Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stuffmonger

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A statisztikai elemzések egyértelműen kimutatták, hogy a közutakon okozott balesetek több, mint 90 %-át emberi tényező okozza. A frontális ütközéssel járó katasztrófák 15-20 %-ában a sofőr elaludt a volánnál.  A nyaralás úticélja gyakran olyan távolságban fekvő egzotikum, ami repülővel nem vagy…..
stuffmonger 2019.08.18 15:18:53
Én megpróbáltam, remélem nem sértődnek meg, azok, akiket véletlenül kihagytam a listából! Nagyjából 12 éves voltam az első alkalommal. Buszon, fényes nappal egy idegen és nagyon felnőtt férfi egyszerűen alám nyúlt és megmarkolt. A legutóbbi pedig egy "ártalmatlan"…..
stuffmonger 2015.01.03 17:16:22
A barbecue feltartóztathatatlanul terjedő népszerűségének újabb ékes bizonyítéka, hogy a Chefparade is nyitott a műfaj felé. Etyeki bázisukra nemrégiben szereztek be egy autentikus ofszet szmókert, egyenesen Texasból. Kócsa László, a Chefparade vezetőjének meghívására,…..
stuffmonger 2014.11.13 15:02:07
A vállalkozói lét szöges ellentétben áll az alkalmazotti élet sok szempontbeli gondtalanságával. A magyar társadalom (és általában minden társadalom) két csoportra oszlott. A két csoportot leginkább összefoglaló jelző mind életstílus, életfelfogás és az élethez való…..
Hello!     Január 2-án írom ezt a levelet. Az időpont lényeges, s nem tudom, mikor kerül ki a blogra, ezért jegyzem meg rögtön az elején. Egy felsőoktatási intézményben dolgozom, és ma reggel arra értem be a munkahelyemre, hogy a benti hőmérő higanyszála alulról…..
„Az atomenergia olcsó, az atomenergia kell!” Nagyjából ezzel az egyszerű jelszóval kívánják a döntéshozók és lobbisták megmagyarázni, hogy miért kell itthon hónapokon belül elindítani az új atomerőművi kapacitások létesítését, kiírni a tendereket. Csakhogy a történet…..
stuffmonger 2013.10.30 22:33:25
@röhögő:

a MAVIR-nál reklamáljál

a PV Nevadában és Dél-Kaliforniában már most elérte az 5eurcentes költséget, ki nem hiszi, nézzen utána
stuffmonger 2013.10.30 22:39:36
@molnibalage:

hidd el, nem én találtam ki, hanem nálamnál okosabb emberek, akik 20 éve vannak az iparban

sokféle tekket kutatnak, fejlesztenek, de mindig ott van tartalékban az egyik legkézenfekvőbb:

az ólom, kurva sok van belőle és szinte 100%ban újrahasznosítható
stuffmonger 2013.10.30 22:55:49
@molnibalage:

ugyanazok, akik próbálják rendbe szedni a lassan kezelhetetlenné váló német energetikát...muszáj tárolni, decentralizáltan, intelligens hálózattal
Bár a számok 2000 óta a harmadára csökkentek, még így sem kevés az a gyermek, aki életét nem a felhőtlen játéknak, hanem a munkának kell, hogy szentelje. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) definíciója szerint a gyermekmunka az, amikor olyan valaki végez munkát, aki a…..
Csak déli tájolású tető és napsütés legyen: ha ezek rendelkezésre állnak, tőke nélkül is meg lehet finanszírozni a villanyszámla kinullázását kilenc év alatt. Villanyszámla helyett hiteltörlesztést fizetünk - mindössze ennyi a változás az életünkben, ha lakáscélú…..
stuffmonger 2013.09.17 14:01:35
@protézisesh:

az új Paks drágábban fog termelni mint a mostani gázerőművek(amiket sorra csuknak be), de mindegy, a lényeg, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg!44!
Egyre valószínűbb, hogy el fogunk költeni különösebb aggodalmaskodás vagy töprengés nélkül másfél olimpiányi pénzt egy olyan fejlesztésre, amit finoman szólva sem övez az energetikai szakma egyhangú jóváhagyása. Ha őket nem is, de a közvéleményt könnyen lehet lekenyerezni…..
Burger Blog BurgerBar, Amszterdam 2013.07.22 06:00:00
Pár hétvégével ezelőtt egy kiváló amszterdami technofesztiválon vettem részt, és ha már ott voltunk, mindenképp be kellett próbálnunk egy hamburgeres helyet is. A helyi toplistákon a top3-ban tuti benne van a Burger Bar - ide tértünk be hát mi is. Elvileg két egység van…..
stuffmonger 2013.07.22 10:46:17
Tanyavillamosítási programon töri a fejét a kormány, derült ki a minap az energiafocus hírportál értesülései alapján. A hírportál által „elfogott”, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a szolgáltatóknak küldött levél szerint a munka a költség-haszon elemzés…..
stuffmonger 2013.07.05 15:10:46
@Acmee: fogalmatlan ászkarák vagy, ennyike
stuffmonger 2013.07.06 14:37:20
@Wagеm: @Acmee:

építettem már párszáz kw napelemet cicavirágok, hogy miért vagy tévedésben, már mások kifejtették
A mai nap egy eszméletlen unalmas, 3 órán át tartó meetingen ültem. Semmi közöm nem volt a témához, csak hivatalból lettem beküldve. A kínszenvedés nem szó arra, amit átéltem, így közben végig csak egy dologra tudtam gondolni: vajon milyen droggal tehettem volna ezt az alkalmat…..
stuffmonger 2013.06.19 22:27:08
2010. január 2-án volt egy balesete Erőss Zsoltnak a Magas-Tátrában, ami után egy héttel gondolkodás nélkül vállalta, hogy amputálják a sérült lábát. Azért tette, hogy mászhasson. A hétköznapi ember ezt nem értheti, de ha belegondolunk, nem került volna ilyen helyzetbe, ha nem…..
stuffmonger 2013.05.23 16:17:43
Bevándorló gyökerekkel rendelkező városrészben törtek ki zavargások a svéd fővárosban. A szegregáció lehet a valódi ok.  Hétfőről keddre virradóra ismét zavargások törtek ki Stockholm egyik külvárosi negyedében. A második napja tartó randalírozásnak ezúttal…..
Az elmúlt évtizedben Kína nagyjából röpke 75 milliárd dollárt költött el Afrikában segélyezésre és fejlesztésre. A nyugati sajtóban megjelenő vélemények szerint ez is egyértelműen jelzi Peking hatalmi törekvéseit a kontinensen, ha tetszik, imperializmussal vádolva…..
A Der Spiegel portrét közölt a német szocdemek egyik őszi jelöltjéről, aki az első fekete képviselő lehet a Bundestag történetében.  Az 51 esztendős Karamba Diaby lehet az első fekete bőrű tagja a német szövetségi törvényhozásnak. Bejutása több mint valószínű,…..
stuffmonger 2013.04.05 19:36:16
Már megint eltelt egy nap, és ismételten kaptam néhány érdekes levelet, és néhány ismerkedési folyamat is alakulóban van. Délután már alig bírtam a levelek olvasgatásával, furcsa egy helyzet, mikor az ember azon drukkol, hogy írjon már valaki akkor nem történik semmi, amikor meg…..
stuffmonger 2013.03.27 13:08:15
Rasszista viccek, a hunhírről és a kurucinfóról származó bejegyzések a "cigókról" és a "holoagymosásról" - többek között ezek találhatók Siklósi Beatrix Facebook-oldalán, aki jelenleg az MTVA elnökének kulturális főtanácsadója és a Táncsics-díj kuratóriumának tagja. A…..
stuffmonger 2013.03.21 11:29:55
A közéleti blogszféra a 2014-es választásokig tartó kampányidőszakának egyik legnagyobb problémája várhatóan a véleménynyilvánítási szabadságunk maradéktalan érvényesítése, illetve annak korlátai lesznek. Valamint az, mit is lehet tenni azokkal, akik  jogukkal…..
stuffmonger 2013.03.18 07:55:12
Nincs elég okleveles hóhér, így tüzérséget is be lehet vetni a szaúdi kivégzéseknél.  Szaúd-Arábiában a kormány zöld utat adott a lőfegyveres kivégzőosztagok ténykedésének. Ennek oka, a karddal lefejezni képes hóhérok egyre kisebb száma. Szaúd-Arábia az egyetlen…..
stuffmonger 2013.03.12 17:36:27
Március 11-én hajnalban, 47 évesen elhunyt Bódi László vagyis Cipő, a Republic frontembere. Cipő hosszú ideje küzdött szívproblémákkal, nemrég ismét kórházba került, ahol azonban már nem tudtak segíteni rajta, kómába esett, majd pár hét múlva meghalt. Gyászhírünket itt…..
stuffmonger 2013.03.11 12:41:09
Görögországban újabb stációjához ért a gazdasági válság. Gyógyszerhiány fenyeget. A gyógyszerbeszállító cégek már több készítmény szállítását befagyasztották, és egy sor további szer zárolását tervezik. Mindezt amiatt, mert Görögországban az uniós átlagnál…..
A mai posztban egy újdonsült prepper osztja meg a gondolatait velünk. Mivel még nagyon az elején jár és sok mindennel csak elméletben foglalkozik, ezért arra gondoltam, hogy a blog veterán olvasóival közösen "zsürizhetnénk" az írót a poszt végén található útmutató alapján.…..
stuffmonger 2013.02.11 15:57:01
@KAMA3:

hát, nem győztél meg

sok sikert a túléléshez, ha kirakod az utcára a szélkereked, az kb egy ide lőjetek tábla

hidd el, legegyszerűbb egy db 250Wp-és napelemtábla(vagy több ha kell), az kb 20kg 1x1,6m, egy töltésszabályzó és egy akku, ha mindenképpen váltóáramot is akarsz, akkor egy inverter

fogod, viszed, kirakod, termel, töltöd az akkut, arról meg amit akarsz
Mostanában a csapból is az úgynevezett „demokratikus ellenzék” feldarabolódása folyik, szakad az LMP, a Haza és Haladás, cikkek, elemzések, posztok, videók jelennek meg, míg mi csak kapkodjuk a fejünket, és azt sem tudjuk, kire, mikor, hol és hogyan lehet szavazni? Érdemes…..
Paul Hogan és felesége alig fél év után válnának meg a malibui házuktól, melyért 5,2 millió dollárt kérnek. Az óceánra néző panoráma csodás, és nekünk a ház is bejön. A nyolcvanas évek egyik nagy filmsikere volt a Krokodil Dundee-sorozat, melynek főszereplője, Paul Hogan…..