Regisztráció Blogot indítok
Adatok
motoszka

0 bejegyzést írt és 164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több kommentárt nem is fűznénk hozzá, hiszen mindenki látja, hogy elrontják a körét az aljas BMW-sek, Octáviások és különben is. Nem szabadna így hozzáállni egy pályanaphoz, pláne akkor nem, ha tulajdonképpen szándékosan nem tartotta fel őket senki. Mindenkinek egyformán…..
Kemény fellépést sugalló akcióval üzent hadat az illegálisan pakolóknak a litván főváros polgármestere. Artūras Zuokasnak elege lett a parkolási tilalmat rendszeresen figyelmen kívül hagyó luxusautó-tulajdonosokból, páncélozott katonai szállító járművel hajtott át Vilnius…..
Üdv Despota!   Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.   Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő…..
Boldog Új Évet Mindenkinek! Elkezdődött ez az év is. Az éjfél utáni másodperceket a Himnusz elhaló hangjai után Schmitt Pál a Magyar Köztársaság Elnöke uralta. Szó szerint. Ünnepi köszöntője igazi művészeti alkotásra sikerült. Tele van bonyolult szimbólumrendszerekkel,…..
Az egész heti hajtás és a múlt éjjeli blogbuli eredményeképpen sikerült utazás nélkül is időeltolódási tüneteket generálnom magamnak. De ami késik, nem múlik, Zoli önkéntes rendőrködős posztja is megérkezett így vasárnap délutánra, alkossatok véleményt (ejj, ezt a lehet…..
Oké, mindenki itt van? Tudom, hogy mostanára már csak páran maradtak, tavaly is így volt, a végére a keménymag, és egy jót nevettünk az egészen. Mert valójában erről van szó, még ha eddig biztosan akadtak olyanok, akik egy én nem csinálok hülyét magamból felkiáltással…..
ProgBlog Kósa a ködben 2010.12.07 11:23:00
"Egy angol fiatalember, aki üldögél a City-beli irodájában, és kólát szürcsölve kinéz az ablakon, és elnézi a ködös angol háztetőket, annak mit fáj az egyébként, hogy ön mondjuk kap-e tizenkettedik havi fizetést vagy sem. Nem számít, mert másból él, nem nézi a magyar…..
Még sosem volt Mercedesünk, de ha lenne, tuti nem örülnénk, ha a cég úgy viselkedne velünk, mintha magyar, nem pedig német luxusmárka lenne. Gábor autója nem indult el egy kisebb angol úton. Felhívta a Mercedes Assistace számát segítségért. Nem is az zavarta igazán, hogy az…..
Na jó, túloztam, csak a 21%-áig. És akkor még nem tudjuk, hogy az eredeti hirdetésben tényleg a valós számok szerepeltek-e... Elsőként íme Ákos levele. Találtam egy hirdetést feltünően kedvező árú Audi S3-ra, amiről gyorsan kiderült, hogy visszatekert km óráról van szó.…..
motoszka 2010.12.05 09:34:53
@Bikfenc: Sok helyen nem is tekergetik, hanem egyszerűen kicserélik az órát. Sokkal egyszerűbb kiszedni egy 59.000Km-es rommá töröttből, mint szenvedni vele. Nekem is ajánlották, már mert a 4 éves autómban van 110.000km.
A volt főnököm elbocsájtott. Egy kisvárosban lakom, és többször találkoztam a volt kolléganőimmel, akik tartják a kapcsolatot a volt főnökükkel.Ők már mind elmentek nyugdíjba 2-3 éve. A volt főnököm tőlük tudta meg, hogy hol dolgozom, és mivel nagy az ismeretségi köre a…..
Múlt hét szerdán a magyar kormány bejelentette a nyugdíjrendszer átható reformját, melyre, mondhatni, azonnal felbolydult a nemzetközi sajtó. A vélemények korántsem pozitívak, sőt, mivel a helyzetet nem önálló esetként, hanem a kétharmadot megszerző Fidesz-KDNP kormány…..
motoszka 2010.12.03 10:53:19
@manipul: Általában egy ekkora cég, amelyik még szorult helyzetben is bármikor képes a magyar adósságok, akár többszörösét is letenni az asztalra, azokat nem hiszem, hogy érdekli a magyar demokrácia sorsa. Pusztán egy a lényeg. Ahova letesz egy eurót onnan legalább négyet tudjon felvenni és ha ez veszélybe kerül azonnal leoltják a lámpát és összepakolnak. Szóval, hogy ez még nem történt meg (és reméljük nem is fog), attól nem hiszem, hogy a bővítést/építést a kormány pozitív számlájára kellene írni.
motoszka 2010.12.03 12:04:12
@Lucernaböde: A baj az, hogy az olyan emberek osztják az észt, mint te, akinek a fenti állításaiból az szűrhető le, hogy teljesen hidegen hagyja a nyugdíj kérdés, mert valószínűleg nem kenyérre fog majd kelleni.

43 év az még pont a határeset, de mi lesz azokkal akik 60 körüliek? Nekik már nincs idejük vagyonokat összehordani és ennek az egész "szerencsejátéknak" ők isszák meg a levét, ha nem jön be. Az igaz, hogy az mnyp nem túl jó ötlet, de ilyen fűnyíró elven nem lehet egy szinte mindenkit érintő kérdésben dönteni főleg a megkérdezés és felhatalmazás nélkül. Most én mondom, hogy a kormány ezen tette teljesen ILLEGITIM!

