Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petraeus

0 bejegyzést írt és 594 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lumens Léket kapott tengerjárók 2016.11.26 10:22:16
Az elmúlt időszak legnagyobb logisztikai – negatív értelemben – szenzációja a Hanjin bedőlése. A dél-koreai tengerhajózási vállalat szeptember elején kért csődvédelmet, azóta megy a huzavona a cég hajóival és a rajta lévő árukkal kapcsolatban. A csőd ugyan váratlanul érte a világot, ám a háttérben…..
Recep Tayyip Erdoğan egy nagyon érzékeny lelkű ember: már persze amikor nem tüntetések erőszakos feloszlatásáról, terroristákkal való kapcsolatairól vagy újságírók bebörtönzéséről van szó, hanem amikor ezeket szóvá téve rajta viccelődnek. Először egy – egyébként szörnyen lapos, de legalább a…..
5.g & Rammjaeger83 Hivatásos és műkedvelő körökben egyaránt nagy népszerűségnek örvend annak kimerítő taglalása, hogy a bevándorlók / migránsok / menekültek (nem kívánt törlendő) okolhatóak-e a közelmúlt erőszakos cselekményeiért, rejtőzködnek-e közöttük terroristák és úgy általában biztonsági…..
petraeus 2016.03.16 22:07:26
@Rammjaeger83: a kivaltott reakciok viszont legalabb annyira durvak voltak (nem csak terrorizmus hanem a bunozes, antiszocialis viselkedes, eroszak miatt is), csak akkor nem a politikai jobbszelrol hanem ugy nagyjabol az egesz tarsadalomtol jott, nagyon sokaig nem volt jo dolog irnek lenni angliaban/USAban...jo sokaig alig tartottak embernek az ireket...
petraeus 2016.03.18 12:29:18
@karandash: Sulyos ellentmondast latok a hozzaszolasodon belul, a szarmazasi alapu deportalas nem fer ossze azzal, hogy "azokat gogadjak, akikbol haszna van a gazdasagnak" illetve "Pakisztani informatikus, indiai gepeszmernok, szudani orvos picit hasznosabb." ha szarmazasi alapon deportalsz akkor nem vagy tekintettel vegzettsegre, vallasra, csaladi allapotra csak a szarmazasra, ha bevandorlo szarmazasu akkor deportalod akkor is ha mondjuk telejesen integralodott, jo vegzettsege, allasa nembevandorlo partnere van, vagy ha gyermekkoru, ezt jelenti a szarmazasi alapu deportalas, nincs merlegeles, a szarmazasod eldonti a sorsod, ezert irtam azt, hogy ez teljesen vallalhatatlan. Egyebkent en is a kontrolalt pontrendszeres bevandorlast tamogatnam, kezdesnek jo lenne evi 20 ezer fo korul befogadnunk bevandorlokat.
Vendégszerzőnk, Duka Zsófia közgazdász, politológus (Igazságügyi Minisztérium) írása   Ismerőseim körében újra felütötte a fejét a 168 óra online-on megjelent korábbi írása a kivándorlásról. Nem tudok érzelmek nélkül elmenni a téma mellett, és most már szó nélkül sem. Reflektálnom kell,…..
A következő események vélhetően teljesen egyedülállóak a világ valaha elkövetett sorozatgyilkosságainak dokumentált történetében. Csak néhány morzsa az elképesztő adatsorból: 18 év alatt legalább 162 halott, az eljárás végéig 3 öngyilkosság, 28 elítélt elkövető és 3 kivégzés. Az 1920-as évek…..
petraeus 2016.02.29 07:35:00
@BéLóg: ennyire tajekozatlan vagy, esetleg tudatosan hazudsz? minden statisztika tanulmany azt mutatja, hogy 90 % folott van a noi aldozatok aranya.
CSM & Rammjaeger83 A Kitekintő és a Globoport mellett blogunk szerkesztői is lehetőséget kaptak arra a közelmúltban, hogy közösen nem hivatalos beszélgetést folytassanak Vlagyimir Szergejevvel, az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetével. Itt is köszönet illeti ezért a blog.hu-n…..
petraeus 2016.02.15 22:13:44
@Rammjaeger83: Hello Rammjaeger, orulok, hogy emlekszel ram, ha elolvasod megegyszer mit irtam akkor talan felfogod, hogy egy sima kerdes volt, tenyleg annyi tortent,-e, hogy felmondtak a propaganda musort vagy lehetet kerdezni es a kerdesekbol kialakult egy normalis eszmecsere, kozben jott valasz, hogy nem, propaganda esemeny volt. Egyebkent van meg olyan kulpolitika es biztonsagpolitikaval foglalkozo ember aki ne fogadna el, hogy oroszorszag egyik strategiai celja az EU/NATO/EU-USA kapcsolatok gyengitese, EU bomlasztasa, orosz befolyas visszaallitasa az elvesztett teruleteiken?
petraeus 2016.02.16 12:31:40
@sirdavegd:
- Paksrol, Paks 1 mukodeset meghoszabitottak, a mostani allas szerint 2032 es 2037 kozott zarjak be oket, szoval a kivaltasrol meg van ido agyalani, viszont a negy regi es 2 uj blokk egyuttes mukodes komoly gazdasagi problemakat okozhat. Lett volna boven ido kivarni es kb. 5 ev mulva 2020 korul eldonteni mi a legjobb., addigra egy csomo alternativ technologiarol tobb infonk lehetne.
- Ukrajnarol, az ukran elittel kapcsolatban teljsen igazad van, most megint ugy nezz ki, hogy bar reszeredmenyek vannak, a reformfolyamat joval lasabb mint amire szamitani lehetett vagy amire szukseg lenne, a kompromisszumra akkor lesz esely ha Moszkva ugy akarja, jelenleg meg a tuzszunetet se sikerul betartatni.
petraeus 2016.02.16 12:38:01
@sorhajóhadnagy:
Az orosz hivatalos narrativarol, jogos, hogy fontos tudni mit hisznek az oroszok, mi alapjan hoznak donteseket, hogyan latjak az elmult evtizedek torteneseit, ezen tudas az elofeltetele annak, hogy megfelelo oroszorszag politikat folytathasson a NATO/EU/USA. Az mar sokkal inkabb aggaszto ha egyes EUs/NATO tagorszagok, partok, szervezetek atveszik az orosz narrativat es “jogosnak” “meltanyolhatonak” fogadjak el.
JogÁsz Börtöntöltelékek 2016.01.10 17:44:03
A strasbourgi bíróság a minap a rossz börtönviszonyok elszenvedése miatt mintegy ötmillió forintot ítélt meg Zuschlag Jánosnak. Ez a döntés mélységesen felháborította az internetes kommentelőket. No persze nem a börtönviszonyokon háborodtak fel, hanem azon, hogy „egy ilyen börtöntöltelék” milliókat…..
petraeus 2016.01.10 23:53:44
@Kelly és a szexi dög: legyen, te mit tartanal korrekt bortonnek? hany negyzetmeter per fo, milyen suru zuhanyzas, milyen szorakozasi lehetoseg (tv, konyv?), engedned-e tanulni, telefonalni, gyerekevel kapcsolatot tartani?
Oroszország és szövetségesei, illetve az USA koalíciójának hadereje között folyik a versengés Szíriában – állítja egy kínai szakértő.   Idehaza is vitatéma, milyen céllal nyúltak bele a közel-keleti darázsfészekbe a moszkvai vezetők azzal, hogy szeptember 30-án –…..
petraeus 2015.10.27 07:40:12
@Kabai Domokos Lajos: Eleg egyszeru bizonyitani, itt egy link F16 os fotojahoz, egyertelmuen F16 os van a gepen, a sziriaban bevetett orosz gepek markanasan nagyon mashogy neznek ki, ha osszehasonlitod a kepeket, egyertelmu lesz.

