Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piros13

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetközi szövetség négyévente adja ki a hivatalos szabálykönyvet. Az előző szezonban még a 2006-os szabályok szerint játszották a jégkorongmeccseket, igaz, néhány jelentős módosítás egy évvel az eredeti menetrend előtt hatályba lépett, ezért 2009 nyara óta például nem…..
Piros13 2010.07.25 23:17:23
@lorddani1990: ha jol tudom, IIHF szabalykönyv szerint most is kellene lennie naluk. De minek?? Nem allnak meg harompercenkent ütöket mericskelni...
Vasárnap letelt az első hét Hetényi Zoltán próbajátékából, ezúttal Lahtiban találkoztunk vele, és a nyaralását családjával töltő Tommi Satosaarival is. A magyar kapussal az eltelt hétről, finn csapattársával a múltról és a jövőről, valamint Hetényiről beszélgettünk.…..
Piros13 2010.05.28 09:46:01
@kapusLaci:
Cím: A Pelicans célja megtartani Blomquistet és Hetényit

Képaláírás: a magyar kapus, Hetényi Zoltán következő évben Niko Hovinennel (a képen) és Joonas Kuuselával versenyezhet.

A Pelicans tárgyal a szerződésről a svéd hátvéddel Henrik Blomquisttel és a magyar kapussal, Hetényi Zoltánnal. A kettős nagyjából két hetet edzett a csapattal, és jól szerepelt.

- Jók az esélyeik, hogy beférjenek a csapatunkba, ha meg tudunk egyezni a feltételekről. A dolgok néhány napon belül el fognak dőlni.- nyilatkozta Pasi Nurminen, játékoskoordinátor.

Nurminen szerint a magyar válogatott Hetényi pozitív meglepetést okozott.

- Szívós srác, a játékosaink is dicsérték.

A Pelicansnek már két kapussal, Niko Hovinennel és Joonas Kuuselával van szerződése.

- Niko érdemel egy esélyt – mondja Nurminen a szezon végén jól teljesítő Hovinenről.

