi gőg" mindennapjaik természetes megnyilvánulása.
2. A diplomata kijelentésével pedig az a baj, hogy jelen formájában nem több rágalomnál. Nekik rendelkezésre álnak - ha állnak - a tények. Ha ez így van, akkor álljanak elő vele. Végül is ez lenne a kötelességük a számos nemzetközi szerződés alapján.

Én ugyan nem tartom kizártnak, hogy vannak ilyen információik, az is elképzelhető, hogy ezek megalapozottak, de ha az ügyeket szeretnék megoldani, akkor előállnak a konkrét ügyekkel és nem hivatkoznak arra, hogy nem kapták meg a leveleket. Most azonban hónapok óta folyik a handabandázás és az látszik, hogy a céljuk nem a dolgok rendbetétele, hanem a destabilizálás. Miért baj ez?? Amiatt baj, ami Irakban, Egyiptomban és Ukrajnában történt. Szét lehet zilálni egy országot – Róma ebben nagymester volt, történelmükben lehet olvasni az alapelveket is és a konkrét módszereket is -, de mi lesz a következő lépés?? Látjuk, hogy Irakban káosz lett. Egyiptomban Líbiában, Ukrajnában szintén. Márpedig innen nézve a dolgot, akkor itt a tét már nem Mo., hanem, az Eu. Azt a következtetést is le lehet vonni, hogy Európa szétzilálása a feltétele a tartós amerikai tartós versenyképességnek.. vagy azt gondolják, hogy ez a feltétele.

Ami az egyéni körzeteket illeti: akkor lett volna itt igazi balhé, ha 2014-ben átállnak erre az angol szisztémára.:)
tölgyes 2014.12.04 11:31:15
@NYJetsTD: Ez a sommás ítélet - "lakosság kb. fele teljesen alkalmatlan is az európai életre" - maga a szín tiszta demagógia. Majd természetesen Ön, az ellenzék, a kormánypárt, vagy az Eu, vagy az USA eldönti, hogy mik a demokráciára való alkalmasság feltételei, ki az, aki alkalmas és ki az, aki nem. Ez úgy marhaság, ahogy leírta.

A kérdés az, hogy az európai demokrácia és magyar képviselői tudtak(nak)-e elég vonzó, elfogadható demokratikus alternatívát kínálni 40 év rákosizmusa-kárárizmusa, a rendszerváltás anakronizmusai és tévelygő demokráciája után. Úgy látszik nem tud(n)tak. A mai ellenzék politikai személyiségeinek volt a bizonyításra 12 évük. A mostani kormánypárt is megkezdte kormányzásának kilencedik évét. Az emberek pedig azt látt(j)ák, hogy az ország szocializmusban felhalmozott csekélyke értékeit is elherdál(t)ják. A külföldi tőke szabadon érvényesíti saját érdekeit és ezeknek az érdekeknek rendeli alá a magyar erőfeszítéseket. A magyar politikai(és nem csak politikai) vezetés pedig ebben csatlósként és nem gazdaként viselkedik.
Tehát azt tapasztalta ez az alkalmatlan tömeg, hogy korábban is külföldi érdekeknek rendelték alá az erőfeszítéseiket és most is. A demokrácia nem hozott nekik több szabadságot. Mert azt a szabadságot, amit politikai téren nyertek (tüntethetnek, választhatnak, szervezkedhetnek) elveszítették gazdasági lehetőségeik szűkölésében. Százezreknek lett elemi élménye a munkanélküliség, a javaikból való kisemmizettség. Ezt az élményt erősítette, hogy a társadalom elitje (nem csak politikai, de gazdasági elitje és vezető humán értelmisége is) húsz krajcárért cserben hagyta őket.
Vagyis azt tapasztalta, hogy a honi elit visszaél a bizalmukkal, az Eu és az USA nem honorálja demokratikus erőfeszítéseiket. Nem honorálja a már tőkeként többszörösen visszafizetett adósságuk elengedésével, mérséklésével, de a honi piacképes szektorok támogatásával sem. Sőt ezekre tette rá először a kezét. Mint ahogy nem honorálta korábban forradalmi erőfeszítéseiket sem. A demokráciabajnok USA elnökének szavai ott csengnek - tudatosan, vagy tudat alatt - milliók fülében: "Senki sem kérte a magyarokat, hogy csináljanak forradalmat". Arra se kérte a magyarokat senki, hogy a német egyesítést segítse. Sőt kifejezetten azt kérték, hogy ne segítse. Vagyis Európa még 89 elején is azt kérte a magyaroktól, hogy ne a demokráciát, hanem a megosztottságot támogassa.
A németek meg az egyesítéskor mondtak szép szavakat, de aztán saját érdekeik minden áron való érvényesítésére koncentráltak. Most ugyanez az értetlen közömbösség és haszonelvűség szól az Eu-ból is és az USA ból is. Miközben minket Vida Ildikó állítólagos csínytevései miatt vegzálnak, egész jól tűrik a térséget kirabló multikat és a nekik tett junkersi gesztust. Nemcsak tűrik, de az Eu „első” emberévé emelik meghálálva érdekköreik érdekében kifejtett áldásos tevékenységét.. és ilyenkor senki nem szól arról, hogy az ott elcsalt pénz forrása lehetne társadalombiztosításnak, közösségi beruházásoknak.
Már évtizedek óta tapasztaljuk; nem a segítő együttműködés szellemében , hanem a kitől szerzünk nagyobb gazdasági előnyöket elvet követve politizálnak. Joggal mondhatja bárki, hogy nem is szabad mást elvárni. Ha ez igaz, akkor viszont nem kell olyanokat írni, hogy a magyarok fele alkalmatlan.. vagy ha igen, akkor ez még mindig abból fakad, hogy a magyarok remélnek valamit. A történések majd meggyőzik őket arról, hogy kívülről, belülről nem remélhetnek semmit. Csak az a biztos, amit ők maguk garanciaként kiverekednek maguknak. Ez a tanulási folyamat még csak most kezdődik igazolva, hogy a hála nem politikai kategória.
tölgyes 2014.12.05 12:30:13
@NYJetsTD:
A tiszta demagógia arra volt utalás - szerintem nagyon egyértelmű és egyszerű szavakkal - hogy nem lehet emberek tömegét, egy ország lakosságának felét demokráciára alkalmatlannak minősíteni. Ez a kijelentés fölényeskedő, szélsőséges és kirekesztő. A radikális szélsőségek tipikus megnyilatkozása.

