Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rcfan

0 bejegyzést írt és 248 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tenable adott ki egy figyelmeztetést, amely szerint a TP-Link WR841N sorozatú router eszközei olyan összetett sérülékenységgel rendelkeznek, amelyen keresztül távolról is átvehető az irányítás a router, és azon keresztül a mögöttes hálózat felett...
rcfan 2018.10.04 20:20:31
Az Extreme Digital és az idő nem barátok (és nemcsak azért, mert a cég olyanokat bír írni, hogy "Rendelésed átadtuk a Futárszolgálatnak, melyet 2000.01.01. szállít ki."), Tibor pedig egy hete nem tud mosni emiatt. Mi - minden visszafogottsága ellenére - a hónap egyik legkeményebb…..
Teszt: Volvo 7700 helyközi csuklós   Mi lenne ebben az őrültség? Eleve nem nekem kell vezetni, ez már önmagában el kell hogy adja a helyközi autóbuszt. Ennek ellenére mindenki, akinek megemlítem, hogy busszal megyek, úgy néz rám, mintha legalábbis az Iszlám Államhoz…..
Három nappal a jogszabály életbe lépése előtt derült ki, hogy a világörökségi területen lévő boltokra is kiterjesztették a kötelező vasárnapi zárva tartást. Eztán vasárnaponként nem találnak majd nyitva lévő boltot a turisták a Váci utcában. A jogszabály-módosítás…..
Csaba drónja nem érkezett meg karácsonyra, sőt, azóta sem, Csaba  meg jól felhergelte magát,  mert a fia szomorú és csalódott az emberiségben, ráadásul ő meg önhibáján kívül leszerepelt, mint apa. Ezt utóbbi azért túlzás, de a kissé teátrális részt leszámítva tök…..
Egyre furcsább dolgokat produkál az állami pénzben dúskáló közmédia. Nem elég, hogy Vida Ildikó kitiltásáról szóló riportot az adás végén mutatták be, ahol általában az állatkertes sztorik kapnak helyet; legutóbb már a szerkesztőség saját véleménye is megjelent a…..
Hétfőn órákon át nem voltam netnél, úgyhogy Vida Ildikó és André Goodfriend találkozása, a második hullámban érkezett "Tolmácsot szeretnék kérni"  és az épp akkor induló mémáradat egyszerre ért el az este. Három kérdés kezdett el járni a fejemben: mit lehetne ebből…..
A négyes metró nagyon szép, ebben minden budapesti egyetért. Viszont az is tagadhatatlan, hogy világszerte sok olyan város van, aminek a metróállomásai igencsak megizzasztják a mi új metrónkat, és szájtátva bámulunk, hogy ja, hát így is lehet? Bizony, így is. Metrók, amiktől…..
Mit tegyen az, akinek nem tud Magyarországon elhelyezkedni a szakmájában, pár tízezer forintból tengődik, de dolgozni akar? Vágjon bele a határátkelésbe, kezdőtőke nélkül, csak úgy toronyiránt, bele egyik bizonytalanságból a másikba? Ezek Opcsi kérdései, aki ahhoz a…..
Szépen hangzik már a projekt megnevezése is: Budapest – Esztergom vasútvonal rekonstrukciója I. ütem. Elkezdődött anno 2011-ben, idén májusban a MÁV honlapján az Úr 2014. évének augusztusát jelölték meg befejezési céldátumnak. Csak egy baj van: a célszalag mintha velünk…..
rcfan 2014.09.09 17:40:33
@NAR: villanyvonat terén a több áramnemű vonat már évtizedek óta fel van találva. Az össz teendő az, hogy erre a vonalra ELŐRE GONDOLKOZVA olyat kell rendelni.

Még olyan vonat is képes meglepő dolgokra, mint a 300-zal közlekedő német ICE.
de.wikipedia.org/wiki/ICE_3

25 kV / 50 Hz (pl. hazánk vasúti rendszere)
15 kV / 16,7 Hz (német, osztrák vonalak)
3 kV DC (néhány francia és spanyol szakasz miatt)

És mindezt ugyanaz a vonat tudja, menet közbeni átkapcsolással.

De lehet említeni ezeket a vonatokat is:
www.bahnbilder.de/bilder/triebzug-918-karlsruher-s-bahn-hier-191435.jpg

Karlsruhe és egyéb nagyváros utcai villamospályáját elhagyva a nagyvasúton közlekedik tovább, vasútállomások peronjainál is megállva.
És ez sem az utóbbi évtized találmánya.
Nemrégiben éppen arról értekeztem, milyen semmitmondó, kutyaütő, tartalom- és zöldértékek nélküli önkormányzati választási kampány elő nézünk néhány hét múlva. Erre mit ad a Jóisten! Kezembe került az egyik óbudai ingyenes újság, ahol urbanisztikai és zöld…..
rcfan 2014.08.23 10:10:31
@VT22: füstölne a BKV alagútban az tény, esetleg kellene az alagútba kifúvó ventillátor. Érdekes mód az alagút nem probléma ugyanezen a vonalon a MÁV alagútjában, amely mellesleg Magyarország LEGHOSSZABB vasúti alagútja (Piliscsaba előtt található). Ebben az alagútban még a gőzös füstjét is sokáig szívták.