924tfg.com/Photos/F16_2.jpg
Két hete rengeti az olasz közvéleményt az a botrány, amiről a büdös életben nem hallottam volna én sem, ha nem akadok rá egy angol nyelvű összefoglalóra, és amely sem a hazai, sem a nemzetközi média ingerküszöbét nem érte el. Pedig elég kemény történetről van. Talán a…..
Rezsicsökkentés? Nemzeti konzultáció? Bevándorlásos plakátkampány? Minden elhalványul a Fidesz legújabb, trükkös kampányvideója mellett. Finkelstein és Habony nem talál még ki ennél tökéletesebben targetált, az elkényelmesedett jobber szavazókat megmoccantani képes üzenetet,…..
Visszafordíthatatlanul vívják tovább a globális játszmát Ukrajnában is. Nyugalomba helyezését kérte Heidi Tagliavini, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nagyköveti rangban lévő, ukrajnai különleges képviselője. A miértre egyelőre nem válaszolt a…..
petraeus 2015.06.10 23:10:52
@Kavkaz: lehet az euromaidan press egy elegge elfogult ukran parti lap, en legalabbis annak tartom de a terkepuk pontos, ha megenzed barmelyik orosz/szeparatista terkepet, nem talalsz amjd elterest.

Nincs itt ellentmondas, a felkeloket gyorsan es kemenyen vertek bvissza tavaly nyaron, viszont ketsegtelken, hogy az orosz hadsereg kepes lenne elfoglalni "novorosszia" nagy reszet talan meg Odesszaig is eljutnanak (a megszallas mar egy mas kerdes) , de ez mar egy totalis orosz-ukran haborut jelentene es nem ugy nezz ki, hogy ezt az orosz nep es gazdasag elviselne.

Ha a felkelok vereseget mertek az ukranokra miert nem foglaltak mar el donbaszt vagy "novorossziat"? Legutobb epp mariankanal "mertek vereseget az ukranokra" igaz meg mindig ukran ellenorzes alatt van a varos de biztos en nem vagyok ideologiailag eleg kepzett...
petraeus 2015.06.11 20:45:49
@Kavkaz: Nyar ota ket helyen szenvedtek vereseget, a repternel es Debaltsevenel, ezek a veresegek megmutattak az ukran hds gyengesegeit de a szeparatistak erejenek korlatait is, arepteret vagy 200 napig ostromoltak Debaltsevet meg csak a regularis orosz hadero segitsegevel tudtak elfoglalni, az ukranok ugyanakkor megelptek a felkeloket a mariupoli ellentamadassal. Ha tenyleg annyira erosek a szeparatistak akkor miert fogadtak el a tuzszunetet?
Marinkanal mar jol es gyorsan reagaltak az ukranok, gyorsan visszavertek a felkelok probalkozasat. Szoval nem nezz ki ez tul jol a szeparatistak szamara, nagyon nem ugy enzz ki, hogy oroszorszag resze lesznek, az is eselytelen, hogy komolyabb teruleteket szerezzenek, a gazdasaguk romokban, a kozeposztaly elmenekult, viszont tele vannak fegyveres szabadcsapatokkal, jo kilatasok...