A demokrácia mint fogalom nem tehet a szabadság hiányáról A 89 után a paktum eredményeként megvalósult demokrácia azonban tehet arról, hogy nem hozott a többség számára több szabadságot. Azt is leírtam miért.

"Mert azt a szabadságot, amit politikai téren nyertek (tüntethetnek, választhatnak, szervezkedhetnek) elveszítették gazdasági lehetőségeik szűkölésében. Százezreknek lett elemi élménye a munkanélküliség, a javaikból való kisemmizettség. Ezt az élményt erősítette, hogy a társadalom elitje (nem csak politikai, de gazdasági elitje és vezető humán értelmisége is) húsz krajcárért cserben hagyta őket." Kiket hagyott cserben? Azokat akiket a mindenféle színű és pártállású politikai elemzők a rendszerváltás veszteseinek szoktak nevezni.

Azt írja:
"Annyira fáraszt a magát jobboldalinak nevező csoport furcsa érvrendszere, melyben az USA most a gonosz, Oroszország meg a tündér. asztalta, hogy a honi elit visszaél a bizalmukkal, az Eu és az USA nem honorálja demokratikus erőfeszítéseiket."

1. Először is én az oroszokról egy szót sem írtam. Csupán arra utaltam, hogy a magyar 56 orosz beavatkozása az USA vezette nagyhatalmak jóváhagyásával történt, amit még az akkori elnök cinikus szavai is megerősítettek.
2. Ráadásul az USA-t most is ugyanaz a cinizmus jellemzi. Erről is világosan fogalmaztam: "Már évtizedek óta tapasztaljuk; nem a segítő együttműködés szellemében , hanem a kitől szerzünk nagyobb gazdasági előnyöket elvet követve politizálnak. Joggal mondhatja bárki, hogy nem is szabad mást elvárni. Ha ez igaz, akkor viszont nem kell olyanokat írni, hogy a magyarok fele alkalmatlan.. vagy ha igen, akkor ez még mindig abból fakad, hogy a magyarok remélnek valamit." - a kiábrándulás folyamatának még csak a kezdetén vagyunk.
3. Továbbá ha Ön is azt gondolja, hogy itt az érdekek harca folyik, akkor nem kell csodálkozni a harcon magán és az azzal járó harci zajon sem. Ezt a harcot nem úszhatjuk meg. Demokratikus barátaink mohóságának épp úgy nincs határa, mint ahogy diktatórikus szövetségeseinknek is határtalanul mohóak voltak.
Én igazán megértő szoktam lenni a magyar politika népszórakoztatásra kitalált dolgaival. Nem a legszebb dolog hülyíteni a választót, de többé-kevésbé a világ minden részén alkalmaznak ilyen fogásokat. Nagy kárt nem is okoz, egészen addig, amíg maguk a politikusok nem hiszik el…..
tölgyes 2014.11.28 21:22:27
@Khal Drogo: Ahogy az elefánt az egérrel..Oszt minek? Az egér azért annyira nem hülye, hogy ne tudná: az elefánt egy kicsit nagyobb és erősebb.

Ez a fajta arrogancia nem használt a fidesznek sem, de az USA-nak sem használ és eredményre sem vezet. Jó eredményre semmiképp.
tölgyes 2014.11.29 14:36:18
@Khal Drogo:Nézze! A helyzet nem könnyű. Ha a kormány nem áll ellen, akkor abba belebukik, mert rögtön megindul a pénzszivattyú és jönnek azok a nagy rendszer-átalakító elháríthatatlan kérések, amelyek miatt az USA-ban is nagy a baj. Ott annyival könnyebb a helyzet, hogy nem kell már meglévő juttatásokat leépíteni, elvenni.

