Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egynagy0

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hírekben mind gyakrabban hallunk olyan híreket, mely a magyar vasút fejlesztéséről szólnak. Új járművek, 1500 milliárd forintos Európai Uniós támogatás, Budapest-Belgrád vasút fejlesztése kínai hitelből, villamosítás a Balaton északi partján... "Hibrid-IC" 2013-ban Kecskeméten, a szerelvény…..
egynagy0 2017.08.15 08:07:59
@Izo: Ott a pont! A mellékvonalakat alaposan megkurtították szerte Európában! Mi ezt nem mertük meglépni, sőt újranyitottuk, napi 3 vonattal... Ha pl. azt a személyzetet a fővonalakra helyeznék át, máris megszűnne a munkaerőhiány.
Egészen ügyes trükkel kelti azt a látszatot Magyarország kormánya, hogy szépen hasít a gazdaságunk. A megrázó kórházi élményeket, a vergődő oktatásügyet megszépítő sportesemények és pörköltfőző versenyek fényében komolyan kell vennünk azt a törvényszerűséget, hogy a korrupció egy bizonyos mérték…..
Voltak már eddig is ígéretes próbálkozások, de a többségénél azért eléggé oda kellett figyelni, hogy mit rendeljen az ember. Ennél a büfénél viszont úgy tűnik, hogy stimmelni fognak a dolgok! ..
Kovács András Péter, Janklovics Péter és Lovász László paródiafilmje tegnap délután még csak szórakoztató volt, tegnap este 11-re meg rögvalósággá vált, hiszen a kb. 12 000 forintból forgatott (UPDATE: KAP jelezte, hogy a költsége 0 azaz nulla forint volt) vicceskedésben nagyjából minden benne volt,…..
Exed a parton címmel tavaly jelentkezett egy új formátum a brit MTV-n, egy tulajdonképpeni Geordie Shore-klón, némiképp megbolondítva. Itt is ostobenkó libákat és üresfejű gyökereket zárnak be egy házba, hogy ott igyanak üvöltözzenek és párosodjanak, de amikor már kezdenek…..
Az RTL Spike második saját gyártású műsora (az első a Playback Párbaj volt) egy Győzike Show-ra hajazó reality lesz, amiben a Balaton Soundon eljárt idióta tánca óta Közepesen Híres Köcsögnek számító Pumped Gabó és barátnője lesz a főszereplő, és pont úgy az életükbe pillanthatunk be, mint az RTL…..
egynagy0 2017.03.04 12:41:19
comment:com Megszűnik a Heti Hetes 2017.02.22 08:38:35
A hírt Para Kovács Imre, a műsor egyik állandó résztvevője közölte kedden este a Facebookon: "Mától hivatalos: végleg megszűnt a Heti Hetes" - írta. A döntés nem lehetett teljesen váratlan, hiszen már eleve kevesebbet rendelt belőle erre az évre az RTL Klub: januárban jelentették be, hogy 40…..
egynagy0 2017.02.22 13:31:38
Bárkit kérdezünk a témában Budapesten, jó eséllyel egyet fog érteni azzal az állítással, hogy a fővárosi villamosok lassúak. Rengeteget kell állni a lámpáknál, sok a megálló, tele vannak a pályák ilyen-olyan sebességkorlátozásokkal; szinte alig van olyan megállóköz, ahol lassítások nélkül végig…..
Ha azt a nyugdíjtervezetet megvalósítják, amin gondolkodnak, az lesz a legszemetebb és legigazságtalanabb rendszer. Több nyugdíjat kapjon az, aki gyerekeket nevelt fel és aki iskolázottabbá tette utódait, azaz egyetemre járatta... Akiknek nincs gyereke, majd nyomorogjon, ráadásul…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
HamPLÓ A márianosztrai villamos 2014.05.28 18:00:00
A '93-ban bezárt, majd néhány éve EU-s pályázat segítségével feltámasztott Szob - Márianosztra kisvasutat már egy ideje meg szerettem volna nézni, és amikor hallottam, hogy május 17-én a szokásos vonat mellett két fotós szerelvény is közlekedni fog, tudtam, hogy eljött a megfelelő pillanat. A nem…..
Bár a filmet megelőzhette, vagy követhette volna egy Kazahsztánnal foglalkozó beszélgetés, Bolgár Györgytől eltérően korántsem nevezném kultúrbotránynak „A gyermekkorom égboltja” bemutatását. Több nyitottságot, Elvtársak! Bolgár György kultúrpolitikai botránynak…..
Annyira belelendült a köztévé az Eurovízióba, hogy alig pár héttel a szakállas nő után összeraktak egy másik produkciót Nagyszínpad néven. Azonban ez nem valami zenés vetélkedő, nem is tehetségkutató, hanem tehetségmutató, így, M betűvel. 15 zenekar három felvonásban…..