Az orosz hadsereg egy nyilt es totalis haboruban kepes lenne valoszinuleg a dneszter menti nagyvarosokig elorenyomulni, esetleg a krimig, talan Odessaig. Az, hogy a varosokat hogyan fogalalnak el az mar nagyon ketseges, par ezer elszant vedo honapokra felatrthatja oket. az orosz lakossag nagyon nem tamogatna egy ilyen haborut foleg, hogy a hadsereg kb. 40% a sorozott, a nyugati szankciok teljesen keszre vagnak az orosz gazdasagot, a NATO kikepzok es fegyverek meg par even belul annyira felhoznak az ukran hadsereget, hogy kepessek lennenek visszaverni az orosz hadsereget, Putin valszeg latja, hogy egy totalis haboru az orszag osszeomolasaval es az o bukasaval jarna, nem veletelnul korlatozza az orosz beavatkozast, ez mar nem a szovjetunio es o nem sztalin.
petraeus 2015.06.12 22:33:28
@Kavkaz: A korrupcio es a tisztikar gyengesege mindenkeppen sulyos problema, ugyanakkor a technika is elkepesztoen le van romolva, a repter elestekor betervezett ellentamadas ami jol indult es gyors visszavonulasra kesztette a szakadarokat azert omlott ossze mert a tankok, pszh-k jo resze lerobbant, nem mukodott megfeleloen, donto tobbsegeben nagyon regi es rossz allapotu fegyverekkel harcolnak. Az ellatasrol minden remtortenet igaz sot talan meg tobb is, amikor peldaul elosszor vonult fel az ukran hadsereg keleten (a szovjet orokseg miatt a bazisok/laktanyok donto tobbsege nyugaton/kozepen illetve delen van, keleten szinte semmi) az egyik oligarcha fizette ki az uzemanyagot es a katonai jarmuvek a rendes benzinkutataknal tankoltak, e nelkul soha nem jutottak volna el donbasszba...
Az oroszok pontosan tudtak milyen allapotban van az ukran hadsereg es a krimi gyors es minimlis ellenallasu gyozelem utan nem szamitottak komoly ellenallasara, tevedtek rosszul mertek fol a del/keleti lakossag lojalitasat/szimpatiajat/aktivitasat illetve alabecsultek/nem szamitottak az ukran onkentesek es hadsereg ellenallasara, ebbol lett a nyari ATO muvelet ami komoly eredmenyeket ert el, jelentos varosokat, nagy teruletet szabaditottak fol.
Az orosz regularis erok beavatkozasa alitotta meg az ukranokat majd Iljovaszk utan osszeomlott a front de az oroszok is megalltak, latszik, hogy Putin nem akarja bekebelezni a teruletet nem erdeke ez es a totalis haboru sem. |
Katonailag valoszinu kepes lenne elfoglalni Novorosszia teruletet de keptelen lenne megtartani es integralni oroszorszagba, hogy ezt o ismerte fel, vagy a mersekelt csoportok tartjak vissza a hejakat az mar kremlinologia, nem sokan tudjak,,,en biztos nem.
  Kedves olvasók! A tervezettnél később ugyan, de a közönség elé tárjuk podcastunk második adását. Témánk ezúttal a hibrid hadviselés, amely a kelet-ukrajnai konfliktus kapcsán jelent meg ismét a közbeszédben, mint a "felkapott" biztonságpolitikai kifejezések között az egyik legújabb. Jó…..
petraeus 2015.04.25 21:01:45
@Rammjaeger83: "Ami a NATO-infrastruktúrát illeti, egyrészt a jelenlegi helyzeten bizonyára bármikor lehet változtatni"

ezt ugy pontositanam, hogy barmikor el elhet kezdeni es a raforditott penztol fuggoen 5-10-15 even belul be is lehet fejezni...

nem azt alitottam, hogy oroszorszag fenyegeti a NATOt hanem azt, hogy a NATO nem fenyegeti Oroszorszagot.
Mondjuk szerintem oroszorszag nem fenyegette A NATOt egeszen az ukran valsagig, legalabbis en nem tudok ilyesmirol (az oroszok EUt gyengito/EU ellenes politikaja nem egyenlo katonai fenyegetessel). De ha mar bazisokrol beszelunk, az orosz nyugati katonai korzet es kaliningrad plusz a feheroroszorszagi orosz bazisok nagyon szepen korbe veszik a balti 3 akat, ahol egeszen a kozelmultig 4 db NATO vadaszgep alomasozott...

"Koszovóban és Líbiában nem is lett volna semmilyen konfliktus, ha a NATO nem avatkozik be. A kormány leverte volna a felkelést, és annyi."

Libianal lehet igazad van, de koszovo nagyon mas, ha a szerbek gyorsan es a leheto leghumanosabban (erts komolyabb tomegmeszarlasok nelkul) le is verik a felkelest, mit ertek volna el? Nyugi van par honapig, max par evig majd a haboru ujraindult volna es a kornyezo orszagok (albania, macedonia, montenegro) jelentos alban nepessege es a helyi kormanyok gyengesege, korruptsaga idealis hatorszaga tettek volna a koszovobol kiszorulo felkeloknek, a menekultek es a szerb elnyomasnal jobb utanpotlast egyetlen gerillahaborut folytato szervezet se kivanhat maganak, szoval szerbia gyakorlatialg eselytelen lett volna hosszabb tavon ebben a konfliktusban.
petraeus 2015.04.25 21:13:02
@Untermensch4:
Itt azert joval tobbrol van szo mint a katonak kenyelmerol, loszer, elelem, potalkatreszek, javito muhelyek, repterek, raktarak, utak, kirakodo allomasok, korhazak stb. nelkul persze, vegul is lehet harcolni csak kerdes, hogy milyen eredmenyesen...
A legnagyobb gond a logisztikaval altalaban a kapacitas hianya es infrastruktutra hianyossaga szokott lenni amit nem konnyu kiepiteni.
lengyelekrol, hat ha szamodra az a melysegi vedelem, hogy az orszag teruletenek 80% at fealdod... a lengyelek a regi VSZ idokbeli bazisaikat hasznaljak amik a nemet hatar kozeleben vannak nagyon koltseges lenne ezeket atheleyzni keletre, nem is tettek meg.
petraeus 2015.04.28 01:54:19
@Valandil: abbol amit irtam nem kovetkezik az, hogy oda kene csapni (szarkasztikusan se), semmi gond nincs azzal ha Oroszorszagnak bazisai vannak a hatarai menten, ez teljesen termesztes, ez onmagaban meg nem agressziv lepes vagy fenyegetes, ami kevesbe normalis, hogy a NATOnak nincsennek komoly bazisai/csapatai a balti 3ak es lengyelorszag teruleten, illetve, az is elegge atgondolatlan, hogy lengyelorszag legutokepesebb csapatai a nemet hatrarnal allomasoznak...
Több mint kétmillió gyereket sújtott a Délkelet-Ukrajnában egy éve zajló polgárháború. Az adatot – az ENSZ gyermekszervezete, az Unesco közlésére hivatkozva – Pavel Asztanov, az Oroszországi Föderáció gyermekjogi biztosa ismertette az orosz állami televízió csütörtöki,…..
petraeus 2015.04.13 11:33:01
@Delco Lajos: Arra gondoltam, hogy az a teny, hogy "csak" egy par halot volt es az ukranok egy resze alallt nem fugg ossze azzal a tennyel, hogy Orpszorszag lerohanta es elfogalalta a Krimet, egy invazio es megszallas nem feltetlenul kotodik harcokhoz es aldozatokhoz.