Ha ellenáll a kormány, akkor jönnek a támadások a demokrácia szétverése - értsd: a pénzszivattyú működtetésének korlátozása - miatt. Nem tudnak olyan szépen mosolyogni és hajlongani, hogy ne jöjjenek.
Ez az alapprobléma. Ráadásul a kormány útkeresés közben hibát hibára halmoz. Hülyeségeket deklarálnak - nagy a hangerő a dudán - ahelyett, hogy csendben csinálnák, amit kell. Magyarázat persze a hangoskodásra is van. A baloldal kiabál a pénzcsapok elzárása miatt, a Jobbik meg azért, hogy még nem verték szét a csővezetékeket is.

Én az igazi hibát abban látom, hogy a polgári köröket szélnek eresztették, ezeket kiváltották a nagy „tömegmenstruációk”. Nem vették észre, hogy az egyik nem pótolja a másikat. A polgári körök lehetnének a párbeszéd mikro-sejtjei, azok a helyszínek, fórumok, ahol mód van az érdemi, közvetlen párbeszédre a „párt” és a „pártolók” között. Orbán akkor tévedett, amikor azt hitte, hogy ezeket ki lehet váltani aláírásgyűjtésekkel, felmérésekkel, nemzeti álkonzultációkkal. Az aláírásgyűjtés és álfelmérés, amit érdemben soha fel nem dolgoztak az agitációnak és nem a párbeszédnek az eszköze.

A demonstrációk pedig kellenek az erőfitogtatáshoz, de erre csak addig van lehetőség, amíg van elég erő, elszántság és belső kohézió. (Vajon miért folyt a vita arról, hogy a netadó miatti felháborodást követően demonstráljon-e a CÖF? Én még emlékszem arra, amikor Vitányi nagy hangon kijelentette, hogy a jobboldalt az utcán is le kell győzni. Kiáltozására - a Charta hívó szavára -, akkor még százezrek vonultak az utcára. Aztán a Charta is elenyészett, mert kiszaladtak mögüle a valódi társadalmi kapcsolatok és az erre épülő mozgósító erő. Most hasonló a - ma még csak - dilemma: van-e elég erő. A polgári körök hiányában nem tudják felmérni a valódi társadalmi közhangulatot és szervező erőt. Ne legyen senkinek kétsége, ha úgy ítélik meg, hogy van, akkor vonulnak, de mert nem tudják, hogy van-e: elgyávultak.)

Ráadásul úgy látom, hogy a fidesz belső fórumai se működnek. Korábban itt a kerületben a szervezeti kérdéseket leszámítva volt lehetőség valamiféle párbeszédre. Ma már erre -az egyébként az itt nálunk megválasztott ügyes és tehetséges - a polgármester sem tart igényt. A fidesz központja pedig még ennyire se figyel a tágabb környezetre, megelégszik a közvéleménykutatások, a hangoskodók és érdekeiket minden áron érvényesítő tanácsadók véleményével. Vagyis a fidesz elindult az elmszpésedés útján; van egy ma még biztos, de egyre szűkülő elszánt szavazótábora, de már alig jelent vonzerőt a semleges szavazók számára. (Ők ma már csak jobb híján, a szélsőségek és Gyurcsány elutasítása miatt szavaznak rájuk.)

Azt látjuk, hogy miközben fideszben kiabálnak az USA ellen, aközben maguk is amerikanizálódnak. A fideszből választási pártot csinálnán(t)ak. A választókra, a választói bázisra csak, mint propaganda anyagok kihordóira, szavazókra és hivatkozási alapra van szükségük.

Az USA-ban viszont van hagyománya a civil összefogásnak A civil szervezeteknek van autonómiájuk. 2010 után a fidesz ebbe is belerondított. Folyik az egyesületi, alapítványi szféra bürokratizálása, szűkítése. A folyamat során ellehetetlenülnek a szervezeteket is, de a nyilvántartó bíróságokat is irreális mértékben megterhelték. Ezzel azonban nem az ügyeskedőket zárják ki – nekik mindig lesz elég pénzük könyvelők és jogászok megfizetésére –, hanem azokat a szerveződő és csak lassan intézményesedő félig baráti, félig jószolgálati tevékenységet folytató közösségeket lehetetlenítik el, amelyek mégis csak a jövő csíráit hordozzák magukban.

Vagyis bármilyen furcsa: saját hátországukat számolják fel.. mint ahogy ezt tették az AB-val is, amit most betetőz Lenkovics kinevezése.
tölgyes 2014.11.30 21:39:16
@Khal Drogo: Én a kormányzásból nem hiányolom az értelmiségieket. Ők tudnak jókat írni és mondani, de a kormányzáshoz más adottságok kellenek. Járaiban voltak ilyen adottságok, de ő mégis csak tűrte a devizahitelt.

A fiatal karrieristák beáramlásával és annak következményeivel egyetértek Önnel.

Én azt látom, hogy már nem akarnak szóba állni azokkal, akik bírálják őket. Most az AB ügyében lehetett volna üzenni, ha pl. nem Lenkovicsot választják ki, aki nagy jóindulattal is csak egy közepes szakjogász.