Hozzáértő embert szerenék látni ezen a területen!
Selmeczy nem is értem, hogy került oda?
motoszka 2010.12.03 12:14:36
@Lucernaböde: Igen, de szerintem nem jól érvelsz. Szerintem a jelenlegi mnyp rendszer közelebb áll a befektetési portfóliókhoz kötött életbiztosításokhoz! Sőt, ha valaki nagyon ragaszkodik az mnyp szerű rendszerhez, akkor simán lehet életjáradékos biztosítást kötni és, ha jobban bízik abban a rendszerben, akkor simán el tudom képzelni, hogy lemond az állami részről. (Persze ez a 30 körülieknek abszolút nem okoz dilemmát, mivel semmiféle állami nyugdíjra nem lehet majd számítani) De azt továbbra is fenntartom, hogy egy demokráciában senkinek semmi joga elvenni azt ami nem az övé. Ezt a törvények remekül körülírják.
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
motoszka 2010.12.01 12:07:52
@CM2131: Fordítva. AZ angol nyelvben nincs olyan, hogy milliárd!
motoszka 2010.12.01 17:30:17
@tolsztoj: Tényleg valaki más van hatalmon? Ez eddig fel sem tűnt. Azt hittem, hogy a több mint 10 éve tartó adok-kapok egyik főszereplője van hatalmon, hogy további 4 évvel meghosszabbítsa az egyébként is túlságosan hosszúra nyúlt szájkaratét. De a jó hír, hogy már csak max. 3,5 év van belőle és a zemberek felefedezik, hogy egy olyan pártnak, ami úgy kezdődik mszp vagy fidesz még a szavazólapra sem szabad felkerülnie!
A mai poszt írója kérte, hogy a névtelenség homályában maradhasson, mert annyira sokkolták a vele történtek, hogy nem szeretne újra találkozni a nagy sötét BMW-vel, aki egy időre megduplázta az egész család vérnyomását. Az látszik, hogy eddig nem olvasta a blogot, mert akkor…..
motoszka 2010.12.01 08:05:33
@[mike]: Azért írtam, hogy utoléri majd a sorsa, de addig ezt eljátssza 10x, 20x és az önbizalomtól bucira dagad a feje. Én is sokszor dudálnék vagy villognék, de sokszor más dudálna, vagy villogna rám (néha szoktak is). Olyan, mint panelházban élni. Idegesít, hogy a fölötted lakó dübörög és legszívesebben lerúgnád a fejét, miközben te is idegesíted az alattad lakót.
Már az itt következő vendégposzt miatt megérte a lángos (meg más magyar ételek) a világban-sorozat. Csehszlovák Kém, akinek van egy Sercsecs nevű, frankó prágai kocsmablogja, ugyanis nagyszerű, hangulatos összefoglalót írt nekünk a csehek és a lángos szenvedélyes viszonyáról.…..
Szerencséje volt a Mondeot vezető nőnek, akit András látott necces szituációba keveredni. Nem tudom, mit gondolt, mi van, ha ráfut a mixer kocsi? Behorpad a lökhárítója? Az egyirányú Török utcánál állok a kocsisorban, mennénk a Moszkva tér felé. Én a belső sávban,…..
Nem is tudom, hogy mi a botrányosabb: hogy Stohl Andrásnak egy karambol és egy elvonókúra után, de a jogerős bírósági ítélet előtt még van pofája dolgozni, vagy, hogy Benkő Dániel főállású faszpengető a Való világban az első adandó alkalommal megmutatta, hogy miért is…..
Régebben néhány alkalommal volt már szó a kéretlen szélvédőmosók pofátlan nyomulásáról, Tibi hosszú idő után először hozta fel ismét a témát. Azt gondoltam, hogy novemberben ez már nem igazán lesz aktuális téma, de mint kiderült, már az eső sem riasztja el ezeket a…..
Igazi BKV-s horrorkomédia közepébe került Zoli. Éppen a friss büntetését fizette be, amikor kiderült, hogy a nyilvántartás szerint még 2006-ból van egy ki nem perkált bírsága, így 2000 helyett hirtelen 26 ezret követeltek tőle. Zoli tudta, hogy akkor nem büntették meg, így…..
Erős ellenzék van születőben. Persze nem én látom így, hanem Gyurcsány Ferenc meg az az 1-2 ezer ember, aki képes volt arra az aljas dologra, hogy az utcára ment politizálni. Mert ugyebár "a politikának a Parlamentben a helye". Nem, ezt nem én találtam ki... Ki emlékszik…..
motoszka 2010.11.04 12:11:25
@Dillinger: Nézd meg az orbános index videót is. Ott is elég okos emberek vannak. Sőt a fábryban volt a Felméri Péter, amikor arról kérdezte az embereket mi a forradalom... Gyalázatos válaszok születtek. És ilyen emberek elmehetnek szavazni. Azzal valóban egyetértek, hogy a szavazójog súlyát az iskolázottsággal, vagy legalábbis alapvető politikai ismeretségekkel/műveltséggel kellene összeegyeztetni. Ez a videó, pedig tipikusan az egyik idősek otthona lakóit mutatta. Nekünk 30 körülieknek, akik már tisztában vagyunk azzal, hogy életünk végéig dolgozni fogunk most szerte foszlatják az egyetlen reményemet is attól, hogy csak kajáért kelljen majd dolgoznom 30 év múlva. Erre a pénztár dologra nagyon ráállt a kormány. Most azon tűnődöm, hogy idén még megtarthatom a személyes dolgaimat, vagy már csomagoljam össze orbán vityának, mivel úgyis elviszi?