Forras a halottakrol:
www.reuters.com/article/2014/04/07/us-ukraine-crisis-military-idUSBREA360GB20140407
www.independent.co.uk/news/world/europe/ukraine-crisis-prorussian-troops-storm-naval-base-as-clinton-warns-of-aggression-from-putin-9201317.html

Az ATO meg nem bosszubol indult, hanem azzal a cellal, hogy visszafogalalja az elveszett teruleteket es kiuzze/lefegyverezze/megsemmisitse az oroszbarat szeparatistakat, visszallitsa ukrajna fennhatosagat a keleti megyekben.
A szeparatistak fegyverzetet elnezve ezt csak a hadsereg volt kepes elerni, a helyzet mar reg tul volt azon, hogy a rendorseg kepes lett volna kezelni.
petraeus 2015.04.19 20:01:22
@Delco Lajos: Ha a hadsereget "Görgy-szalaggal és "Referedum no seraratizm" feliratú táblákkal tüntető emberekkel szemben" vetettek be akkor mitol haltak meg az ukran katonak? Agyondobaltak oket a tablakkal? Tablakkal lottek le az ukran helikoptereket?
A szlovianszki varoshaza elfoglalasarol szolo videon jol latszik, hogy automata fegyverekkel es rpgkkel vannak felfegyerzve a lazadok, ellenuk rendoroket kuldeni ongyilkossag lett volna.
A fegyveresek megjelenese elott a tuntetok tenyleg csak baseball utokkel, kesekkel es vascsovekkel estek egymasnak es mivel a rendorseg ukrajnaban totalisan alkalmatlan barmilyen feladat ellatasara, alsagos elvarni toluk, hogy korrekten es profin kezeljenek barmilyen tomeges zavargast, a maidanon se sikerult nekik es keleten mar meg sem probaltak.
Nem azt allitom, hogy az ukran nacionalistak nem vettek reszt a keleti zavargasokban, bar azt feltetelezni, hogy keleten nincsennek ukran nacionalistak az minden alap nelkuli, keleten, donbasszban is vannak az ukran egyseg hivei csak joval kevesebben ahogy nyugaton is biztos vannak oroszpartiak csak joval kevesebben mint keleten. Azt allitom, hogy a keleti zavargasok nem indokoltak egy fegyveres szeparatista felkeles kitoreset, foleg, hogy a tuntetesek/zavargasok alatt sokkal tobbszor vertek szet a nyugat barat tuntetseket az oroszbaratok mint forditva. Keleten nagyon veszelyes volt maidan parti tunteseken reszt venni, jo par video van fent a neten amelyekben osszeverik, rugdossak, megalazzak a nyugat parti tuntetoket, szoval sokkal inkabb az ukran egyseg hivei voltak veszelyben.
Az orosz propaganda volt az amely elokeszitette es folyamatsoan taplalata az orosz lakossag hiszteriajat az "ukran nacik" kegyetlenkedeseirol, mint peldaul az elhiresult, teljesen legbolkapott, tortenet mely szerint ukran nacik keresztre feszitettek egy kisgyermeket es vegignezettek az anyaval a halalat...

www.themoscowtimes.com/news/article/state-run-news-station-accused-of-making-up-child-crucifixion/503397.html

Az ukran-orosz hatar gyakorlatilag egy nem ellenorzott hatar volt, a zoldhatart, sok a szovjet idokbol ottmaradt helyi uttal egyutt, senki nem ellenorizte. Egyebkent a hataratkelokon se vittek tulzasba a kontrollt, pl. utlevel se kelett.
petraeus 2015.04.24 07:51:17
@Delco Lajos: Hogy ki csusztat az jo kerdes, merthogy a te marciusi bekes tuntetoid ellen nem is kuldtek hadsereget...
A szerb-magyar hataros pelda nagyon nem jo, mert csak kifele es csak magyarok setalnak at olyan konnyen. Proibalj meg szerbkent utlevel nelkul atjutni a schengeni hataron....
A naci az naci es ha egy bizonyos nacira irod, hogy ukran naci a naci nemzetiseget kihangsulyozva akkor nem kell idezojel, amikor viszont ugy altalaban nacizod le az ukranokat akkor en hasznalni fogom, mert ukrajnaban nincs naci vezetes, ukrajna nem tekintheto naci orszagnak es az ATO sem egy "naci" "buntetohadjarat" ahol "naci" ukranok gyilkoljak a "bekes" "antifasisztakat"
az orosz propagandarol annyit, hogy oroszorszag elvielg a beke melett van es celja a verontas mielobbi megallitasa ezzel nehezen egyeztetheto ossze ha tovabb szitjak a feszultseget ahogy az idezet riportban is a tuzszunet alatt is tovabb hazudoznak gyermek halaokat talalnak ki, hogy fenntartsak a gyuloletet.
naci relativizalas vadja nem all meg es legalabb akkora problema felnagyitani es egy egesz orszagra rasutni a naci beleyeget, vagy Tapolca utan magyarorszag is naci?
Oroszországban és a kelet-ukrajnai felkelők soraiban sokan fogják fel úgy, hogy a mai fasiszták elleni harc terheit ugyanúgy ők viselik, mint ahogy tették ezt elődeik a II. világháborúban. „A popmédia sokáig csak az orosz propagandisták agyszüleményeként tárgyalta az ukrán…..
petraeus 2015.04.06 20:46:05
@Delco Lajos:
Krimi tatar/ukran ugyben, itt van egy par angol anyag:

www.hrw.org/news/2014/11/17/crimea-human-rights-decline
www.reuters.com/article/2014/05/16/us-ukraine-crisis-un-idUSBREA4F05Y20140516
www.washingtonpost.com/world/europe/eight-months-after-russia-annexed-crimea-from-ukraine-a-complicated-transition/2014/11/27/d42bcf82-69b3-11e4-bafd-6598192a448d_story.html

ugy altalaban meg a haboru elott is nagyon aranytalan volt a nyelvhasznalat, hisz ukrajnaban, keleten es krimben teljesen altalanos volt az orosz nyelvu iskola/oktatas mig az oroszorszagban elo millionyi ukrannak semmilyen lehetosege nem volt/ma sincs nyelvenek megorzesere az oktatasi rendszeren belul.