A legnagyobb bajt azonban a társadalommal, de a saját pártjukkal való folyamatos párbeszéd elhanyagolásában látom.
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
tölgyes 2014.11.13 19:39:13
@szoja122: Most már csak az a kérdés, hogy ki mondta:"Adjon Isten.!"
tölgyes 2014.11.14 08:30:56
@szoja122: Kik voltak azok akik már 89-ben megpróbálták manipulálni - részben sikerrel - a magyar belpolitikát??
tölgyes 2014.11.14 08:33:57
@Khal Drogo: Ha egy diplomáciai testületnek az a dolga, hogy beavatkozzon egy másik ország belügyeibe, akkor jól. Az a kérdés, hogy ez-e a feladata. Deklaráltan nem ez a dolga.
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
tölgyes 2014.10.21 20:41:45
@Kata Pokrivcsák: Lenin története a WC-papír felelősről egy konkrét kinevezésre utal, ami megtörtént!!!!!!!!!! Banki vez. ig. helyettesi fizetésért, ami kb annyi volt havonta, amennyit maga másfél év alatt sem kap. Lenin csak abban volt pontatlan, hogy a kinevezés nem egy-két évre, hanem, ha jól számolom akkor ....szóval sokkal több évre. Nagyon nagy szívességet tett az illető.:) Kinevezték pedig még az sem zárható ki egészen, hogym ő volt a D 213-as!
tölgyes 2014.10.21 20:44:43
@Pinokkio: Szóval karrierdiplomata, aki pontosan tudja, hogy azt kell mondania, amit mondania kell.
tölgyes 2014.10.21 23:10:41
@korábban ulrike: Nagyjából mindennel egyetérthetek Önnel abban, amit írt. Egy bajom van: 1000 nemzetközi egyezmény, kiadatási megállapodás stb. létezik, amelyik a felek jóhiszemű együttműködését írja elő, ha bűncselekmény történik
Ha történt - és fogadjuk el, hogy történt ilyen - akkor miért nem a tisztázásban érdekelt az USA? Miért kellene ezt összefüggésbe hozni az oroszokkal?
Tudjuk: az USA neheztel már az F116-os gépek óta, de nem hiszem, hogy ezeket a dolgokat erőből lehet megoldani. Se a magyar se az USA nem járhat ezen az úton. Persze. Mindig a kisebbik húzza a rövidebbet, de ez mnem jelenti azt, hogy a kisebbik számára nagyobb a tét.
A politikai értelmezés egyik legzavaróbb sajátossága, hogy az elemző gyakran azt érezheti: a lényeg láthatatlan, s mint ilyen, elemezhetetlen. Kétségtelen, a politikai kommunikáció nagy szárnyai sok mindent eltakarnak, a politikusoknak értelemszerűen nem érdekük, hogy mindenről…..
tölgyes 2014.09.21 22:33:26
@livengood: Én ezzel úgy vagyok, hogy jobb szeretem, ha a tározók magyar kézben vannak és nem egy német-orosz konzorcium dönt arról, hogy hová kerüljenek az itt tárolt magyar és európai tartalékok. Itt a most kialakult helyzetben a németek és oroszok is érdekeltek, abban, hogy a tározókban gáz legyen és az oda kerüljön ahová kell.. és ez mégis csak biztosít egy iciri-piciri mozgást a magyar érdek érvényesülésére. Vagy azt remélem, hogy majd mégis csak biztosít.

Ha ez így van, akkor a korábbi hangos államosítást bíráló megjegyzéseket nem igazolta az idő. Pedig szólt a duda ezerrel.
tölgyes 2014.09.23 19:11:34
@Hepci: Azért ez a Kovács ügy rá fog égni Vonáék körmére, ha így folytatdik. No nem azért, mert bevitték vonát az erdőbe (ha bevitték), hanem azért, mert tudni kell kiszállni az ilyen ügyekből Mondjuk úgy: mi párt vagyunk és nem kémelhárítás, de ha kiderül, hogy itt baj van, akkor lapát.

Ők kiálltak Kovács mellett. Ami most megjelent - ha igaz - több mint kínos.

