Regisztráció Blogot indítok
Adatok
poolman

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy látszik a közmunkásokra csak akkor szeret hivatkozni a kormány médiakutyája ha a foglalkoztatásról beszél, vagy hazugnak nevezi. Egyéb esetben képtelen felismerni a benne résztvevőt, még ha az ott is van előtte, de az is lehet nem is szabad beszélni róla. A Marcal gátján…..
A nemzetgazdasági miniszter a minap állítólag azt találta mondani egy kormányzati PR-rendezvényen, hogy körülbelül félmillió magyar dolgozik külföldön. Ha igaza van, akkor ez többszöröse annak, mint ahányan az 1956-os forradalom után elhagyták az országot. Van-e visszaút? –…..
Határátkelő Azért sem adom fel! 2012.12.19 06:58:00
Tartok tőle (mi több, a számokat elnézve tudom), a mai történet nem egyedi, éppen ezért annyira szívbemarkoló. Szerzője egy házaspár hölgytagja, akik életük azon szakaszában vannak, amikor az elmúlt évtizedekben fáradságos munkával felépített egzisztenciát kellene…..
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
Előre szólok, hogy ma Magyarországon maradunk (tehát aki részletes országleírást vár, az csalódni fog és várnia kell holnapig – csak hogy megelőzzem az ilyen típusú kommenteket), de időről időre fontosnak tartom, hogy a határátkelők motivációjáról is szó essék.…..
poolman 2012.12.03 11:53:29
Néha nem árt az okokat is elemezni, hogy miért távozik annyi ember az országból, ezért jó a poszt. Ugyanis ami Magyarországon zajlik, annak komoly következményei lesznek éveken belül. Figyeljétek csak egy év múlva a magyar gazdaság teljesítményével kapcsolatos statisztikákat.

A kivándorlás mértéke nem véletlenül nagy, jelenleg Magyarország nem képes 9,5 millió embernek élhető országot biztosítani, az aktívaknak munkát adni. A közmunkából pedig nem lesz adóbevétel, azzal hiába pedáloznak annyira. Ellátórendszer már rég nincs, én nem nevezném ellátásnak azt az összeget amit beteg, mozgáskorlátozott, fogyatékkal élő emberek kapnak. Csak még betegebbek lesznek mentálisan. A munkanélküliek 3 havi ellátása pedig életveszélyes. Aki véletlen kiesik a munkából, ennyi ideje marad visszaintegrálódni.

Jelen pillanatban nem tud Magyarországon maradni az az ember, aki tudatosan szeretné építgetni a jövőjét. A fiatalok, szakképzett, nyelvet beszélő emberek pedig már nem demonstrálni mennek a Kossuth térre, hanem elhagyják az országot. Ez egy olyan harc ami lassú és szinte észrevétlen, de a károk a magyar gazdaságban fognak lecsapódni. Nehéz lesz ellensúlyozni, mert ahhoz hatalmas beruházásokra, gazdasági élénkülésre lenne szükség. Ahhoz pedig, hogy ezt a harcot a határátkelő barátaink nyerjék, nyelvtudással fegyverkezzen fel mindenki akiknek szándéka a távozás. Akkor nem eshet bajuk ;)
London nagyon kemény, óriási a verseny, de ha van megfelelő tapasztalatod, és több nyelvet is beszélsz, akkor simán boldogulhatsz – állítja mai szerzőnk, aki nem muszájból költözött a brit fővárosba, hanem az egyszerűbb, izgalmasabb, változatosabb, kiegyensúlyozottabb…..
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
 Már egy ideje érik bennem ez…. Le kell írjam..  Újra itthon , újra minden mindegy és azt érzem megint hogy tenni sem akarok semmiért… úgy érzem túl nagyot kockáztatok ha megint elkezdek ugrálni. Elegem van már a sok csalódásból , sokszor azt érzem jó…..