Az onkorrekcio nem azt jelenti, hogy hirtelen minden idealisztikusan bekes lesz es a botrany utan soha tobbet nem lesz ahhoz hasonlo hanem azt, hogy a tarsadalom es a kormany reagal a helyzetre, elemzi azt majd megerositi azokat a rendszereket amiket meg kell erositeni, hogy megelozzek az eset megismetlodeset/csokkentsek az eselyet, az onkorrekcio nem a demokraciak kizarolagos sajatossaga csak nalunk gyakoroljak a leghatekonyabban.

Szerintem meg nem lehet kizarolagosan kijelenteni, hogy a cel nem szentesiti az eszkozt, torekedni kell ra de egesz egyszeruen nem lehet meguszni, hogy idonkent durva dolgokat kovessen el egy orszag, ez van.
Amikor a ruszkik ballisztikus raketakkal es termobarikus toltetekkel gyilkoltak a csecseneket nem csak en de az egesz nyugat nagyon is elnezo volt mar pedig amit a ruszkik muveltek csecsenfoldon , foleg amit a harcok utan tettek a civil lakosaggal, ahhoz kepest abu gharib vagy guantanamo egy tundermese.
petraeus 2015.04.08 13:07:48
@Delco Lajos: orosz propagsanda leleplezese:

www.bbc.com/news/world-europe-32137302
petraeus 2015.04.09 23:44:24
A blogmotor megette a kommentet, szoval:
akkor te milyen forrast fogadsz el hitelesnek?
Al jazeera jo lesz?

www.aljazeera.com/indepth/features/2014/04/russia-ukraine-crisis-minority-under-pressure-2014423104132154242.html
www.aljazeera.com/indepth/features/2014/12/disappearing-crimea-anti-russia-activists-201412110405525656.html
www.aljazeera.com/indepth/opinion/2014/05/russia-improbable-human-rights-2014510101243766114.html

A nyelvtorvenyt nem toroltek el, a torvenyt nem irta ala poroshenko tovabbra is ervenyben van, ez teny.
Azt allitod, hogy az ukran nyelv meg 200 eves sincs akkor, hogy lehet, hogy 300 eve mar torvenyileg tiltottak be az ukran nyelvet az orosz carok?
Az ukranok nem bevandorlok Oroszorszagban hanem oshonos kisebbseg peldaul a deli teruleteken kozel ukrajnahoz az eroszakos asszimilacio elott ukran tobbsegu volt jo par ma amr orosz tobbsegu megye ahogy a Krim se volt orosz tobbsegu a tatarok deportalasa elott...
Ukrajnával kapcsolatban alig van olyan kérdés, amire a nyugatiak, illetve az oroszok hivatalos válasza egybecsengene. Tíz témáról pro és kontra. Ukrajna talpra állításának nehézségeit járta körül az ATV-beli, 2015. március 25-ei Friderikusz-műsor Mizsei Kálmán közgazdász…..
Mára a törvényhozást, a kormányzást, az igazságszolgáltatást, az egyházakat, a gazdaságot behálózó személyi összefonódások egész láncolata jött létre, hogy maga alá gyűrje a társadalmat. Három tételmondattal igyekeztem összefoglalni az Echo Tv Visszhang című…..
petraeus 2015.03.29 11:39:24
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: biztos, hogy megertetted amit irtam?
petraeus 2015.03.29 12:17:05
@midnight coder: sok szempotbol jobban altak Jelcin alatt, emberi jogok, sajtoszabadsag, valasztasok tisztasaga, kulfoldi befektetesek. A gazdasaggal Putin nem sokat tett, szerencseje volt az olajarral viszont tobb penzbol tobbet is loptak igaz meg igy is tobb maradt, egeszen mostanaig...
Jelcin gyenge es korrupt volt, teny, de a kaoszbol nem csak egy Putin fele diktatura tud kivezetni, ez hibas es leszukitett ertelmezes.
Putin agressziv kulpolitikaja viszont komoly fenyegetes a volt szovjet tagkoztarsasagok szamara, nemhiaba a legkozelebbi szovetsegesei, mint kazakhsztan es feheroroszorszag se boldogok vele.
petraeus 2015.03.29 23:21:25
@fékek és tengelysúlyok: csak azt felejtetted el, hogy azok a gyarak remenytelenul korszerutlenek voltak es a termekeik nem voltak versenykepesek nyugaton, a keleti piacok meg osszeomlottak, nem volt vevo a termekeinkre.
ebben a helyzetben a gyarak annyit ertek amennyiert el lehetett oket adni.
Halott a politikai elemzés műfaja? Vihar a biliben a polgári Magyarország-vita? Szkepszis és szenvedély elegyével vitatták meg a magyar közélet aktuális ügyeit – és egymás szerepeit – Török Gábor politológus-elemző és G. Fodor Gábor politikai gondolkodó. Török szerint ma…..
A Krímmel kapcsolatos dokumentumfilm is oka lesz, ha az Oroszország elleni akciók veszítenek lendületükből a következő napokban. Bemutatta az orosz állami tévé azt a dokumentumfilmet, aminek előzetesét meghamisítva napokon keresztül tartotta izgalomban a média a nyugati világot.…..
petraeus 2015.03.20 21:29:02
@Delco Lajos: Lattam eleg sok videot az eroszakossa valt tuntetesekrol, zavargasokrol, volt egy par osszecsapas a majdan parti es orosz parti tuntetok kozott de ez nem jelent oroszellenes eroszakhullamot foleg nem olyat amilyet az orosz propaganda talat ki peldaul az egyik "riportjuk" szerint nacik EUs penzbol epitett koncentracios taborokba akarjak terelni es ott legyilkolni az oroszokat...
Az orosz propaganda nagyban felelos a zavargasoket, eroszakos cselekmenyekert de mivel meg igy sem sikerult felkelest kirobbantaniuk kikuldtek a titkosszolgalataikat, hogy foglaljak el a kozintezeteket es provokaljak ki a haborut, egy orszagon belul elofordulnak konfliktusok nagyon nem mindegy, hogy ilyenkor a szomszed bekiti vagy szitja a helyzetet...
petraeus 2015.03.21 21:14:40
@Delco Lajos: Tyimosenko azt mondott amit mondot, nem volt szep, de ne feeljtsuk el, hogy Juliank ellenzeki politikuskent egy lehalgatott maganbeszelgetesen adott hangot eleg gaz velemenyenek, ezt ne keverjuk ossze az ukran kormany hivatalos allaspontjaval.
Egyebkent ez verbalis agresszio volt es igen, fizikai eroszakot altalaban megelozi a verbalis eroszak de verbalis eroszakot nem mindig kovet fizikai eroszak (foleg, hogy ellenzeki politikus hatalom nelkul) vagy te ha valakit elkuldtel melegebb eghajlatra akkor utana mindig ossze is rugdostad?