(index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fnapinapi%2F2014%2F09%2F23%2Fkedd%2F)
A Bors mai számában kétoldalas cikk foglalkozik Ördög Nórával, vagyis pontosabban nem kizárólag Nórával, hanem férjével, a fotós Nánási Pállal is, akiről Kolosi Péter megpengeti, hogy akár ő is távozhat a csatornától. Nánási fotózta az X-Faktor…..
tölgyes 2014.07.12 15:53:07
Egyetértek azokkal, akik ezt a munkahely-változtatást nem tartják fontos hírnek. Fontossá csak a körülötte folyó felhajtás teszi. Az a fajta zavar, ami egy ilyen „nem hírt” hírré tesz.„Morálisan” akarnak egyesek megítélni egy bájnőt, azért mert a báját ezután másutt kívánja kamatoztatni. (Ki szenet árul, ki szerelmet, ki pedig ilyen költeményt.)Valamiféle munkahelyi hűséget kérnek tőle számon egy olyan világban – médiavilág – ahol más nem számít, mint a pénz. Ráadásul olyanok a számon kérők, akiknek nem fontos a hazához, feleséghez, meggyőződéshez való hűség – holott a hűségnek talán ezekben a dimenziókban volna valamicske létjogosultsága.
Nóra tisztességesen, hatékonyan és keményen dolgozott az RTL-nél. Sok pénzt hozott nekik. Talán olyan sokat is, hogy az arányos díjazása esetén a jövőben már sehol sem kéne dolgoznia. Ráadásul Ő nem bérrabszolga. Szerződés már nem kötötte az RTL-hez. (Ha ennyire fontos Nóra az RTL-nek, akkor miért nem kötött vele egy olyan garanciális szerződést, amelyik érdekeltté tette volna és kényszerítette volna Nórát és párját arra, hogy maradjon. Ha ilyen szerződést kötnek még akkor is lett volna mód a szakításra..csak az sokba kerül mindkét félnek.)Szabad emberként azzal értesít viszonyt és munkaviszonyt, akivel akar. Nóra nem vádolta az RTL-t semmivel. Az RTL sopánkodása mögött én balfékséget, hozzá nem értést és nemtörődömséget látok. Nóra egy jól értékesíthető médiaarc és személyiség. Ha ezt tudják, akkor ennek megfelelően kellett volna vele törődni.
Egyébként előfordulhatott volna az is RTL cseréli le Nórát. Akkor is moralizálnának? Mert, ha igen akkor sem volna igazuk
A parlamenti választások óta sokan érzik: zavar van az erőben. Korábban elképzelhetetlen dolgok történtek: a kormányalakítás kapcsán jelentősen meggyengültek a 2014 előtt nagyon erősnek látszó gazdasági holdudvar hadállásai, a kormánypárti sajtó jelentős része hevesen…..
tölgyes 2014.07.11 21:13:24
@Sejk a derék katona: Amelyet sűrűn meglátogat egy magát "derék"-nak nevező idióta.:)
tölgyes 2014.07.12 10:07:10
@Sejk a derék katona: Látom kb. ennyire képes..:) mint általában az idióták. Le tudja írni, hogy vau, vau..
tölgyes 2014.07.12 15:27:07
@Sejk a derék katona: Látom már nem csak Holdra ugató kutyaként jeleskedik, hanem látnokként is. Ebben, vagyis a látnokságban épp olyan pocsék, mint az ugatásban.:)
Két hónappal a parlamenti választás után ma megalakult a harmadik Orbán-kormány. A régi-új miniszterelnök az áprilisi választás másnapján azt állította, hogy szinte észre sem lehet majd venni a változást, ám ehhez képest korábban szinte elképzelhetetlen események kísérték…..
tölgyes 2014.06.24 14:07:10
@Sejk a derék katona:Látom máris rácuppant Putyinra.:).. nagyon élvezheti, hogy ilyen sokszor ideírja.
@Hepci: Mit gondol? Zsüli nevet változtatott vagy ez a egy másik hülye?.. Vagy személyene Győzike jött közénk?:)
tölgyes 2014.06.24 14:25:28
@Hepci: Végtére is nagyjából egyetértésre jutottunk. Ha ennél nagyobb lenne az összhang az már káros-kóros volna.
tölgyes 2014.06.24 21:54:47
@Hepci: Az elmúlt 20 év eseményei miatt ezt a közös szövegértelmezési stb keretet nagy értéknek kell tekinteni.

Fidesz: szörnyű, de még mindig nincs jobb. Ez a helyzet.
Három választás éve 2014: az április eleji parlamenti után május végén az Európai Parlament 21 magyar képviselőjét, októberben pedig közel 3200 magyar település helyi vezetőit választja meg az ország. Ezeknek a voksolásoknak a politikai súlya, jelentősége természetesen…..
tölgyes 2014.06.05 00:08:53
@6.Lenin: A pénzügyi források beszűkülése éppen olyan fájdalmasan érintik őket, mint korábban a J. oldalt.
tölgyes 2014.06.05 18:52:09
@hoplita: Már nagyon hiányzott ez a bunkó primitív tahóság. Ha nem jelentkezik, akkor kezdem azt hinni, hogy a Jobbik megtisztult és jó útra tért.:)
tölgyes 2014.06.06 21:21:35
@hoplita: Hogy JOBBIKOPS SORSOTOK ELŐRE NÉZZÉTEK, vessetek egy pillantást holitára:( Gusztustalan egy féreg.
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
tölgyes 2014.04.20 08:54:36
@concret:

Igaza van! Látja! Én már a Dinamitra nem is emlékszem. Talán a hangzása hasonlított, a korabeli EDDÁ-ra? Ámde elnéző volt az utókor a Neoton tramplival, amit Erdős elvtárs hozott létre a lágyabb zene kedvelőinek, hasonló célokkal mint a Dinamitot. Kezdetben a Neoprimitív is élvezte a KISZ témogatását.:)

