Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rcfan

0 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tenable adott ki egy figyelmeztetést, amely szerint a TP-Link WR841N sorozatú router eszközei olyan összetett sérülékenységgel rendelkeznek, amelyen keresztül távolról is átvehető az irányítás a router, és azon keresztül a mögöttes hálózat felett...
rcfan 2018.10.04 20:20:31
Az Extreme Digital és az idő nem barátok (és nemcsak azért, mert a cég olyanokat bír írni, hogy "Rendelésed átadtuk a Futárszolgálatnak, melyet 2000.01.01. szállít ki."), Tibor pedig egy hete nem tud mosni emiatt. Mi - minden visszafogottsága ellenére - a hónap egyik legkeményebb…..
Teszt: Volvo 7700 helyközi csuklós   Mi lenne ebben az őrültség? Eleve nem nekem kell vezetni, ez már önmagában el kell hogy adja a helyközi autóbuszt. Ennek ellenére mindenki, akinek megemlítem, hogy busszal megyek, úgy néz rám, mintha legalábbis az Iszlám Államhoz…..
Három nappal a jogszabály életbe lépése előtt derült ki, hogy a világörökségi területen lévő boltokra is kiterjesztették a kötelező vasárnapi zárva tartást. Eztán vasárnaponként nem találnak majd nyitva lévő boltot a turisták a Váci utcában. A jogszabály-módosítás…..
Csaba drónja nem érkezett meg karácsonyra, sőt, azóta sem, Csaba  meg jól felhergelte magát,  mert a fia szomorú és csalódott az emberiségben, ráadásul ő meg önhibáján kívül leszerepelt, mint apa. Ezt utóbbi azért túlzás, de a kissé teátrális részt leszámítva tök…..
Hétfőn órákon át nem voltam netnél, úgyhogy Vida Ildikó és André Goodfriend találkozása, a második hullámban érkezett "Tolmácsot szeretnék kérni"  és az épp akkor induló mémáradat egyszerre ért el az este. Három kérdés kezdett el járni a fejemben: mit lehetne ebből…..
A négyes metró nagyon szép, ebben minden budapesti egyetért. Viszont az is tagadhatatlan, hogy világszerte sok olyan város van, aminek a metróállomásai igencsak megizzasztják a mi új metrónkat, és szájtátva bámulunk, hogy ja, hát így is lehet? Bizony, így is. Metrók, amiktől…..
Mit tegyen az, akinek nem tud Magyarországon elhelyezkedni a szakmájában, pár tízezer forintból tengődik, de dolgozni akar? Vágjon bele a határátkelésbe, kezdőtőke nélkül, csak úgy toronyiránt, bele egyik bizonytalanságból a másikba? Ezek Opcsi kérdései, aki ahhoz a…..
Szépen hangzik már a projekt megnevezése is: Budapest – Esztergom vasútvonal rekonstrukciója I. ütem. Elkezdődött anno 2011-ben, idén májusban a MÁV honlapján az Úr 2014. évének augusztusát jelölték meg befejezési céldátumnak. Csak egy baj van: a célszalag mintha velünk…..
rcfan 2014.09.09 17:40:33
@NAR: villanyvonat terén a több áramnemű vonat már évtizedek óta fel van találva. Az össz teendő az, hogy erre a vonalra ELŐRE GONDOLKOZVA olyat kell rendelni.

Még olyan vonat is képes meglepő dolgokra, mint a 300-zal közlekedő német ICE.
de.wikipedia.org/wiki/ICE_3

25 kV / 50 Hz (pl. hazánk vasúti rendszere)
15 kV / 16,7 Hz (német, osztrák vonalak)
3 kV DC (néhány francia és spanyol szakasz miatt)

És mindezt ugyanaz a vonat tudja, menet közbeni átkapcsolással.

De lehet említeni ezeket a vonatokat is:
www.bahnbilder.de/bilder/triebzug-918-karlsruher-s-bahn-hier-191435.jpg

Karlsruhe és egyéb nagyváros utcai villamospályáját elhagyva a nagyvasúton közlekedik tovább, vasútállomások peronjainál is megállva.
És ez sem az utóbbi évtized találmánya.
Nemrégiben éppen arról értekeztem, milyen semmitmondó, kutyaütő, tartalom- és zöldértékek nélküli önkormányzati választási kampány elő nézünk néhány hét múlva. Erre mit ad a Jóisten! Kezembe került az egyik óbudai ingyenes újság, ahol urbanisztikai és zöld…..
rcfan 2014.08.23 10:10:31
@VT22: füstölne a BKV alagútban az tény, esetleg kellene az alagútba kifúvó ventillátor. Érdekes mód az alagút nem probléma ugyanezen a vonalon a MÁV alagútjában, amely mellesleg Magyarország LEGHOSSZABB vasúti alagútja (Piliscsaba előtt található). Ebben az alagútban még a gőzös füstjét is sokáig szívták.

