Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keresztapper

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfélnek nem sikerült eltalálnia tévéje gyári azonosítóját, így a Samgung soha nem fogja beregisztrálni, és a garancia sem terjed tovább 1 évnél. A helyes megfejtés a készülék hátulján látható matricán lesz. Amit naiv ügyfél hiába gépel, az valóban a modell…..
Appdroid Android App Alapozó 2011.10.12 08:10:00
Gondolom egy igaz android hívő előtt sem ismeretlen a szitu, amikor a családi/baráti/ismerősi körbe új telefon érkezik - természetesen az új jövevény is android. Aztán elszabadul a kérdés orkán: milyen appot használsz Facebookra? És zenéhez? És olyat tudsz, ami háttérképet…..
Keresztapper 2011.10.13 13:02:21
@EvilHedgehog: Milyen mélyebb hozzáférésre gondolsz a gyári zenelejátszó kapcsán? Javíts ki, de ugyan azt a kernel modult használják, csak a DSP szűrőben lehet különbség.
A globális mobilkészülék gyártó vállalat ma bemutatja az új HTC Rhyme™-t. Ez a készülék azok számára lett kifejlesztve, akik egy letisztult, kényelmes készüléket szeretnének, miközben a legfrissebb fejlesztésekről sem szeretnének lemondani.“A HTC Rhyme egy teljesen…..
Keresztapper 2011.09.21 09:46:39
@Tomi from Space: Pedig a pár soros poszt is jobb ennél, ha csak nem tévedek abban, hogy a blog közönsége kicsit hozzáértőbb azoknál, mint akiknek ez a szöveg készült...

No offense, csak megjegyeztem.
Ezt a hírt még mindenképpen megírom, azután félreteszem kicsit a koreai céget, mielőtt megvádol valaki, hogy Samsung blogot csinálok az Androlibből :-). Ez a hír viszont annyira friss, hogy még gőzölög, és tényleg két érdekes készülékkel rukkolt elő a szöuli…..
Keresztapper 2011.09.02 08:34:57
Mézengúzék még ebben a hőségben is előrelátók, gondolnak a fűtésszezonra, ezért kaptak az alkalmon, amikor a Lakásszerviz Szövetkezet vissza nem térő akcióval kecsegtette őket. Sajnos a karbantartó másképp értelmezte az "összes gázkészülék" fogalmát - vagy nem…..
Keresztapper 2011.08.26 10:35:34
Mondom jogilag (szerintem):

Ptk.

211. § (1) Aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad, kivéve, ha kötöttségét az ajánlat megtételekor kizárta.

277. § (1) A szerződéseket tartalmuknak megfelelően, a megszabott helyen és időben, a megállapított mennyiség, minőség és választék szerint kell teljesíteni. A szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában
b) rendelkeznie kell azzal a minőséggel, illetve nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, figyelembe véve a szolgáltatás természetét, valamint a kötelezettnek, a gyártónak, az importálónak vagy ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó - különösen reklámban vagy az áru címkéjén megjelenő - nyilvános kijelentését, és …
(4) A felek a szerződés teljesítésében együttműködésre kötelesek. A kötelezettnek a szerződés teljesítése érdekében úgy kell eljárnia, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, a jogosultnak pedig ugyanilyen módon elő kell segítenie a teljesítést.
(5) A felek a szerződés teljesítését érintő minden lényeges körülményről kötelesek egymást tájékoztatni.

300. § (1) A jogosult - függetlenül attól, hogy a kötelezett késedelmét kimentette-e - követelheti a teljesítést, vagy ha ez többé nem áll érdekében, elállhat a szerződéstől.
(2) Nincs szükség a teljesítéshez fűződő érdek megszűnésének bizonyítására, ha a szerződést a felek megállapodásánál vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva meghatározott időpontban - és nem máskor - kellett volna teljesíteni, vagy ha a jogosult az utólagos teljesítésre megfelelő határidőt szabott, és az is eredménytelenül telt el.

305. § (1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

307. § (1) A jogosult a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni.

310. § Szavatossági jogainak érvényesítésén kívül a jogosult a hibás teljesítésből eredő kárának megtérítését is követelheti a kártérítés szabályai szerint.