@EisHockey: AltGr+A! :)
A magyar játékvezetők megtartották évzárójukat. Az eseményen Árkovics Miklós jt-elnök és Gebei Péter, az év játékvezetője foglalta össze a bírók helyzetét. Utóbbi elismerte, egyetért azzal, hogy a magyar játékvezetés színvonala egyelőre nem üti meg a játék…..
Piros13 2010.05.19 10:36:11
@F. Kapus: tudtam, hogy nem tudok majd leírni egy mondatot félregépelés nélkül... Tehát mínusz ' ! :)
A magyar válogatott remek vb-teljesítményt nyújtó kapusa kéthetes próbajátékra utazik a finn élvonalbeli Lahti Pelicanshoz, adták hírül kinti portálok. A 22 éves fiatalember az SM-Liiga patinás csapatánál ennyi idő alatt bizonyíthatja be, hogy megérett a váltásra. A klub…..
Egy magyar résztvevője biztosan lesz a németországi A csoportos világbajnokságnak. Tankó Nikoletta debreceni hokisanyuka nemrég letette a játékvezetői és a zsűrivizsgát, télen pedig önkéntes segítőnek jelentkezett a szervezőknél. Sikerrel járt, a VIP-, a protokoll- és a…..
Piros13 2010.05.05 09:17:52
@Hockey_Fan: a svájciak kb. semmit sem fizettek... A repjegyet kiköhögtem, Klotenban ismerősök ismerőseinél aludtam, Bernben szerencsére van egy unokatesóm. Kajajegyet adtak minden napra, az viszont bőven elég volt + az önkéntespihenőben ingyen napileves, kávé, gyümölcs.
Nem mondom, hogy pluszban jöttem ki az egészből, de egy ilyen lehetőséget az ember nem hagy ki!
Második idegenbeli meccsét is megnyerte az EHC München a német másodosztály döntőjében, így 3-0-ra nyerte a Bundesliga 2-finálét. Pat Cortina csapata 12 playoffos meccséből 11-et megnyert. A korábbi magyar szövetségi kapitány 2008 januárjában ment vissza Münchenbe, az elvárás…..
Piros13 2010.04.28 17:03:49
@tintamin: nekem az akkredemet írta alá, az volt kéznél :) Tényleg jó fej volt.
Gratula!
Az Eishockey News német hokihetilap megválasztotta a 2009/10-es szezon legjobbjait. A másodosztály legjobb edzőjének a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Pat Cortinát tartották a szakemberek, aki ezzel megismételte előző szezonbeli sikerét. Az EHC München még két…..
A negyeddöntők legnagyobb meglepetése a negyedik párban született meg, Szlovákia búcsúztatta a három nagy esélyes közé sorolt Svédországot. Az oroszok után egyik másik óriás távozott. A dekoncentrált svéd védelmet remek kontrákra építve többször is átjátszotta a szlovák…..
Piros13 2010.02.25 10:09:42
@bbking: áááh, olyan már volt 8 éve... Kanada-Finnország döntő kell, bár az inkább nekem ;)
Több mint 7000 játékos szerepelt az NHL-ben, mintegy 6000 vb-ken, 3000 körül van az olimpiai résztvevők száma. Közülük 22-en mind a három sorozatot megnyerték, ők alkotják a Triple Gold Clubot. Vancouverben hétfő este ünnepelték őket, valószínűleg először szerepeltek együtt…..
Legnehezebb ellenfelét verte meg a legkönnyebben a végső sikerre is esélyes svéd válogatott. Forsbergék nagyon megnyomták az északi presztízsrangadó elejét, az első két harmadban megnyugtató előnyre tettek szert, Loui Eriksson két gólt ütött, Backström 1+2-ig jutott, az…..
Piros13 2010.02.22 13:01:12
@ta_blogok: Perrrrkele :)
A hétvége a tavi hoki, a tavi korcsolyázás jegyében telik. Csak a hozzánk eljutott hírek szerint Tatán, Agárdon és Csömörön zajlanak szervezett keretek között jégkorongos események. Aki ezen kívül is tud még mozgási lehetőséget, írja meg a kommentek közt.A 2009-ben remekül…..
A Vasas Bp. Stars tovább erősítette keretét, pont került Ennaffati Omar hosszabb ideje húzódó átigazolási ügyére. A válogatott védő klubváltását minden érintett jóváhagyta, így immár a Vasas Stars igazolt sportolója. Ezzel a Mol Ligában még általában öt védővel…..
Piros13 2010.01.28 12:35:12
@Bencito: köszönöm, hogy ezt leírtam, így nem nekem kellett! :)
Piros13 2010.01.28 12:35:43
@Piros13: de írni már nem tudok... Amit írni szándékoztam: köszönöm, hogy leírtaD!
Azt, hogy az Egyesült Államokban nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlás-nevelésre, és hogy hogyan csinálják, egy korábbi posztban megírtuk. Az U18-asok és az U20-asok után most már az U17-esek is bizonyították, hogy érdemes valahogy így csinálni. A nem hivatalos…..
Piros13 2010.01.09 15:53:08
@stero: de szívás... Mondjuk az a hülyeség, hogy nem viheti fel a gépre. Mitől félnek, a szalaggal fogja megfojtani a pilótát?? Anno az ausztrálok nem vihették haza az Athénban kapott olajágat, ez kb. olyan.
Az orosz juniorválogatott fenékig kiitta a keserű poharat az A csoportos világbajnokságon. Burmisztrovék kétszer vezettek a csoportkörben már legyőzött finnek ellen az 5. helyért folyó mérkőzésen, elkapni azonban nem bírták agilisabb, ismét több lövéssel próbálkozó…..
Piros13 2010.01.05 10:48:47
December 18-án 5-2-re verte a Buffalo a Torontót, a második hazai gólt Toni Lydman szerezte. A jegyzőkönyvből ennél több nem derül ki, de nem akármilyen találatot hozott össze a Sabres finn védője. Lydman a vonaltól előre emelte a korongot, amely elszállt volna a kapu mellett. Vesa…..
Piros13 2009.12.22 09:07:42
@a. Bárd: nekem a három évvel ezelőtti VB jut eszembe, ott Lehtonen produkált valami hasonlót, talán a negyeddöntőben. A finn kapusokat alapból bírom, de néha belefutnak ilyen produkciókba :)
Az SM Liiga-szereplő Tappara Tampere csatára lehet az első a finn hokitörténelemben, aki eléri a 800 pontos határt. A 41 éves center november 28-án a csúcsot már megdöntötte, Arto Javanainen 792 pontját felülmúlta. Janne Ojanen hazájában nem játszott máshol. Janne Ojanen 1968.…..
Piros13 2009.12.16 09:30:15
@laszla: mennyit adsz, ha elárulom, miről énekelnek? :D
Piros13 2009.12.16 17:52:03
@laszla: Hát akkor nézzük, a stílustanulmányt ne folytass, olyanra nincs időm :)

Kemény volt Helminen, Keskinen és Eku Lehtonen,
De a nagy nyolcas a legnagyobb (szó szerint: a nagy egyes), J. O.
Külön fejezet a passzai (száma),
nemsokára már a pontjai is,
ezért ő a király, J. O.

Ref.
Finnország egész jégkorongtársadalma tudja,
J. O. a legjobb,
Nem érhet soha senki a nyomába az SM-ligában.

Käpylä-ből indult neki a világnak,
de mindig visszatért a gyökereihez,
Mindig kötődött a szülőföldjéhez,
ezt semmi nem tudta kiirtani a szívéből.