Peldakat mindig ki lehet ragadni, ukrajnaban harcolnak nacionalistak, neo naci iranyultsagu miliciak, ugyanugy ahogy oroszajku onkentesek es hivatasos katonak, de azt nem lehet kijelenteni, hogy olyan szintu oroszellenes eroszakhullam lett volna a krim orosz megszallasa elott ami igazlohatna a terulet akarcsak ideiglenes megszallasat, a terulet bekebelezeset meg semmi sem igazolja.

Meg mindig varom azokat az oroszellenes esemenyeket, pogromokat, tomegmeszarlasokat amik igazoljak az orosz beavatkozast.

Oroszorszag a velt erdekei miatt a flota bazisok biztositasa miatt tamadta meg a krimet a donbassi haboruval ukrajnat akarja destabilizalni es megakadalyozni az europai integraciot. Lelasisitani sikerult de az elkovetkezo 20-30 evben tuti nem lesz orosz barat kormany kijevben igy az eddigieknel is meszebb kerultek az orosz hadiipar szamara fontos gyarak... Ukrajna elveszett putin szamara vagy elfogadja ezt vagy megszallja az orszag felet.

A kialakult helyzetert Putin a felelos es senki mas, nem hajlando elfogadni, hogy ukrajna egy onallo orszasg es ok nem oroszorszagot valasztottak. Sajnos az ukranoknak a ket vesztes fuggetlensegi haboru utan egy harmadikban is meg kell kuzdeniuk oroszorszaggal, hogy kivivhassak fuggetlenseguket es csatlakozhassanak europahoz.
Tragedia egyebkent mert egy ukrajnat tisztelo, partnernek tekinto es ukrajna gazdasagi es demokratikus fejlodest segito oroszorszag termeszetes partnere es szovetsegese lenne egymasnak es europanak is.

De egyebkent ha annyira kenyes vagy a nacionalista tulkapasokra gondolom melyen eliteled a krimi ukranok es tatarok zaklatasat, megfelemliteset, az ukran iskolak bezarasat az ukran konyvek elegeteset illetve a donbassra jellemzo vallasi turelmetlenseget amikor is az ortodox miliciak megfelemlitik, eluldozik es esetenkent meggyilkoljak a nem ortodox, tipikusan evangelikus keresztenyeket...
petraeus 2015.03.24 22:55:35
@Delco Lajos:
Csak par dologra reagalnek, foleg ido hianyaban, mert ertekelem, hogy veled lehet ertelmesen vitatkozni meg ha szinte semmiben nem is ertunk egyet.
Szoval, A NATO, hogyan kenyszeritette bele Oroszorszagot a Krim megszallasaba? Miert tettek volna? Az USAnak van eleg baja mashol, hogy pont az oroszokkal sozrakozzon. A NATOnak vannak fekete tengeri tamaszpontjai es ok ellenorzik a szorosokat.
A "kelet ukrajnai eroszkahullam" nem volt olyan szintu, hogy komolyan veszelyztesse a krimi oroszokat, sokszor inkabb az ukranokat kelett felteni ahogy vegul az ukranoknak kelett elmenekulniuk, 100 ezer szamra uldoztek el az ukranokat a kisebbsegi jogokert oly nagyon aggodo oroszok.
Hogy hany embernek kell ahhoz meghalnia, hogy jogos legyen a beavatkozas nehez szamot mondani, sokkal inkabb fugg a helyzet alakulasatol mennyire mukodik a diplomacia, sikerul-e stabilizalni a helyzetet, van-e lehetoseg bekefenntartok kikuldesere, stb. Ha tenyleg durva es szisztematikus atrocitasok erik az orosz kisebbseget es az ukran kormany keptelen/nem hajlando megvedeni oket es a diplomacia nem mukodik es a bekefenntartok kikuldese nem lehetseges, akkor esetleg lehet, hogy oroszorszag beavatkozik. Sajnos ezekbol semmi nem valosult meg oroszorszag ahelyett, hogy csilapitotta volna a helyzetet az oruletig fokozta a propagandat es aktivan tamogatta a fegyveres csoportok megalakulasat, meg se probaltak a bekes megoldast mert a celjuk Ukrajna gyengitese, befolyas ala vonasa volt.
Miközben a budapesti brit nagykövet a krímbeliek sanyarú sorsáról jelentetett meg cikket a Népszabadságban, az amerikai Forbes Magazin adatai mást tükröznek. Nem fogadhatjuk el! – harsogja a cím a hétvégi Népszabadságban az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetének…..
Manipulálnak bennünket Európa olyan fontos intézményei, mint az Euronews televízió, az ukrajnai polgárháborúban megfigyelőként résztvevő EBESZ, vagy épp az olyan bizottság, amely a Kelet-Ukrajna fölött lelőtt maláj repülőgép-szerencsétlenséget vizsgálja. Az Euronews…..
petraeus 2015.03.21 22:51:38
@Kabai Domokos Lajos: ez eleg fenyegeto:

“You don't understand, George, that Ukraine is not even a state. What is Ukraine? Part of its territories is Eastern Europe, but the greater part is a gift from us.”

www.kommersant.ru/doc/877224

de putin ugy altalaban egy nagyon kedves emberke:

"He raped 10 women. I never expected it from him. He surprised all of us. We all envy him."

www.newsru.com/russia/19oct2006/olmert.html

gondolom te is irigyled azt aki 10 not eroszakolt meg? bar lehet, hogy csak nem vagyok eleg szenzitiv kulturalisan es az orosz vezetoknel a bruatalitas az valamifele sajatos kovetelmeny...

itt a hires, a nok es gyerekek mogul fogfunk loni video is, eljen a bekeharc!

www.youtube.com/watch?v=r18rx4-qJ94
petraeus 2015.03.22 19:57:16
@Kabai Domokos Lajos: Latom indulatokat valtott ki a kommentem:)

Probalom ertelmezni a kommentjeidet, de nem egyszeru, folyamatosan csusztatsz es ferditesz, olyan dolgokat cafolsz amit en nem alitottam es ugy latom az angol nyelvvel illetve a sima szovegertessel is komoly gondjaid vannak.