A fentiek alapján most rögtön tessék felszólítani ezt a senkiházi céget, hogy teljesítse az ő ajánlata szerint létrejött szerződést. Ha a teljesítést megtagadja, akkor a munkát el kell végeztetni lehetőleg egy korrekt szervizzel, az ár it nem is lényeges és fizetési meghagyás útján lehet a követelés érvényesíteni a posztolónak ezzel keletkezett többletköltségét.

Ez nem nagyon fogja megérni a tisztelt vállalkozónak, mert az FMH eljárás illetéke (esetünkben 5.000,- Ft), a posztoló által megbízott jogi képviselő munkadíja, valamint az okozott kár összege után járó kamat is az ő pénztárcáját karcsúsítja majd, mert a bizonyítás jelen esetben nem tűnik túl bonyolultnak.

Nekem már csak azért is tetszik ez a megoldás, mert egy fogyasztóvédelemtől nem nagyon szarják ezek a rablók össze magukat, de az elvesztett pénz azért fájhat nekik. Ebben az esetben ugyanis többet buknak, mint amit ezzel a komédiával keresnek.

Bónusz track:

Btk.:

296/A. § (1) Aki az áru kelendőségének felkeltése érdekében nagy nyilvánosság előtt az áru lényeges tulajdonsága tekintetében valótlan tényt, vagy valós tényt megtévesztésre alkalmas módon állít, illetve az áru lényeges tulajdonságáról megtévesztésre alkalmas tájékoztatást ad, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

El kell tipegni egy rendőrkapitányságra és átadni egy előre megírt feljelentést, amiben leírja a posztoló, hogy ismeretlen tettes milyen megtévesztően reklámozza a szolgáltatást.

Majd a sündőrség kinyomozza, hogy ki utasította a marketingest, hogy ezt írja a szórólapra…

A T. cég helyében izibe megoldanám az ügyfél-elégedetlenségi problémát és megfelelően kompenzálnám az okozott kellemetlenséget, mert ez nem lesz így jó.
zoli voltam Bér-kukoricatolvaj 2011.08.23 07:05:00
Az alapsztorit mindenki nyilván ismeri (ha mégsem, a comment:com vonatkozó írásából mindent megtud, amit kell), én nem is az evidenciákon ugrálnék, inkább pár "egyéb" szempontot nézzünk meg a tv2 Naplójának hamis riportja kapcsán. Kezdve azzal, hogy eleve, már…..
Keresztapper 2011.08.23 13:07:53
@wolfclaw: Hogy is lehetett?

A körzeti meghízott nézte a Trutykót oszt látta, hogy bűnözés van.

Megindítottak egy eljárást ismeretlen tettes ellen, amiben az adatgyűjtés körében megkeresték a TV csatornát. Ők kiadták a tolvajnak látszó tárgyak személyi azonosító adatait, de arról már nem szóltak, hogy nem is történt lopás, csak megrendezték az egészet.

Így is nagyon szép. Mondjuk én a Napló főszerkesztőjétől is elköszöntem volna. Job helyeken... Legalább is a vezetői pozíciót nem nagyon tarthatta volna meg.
Keresztapper 2011.08.25 12:42:04
@wolfclaw: "mert rájuk repült a médiadögkeselyű Nemzeti Szalaiannamária Hatóság :)"

Mi a szösz - hogy modoros legyek -, sose gondoltam volna, hogy egy ilyen mondatnak egyszer majd örülni fogok. Ebből is látszik, mennyire fontos a konntextuális szemlélet. :)
Mostanában mintha szaporodnának az olyan DHL-es sztorik, ahol az elvárható minimumot sem sikerül teljesítenie a csomagküldő szolgálatnak. Hiába próbálják meg 3x kézbesíteni a csomagot, ha nem csengetnek be, hogy otthon vannak-e, vagy ha meg sem találják a házszámot. Ez már lassan…..
Már többször téma volt ezen a blogon a nagyszülői láthatás kérdése, de az összes eddigi történet közül az alábbi  a legabszurdabb.T. Zugügyvéd!Az én történetem elég bonyolult és sajnos szomorú!A párommal 2.5 éve vagyunk együtt!Született egy gyermekünk, aki most…..
zoli voltam Keddi vegyes 2011.08.02 11:15:00
Innen is üzenném Csányi Sándornak, hogy megbaszhatod azt a 8.515 forintot, ami ma átutaltál. A reálhozamról szóló papíromban még pont hússzor ennyi szerepelt, de nincs kétségem, hogy bebizonyítod, hogy ez a pontos szám, nyolc év befizetései után csak ennyi jár nekem vissza. Sose…..
Keresztapper 2011.08.02 13:14:44
@bm613: Nagyon igazad van, pontosabban én is így gondolkodtam, amikor úgy döntöttem, hogy maradok.

