Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drótos Pipacs

0 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A célegyenesbe értünk, megvan a négy finalista, nem nagy meglepetésre négy férfi, bár ha a tehetséget és a hangot nézzük, akkor Nádor Dávid helyett inkább Nikát kellett volna a döntőbe bevinni. Hiába, a lebonyolítási rend kegyetlenebb, mint a fröccsöntő kisiparosra vadázó…..
Drótos Pipacs 2013.01.20 10:55:47
@a rettegett drótos:
OFF

A neved az utcán kiabáló-házaló drótos tóttől származik? Én valóban rettegtem tőle...
Azt írja az újság, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megbírságolta az Auchan áruházláncot, mert „túlmagyarkodta” magát. Pontosabban: a nemzeti színek, illetve indás-tulipános minták csalárd felhasználásával megtévesztette a fogyasztókat, magyar terméknek tüntetvén fel…..
Drótos Pipacs 2012.08.24 08:19:17
@misc: Matyós párizsit (szerencsére) még nem láttam, de klotyópapírt igen. Megdöbbentő élmény volt...
Amíg a kutyák aludtak, beleolvastam a naplójukba. Ezt írták a tegnapról:Carlos Ma is egész nap jó voltam. Sokat aludtam a nappaliban a csíkos kutyaágyon, amit a gazdi anyukájától kaptam. Szerencsére a kis hülye ezt még nem rágta szét, bár a sarkát már kikezdte. Mondjuk jobban…..
Egy 15 éves énekesnő nyerte a Megasztár hatodik, vélhetően utolsó szériáját, azt, amiben a műsor kilencéves történetének messze leggyengébb mezőnyét sikerült összeszedni. A döntő a hagyományoknak megfelelően egy háromórásra nyújtott giccsparádéba fulladt, amin a…..
Drótos Pipacs 2012.05.27 09:25:26
Falusi gyerekként a mindennapok része volt a kutya. Nekünk is volt egy középtermetű, fekete neveletlen jószágunk és talán egy porta sem volt a környéken, ahol egyet sem tartottak. Emiatt voltak igazán tartósak a járdák – mindenki az út szélén sétált, mert a neveletlenség…..
 2011. január2011. február2011. március2011. április2011. május2011. június2011. július2011. augusztus2011. szeptember2011. október2011. november2011. december..
Drótos Pipacs 2012.01.19 12:37:35
@kolytyi: Igen, a képeket visszanézve olykor meglepő (és mulatságos) látni, hogy mennyire más tud lenni egy-egy kimerevített pillanat. Vagy ha nem is jellemzően más, de szabad szemmel, vagy a mindennapi életben, mozgásban nem annyira szembetűnő.
Drótos Pipacs 2012.01.19 12:43:24
@kolytyi: Példa erre Pipacs (díjnyertes) ábrázata is, melyet szintén csak a képek visszanézése után fedeztünk fel: drotvizsla.wordpress.com/2011/02/06/pipacs-vilagsikere/
Idén alig esett, de ma ismét eláztunk séta közben. Amúgy sem kedvencem a sötétben való botorkálást, de esővel, vagy ami még rosszabb - köddel együtt meg aztán egyenesen horror (főleg a mozgó-zizegő erdő; ezért nem kellett volna megnézni a blair witch c. filmet). Nem is volt…..
Közkívánatra újra Tökéletes Úr a téma. Nagyon bírja ezt az időjárást, szerintem kifejezetten élvezi a hideget. A meleget nagyon utálta, és a szelet sem kedveli. A most látható képek az egyik napsütéses hétvégén készültek (két hete??), amikor téliesítettem a…..
 Már több, mint két éve, hogy elment, de nem múlik el nap nélküle... ..
Drótos Pipacs 2011.12.01 18:43:32
Carlos (a képen látható ábrázattal): Gazdi, hidd el, nem én voltam. Én aludtam mióta elmentél dolgozni és amikor felkeltem, ez már így volt.Gazda (eltorzult arccal, kissé fejhangon): Náááááááááándíííí, szíjat hasítok a hátadból!!!..
Drótos Pipacs 2011.11.07 16:54:26
Nándinak a hétvégi kertünk maga a földi paradicsom. Lehet fel-alá rohangálni, szimatolni, kesztyűt lopni, bárhol ásni és hullott gyümölcsöt enni. El is fogyasztott a kiskutya néhány körtét és szilvát a földről (már attól féltem, hogy be fog rúgni), elkunyizta tőlem az…..
Tizenkét éve, 1999. augusztus 11-én volt az eddig utolsó teljes napfogyatkozás Magyarországon. A mi generációnknak az utolsó. Mindenki emlékszik rá. Egy időben szoktam azt mondani, hogy három időpontra emlékszik kristálytisztán mindenki ebben az országban, mindenki tudja, hogy…..
Drótos Pipacs 2011.08.11 15:43:46
@Treff7: Ezek szerint én teljesen máshol voltam. Ha sok hajó lett volna, ki sem eveztünk volna...de szerencsére elég nagy az a tó.
A korábban bemutatott tuja (tudom-tudom, hamisciprus) alatt fekvésből Carlos átváltott a Nándi által gondosan kiásott gödrökben szunnyadásra. Laposan pislogott kifelé, a fényképezőgép hangjára megemelte a buksiját, aztán visszaájult.A fotózás után behívtuk az ebeket…..
A kis pisis ma ünnepli első születésnapját. Ez alkalomból egy disznólábbal kedveskedtünk neki - Carlos gégedarabokat kapott, a balhét elkerülendő. Nándi roppant boldog volt, azonnal nekilátott az ajándék elfogyasztásának.Furcsa pózban rágcsál:Amikor Carlos végzett a…..
Drótos Pipacs 2011.07.11 12:12:56
Az árfolyamgát, a nemzeti eszközkezelő és más félmegoldások után október 1-től végre engedélyezik a svájci frank hitelesek aktív eutanáziáját – jelentette be Matolcsy György. A Kevorkian-tervben más lépéseket is terveznek: amennyiben a svájci frank átlépi a 250…..
Régen jelentkeztünk... Pedig sok minden történt velünk. Lediplomáztam, úgyhogy nem kell emitt háttérbe szorítanom a fiúkat.A kedvenc helyünk, a Várhegy dzsungellé vált, úgyhogy beszereztünk sarlót és egyéb bozótírtásra alkalmas eszközt, hogy fel tudjunk járni. Bár…..
Drótos Pipacs 2011.07.03 12:06:37
Pipacsékhoz hasonlóan mi is korán mentünk sétálni, bár így is nagyon meleg volt. Még az aranybulla felé menet lefényképeztem az utca új kutyáit. Veszedelmesen cukik: A szokásos helyünkre indultunk fürdeni, de már csak ezt a pocsolyácskát találtuk: Megpróbáltuk a…..
Megjelent az indexen egy cikk, amiben egy floridai kutatócsoport munkájáról számolnak be, miszerint a kutyák képesek olvasni az ember gondolataiban. Feltehetően.A cikk itt olvasható:http://index.hu/tudomany/2011/06/14/a_kutyak_osztonos_gondolatolvasok/Ehhez annyit tudok…..
Az én nagy és gyönyörűséges Carlos kutyám ma ünnepli a negyedik születésnapját! Az ajándékai között biztosan lesz virsli meg labda, és ma alhat egy kicsit a lábamon :)Ma ünnepelne Bandi kutya is...
hogyvolt VV4 - 4X126 2011.04.22 15:30:00
Hát VV Olivérnél nagyobb zsigeri tahót keveset láttam, pedig Ibrát is elég sokszor láthatjuk a képernyőn, na. Remélem, mindenki lelkiismeretesen böjtöl, én is, hogyne, de az milyen már, hogy négy órával ezelőtt kaptam egy telefont, levágtuk, mesélj, mi kell, most meg negyed…..
Drótos Pipacs 2011.04.24 06:53:47
@Albino "karazsnyikov" vernyul: Ennek a versnek véletlenül tudom az első sorát eszperantóul(mert egyébként nem tudok eszperantóul):