A kommersant cikkje azt bizonyitja, hogy Putin nem fogadja el Ukrajnat mint szuveren allamot mas megnyilatkozasaibol es foleg politikajabol azt is tudni, hogy nem hajlando elfogadni az egykori Szovjetunio erdekszferajanak zsugorodasat. Hogy az ukran helyzetet megertsd es ne mindent a CIA ra kenj azt kell felfognod, hogy az emberek donto tobbsege liberalis demokraciakban szeret elni, foleg a tanult nepesseg, az egyeni szabadsag, a demokratikus kormanyzas, a szabad piacgazdasag az emberek termeszetes igenye, ezeknek a jelenleg foleg de nem kizarolagosan EU/USa/NATO altal kepviselt ertekeknek van egy termeszetes hatasuk ami komoly veszelyt jelent az intolerans, elnyomo es korrupt kormanyokra.

Te tanulj meg angolul, hisz senki egy szoval se utalt arra, hogy putin eroszakolt volna meg noket, a mondat arrol szolt, hogy viccelodik nok megeroszakolasaval, irigyli az eroszakolot, hogy pontosna mit irigyel (az eroszakolot vagy azt, hogy ilyen sokaig meguszta) az nem vilagos de egyik valtozat se teszi elfogadhatobba a mondatot.
Az utolso videonal, megkerestem az RT s valtozatot, angol szinkrontolmacsolassal, gondolom oket elfogadod hiteles forrasnak egyertelmuen azt mondja Putin a videon, hogy az orosz katonak a civilek MOGOTT fognak allni, kvazi emberi pajzskent hasznalva oket... nem mintha lenne ertelme annak amit mond, de hat ennyire tellik Putintol...

www.youtube.com/watch?v=QiKF8JN1qmk 34. perctol indul a moka

Uszitani? Hol es mikor uszitottam haborura? Franc akar haborut, en egy liberalis/demokratikus piacgazdasagon alapulo eros NATO es EU szovetseges oroszorszagot akarok, ez az erdekunk, sok orosz akarja ugyanazt, a Putini nacionalista propaganda nem fog orokke mukodni, jelenleg is szinte naponta vannak ukrajna melett kiallo esemenyek, par ember tablakkal tuntet, zaszlokkal fejezik ki egyetnemertesuket, igaz a rendorok perceken belul elviszik oket de jo tudni, hogy vannak ilyen tisztesseges tenylegesen beket es egyuttmokodest, demokratizalodast es korrupcio elleni harcot akaro oroszok, elobb utobb lesz MoscowMajdan is.

Moderalj ki ha akarsz, magadat minosited.
petraeus 2015.03.22 22:58:14
@Kabai Domokos Lajos:
rendben, akkor Putinrol, lets agree to disagree.

Abbol, hogy angolul irtam sok kovetkeztetest ne vonjal le, foleg ne talald ki helyettem, hogy en mit gondolok, euromaiadn is angol szo volt, en angolul kovetem az esemenyeket ezert irtam angolul moscowmaidant, ennyire egyszeru.
Ahogy magad is irod a majdan elso fazisat te is alulrol jovo valos ukran kezdemenyezesnek tekinted, miert gondolod ugy, hogy ilyesmi nem fordulhat elo oroszorszagban? Ott talan nincs pofatlan korrupcio, ott nincs hatosagi elnyomas, nincs rendorallam?

En nem haborut kivanok hanem valtoazast Oroszorszag szamara, kevesebb korrupciot, erosebb jogallamot, sajto szabadsagot, erosebb civil szferat, emberi jogokat, kisebbsegi jogokat, stb. ez a valtozas sokszor jar eroszakkal, es hajlando vagyok ezt a szomoru tenyt elfogadni es tovabbra is a valtozast tamogatni, az orosz nep majd eldonti, hogy inkabb egyutt el a mostani rendszerrel es lassan probalja megreformalni vagy esetleg elobb utobb eljut egy olyan pontra amikor az orosz emberek hajlandoak lesznek akar az eroszakot is elfogadni a valtozasert, remelem Putin hamarosan eltunik es az utana kovetkezo vezeto sokkal pragmatikusabb lesz es kepes lesz egyfajta felvilagosult uralkodokent (valodi demokraciara nincs esely a kovetkezo 20-30 evben sajnos) valodi reformokkal kihuzni az orosz tarsadalmat, kozigazgatast es gazdasagot a permanens valsag allapotabol.

ez mindenkinek (EU/NATO/USA/Oroszorszag/Ukrajna) az erdeke.
Ukrajnában már tudják, hogy azok lapítanak leginkább a hátországban, akik korábban megszállottan szították a háborús lázat, s hogy a legrosszabb béke is jobb, mint akár egy helyi fegyveres konfliktus. Az ukrán háborús uszítók elleni röpirat bizonyos Ruslan Vegner Facebook-oldaláról, többszörös…..
petraeus 2015.03.14 14:43:02
@János Szentpéteri: kitalalom, Oroszorszag? vagy a Szovjetunio?
petraeus 2015.03.14 14:49:42
@Kabai Domokos Lajos: ugy latszik, hogy a "mi volt az előtt a lépés előtt, amit mások első lépésnek tekintenek?" kerdest csak akkor vizsgalod ha egybeesik az elmeleteddel, az elso vilaghaborunal mar nem...