www.youtube.com/watch?v=p62_m0Cjtxk
www.youtube.com/watch?v=ZndCwFZ7tkk
www.youtube.com/watch?v=xekMcti77pU
Vikidál!
Néztem az Alföldi féle Istvánt és abból bizony nagyon hiányzott egy Vikidálhoz hasonló tehetség. Remek énekes volt. Eltűnt. Miért is? Besúgóvá lett és a "szakma" - úgy tűnik nem bocsájtott meg neki. Ugyanez a szakma megbocsájtott Szabó István filmrendezőnek, pedig mocskos jelentéseket írogatott, megbocsájtott Fényi Tibor SZDSZ alapító ügyvezetőnek, aki Konrád táskahordozója volt, megbocsájtott Bódy Gábornak….Nem bocsájtott meg Csurka Istvánnak, aki aláírt, de jelentést nem írt és sorolhatnám…
tölgyes 2014.04.20 11:25:11
@Hepci: Nem tudok arról, hogy elment a hangja. Lehet. Az biztos, hagy nagy hangja volt. Ha elment az nagy kár. @hoplita: A politikusok megbocsájtanak és felejtenek. a lúzerek pedig hőbörögnek. Így meg ez már évezredek óta. Ezért hőbörög maga is. Maga akkor is lúzer lesz ha nyernek. Úgy látom ez a sorsa.:(
Egyébként a Jobbik képviselői között is benn ül a vén sztalinista.:) Maguknak is jutott a vén exkomcsikból, pedig friss pártként nem kellett volna belefekedni az exek karjába.:) Arról nem is beszélve, hogy Vona elvtárs is Orbánékba kapaszkodva jutott fel az uborkafára, majd Gyurcsány pénzelte párttá.:)

Érdeklődéssel várom, hogy mi lesz a kurucinfo sorsa. Úgy olvasom, helyzet van kialakulóban.
.
tölgyes 2014.05.08 15:11:27
@Khal Drogo: Legyünk tárgyilagosak. Ez ez a folyamat Európában is lezajlott. Akkoriban az USA volt a nagy agyelszívó. Mo. nem mostanában tud ugyanannyi pénzt fizetni, mint Ny.Eu. Emiatt is irreálisan alacsony a közös kasszába befizetett 1%-ot alig meghaladó összeg. Igaz, ha egy fillért se fizetnek a munkaerő akkor is megy... mert azt jobban meg tudják fizetni. Így viszont a mi "zsírunkon" gazdagodnak. Maradna a határzár...:(
Pár nappal a parlamenti választás előtt egyszerűen nem lehet mással foglalkozni, mint a várható eredménnyel. Bármerre járok, mindenki ezt kérdezi, liftben, benzinkúton, focimeccsen, de még fűnyírás közben is. Előrejelezni nem könnyű, különösen, ha a jövőről van szó –…..
tölgyes 2014.04.07 01:26:08
@inreallife: Úgy nézem az LMP bejutott, tehát duplán igaz, hogy jó döntést hozott, amikor nem állt össze a Bajnai-Gyurcsány féle társasággal.
2/3-ad már szinte mindegy, hogy lesz vagy nem. A mostani eredmény akkor is 2/3-ad, ha egy-két mandátum hiányzik majd.
tölgyes 2014.04.07 01:32:50
@concret: Ezek az erdmények a győzelem lehetőségét igérik a fidesznek, különösen, ha Horváth Csaba marad, aki reménytelenül ostoba.
tölgyes 2014.04.07 12:39:00
@Letícia: Jaj ne hozza rám a frászt:)@concret: Azok. A hideg kiráz ttőle és nem azért, mert szocialista.. Attól még lehetne rendes is eszes is.
Egy mérés nem mérés, de kettő azért már valami: a Tárki után ma a Medián is a Jobbik egyértelmű erősödéséről számolt be. Utóbbinál a párt már az MSZP-t is beérte (bár a baloldali közös lista támogatottságától elmarad), s elnöke, Vona Gábor – hajszálnyival…..
tölgyes 2014.04.01 16:00:22
@Hepci:
Kedves Hepci!

Annak nagyon örülök, hogy szép halmokat emelgetett a Tisza az Ön szeme láttára és nem csak kavicsból.:) A tiszai homok nagyon jó a virágok tövéhez. Nagyon jól tartja a nedvességet. Itt fenn még nem olyan porszerű, azt az erős sodrás tovább viszi.

Amikor én igazából arra "horgásztam" - vagyis bámultam a gyönyörű "szőke" vizet, szemközti oldal gazdag növényzetét, a buja tájat - akkor láttam olyan horgászt, aki a tivadari kanyarban megfogott 10-12 kecsegét. (Akkor még nem volt korlátozás). Igaz ő kérészlárvával horgászott. Szerintem mással nem is lehet ott halat fogni.:) A kérészlárva beszerzése pedig nem könnyű. Átmentek a kisari oldalra, ahol a víz 8-10 méter mély. Ott lemerültek és a víz alatt, a löszös partoldalból szedték ki a lárvákat. Egy edénybe kaparák löszt, majd abból - mint az aranyat – kimosták őket. Nekem ehhez nem volt elég bátorságom. Márpedig ráfizetés nélkül nincs veszteség.:)Tudok úszni, de ehhez nagyobb vízbiztonság kell. A térdig érő vízben is alig lehet megállni. Képzelheti - illetve tudja - hogy milyen erős a víz sodrása ott ahol mély és rohan.