Tigro, tigro brile brula
Carlos, Nándi, Pálcika A nyúl 2011.04.17 17:39:00
Jó régen írtam már róla. Mentségemre, a nyuszi élete nem olyan eseménydús, mint a kutyáké. Mostanában már minden nap kap friss zöldet, általában lucernát. Az elmúlt napok szeles időjárását nem kedvelte túlságosan - többet volt a házában, mint télen. Most viszont élvezi a…..
Na, ez volt az, amit nem hagyhattunk ki. Egyrészt ennél közelebb márcsak akkor lehetett volna hozzánk a vizslatúra helyszíne, ha az Aranybulla köré szervezik, másrészt épp itt volt az ideje Nándit bevezetni a társasági életbe (és még az leeresztő műtárgy is vonzott ;D).…..
Carlos, Nándi, Pálcika Nándi 2011.04.10 20:18:28
Nándi is nagyon szeret a kertben lenni, mindig van valami dolga. Főleg az ásásban jeleskedik, ezenkívül mindig cipel a szájában valamit. Néha egészen nagy valamit:Ja, és lopkod. Ma például az összegyűjtött növényi részeket hurcolta szanaszét. Aztán szomjas lett, felviribelt vagy…..
Drótos Pipacs 2011.04.18 19:37:07
  Tudja-e Ön, hogy mi az, ami következetesen, kiszámíthatóan, gazdasági válságtól, forradalmaktól, kormányváltásoktól, alkotmányozástól, Török Zsolt hajzseléhasználatától függetlenül minden évben tutibiztos növekedést mutat?   A kullancsveszély.   Az évi…..
Drótos Pipacs 2011.04.17 11:22:21
@Álamfő álomás következik: semmilyen eszközre nincs szükség, ujjheggyel-körömmel meg kell fogni a bőr és a feje között, és egy határozott mozdulattal kitépni. Én a Fressnapfban kiprópáltam néhány csipesz, egyik sem zárt rendesen, nem is vettem. (Persze lehet hogy mások ügyesebben bánnak vele.)
Ami fontos, semmivel nem szabad bekenni, és nem érdemes csavargatni sem. Ha már belénk fúródott, a fertőzés akkor kerülhető el leghatékonyabban, ha minél előbb kiszedjük, és közben nem nyomjuk meg a potrohát. Ha beleszakad a feje, sebaj, az nem fertőz.
Drótos Pipacs 2011.04.17 14:20:44
@kackia: Mert csipesz nélkül is remekül ki tudom rántani a dögöt a bőrből.
Drótos Pipacs 2011.04.17 14:27:35
@Középnyugger: A kötőhártya kifehéredése már több nappal a barnás vizelet ürítése előtt jelentkezik, a levertséggel és az étvágytalansággal szinte egy időben.
Több kutyám is volt Babesiás, de sosem jutottunk el a barnás vizelet (vvt-szétesés) állapotig...