Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kleroo

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca 6. évadának 9. epizódját. Kibeszélőnkben spoileresen tárgyaljuk az epizód eseményeit...
Kleroo 2016.06.21 13:43:41
@Greg!: És különben is. Eltelt egy nap, tehát már 8 :)
Jó olvasóim és drága kommentelőim - Önök, kik mindig utat mutatnak számomra az élet útvesztőiben - mondják már meg nekem, mi a bánatos rosseb szükség van az osztálykirándulásokra? Tényleg nem értem. Az osztálykirándulás először arra jó, hogy a szülők már szeptemberben összevesszenek azon, hogy hová…..
Kleroo 2016.06.15 10:04:26
@Kleroo: mondom ezt úgy hogy én tipikusan "mintagyerek" voltam. Nem akartam csínytevésekben benne lenni, fordult a lelkiismeret minden apróság miatt, jól éreztem magam otthon is. Mégis minden kiránduláson ottvoltam, fejlődtem az összezördülésekben (az osztály rajparancsnoka amikor rá akar venni, hogy csináld meg, "úgyse mered"), önállóság csírája kikelt, és remekül szórakoztam.

ne lökjük tovább a társadalamt afelée hogy 35évesen is szülőkkel lakik a gyerek, képtelen amkonfliktus kezelésre, habot fosik ha valamilyen probléma jön szembe... ismerős?.... egyre többen vannak ilyenek....és egyre többen lesznek ha minden rögöt kiveszünk arról a bizonyos útról. Lehet túlfilózom, de ezt egyre erősebben látom. Én tényleg nagyon félős-izgulós karakter vagyok, de most 26 éves koromra meglepődök hogy mennyi nyomást, elvárást, felelősséget, konfliktust, ügyet tudok elvsielni/kezelni. Biztos vagyok benne ha otthonülés lett volna, akkor most habfosás lenne attól is ha egyedül kéne elmennem mondjuk fül-orr gégészetre. vagy egy idegen emberrel találkozni adás-vétel kapcsán.
Miután a harmadik Nikon-tele döglött be másfél év alatt a cégnél, úgy döntöttem, beadom a derekamat, megnézem, mit lehet kezdeni a saját, ősrégi szettemmel. Van egy Canon 350D-m, egy japán úton vettem valamikor közel nyolc éve, amikor Európában még nem is lehetett ilyet kapni,…..
Kleroo 2013.05.20 22:12:46
Kedves Zsolt!
Én nem javasolnám a 70-200/f4 Canon-t. egy etalonjó objektív,de fényerőtlen,és mint ahogy írod is,sajnos nem igazán tudsz szerezni jó áron. És bármennyire jó,csak f4.(ez most buta hasonlat,de pl a nyamvadt Sigma 70-300 APO is elég romlik fényerőben 200-ig. Az már más kérdés,hogy sem árban,sem tudásban nem említhető egy lapon,de azért mégis érdekes gondolat nem? :)) Szóval!
Amit maximálisan ajánlok! Sigma 50-150/2.8,illetve akár a legelső szériás Sigma 70-200/2.8 HSM. Nem is kérdés. AF-ben nagyon jók,képminőségben is nagyon jók. Háttérmosásuk nagyon szép. És hiába olvasható,hogy gyengülnek a végükön(ebben van igazság),de ha kell rekeszeled f4-re,és máris minden rendben. De ezt a gyengülést sem szabad felfújni. A1 méretben megmondható,hogy nem annyira karcolt az üveg. Netes cikkben viszont ember nem mondja meg. Azt viszont igen,hogy jobban/kevésbé mosott a háttér.Egyedüli baj,hogy előfordulhat back-front focusos példány. Annyi energiája meg csak van az embernek,hogy esetleg nem a legelső kiszemeltet veszi meg,sőt a slusszpoén,hogy a Canonnál sem garantálja semmi,hogy az adott példány halálpontos
Plusz kiegészítés: A 350D 8 megapixelét remekül kirajzolja 2.8-on,végállásban is mindkét Sigma.(Sok tesztoldal 16MP aps-c-n és 24MP FF-en tesztel,ami nagyságrendekkel nagyobb kihívás.)
Én egyébként 70-200/2.8at régóta nyúzom,D90-en,majd D700-on. ha gondolod küldhetek vele készült képeket.

A canon mellett a kisebb,könnyebb méretet látom csak.
Mindenképpen segíteni szeretnék! Ne ezt a Canont vadászd,nem jók a Sigmáról kapott infóid.
Kleroo 2013.05.20 22:19:06
Kedves Zsolt!
Én nem javasolnám a 70-200/f4 Canon-t. Egy etalonjó objektív,de fényerőtlen,és mint ahogy írod is,sajnos nem igazán tudsz szerezni jó áron. Tehát bármennyire jó,csak f4.(ez most buta hasonlat,de pl a nyamvadt Sigma 70-300 APO is alig romlik fényerőben 200-ig. Az már más kérdés,hogy sem árban,sem tudásban nem említhető egy lapon,de azért mégis érdekes gondolat nem? :)) Szóval!
Amit maximálisan ajánlok! Sigma 50-150/2.8,illetve akár a legelső szériás Sigma 70-200/2.8 HSM. Nem is kérdés. AF-ben nagyon jók,képminőségben is nagyon jók. Háttérmosásuk nagyon szép(nem csak a 2.8 miatt). És hiába olvasható,hogy gyengülnek a végükön(ez igaz),de ha kell rekeszeled f4-re,és máris minden rendben pixelbuzuló módban is. De ezt a gyengülést sem szabad felfújni. A1 méretben megmondható,hogy nem annyira karcolt az üveg. Netes cikkben viszont ember nem mondja meg. Azt viszont igen,hogy jobban/kevésbé mosott a háttér. Egyedüli baj,hogy előfordulhat back-front focusos példány. Annyi energiája meg csak van az embernek,hogy esetleg nem a legelső kiszemeltet veszi meg,sőt a slusszpoén,hogy a Canonnál sem garantálja semmi,hogy az adott példány halálpontos
Plusz kiegészítés: A 350D 8 megapixelét remekül kirajzolja 2.8-on,végállásban is mindkét Sigma.(Sok tesztoldal 16MP aps-c-n és 24MP FF-en tesztel,ami nagyságrendekkel nagyobb kihívás,és ott már tényleg előjönnek a gyengeségek)
Én egyébként 70-200/2.8at régóta nyúzom,D90-en,majd D700-on. Ha gondolod nagyon szívesen küldök vele készült képeket.