Most már nem megyek oda horgászni, de szívesen bejárom a tájat és beszélgetek az ott élő emberekkel. A felsorolt helyek meglátogatását Önnek is javaslom. Csarodán láthat háromféle falfreskót. Jó minőségűeket és az első protestáns falfreskó is ott van. Egy életfa motívum. Tákoson a patics templom csodálatos mennyezetével . Mindegyik kazetta más. A nép szegény volt, de a lelke és tehetsége gazdag. Sonkád templomát is felújították egy csoda.. de nem sorolom.

Megismerkedtem ott egy idős juhásszal, s amíg élt - sajnos már meghalt - rendszeresen leutaztunk hozzá a gyerekekkel. Az Ő beszédét csak hallgattam, hallgattam. Nem tudtam betelni vele.. Áhítattal. Neki még a szitkozódásában is méltóság volt.:) Az "a" -"á" hangokat olyan szépen mondta, hogy elámultam tőle. Az akkor még kicsi fiammal nagyon egymásra találtak.

Abban biztos voltam, hogy hoplita nem visz magának kolbászt. Vigyázzon a purinjára:)
tölgyes 2014.04.03 17:41:19
@Hepci:
Kedves hepci!

Én meg arra emlékszem, hogy Antall beszédét megszakította a köz-Tv, arra is emlékszem, hogy beszédét nem adta le a Tv.. miközben médiaelnyomásról szólt az ének.

Valójában média-térvesztés történt. Lassú és keserves volt ez a folyamat... Minden elküldött tévést-rádióst, riportert hangosan zokogva, jajveszékelve időnként nemzetközi kórustól övezve öleltek a keblükre.
A bal oldal - az előd-párt szdsz-szel kiegészített jogutódjaként- monopol helyzetben volt a médiában. A bal oldal elkényelmesedett és a milliárdosaik nem voltak hajlandóak erre pénzt költeni... Ezt még a NOL is elismerte, és szemükre hányta. Ez most az Ő fő bajuk. A fidesz persze nem csinál mást, mint amit balosok is csináltak 12-16 éven át. Azzal a különbséggel, hogy a jobboldalnak most sikerült először olyan erőfölényre szert tenni, mint amilyen nekik még Antall alatt is volt. Emiatt van a nagy kontraszt-érzés. A balos médiafölény fel se tűnik a tömegeknek.:)

Én egyébként a Zsdanov emlegetését tartom túlzásnak aránytévesztésnek. Nem kicsit. Nagyon. Ő itt nem említhető... már csak azért sem, mert az urak egy része nem olvasott semmit Zsdanovtól és jó, ha hallott róla valamit.
Többször megírtam már itt a blogon is, hogy mennyire értelmetlennek gondolom a politikusi beszédek megszokott értelmezését. Unalomig ismételt kérdések (kiket szólított meg? sikeresen tematizált? tudott-e mobilizálni?), amelyekre tapasztalataim szerint csak azok tudnak magabiztosan…..
tölgyes 2014.03.04 10:15:59
@Akitlosz: Miről? Az ukránokat ki képviselné? Hoplita?@hoplita: Látom gyanít valamit, de nem érti.:)
tölgyes 2014.03.04 10:47:16
@hoplita: Említhettem volna a Turbinék végnapjait, vagy a Menekülést is. Ez utóbbiból remek film is készült, amit a nyugati zsűri embertelennek minősített.
tölgyes 2014.03.11 10:45:10
@szoja122: Az un. információrobbanás nem új jelenség. Ennek volt egyik következménye a Római Klub jelentése is. Ez volt az, amelyik az energiaforrások vészes csökkenésére és annak beláthatatlan következményeire hívták fel a figyelmet. Ebben lényegi változás azóta sem történt.

A "tiszta" energia se tiszta. A Nap és szél hasznosítása - ma már látják - egyre nagyobb zavarokat idéz elő az élővilágban, pedig ma még csak a folyamat legelején vagyunk.
törökgáborelemez HV - A kihívó 2014.02.09 15:44:18
Mesterházy egy amatőr politikus, aki még egy rendes lejáratókampányt sem képes végigcsinálni – nyilatkozta a napokban Kövér László, a parlament elnöke. A szocialista politikushoz egészen mostanáig meglehetősen ambivalensen viszonyult a kormányoldal. Bár az MSZP elnöke már…..
tölgyes 2014.02.16 09:16:58
@etwas kultur muss sein: NJem hozta izgalomba az itteni népeket Gyurcsány évértékelője.:)
tölgyes 2014.02.16 12:29:21
@nyünyüge: Néézze! Ha olvasgatja a Balaton történetét, akkor látja, hogy volt olyan időszak, amikor a tó Marcali határig is elért. Volt ugy, hogy kevés híján kiszáradt. Az árvizi szabályozás mámorában - a jövő ismerete nélkül - az volt aq cél, hogy minél több termőterületet elragadjunk, a vizet szorítsuk gátak közé , vezessük el-ki stb.