Egyébként a Margit híd felszíni megállójába is sok jogi hercehurca volt bevinni (mert BKV pálya és nem MÁV tulajdon), pedig arrafelé nem volt alagút.
Elképesztő szövegekkel nyúlnak le egyesek pénzeket, és sokszor a legjobban azokat bosszantják Magyarországon, akik amúgy fogékonyak lennének a modern készpénz-kímélésre. Külön-külön lényegtelen, filléres történetek, de az ilyen sztoriknak nagy felelőssége van abban, hogy…..
Figyelmetlen cégeknek és magánszemélyeknek ismét lehetőségünk van 37 400 forint befizetésével ennek a négyszeresét kidobni az ablakon, visszatért ugyanis a Telefonkönyv Magyarország Kft.. Igen, megint. Aki nem tudná, ez az a hirhedt cég, amely a telekomos számlákra hajazó…..
A fapados repülés olcsó és jó, szeretjük, műveljük. Csak sajnos nem egyszerű eljutni odáig, hogy a valagunkat belehelyezzük a gép egyik szűkös ülésébe. Az utazás legdühítőbb percei általában a repülőtéri procedúrákhoz kapcsolódnak, s az utas nehezen tudja eldönteni,…..
Április 14. óta nem jár a 17-es tuja, közműépítés miatt. Fog még ugyan villamos járni rajta a jövőben, a közlekedésbarátok mégis olyan búcsújárást csaptak a vonal mentén, mintha a Rákóczi úti vágányok megszüntetéséhez hasonló eseményről lett volna szó. A…..
Legalábbis a másik három metróhoz képest feltűnően sok volt rajta a szabad hely. A forgalom ugyan nem volt kritikusan kicsi, a nemrég megjelent hírek szerint ha a metró forgalma nem lesz elég nagy, vissza kell fizetni a rá kapott pénzt az EU-nak. Április 1-jén már a harmadik…..
rcfan 2014.04.02 21:52:40
@Karobberto: "az emberek önmaguktól lusták változtatni a szokásaikon."

... és utálnak átszállni. Minden űjabb átszállási kényszer az autó felé tereli az egyén célbajutási tervét.

Magyarul sok átszállásra kényszeríted a lakost ---> többen járnak autóval.
Az egész, még szabad sajtó felhördült az Obán-Putyin atomerőmű paktumon, rázták is mint kutya a rongyot. Írtak mindenféle összefüggésekről, csak arról nem, ami a lényege az egész tervnek, hogy nincs értelme erőművet építeni, vízerőmű nélkül. A kép illusztráció! A…..
Az ócsai sztori bedőléséről most nekem kapásból a Rage Against the Machine zenekar Killing in the name című száma jutott eszembe (ha nincs meg, katt ide, ugye mekkora fenomenális poén volt ez most tőlem, muhaha). Kárörvendés nélkül: ez a történet tipikus példája annak, hogy az…..
A folytatás: http://sohajok.blog.hu/2014/01/13/egy_kor_hajnalaA szülők azt hiszik, hogy a gyerekeiket az utcán várják a legnagyobb veszedelmek, pedig sokkal nagyobb károk keletkezhetnek bennünk otthon, a TV előtt. Családi csomagban kapjuk az agymosást, kicsiknek és nagyoknak egyaránt…..
rcfan 2014.01.12 16:11:30
@lavór: nem személyeskedésnek írom, de ha lesz majd néhány gyereked és 7:30-kor az ovitól már indulsz a gyárba, ahonnan 17:30-ra esel az ovihoz a gyerekekért, akkor megtudod, hogy mennyire nem elég gyereknevelésre a 17:30-tól 20 óráig terjedő bő két órás időszak, amiben otthon még a mosás és a vacsorakészítés is beleértendő.

Mindig azon csodálkozok, hogy a szüleim vajon hogyan csinálták? Vagy csak kevesebb volt a külső inger, ami alapján a mai fiatal feláll órán, és lazán közli a tanárral, hogy "ehhez nincs JOGA"? A mi időnkben a tanár szava szent volt. Vita esetén apám nekem kevert le egy nagyot és nem a tanár szavát vonta kétségbe, ahogy ez most igen sok helyen "divat".