Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garnier

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Karácsony törölve 2015.12.05 06:42:00
A napokban feltettem a kérdést, ki hogyan tölti a karácsonyt, és el is kezdtek jönni a posztok. Elsőként egy olyan írást adnék közre, ami csak részben kapcsolódik a határátkeléshez, ugyanakkor nem csak azért gondolom idevalónak, mert egy törzskommentelő, Csodabogár írta, hanem…..
Garnier 2015.12.07 08:24:46
Minket soha nem vetett fel a penz.Sokaig nem is tudtam, hogy karacsonykor ajandekozni szokas. Mikulaskor kaptam edesseget es gyumolcsot.Emlekszem egyszer kaptam egy kis kasszat es benne jatek penzel.Imadtam. Karacsonykor a fanak orultem es a csaladomnak,akikkel egyutt oltoztettuk fel. Emlekszem nagymamam volt a szaloncukor felelos, mert neki sok cernaja volt es o kotozgette ossze a szaloncukrokat es szepen sorba lerakta az asztalra,amit en elvettem ovatosan, hogy ne gabalyodjanak ossze es felraktam a fara. 15 eve van egy bejaratott szokasunk, edesapam testverenek a csaladja , a testverem csaladja,es a nagyszulok ,szenteste nalunk vagyunk.A gyerekekkel egyutt oltoztetjuk fel a fat, eszunk, iszunk,enekelunk mikozben meggyujtjuk a csillagszorot. Van egy megallapodas koztunk senkinek nem veszunk semmit ,csak a gyerekeknek,de az sem kotelezo, mivel azt a Jezuska hozza. Szamunkra az a fontos, hogy egyutt legyunk ( mint minden nevnapkor,szulinapkor, husvetkor, ballagaskor,de akkor is mikor fat kell apritani,disznot vagni,vagy kukoricat torni ) Imadom ezt az unnepet, annak ellenere, hogy mi mindig alkalommal osszejovunk, sot nalunk nem is kell alkalom, hogy egyutt legyen a csalad. Amikor varosban is eltem, gyakran hazautaztam a szuleimhez videkre,ami egyebkent egy eleg hosszu ut volt. Az meg egyenesen elkepzelhetetlen lett volna szamomra, hogy a barataimmal toltsem az unnepet, vagy barki massal. Sajnos iden lesz eloszor eletem soran, hogy nem leszek otthon, mivel eleg messzire koltoztem. Mar hetek ota azon aggodom, hogy milyen lesz igy a karacsony. Azonban szerencsere van egy nagyon jo dolog, ami megkonnyiti a helyzetet,az pedig a Skype. Ugy mint a keresztgyerekem szulinapjan leraknak az asztalra es mindent latni fogok es beszelgetek mindenkivel,egyutt enekelek veluk, mintha ott lennek. Tudom nem ugyanaz, de rengeteget segit. Egyebkent alig ismerek itt par embert, de talalkoztam egy egyedulallo anyaval akinek nincs senkije a gyereken kivul.Mondta, hogy mar regota egyedul toltik az unnepeket.Nem ismerem nagyon jol,de meghivtam magamhoz, hogy jojjenek el szenteste.Fozok valamit, veszek fat es kozosen feloltoztetjuk.Nagyon orult a meghivasnak es rogton el is fogadta.En meg boldog voltam, hogy nem leszek egyedul,raadasul meg egy gyerek is fog sertepertelni korulottem.:-)
Szepen leirta a poszt iro, hogy mit erzett, de en nem tudnek ugy tenni,mintha nem is lenne ez a gyonyoru unnep. Ha nincs csalad, mint jelenlegi helyzetemben, akkor is probalom nem maganyosan, hanem a korulmenyekhez kepest boldogan eltolteni.
Ahogyan a szemünk láttára épül föl az amerikai katonai intervenció Szíria ellen, talán érdemes szemügyre venni a casus belli megalapozottságát, amellyel szemben az Egyesült-Államok esetében, korábbi tapasztalataink miatt sem árt az éberség. 1 – Amiről a…..