Én azt gondolom, hogy a koncepción változtatni kell (nem csak én gondolom így). A mérték aztán a számítások, a vérható jövő és az érdekek konfliktusában fog kialakulni. Minden esetre én nagybb bajnak tartom a balatoni vízhiányt, mint a többletet. A talajvíz mutatja, hogy bajok nem kicsik.@Hepci: Még a szakértőik is nyavajognak. Nem tetszik nekik Feri "Kádár-népe" fordulata. A beszéd - bár Orbánt szidta - Mesterházy és Bajnai ellen szólt. Azt üzente: Így kell ezt csinálni, nem olyan besz@ri módon és unalmasan, ahogy azt ti előadjátok.

A Simon miatt elkeseredett és kiábrándult szavazókat lehet, hogy meg is szólította. Üzent Orbán népének is: ne maradjatok otthon, mert ez megint előbújt. Várom a fejleményeket.:)
tölgyes 2014.02.16 12:47:25
@aszekelyek: Nincs igaza! Nem volt unalmas.:) Nakem is nagyon tettszett a zsebb-seggbe tett minimálbér:)

Egyébkén: remélem sok bizonytalan szavazó nézte a produkciót. Megkönnyíti számukra döntést.:)
Kár erőlködni, a közvélemény nem fog felháborodni, bármennyire is szeretnék, nem lesz hatása az ellendrukkereknek, az emberek nagyon is jól tudják, mi az érdekük, Magyarországon az atomenergia a nyerő – írta ma egy rendszeresen kommentelő Fidesz-szimpatizáns a blog fb-oldalára.…..
tölgyes 2014.02.08 22:04:01
@aszekelyek: Nézze! Sokan nem olvasták mert a kádárizmus idején Buda épp csak megtűrt ember volt, bár több nagyon jelentős munkát írt. (Gyógyítani is alig engedték, kísérleti, kutatásokra pénzt nem kapott. Ugyanakkor ő nem ellenzékieskedett. Beszélt 12-13 nyelvet, sokat írt, hihetetlen mennyiségű irodalmat dolgozott fel. Érdemes megnézni Alinda vele készült beszélgetését.)
A szexualitás modern elméletének első változata már a 70-es évek elején megjelent. A pszichológusok és pzsichiáterek, ideggyógyászok olvasták őt. A pedagógusokra is ráfért volna, de ott csak a jobb helyeken volt komolyan kötelező Buda. Én azt hiszem mindenkinek érdeke volna hogy elolvassa: MÉGIS CSAK AZ EMBERRŐL SZÓL. Saját magunkat értjük meg jobban, ha ezeket elovassuk.

Mostanában az a helyzet, hogy a meleg mozgalmaknak nem tetszik az elfogulatlan tudományos megközelítés. Ezért mondtam, hogy Budával senki sem vitakozik -elhallgatják. Helyette van a babonás elfogultság egyik és másik odalról is. Buda megközelítése a segítségadás lehetőségét kínálja, soha nem ítélkezik, mindig megértő, de nem enged a divatos álfelfogásoknak.
tölgyes 2014.02.08 22:26:17
@Hepci: Ezzel szemben van olyan politika is - láthattuk(juk) bőven - amelyik nem akar harcolni, nem akar teljesíteni. Nem akar semmit sem csinálni. A nem csinálásba akar beledögleni. Jelmondatuk: Szavazzatok reánk, nem igérünk semmit sem, de azt mind megtartjuk, hogy magamato idézzem... és esténként jön a sör, a maszturbálás...
tölgyes 2014.02.08 22:47:44
@Hepci: Olyanról, vagyis normális világról én is szoktam álmodozni. Álmaimban már látni véltem, de aztán elérkezett a reggel.
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
tölgyes 2014.01.17 19:29:19
@Khal Drogo: Úgy általában egyetértek Önnel a kommunikáció ügyében, de ez (atomenergia)mégis egy nehezebb ügy. Gondoljon arra, hogy a németek milyen nagy nyomás alá helyezték a kormányt. Vagyis ez az Ön által szakmainak tartott kétdés tisztán poltikai alapon dőlt el. Pedig ott talán nem követnek el akkora kommunikációs vhibákat mint itt. Talán írom, de biztos nem vagyo benne.
Egyébként szakmai alapon ez a dolog a lakosság többségének elmagyarázhatatlan. Még a "művelt" közönség is csak hit alapon tud állást foglalni. Én mondjuk jobban hiszek Tellernek, mint Jávor Benedeknek és a zöldeknek. Én azt látom, hogy mindegyik energiaforrás hasznosítása hatalmas veszélyekkel jár. Még az un. zöld energia is. Energia pedig kell.
tölgyes 2014.01.18 20:59:34
@Hepci: Én Tellernek mégis jobban hiszek, mint a sok okosnak.:) Egyébként olyan kicsi az ország, hogy máshol nem igen lehet ilyet építeni. Ön hová építené? Mivel váltaná ki a a blokkok leállása miatt kieső energiát.?
tölgyes 2014.01.19 12:31:18
@Khal Drogo: Persze. Itt nem is ez a kérdés. Itt a kérdés kizárólag politikai. A magyar közösség még nem szokta meg - bár megszokhatta volna -, hogy az országoknak nincsenek barátai, csak érdekei.:)@Hepci: És a felújítás miben változtatott volna a lényegen? Elkerült volna az ország közepéről? Egy toldozott-foltozott kevésbé veszélyes mint egy úJ?