Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csipkefa

0 bejegyzést írt és 212 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A házassági szerződés egy olyan rákfenéje a házasságoknak, amiről senki sem beszél szívesen, de a közös életre készülök, egyre nagyobb százaléka látja be, hogy bizony szükség van erre a papírra. Hiába égsz a szerelem lángjától, ha a házasságkötés után néhány évvel egyszerre csak azt veszed észre,…..
A „honjok” egy egész társadalmi csoport jelöl Dél-Koreában. Ők azok a független fiatalok, akik a kemény munka helyett (vagy mellett) önmagukkal törődnek. A magányosság azonban komoly társadalmi problémát jelent a távol-keleti országban...
csipkefa 2018.09.11 09:51:31
@CleanYourRoom: oh jaj, itt aztán nagy problémák vannak!
Szerző: nemisvagyokhülyegyerek Néhány éve léptem be a közigazgatásba. Annak pont az egyik olyan szegmensébe, ahol nem az egész napos f*szrázás a jellemző, hanem ténylegesen van munkavégzés. Másfélszázezer forintos bruttó fizetésért. Tulajdonképpen ebből a fizetésből fakad a közigazgatás…..
csipkefa 2018.09.07 13:48:41
@Szelid sunmalac:
Fogalmad sincs arról, amit beszélsz.
Az a baj itt, hogy az emberekben még mindig az él, ami a szocializmusban volt. Amikor minden állami kézben volt és egy állást négyen töltöttek be.
A közigazgatás alsó szintjein is rengeteg munka van, a létszámhiány miatt közgazdász és jogász végzettségű emberek postáznak, és az érdemi munkavégzésre kevesebb idő jut. Túlórát nem fizetnek, jutalmat nem adnak, a fizetések a béka segge alatt.

Az ilyen tahók miatt, mint te nem tud egy közszférás váltani, hiába nagy teherbírású és jó szakember, mert sok versenyszférás azt hiszi, hogy csak a dumcsi és a kávézás megy.
Akármilyen baráti társaságba kerül az ember, egy idő után biztosan szóba kerül a gyermekkor és a fiatalkori élet. A beszélgetés rögtön át is csap a serdülőkori csíntevések irányába, majd a társaság egyik tagja egy hasonlattal rögtön rákontrázik a történetekre és szembe állítja a mai világ fiataljait…..
Éjjel 2 és 5 között kiosztották az amerikai televíziós szakma legnagyobb elismerésének számító Emmy-díjakat. A szolgálólány meséjének köszönhetően a Hulu lett az első streaming szolgáltató, amelyik a legnagyobb presztízsű díjat megnyerte. Ez a sorozat adta a legjobb női főszereplőt (Elisabeth Moss),…..
Kedvenc amerikai elnökünk, a január 20-án beiktatott Donald Trump már nem húzza sokáig - legkésőbb az év végén le fog mondani a hivataláról és megy Isten hírével jakuzzizni valamelyik szállodájába. Amilyen nagy buli volt számára a választási kampány végigküzdése/végigcsalása és az elnökség orosz…..
Érdekes egybeesés, hogy tegnaphoz képest napra pontosan 25 éve volt a Guns 'n Roses népstadionos koncertje. Ha jól számolom, hithű underground harcosként pontosan azóta nem is jártam hasonló méretű rendezvényen. Akkor is ültem, meg most is, csak a Axléken még, a Depeche Mode-on meg már. A két…..
Mitől válik valaki igazán kiváló dolgozóvá? Mi különbözteti meg a kiválót az átlagostól? 5 olyan munkavállalói tulajdonságot gyűjtöttem ma össze, amely bármely munkatársat igazi kinccsé teheti a szervezetben...
A világ legrémisztőbb épületeiről készült listáról szemezgettünk. A rövid bemutatást kiegészítettük egy kis irodalmi és filmes illusztrációval is. Sőt, újraindítjuk a szavazást!..
Magyarországon? Most szórakozol? Nem. Teljesen komoly vagyok. Ha nem tartod lehetségesnek, nem kell tovább olvasnod...
csipkefa 2016.07.12 15:29:33
@Euscorpius Hungaricus: Ennyi.

Nem dohányzok, egy éve csak csapvízet iszok, nem veszek minden hónapban ruhát, csak ami igazán fontos.

Az eredmény: sok félretett pénz, saját lakás és idén másodjára tudom megengedni magamnak, hogy drága, nyugat-európai országba utazzak.
csipkefa 2016.07.12 15:39:50
@Mankel: Nem, de a szüleim kb ennyit kerestek anno reálértéken, amikor még náluk laktam és képesek voltak még ebből is félretenni, hogy én és a bátyám egyetemre mehessünk.

És nem keresek én sem sokat. A diplomámhoz képest erősen alulfizetett vagyok, de én balek szeretem a munkám.
Talán nincs még egy olyan gyilkos, akinek személye köré annyi legenda, féligazságokat tartalmazó történet szövődött volna, mint Pipás Pista. Ha megpróbáljuk megtalálni a valóságot az évek során rárakódott, meseszerű rétegek alatt, akkor sem biztos, hogy eljutunk a teljes igazságig. Egy dolog azonban…..
Loius C.K., az amerikai stand-up-világ egyik legfényesebb csillaga, emellett a Lucky Louie és a Louis című sorozatok alkotó/főszereplője idén nyáron olyan közel jön hozzánk, mint még soha: Prágában lesz fellépése, augusztus 22-én. Jegyeket itt lehet venni, holnapól. Hogy miért nem sikerült akkor már…..
csipkefa 2016.05.17 12:52:29
@Zorba the Geek: pontosan erre gondoltam én is. Amíg itthon az emberek nagy százaléka maximum magyar felirattal néz angol nyelvű filmet, addig nem fog nálunk ilyesmi megtörténni.
Még januárban több írásban is megemlítettem, hogy már látom előre a CSOK károsultak hadát. Sajnos a törvény és a szabályozás egyáltalán nem teljes, nem korrekt és folyamatosan önkényes módon változik. Az ügyfél ma már nem bízhat a bank állításában sem, hiszen eljutottunk odáig, hogy a közjegyző…..
csipkefa 2016.05.07 12:01:46
@Látens Inszinuáció: totál igazad van.