Persze nem tagadom, hogy volt bennem némi "dögöljetek meg mocskostolvajgeciparaziták, a pénzemet nem adom"
Előző tesztemben már említettem, hogy szeretem a HTC készülékeit, úgyhogy nagy várakozással bontottam ki a Sensation csomagját. Ez után leültem egy kicsit, mivel a kézbevételkor nagyon magával ragadott a készülék. Pont aznap vásároltam meg a Samsung Galaxy S2-t, odáig voltam…..
Keresztapper 2011.08.01 09:20:07
@readya: A HD2-m onnan van, hivatalos magyar garanciával. Persze van náluk más megoldás is olcsóbban, de választhatsz.
Mostanában megint rengeteget hallom azt a klasszikus morgolódást, miszerint ezekkel a rohadt okostelefonokkal már mindet lehet csinálni, csak történetesen telefonálásra nem jók - de valahogy egyre többször okostelefon-tulajdonosoktól. Néhány idézet olvasói kommentekből:…..
Felgerjed a ménnézi cigány lókupecsukár e lófasz..
Keresztapper 2011.07.22 13:07:37
Sisca teljesen ledöbbent, hogy az automatikus korlátozás mellett valódi emberek is foglalkoznak a késve fizető ügyfelekkel. Ezek a misztikus emberek méltányossági alapon még a visszakapcsolási díjat is elengedik, ha a postán lassan átcsorgó csekk miatt történt a fenyítés:Már…..
greenpicsa by zolivagyok  Egyébként meg:  ..
Keresztapper 2011.06.27 13:48:13
A VLC vs.Mplayer írásom valószínűleg kissé zavarosra sikeredett, és nem volt egyértelmű, hogy miért van szükség megint egy vagy két új videólejátszóra a marketben. Mindenki esküszik valamelyik videó playerre, ezt vagy azt tartja tökéletes megoldásnak.Nos. Jelenleg nincs olyan…..
Keresztapper 2011.06.17 07:40:54
Ismerjétek meg Annát, aki már gondolt rá, hogy jelentkezik a sorozatba, de azért megvárta amíg megkeresem a kéréssel. :) Anna tősgyökeres budapesti de néhány éve Sopronba költözött a barátjához és azóta is ott él illetve dolgozik egy könyvkiadónál, mint értékesítési…..
Mirikrantz új bankkártyáját sikeresen megszülte kipostázta az Erste, csak éppen a tulajdonostól picit messzebb, mint ahogy kellett volna. Nyilván nem világrengető újdonságról van szó, csak a szokásos: az ügyfél kedves kis szopatása, hogy nehogy elfelejtse, hol a helye.11/05 a…..
Keresztapper 2011.06.08 15:06:04
„A törvények olyanok mint a virslik: nehéz őket tisztelni, ha már láttuk, hogy hogyan készülnek.” John Godfrey SaxeŐszintén szólva kicsit már mi is unjuk az alkotmányozást. Nem azért mert hosszú (épphogy elkeserítően rövid), hanem mert szellemi izgalmat a vita…..
Keresztapper 2011.05.25 13:36:55
Ez itt az új alkotmány kritikája lesz.1. A stílus. A magyar jogszabályoknak szeretve tisztelt és büszkeségünk tárgyát képező Szent Istvánunk óta megvan a stílusa. Ez a stílus száraz. Loptál, akkor kezed levágassék. Pont. Hipotézis, diszpozíció, szankció. Werbőczy…..
Az alábbi kérdés sokakat érinthet a válási statisztikákat ismerve.Tisztelt Zugügyvéd,felmerült bennem a kérdés:Kell-e tartásdíjat fizetni az extra jövedelemből azoknak az állami nyugdíjba visszatérőknek, aki úgy döntenek, hogy felveszik a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott…..
Keresztapper 2011.02.25 10:05:05
@Sics68: Azért a képlet nem ennyire egyszerű.