Egy pár alkalommal világbajnok,
Tappara menetelésének ikonja,
Az egész SM-liiga legjobbja.

Ref. x 2

Kemény volt Partinen, Javanen (meg nem emlékszem kicsoda) is,
De a legjobb akkor is J. O.

Ref. x 2
Sok jó volt és lesz itt (SM-ligában), de csak egy király van!
Piros13 2009.12.17 09:48:36
@laszla: nincs mit, nem volt egy nehéz dolog :)
A párszoros világbajnokon én is gondolkodtam, de a klip végén ki vannak írva az eredményei és abban van egy korosztályos VB (talán U20).
A Chicago lenullázta a Tampa Bayt, Marian Hossa fantasztikus gólt ütött a mérkőzésen. Az NHL-játéknap másik összecsapásán a Colorado jött le győztesen a jégről. A Chicago nagyon simán győzte le a Tampa Bayt. Antti Niemi, a Blackhakws kapusa 18 lövéssel nyolcadik találkozóján…..
Piros13 2009.12.14 12:32:18
@kovacsistvan: OFF, de én ugyan ezt gondoltam, amikor a nyáron bejelentették, hogy Massat Schumacher fogja helyettesíteni...
Néha előfordul, hogy buta védő találkozik ügyes csatárral, olykor is nem az előbbi húzza a rövidebbet, hanem valaki más, aki teljesen vétlen. A Florida–Edmontonon Robert Nilsson, a vendégek csatára meglódult, Bryan Allen hatalmas lendülettel érkezett. Alapesetben látványos…..
Piros13 2009.12.10 12:00:32
@Taszi: meg utána még arcba kapta a jeget is...
A csigolyái hogy maradtak egyben??
Meglepő hír jelent meg a CBC Hockey Night in Canada twitteres oldalán. Glenn Healy korábbi kupagyőztes kapus, aki jelenleg a műsor egyik szakkomentátora, úgy nyilatkozott, az NHL vezetősége kész megváltoztatni néhány tradicionális trófea nevét. Healy szerint a változások a…..
Piros13 2009.12.07 16:03:49
@Stommy: Lemieux-ről inkább egy másik trófeát neveznék el... A tengernyi pontnál szerintem többet ért el azzal, hogy honnan jött vissza, nekem inkább ezért példakép.
Bármikor bárkit meg tudunk verni, mondta Mihály Árpád a Sapa Fehérvár AV19-ről abban a hosszabb interjúban, amelyet a Jégkorong Tv-sek készítettek vele, és amelyet itt tudnak megnézni. Az EBEL-csapat székely támadója beszélt arról is, mikor jutott eszébe először, hogy magyar…..
Piros13 2009.12.03 14:30:47
@exL:1: nagyon szépen! " Bejuttam"
Volt egy osztálytársam gimiben, aki Sepsiszentgyörgyről költözött át, ő beszél így. Ő pl. mindig megfutamodott (nekifutott) tesin :)
Nagyon jó riport!
Rövid úton is sikerülhet látványos javulást elérni a gárda játékában, mondta Jarmo Jamalainen a szakosztály hivatalos honlapjának. A cikkből kiderül, az 50 éves finn szakember napok óta hazánkban tartózkodik, és az FTC-nél nemcsak a felnőttekkel, az utánpótlással is…..
Piros13 2009.12.02 11:03:31
@imr: ha jól emlékszem igen.
Különös dolog történt az Atlanta Thrashers–Florida Panthers NHL-meccsen. Ilja Kovalcsuk, a Thrashers csatára meglódult, Keith Ballard követte, de nem érte utol. Az orosz lőtt, Tomas Vokoun védett, a korong kipattant, a duplázás bement. Majd Ballard hatalmasat vágott a kapus…..
Piros13 2009.12.01 15:49:53
@M.T.: Szerintem Te engem félreolvastál... Ki vagyok akadva ezen a marhán!
Petteri Nummelint, a finn válogatott hátvédjét sok fórumon a mai napig a világ legjobbjai között tartják számon a műfajban. A jelenleg a svájci élvonalban jégkorongozó védővel készített interjúnkból sok minden más mellett kiderül, hogy egy alacsony hokis mivel pótolhatja a…..
Piros13 2009.11.16 11:06:56
@MecKenna: nem könnyű, de gyönyörű és nagyon érdemes megtanulni!
Az irírgylésre méltó szerintem Nummelin hozzáállása : ) 38 évesen ilyen sikerek után még mindig ennyire lelkesedik és teper az Olimpiárét!
43 éves koráig a Vancouver játékosa lesz Roberto Luongo, a Canucks kapusa. A héten jelentette be visszavonulását Jason Smith és Philippe Boucher, utóbbi Stanley-kupával búcsúzott az aktív játéktól. Két évig Claude Julien marad a Boston edzője. Barack Obama, az Egyesült Államok…..