Amikor a fejemhez vágják, hogy gyermektelen egyedülállóként én milyen élősködő vagyok, akkor kicsit felhúzom magam, mert én aztán se családi pótlékot, se családi adókedvezményt nem kapok, szóval a "büntetés" megvan.
csipkefa 2016.05.07 12:36:15
@$pi$: én még a közszférában is dolgozom. Az igazi ingyenélő :D
csipkefa 2016.05.07 16:08:26
@Krisztina Józsefné Sárkány:
"És mielőtt az egyedülállók sírni kezdenének és szidni, gondoljanak arra, hogy ők is megöregszenek egyszer és nem biztos, hogy az olyan jó dolog egyedül.Vagy esetleg később alapít családot, amikor talán neki is jól jön majd egy kis támogatás. Vagy ha túl van már ezen, gondolkodjon el rajt, hogy miért van egyedül."

Akár 3 gyerek mellett is egyedül maradhatsz. Nekik is lesz családjuk, elköltöznek, és kb csak 3 havonta láthatod őket (vagy még akkor sem, ha esetleg kimennek külföldre)

A többgenerációs együtt élő családok ideje lejárt.

Ezzel jönni, hogy akinek nincs gyereke, egyedül marad, elég nagy ostobaság.
A közeli barátaim közül senkinek sincs gyereke. Mind elmúltunk 30 évesek.
Friss londoni tapasztalataink között akad néhány, amely igen fontos lehet az oda indulóknak. Például kifejezetten bosszantó azért lekésni a gépet, mert nem engednek fel a reptéri buszra ugye? 1. A legfontosabb: a lutoni reptérre járó National Express buszon simán megeshet, hogy csak azokat engedik…..
Március 1-jével indul a Flash - A Villám címmel a CW The Flash című sorozata, ami az Arrow spinoffja, és értelemszerűen egy újabb képregényadaptáció, ami egy Barry Allen (Grant Gustin) nevű srácról szól. Barry egy balesetben természetfeletti képességeket szerez (villámgyors lesz például) és…..
csipkefa 2016.02.12 17:31:09
@DWE: Akkor nem követed a harmadik évadot, mert több olyan rész is volt, ahol az egyik sorozatban kezdődött a spin-off és a másikban ért véget.
csipkefa 2016.02.12 17:31:43
@csipkefa: második évadot akartam írni. Mondjuk nem lenne rossz, ha lenne harmadik évad is.
Vasárnap este mutatkozik be az USA-ban a feltámasztott X-Akták új évada (egy napra rá, a Cool adásá meg magyarul is látható lesz), az, amitől a Fox azt várja, hogy majd olyan nézettséget hoz, hogy a heti Hany Istók- és lápiembervadászatot idegen lények utáni kajtatással megfűszerezett teljes évadot…..
A pénteki, 128 halálos áldozatot követelő terrortámadás után nemzeti gyásznapot hirdettek Franciaországban. Az Eagles Of Death Metal koncertjén 87 halálos áldozatot szedett három terrorista, akik közül végül kettő felrobbantotta magát, egyet pedig a rendőrök ölték meg. Jelen…..
Kétségtelen, hogy az Eagles Of Death Metalnak jó hülye neve van. Ez a péntek esti terrortámadás nélkül is egyértelmű volt. Például a legutóbbi lemezük megjelenésekor, október elején az összes Nottingham-környéki lemezboltban a metálrészre volt besorolva a Zipper Down című…..
És ez nem panasz, hanem dicséret, ennyire jó Marvel-előzetest én még nem láttam, illetve olyat, ami ennyire felkeltette volna az érdeklődésemet egy képregénysorozat iránt. November 20-án jön a Netflix második Marvel-szériája, és ugye már leforgatták a Daredevil második…..
  Történelmi jelentőségű lenne, ha egy férfivé műttetett nő lenne a hírhedten macsós magazin borítóján. Legyőzné a gondolkodásbeli korlátokat. Újfajta irányvonalat nyithat a férfi életmódmagazin történelmében. Részletek a tovább mögött! Még néhány éve is…..
csipkefa 2015.04.20 21:27:59
Állítólag nem véletlen, hogy már kilenc éve várnak a Tool-rajongók egy új lemezre. Adam Jones gitáros most azt nyilatkozta, hogy egy volt barátjuk miatt álltak a munkálatok, mert beperelte őket egy művészi fotó miatt, amit magának tulajdonított. Aztán a csapatot védő cég is…..
Nem kell pánikba esni, áprilisban Ajkán és Kiskunhalason is fellépnek. Power rock from Hungary: ..
A Taobaon az áruk néha szexisebbnek néznek ki, mint a valóságban! Figyelem, sokkoló képek! Amikor a fenti kínai hölgy magára öltötte a Taobaon vásárolt 39 jüanos (1800 forintos) ruhát - ami a Thor színésznő, Jaimie Alexander által 2013-ban viselt "sokkoló" red carpet…..