Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horvath_jano

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézzük meg, hogy csak a mi készülékünkben van-e a hiba. Vegyük figyelembe, hogy kedvenc webszájtunk nem érhető el mindig. A Twitter például a legtöbbet gyengélkedő közösségi szájt, idén eddig összesen 37 órát volt elérhetetlen. Olvassunk New York Timest...
horvath_jano 2008.07.06 20:49:09
Webisztán Az utolsó notebook 2008.06.08 20:00:00
Még márciusban, Zürichben, a Google sajtótájékoztatóján villogott mellettem egy portugál kolléga friss, ropogós MacBook Airjével. Kölcsönadta pár percre az ultrakönnyű csodát, és számomra egyből világossá vált az Apple szemfényvesztése: ez egy instabil, sérülékeny,…..
Webisztán Sajtóanyag 2.0 béta 2008.06.05 15:59:00
A KVVM-től futott be a szerkesztőségbe egy sajtóközlemény, mely a következőt tartalmazza:Kedves Kollégák! Küldjük a mai eseményről készült, szabadon felhasználható képeket: http://www.flickr.com/photos/11200172@N08/sets/72157605449674007/Egyrészt örvendetes, hogy létezik…..
horvath_jano 2008.06.05 19:39:29
Indastart Mit írnak rólunk? 2008.05.22 11:35:00
Most találtam rá erre a hírre: Már zajlik az IndaStart tesztje, amely az Index Google Reader-jellegű szolgáltatása lesz. Mely a felhasználó kedvenc hírportáljainak és blogjainak figyelését, valamint információ-megosztást kínál. Egyrészt tökre örülök neki, hogy mások is…..
horvath_jano 2008.05.26 20:59:36
Webisztán Weeds for geeks 2008.05.05 13:21:00
Egyre többet találkozhatunk amerikai sorozatokban is product placementtel. Vagyis egyre gyakrabban része a reklámozandó termék magának a történetnek. Aki emlékszik még, hogy a 24-ben milyen számítógépeket használnak a CTU-ban, az bizonyára már mosolygott jókat product…..
Épp az előbb frissült be a Java a gépen, és installálás közben a Sun saját, openoffice-os hirdetését nyomatta. Persze egyből a konkurens Microsoft Office-t vették célba a kampánnyal. Pontosabban az MS-júzerket, hogy váltsanak az ingyenes tutira. Az install ablakban megjelenő…..
Akárcsak az Amazonnál, mostantól a Google-nál is hostolhatják a fejlesztők webes alkalmazásaikat. A Google App Engine névre keresztelt platform ingyenes verziója 500 mega tárhelyet, és havi 5 millió oldalletöltést takar. Viszont egyelőre csak Python 2.5-tel lehet használni. No room…..
A geolokáció 2007 és 2008 egyik bűvszava. Elsősorban azért, mert végre sikerült találni egy olyan metaadatot, mellyel rengeteg információ vizuálisan is könnyebben, kreatívabban is megjeleníthető. A Google Earth és a New York Times most gondolt egyet, és azokat a híreket,…..
Alig másfél hete tette közzé Marci felhívását, melyben arra kérte a netezőket, hogy segítsenek lefordítani a Facebook interfészét magyarra. Akkor 6 önkéntes fordító dolgozott a lokalizáción, akik addig mindössze 404 angol kifejezést fordítottak le. Mostanra a 206 önkéntes…..
A Twitteren Hangya írta, hogy nem talált az Index címlapján megjelenő blogdobozhoz feedet. Mielőtt észbe kaphattunk volna, megelőzött minket: a Yahoo Pipes alkalmazás segítségével elkésztette a címlapos blogfeedet. Aki szeretné eltárolni feedolvasójába, kattintson ide. Köszönet...
A kiakadtam.hu azt az ősi szokást kívánja meglovagolni, miszerint az ember állandóan felháborodik valamin. Ilyenkor elmondja fűnek-fának az őt ért sérelmet, fogadkozik, hogy mindenkit lebeszél majd erről vagy arról a cégről, filmről, vendéglátóhelyről, majd…..