Egyébként a Margit híd felszíni megállójába is sok jogi hercehurca volt bevinni (mert BKV pálya és nem MÁV tulajdon), pedig arrafelé nem volt alagút.
Elképesztő szövegekkel nyúlnak le egyesek pénzeket, és sokszor a legjobban azokat bosszantják Magyarországon, akik amúgy fogékonyak lennének a modern készpénz-kímélésre. Külön-külön lényegtelen, filléres történetek, de az ilyen sztoriknak nagy felelőssége van abban, hogy…..
Figyelmetlen cégeknek és magánszemélyeknek ismét lehetőségünk van 37 400 forint befizetésével ennek a négyszeresét kidobni az ablakon, visszatért ugyanis a Telefonkönyv Magyarország Kft.. Igen, megint. Aki nem tudná, ez az a hirhedt cég, amely a telekomos számlákra hajazó…..
A fapados repülés olcsó és jó, szeretjük, műveljük. Csak sajnos nem egyszerű eljutni odáig, hogy a valagunkat belehelyezzük a gép egyik szűkös ülésébe. Az utazás legdühítőbb percei általában a repülőtéri procedúrákhoz kapcsolódnak, s az utas nehezen tudja eldönteni,…..
Április 14. óta nem jár a 17-es tuja, közműépítés miatt. Fog még ugyan villamos járni rajta a jövőben, a közlekedésbarátok mégis olyan búcsújárást csaptak a vonal mentén, mintha a Rákóczi úti vágányok megszüntetéséhez hasonló eseményről lett volna szó. A…..
Legalábbis a másik három metróhoz képest feltűnően sok volt rajta a szabad hely. A forgalom ugyan nem volt kritikusan kicsi, a nemrég megjelent hírek szerint ha a metró forgalma nem lesz elég nagy, vissza kell fizetni a rá kapott pénzt az EU-nak. Április 1-jén már a harmadik…..
rcfan 2014.04.02 21:52:40
@Karobberto: "az emberek önmaguktól lusták változtatni a szokásaikon."

... és utálnak átszállni. Minden űjabb átszállási kényszer az autó felé tereli az egyén célbajutási tervét.

Magyarul sok átszállásra kényszeríted a lakost ---> többen járnak autóval.
Az egész, még szabad sajtó felhördült az Obán-Putyin atomerőmű paktumon, rázták is mint kutya a rongyot. Írtak mindenféle összefüggésekről, csak arról nem, ami a lényege az egész tervnek, hogy nincs értelme erőművet építeni, vízerőmű nélkül. A kép illusztráció! A…..
Az ócsai sztori bedőléséről most nekem kapásból a Rage Against the Machine zenekar Killing in the name című száma jutott eszembe (ha nincs meg, katt ide, ugye mekkora fenomenális poén volt ez most tőlem, muhaha). Kárörvendés nélkül: ez a történet tipikus példája annak, hogy az…..
A folytatás: http://sohajok.blog.hu/2014/01/13/egy_kor_hajnalaA szülők azt hiszik, hogy a gyerekeiket az utcán várják a legnagyobb veszedelmek, pedig sokkal nagyobb károk keletkezhetnek bennünk otthon, a TV előtt. Családi csomagban kapjuk az agymosást, kicsiknek és nagyoknak egyaránt…..
rcfan 2014.01.12 16:11:30
@lavór: nem személyeskedésnek írom, de ha lesz majd néhány gyereked és 7:30-kor az ovitól már indulsz a gyárba, ahonnan 17:30-ra esel az ovihoz a gyerekekért, akkor megtudod, hogy mennyire nem elég gyereknevelésre a 17:30-tól 20 óráig terjedő bő két órás időszak, amiben otthon még a mosás és a vacsorakészítés is beleértendő.

Mindig azon csodálkozok, hogy a szüleim vajon hogyan csinálták? Vagy csak kevesebb volt a külső inger, ami alapján a mai fiatal feláll órán, és lazán közli a tanárral, hogy "ehhez nincs JOGA"? A mi időnkben a tanár szava szent volt. Vita esetén apám nekem kevert le egy nagyot és nem a tanár szavát vonta kétségbe, ahogy ez most igen sok helyen "divat".