Marsi Anikó úgy döntött, mostantól semmilyen nyilatkozatot nem ad a magánéletéről a sajtómunkásoknak, írja a Marketing Média a Hír24-re hivatkozva, akik a Bestben olvasták, mi meg most megírjuk a drága Comment:com olvasóknak. A Best magazin „Újra együtt a…..
egynagy0 2014.05.27 14:57:04
@aaaaa1111: kissé megkésett ez a szívbemarkoló hozászólásod:)
Azt mindenki döntse el maga, hogy a cseh-szlovák énekesmezőny ennyire gyenge, vagy az akkori zsűri volt full inkompetens, hogy 2011-ben az első fordulóban kiszórta Gyurcsík Tibort a magyar X-Faktorból, majd egy évvel később A Dalhoz sem volt elég jó, csak a középdöntőig jutott.…..
Címlapügyeletben lapozgatom épp a Blikket, és a 10. oldalon csodálatos szociológiai látleletet találtam a mai magyar társadalomról, pompás szegények-gazdagok törésvonallal: Cannes-ban sem enged igényeiből a Vajna házaspár: Naponta egymilliót fizetnek a luxusért Izának…..
Utóbbi hetekben többször szóba került – legutoljára a Bajnai-féle kordonbontáskor – a Madách tér átépítése. Gondoltam, megnézem már, most hogy is áll. Bő egy hónapja kezdték el az átépítést, amely a jelenlegi tervek szerint május 31-éig tart majd. Hogy miért "jelenlegi tervek”? Mert eredetileg…..
A hetiBeton stáb nem először fut bele abba,  hogy az autóskultúra hangadói tanúbizonyságát adják annak, hogy fogalmuk sincs mi az, ami történik a városban, és hogy ezeket a bizonyos történéseket milyen folyamatok is mozgatják. Ez a tájékozatlanság pedig, párosulva egy…..
Hárman bennégtek egy autóban ma hajnalban az M3 autópályán. Önhibájukon kívül. (Linket direkt nem csatolok). Napok óta foglalkoztat pár gondolat a közlekedésről és annak moráljáról. Mennyire felhasználó-, vagyis utasbarát az autóipar, az egyes kormányok közlekedési…..
egynagy0 2012.08.22 09:41:52
@azekezetnelkulitelseolvasom:
ebben a balesetben se a vezető állampolgárságának, se az autója felségjelének nem volt jelentősége, de még ha szlovák sört ivott volna előtte, azt se kellene hangsúlyozni. Szörnyű hogy mennyire felhígult az újságíró szakma is!
Ugye még mindenki emlékszik, mekkora a foskolódáscunamit váltott ki a világ legnagyobb lehúzása (aka. az sms igazi ára) bejegyzés. A hitetlenek leellenőrizhetik, hogy Ausztriában 15x olcsóbb egy sms, mint nálunk, szerződés és hűségidő nélkül! A telefonálás csak 8x, a…..
egynagy0 2012.03.29 10:32:31
@Gratis hírek: nézem a honlapjukat, a google nem fordítja le...
A percdíjak lennének az érdekesek, mármint hogy Magyarországról Magyarországra mennyire jön ki?
Aztán a számot már fel lehet töteni itthonról is? Azaz csak a telefon miatt elég egyszer kiutazni?
Az Egy nap a városban blog rendszeres olvasói kívülről fújják már András történetét, úgyhogy a következő bekezdés csak az újaknak szól, a rutinos olvasóink meg ugorjanak a következőre.  András egy hajléktalan volt a lakásom közelében, aki hiába élt az utcán,…..
egynagy0 2011.03.30 15:11:31
@samer: Az egy dolog hogy feladják a hirdetéseket, ki kell próbálni hogyan reagálnak a jelentkezőkre. Mi is jelentkezünk rendszeresen ide-oda, mert szeretnénk váltani, de az önéletrajzra mégcsak nem is válaszolnak. Interjúig még nem jutottunk.
Mostanában mindenki azon volt felháborodva, hogy mégsem szűnik meg a nyugdíjasok ingyenes utazása a kormányzat hamarosan nyilvánosságra kerülő, közösségi közlekedést érintő strukturális reformjai során. Biztos sokan lekomcsiznak, de én annyira nem sajnálom a nagyszüleinktől…..
egynagy0 2011.02.24 09:51:48
@Friedman: korábban én is azt olvastam, hogy Kedves Ferenc eladta részét, kiszállt az Orange-ből. Szóval volt köze hozzá - korábban.
"A busz kék, a villamos sárga, a troli piros, a HÉV zöld, ezt minden fővárosi gyerek tudja – és a taxik is beállhatnak a sorba." - foglalja össze a Totalcar Bojár Iván András MTI-hez eljuttatott tervét. A Fővárosi Önkormányzat városarculati tanácsnokának, amikor…..
Nagyon sokszor írt már az Index és a Kötött pálya is az új Traxx mozdonyokról, amelyekből 25-öt vásárol a MÁV (ugyanekkora mennyiségre van még opciója). A gazdasági válság miatt ugyanis nehezen jött össze a járművek finanszírozása, az erről szóló tender egy évvel…..