A gyakorlat szerint ma is a különélő szülő jövedelmének bizonyos százalékában határozza meg (Csjt 69/C. § (1) bek) a bíróság a fizetendő gyermektartás összegét úgy, hogy egy minimum összeget is megjelöl, tehát mondjuk egy gyermek után a szülő jövedelmének! 25%-a, de legalább 30.000,- Ft.

A fenti elv alapján tehát, kellene az ilyen jellegű jövedelemből is fizetni, de a Csjt. azt is kimondja (69/C. (1) bek a) pont), hogy a gyermektartás meghatározásánál figyelemmel kell lenni a gyermek szükségleteire. Tehát, ha a külön élő szülő így is eleget fizet, vagyis a gyermek érdeke nem kíván többletbefizetést, akkor nem köteles az extra jövedelméből a másik szülőnek, illetve a gyermeknek juttatni. Ha a gyermeket nevelő szülő ezt sérelmezi, akkor bíróság előtt bizonyítsa, hogy a gyermek szükségletei indokolják a többletigényét.

Még mielőtt valaki leköpköd, hogy szívtelen vagyok, gondoljon bele abba is, hogy a gyermektartásdíj az esetek többségében quasi feleségtartásként is működik, tekintve, hogy a gyermeket nevelő szülők rendszerint elfelejtik, hogy nekik úgy kell ezt az összeget kezelni, hogy a gyermek költségeihez való fele részben történő hozzájárulásnak tekintik csak, amit legalább ekkora összeggel ki kell egészíteniük, ha az igazságosságot, mint ideát is idekeverjük, hiszen ez alapján ők is ugyanakkora résszel kötelesek a gyermek neveléséhez hozzájárulni.
Keresztapper 2011.02.25 11:03:12
@gergo1000: Az erkölcsi részét nem bonyolítanám tovább, mert nagyon messzire vezetne. Sajnos nekem mostanában ez töltiki a mindennapjaimat, de ez legyen az én gondom. Sokat lehetne az elvált szülők erkölcsösségéről mesélni, de nem én kezdem és erősen OFF is lenne.
Modorosblog Az internet aranykora 2011.02.23 06:00:00
Nosferatónak köszönöm szépen a gyönyörű bekezdéseket (mindig tudom, kihez kell fordulni jó téma esetén), az ő sorait emeltem ki idézetként.Internetto, Törzsasztal, Drukkerkocsma. Na, ide lépj be: freemail.hu. Itt tudsz drótpostafiókot létrehozni. Nekem tibor@. Neked lehet jozsi@.…..
Keresztapper 2011.02.23 13:28:42
zoli voltam Már négy éve 2011.01.19 21:11:00
Ma van a negyedik évfordulója a másnapnak.Négy éve keltem fel azzal, hogy "hú, én tényleg megcsókoltam azt a lányt a HÉV megállóban. Vajon akkor most mi van?". Pont négy éve kezdett el feszíteni az, hogy akkor itt most van valami, ez most talán nem olyan kis habkönnyű…..
A sonline.hu portálon olvasható az alábbi, tárgyalótermi tudósítás. Kis ízelítő a történtekből:– Még kávét is cigit is adtunk neki – magyarázza a vádlott, majd elismeri, a párja bizony féltékenykedett, hogy egy másik nőt is bevettek a szeretkezésbe. Ez az a pont,…..
Keresztapper 2011.01.17 10:26:58
@KóserKároly: Vagy megtörtént a formális figyelmeztetés, ahogy az lenni szokott, de a sok sületlenség hallatán ismételten figyelmeztette a tanukat.

Az újságírókkal meg a "nemi erőszak" kifejezéssel meg tele van a tököm.

Zavarosak az ilyen ügyek, de az is biztos, hogy ha tényleg megtörtént, akkor a legsúlyosabb büntetést is enyhének találom majd.