A canon mellett a kisebb,könnyebb méretet látom csak.
Mindenképpen segíteni szeretnék! Ne ezt a Canont vadászd,nem jók a Sigmáról kapott infóid.

-Lektoráltam,törölhető az előző. :)
Kleroo 2013.05.20 22:53:55
@Csikós Zsolt:
Nem felejtettem el. Nem tudtam. :)
De a 8MP mindenképpen adott. Azt vígan kirajzolják 2.8-on is.
Ha pedig tényleg borotvát akar az ember,akkor f4. :)
18MP-en(esetleges új váz) nem tudom mi lenne a helyzet.

Szerintem ha már ennyit félretettél rá,akkor próbálj ki egy 50-150/2.8at és 70-200/2.8at is. Az átfogás@fényerő többet érne mint az hogy fehér :)Aztán ha nem tetszik a képe,akkor legalább ezt is tudod. :) Szívesen felajánlanám az enyémet,de Nikon bajonettes a kis huncut.
TComment Sosem lesz a barátod 2012.04.11 05:50:53
Az egyik népítélkező pontosan megállapította, hogy ha lámpától lámpáig csakis 6500-nál kapcsol fel, akkor a városi fogyasztás szigorúan 22 liter. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Kleroo 2012.04.11 09:25:41
auto.indavideo.hu/video/Totalcar_86_adas_2004_oktober_30_-_Skoda_Octavia_2004

:)
6. perc környékén Karotta is szebbnek/jobbnak titulálja a GÓFötnél. :)
Én is így éreztem egyikből a másikba ülve. :)
Sőt igazából full ugyanúgy vélekedek a típusról,mint ahogy ő ebben a tesztben.
(Családban pedig 19 PDTDI-vel van,ami a létező legjobb moci bele,és az aztán kimegy a világból. Egyetlen embertől sem hallottam rá rosszat,pedig elég sok hozzáértővel(nem Pistike a szomszéd sufnituningos:D ) beszélgettem már róla
TComment Astra plusz, Manta mínusz 2012.03.12 06:15:00
Ez valami egész más, mint aminek látszik. Csodás, áramvonalas kupé, elöl, az orrban, bőséges mennyiségben lóerők… Mégis, ez igazából egy tisztességes családi autó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az angol Top Gear című autós műsorban van egy szegmens, amiben celebsofőröket ültetnek egy átlagautóba, mutassák meg mit tudnak kihozni abból, és nem a csudakocsijaikból. Eddig Rowan Atkinson volt a faszagyerek, de Matt LeBlanc, azaz Joey a Jóbarátokból még őt is lenyomta - a…..
Vajon hogy fér be egy nagyon magas ember az autókba? Egyáltalán, be tud ülni? Tud vezetni? Mi a minimum? Teszt a használttelepen. Mai cikkünk blogposztja...
Mindenekelőtt arigato gozaimas NSX Tominak, aki két napját áldozta a TC forgatására. (Miután egyszer már lírára fakasztotta Winklert, a Titán Tulkot) Először is kihozta az autóját a kedvünkért a Slovakiaringre, aztán egy napot dolgozhattunk még vele idehaza is. Sportautó sose…..
Négy és fél misivel családi batárt keresünk, játsszunk most ilyet. A ringben a modern motoros Octavia, a régi négyhengeressel szerelt Octavia és a Renault Fluence, szintén egyhatossal. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kleroo 2010.06.08 11:09:18
@Kleroo: Hát én annyit fűznék hozzá, hogy a skoda II
2004ben jött ki. Gyönyörű beltere van. Élvezet benne ülni,és utazni. Csak szép színekkel kell kérni. minőségileg toppon van. sokat ültem Golf V-ben.szerintem csúnyább beltere van a vw-nek,és az anyagfelhasználás sem igazán jobb. Ez nem egy SKODA" hanem csehek által gyártott vw. Az alapár érthetően magas,hisz az egész kocsi ANYAGBÓL van,jól összerakva.ÁTGONDOLVA.Amibe +ban kell az extrákat kérni,és ráadásul tökéletesen pontosan kérheted a kocsit, nem kell csomagokkal sopánkodni. Sajna a mai kocsik 2006-7 óta egyre inkább ilyen lemez vackok :( (pl lancer)Az árban inkább a motorok nehezek. Mi anno 800ezret fizettünk pluszban a kis dízelért :(
Ez a renault pedig egy szánalmas fos....
A beltér pedig ennek formatervezett??(inkább francia őrjöngés ami emészthető lett,de engem idegelne már hosszú távon..) hát érdekes csikós véleménye a beltér terezését nézve...

Mindenkinek ajánlom hogy üljön be egy octaviába ;) Mindent ver beltérben,minőségérzetben.
vagy nézzétek meg A TC régi tv-s tesztjét róla. ott is azt hozzák ki hogy szinte jobb/szerethetőbb a golf5nél