Nagyban zajlik az új Velvet tesztelése. Amúgy meg igaz a pletyka, így fog kinézni az új Velvet. Miként a júliusi Index-dizájnváltáskor, úgy most is számítok egy adag non-konstruktív ízlésalapon fikázó kommentre. De azért abban ugyanennyire reménykedem én is, meg mindenki, aki…..
Ja, nem, nem a macianok körében. A tőzsde még Steve Jobs keynote-ja előtt elkezdte temetni az Apple-bejelentést. Nyilván a MacWorld előtti napokban "kiszivárgott" pletykákból már világossá vált: a kaliforniai cég nem készül semmi, az iPhone-hoz mérhető dobásra. (Az…..
Webisztán Mi a Dunbar-számod? 2008.01.12 09:12:00
Egy brit antropológus, nevezett Robin Dunbar szerint 150-nél több emberrel nem képes senki rendszeres kapcsolatot fenntartani. A WWD idéz egy másik blogot, melynek szerzője szerint a Dunbar-szám lehet 150-nél magasabb. A Dunbar-számot ma már persze elég könnyű tesztelni. Elég ha egy…..
A Google TV-nél egy picivel (de nem sokkal) érdekesebb, hogy a Samsung olyan új készülékkel érkezett a CES-re, melyben beépített feedolvasó van. Azért érdkelne, hogy hogyan lehet felvenni új feedeket egy Samsung távirányítóval, meg hogy mondjuk meg tud-e enni a készülék komplett…..
Webisztán CES: jön a Google TV 2008.01.08 12:59:00
Hogy mennyire nem alaptalanok Otellini lázálmai az internetről, mi sem bizonyítja jobban, mint a Google-Panasonic közös bejelentés a CES-en. A Panasonic hamarosan piacra dob egy olyan készüléket, melyen a YouTube videóit meg az összes, tévén is érdekes Google-alkalmazást lehet majd…..
Talán dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét - mivelhogy rend kell a világba, a rend pedig arravaló, hogy ne legyen a gyerek hiába s ne legyen szabad, ami jó.Van kis hazánkban egy szolgáltatás, amely sok-sok ember munkájának a gyümölcse: a lap.hu. Nem egy webkettes dolog…..
Az almacég nem bírta megemészteni, hogy a Think Secret nevű blognak az Apple-ből vannak rendszeresen belsős információi. Perrel fenyegették a techblogot. Ám a Think Secret nem volt hajlandó kiadni titkos forrását. Inkább bezárnak.A két fél peren kívül állapodott meg, és a…..
Mit teszünk, ha olyan kérdésre keresünk választ a weben, ami nehezen guglizható és a Wikipedia sem ad releváns szócikkeket? Kiírjuk a Yahoo Answers-re a kérdést, és várunk néhány percet. Máris érkeznek a válaszok. Az Answers a Yahoo sikerprojektje. Rátapint a lényegre a Slate…..
Jocó hívta fel a figyelmemet, hogy baráti blogunkon ma megjelent postra. Az Externet szerint az alaphálózati szolgáltató - nevezett T-Com - fogta magát, és egyszerűen lecsökkentette a sávszélességet. Mit jelent mindez? Valószínűleg azt, hogy a T-Com egyszerűen nem képes…..
Már többször írtam, de most leírom megint: a legjobb közösségi fejlesztések nyilván olyan ötleten alapulnak, mely valós igényt elégít ki. Nem azzal kell foglalkozni, hogy ez az igény mennyire általános, hanem azzal, hogy egyáltalán létezzen. Valós igény például, hogy ha…..
A BKV december 1. és 31. között kísérleti jelleggel lehetővé teszi hat Combino villamos külső felületén reklámok kihelyezését – derült a cég közleményéből.A régebben itt járó Ganz csuklósokon is voltak reklámok, ám a szép, új villamosokra eredetileg állítólag nem…..
Aki olvasta már a Wall Street Journal saját értesülését arról, hogy a Google nemsokára előáll saját online tárhelyszolgáltatásával, az bizonyára velem együtt csak mosolyog. Hiszen a Google elmúlt évekbeli fejlesztései pontosan ezt az irányt jelölik ki. Gondoljunk csak a Gmail…..