Ahogy megprobalod kimosdatni a szovjetuniot az eleg elkepeszto, az egy dolog, hogy a mai Oroszorszagot maskepp latjuk, de hogy meg Sztalin rendszeret is veded, ez meglepett, elfogultsagod jol latszik a szohasznalaton:
"A lengyelek magukra maradtak. Országuk nyugati részét a németek szállták meg, a Szovjetunió előretolta határait nagyjából a Nagy Katalin cárnő által másfél évszázaddal azelőtt meghúzott vonalig"

megszallas vs. eloretolta hatarait... gratulalok
Gondolom a balti allamoknal is csak :"a Szovjetunió előretolta határait"

kulon vicces, hogy par sorral foljebb meg a haboru elkerulesenek fontossagarol beszelsz itt meg egesz orszagok megszallasat probalod igazolni....
petraeus 2015.03.14 20:38:26
@Szélmalomharcos: ezt azert igy nehez kijelenteni, a haborunak meg nincs vege es a celok ismerete nelkul nehez gyoztest hirdetni.
Ukrajna katonai vereseget szenvedett, ez igaz, a haboru elejen komoly sikereik voltak de vegul tobb csataban is vereseget szenvedtek es jelenleg meg nem ertek el a celjukat, az orszag teruleti egysegenek helyreallitasat.
a szakadarok/oroszok tobb sulyos vereseg utan megalitottak es visszaszoritottak az ukranokat de celjaikat ok sem ertek el se Mariopul se Donbass teljes terulete nincs az uralmuk alatt, a tagabb novorosszija ( a teljes del-kelet elfogalalas) se jott ossze.
Oroszorszag eseteben ha a celjuk a krim elfoglalasa es egy frozen conflict letrehozasa volt, akkor nyertek, ha a kijevi nyugat barat kormany megbuktatsa es a befolyas visszaszerzese volt a cel akkor soha nem voltak tavolabb tole, ha a kjrimi illetve tranzisztriai szarazfoldi osszekotetes volt a cel az megint nem teljesult.
Szabadabb az orosz sajtó Ukrajna ügyében, mint az amerikai sajtó Oroszországéban – hangzott el az Euronews-ban, jóllehet a Krímmel kapcsolatos Putyin-mondatot ez a csatorna is hamis sugalmazásra használta. Pár percre rés támadt az Euronews védelmi rendszerén, amely eddig…..
petraeus 2015.03.09 22:03:34
idonkent ukrajna tulzasba viszi a cenzurat, ez igaz, foleg a filmek eseteben, az ujsagirok es tv adok ugyeben, nem latom a problemat, az orszag haboruban all, az orosz propagandaval valamit kezdeni kell, a vilag egyetlen orszagaban sem lehet gyuloletre uszitani es brutalis hazugsagokat terjeszteni mert a helyi mediahatosag ezt nem hagyna, mivel az orosz mediahatosag semmit nem tesz ez ellen nem sok lehetoseg marad.
Latom a felesegem ukran/ruszin csaladjan milyen hatasa van a remhireknek propagandanak, amikor a ruszkik azt toltak, hogy a lengyelek, magyarok, romanok felosztjak ukrajnat naponta kerdezgettek, hogy tenyleg megtamadjuk-e oket, nem tudtam viccelnek vagy komolyan gondoljak-e, de komolyan gondoltak...
altalanos, hogy ukran reszrol minden demokraciahianyos ugy (amibol van boven, hisz gyakorlatileg egy failed state kuzd a tulelesert) azonnal ugy van bemutatva mint az ukran allam es nemzet eletkeptelensegenek, sot nacizmusanak, fasizmusanak stb. bizonyiteka kozben az orosz allam es putin reszerol a legdurvabb dolgok is megbocsathatoak...
ez kb. az "amerikaban verik a negereket" logika...

Oroszorszag es NATO/EU viszonyrol, bizonyos szempontbol teljesen mindegy, hogy miert lettunk ellensegek, ellensegek vagyunk es EU/NATO tagkent alapveto erdekunk, hogy az EU project sikeres legyen es europa erosen, vilagpolitikai tenyezokent keruljon ki a vallsagbol, jobb lenne oroszorszaggal egyutt partnerkent de sajnos ugy nezz ki, hogy oroszorszagon keresztul vezet az ut.
Oroszorszag mindent megtesz, hogy destabilizalja es befolyasa ala vonja egykori vazallusait, ennek erdekeben tamogatja az euroszkeptikus partokat (legyen az szelso bal vagy szelsojobb), illetve korrumpalja a politikai es gazdasagi elitet, lelassitva ezen orszagok felzarkozasat es a meg serulekeny demokraciak stabilizalodasat.
Aki meg a terjeszkedo NATO val jon az ne felejtse el, hogy a NATO ba onkent leptek be a tagorszagok mig az orosz birodalom es a szovjetunio hoditassal es elnyomassal terjeszkedett, a megszallt es elnyomott nemzeteknek joguk van a szabadsaghoz a fuggetlenseghez joguk van mert finnorszagtol a balti allamokon at ukrajnaig es gruziatol a kaukazusig nemzedekeken keresztul kuzdottek az orosz birodalom hoditasa es kesobb a szovjetunio kommunista orulete ellen.
akinek kell izelito az orosz birodalmi gondolkodasbol nezze meg ezt a videot, elvarnak, hogy meg meg is koszonje az elnyomott es leigazott nep amit ellene elkovettek:
www.youtube.com/watch?v=T65SwzHAbes
Külpolitikai közhellyel élve „törékeny béke és tűzszünet honol” Kelet-Ukrajnában, ahol bár a legutóbbi minszki megállapodásnak megfelelően mindkét fél azt állítja, hogy fokozatosan vonja ki csapatait és nehézfegyverzetét a térségből, a valóságban továbbra is fennáll…..
petraeus 2015.02.28 22:32:03
@Gonda István: Az ukranoknak evek ota vannak Humveeaik, nincs ebben semmi titok.
Egyebkent is, Ukrajna, mint egy szuveren allam minden gond nelkul vehet fegyvert attol aki elad neki, ebben sincs semmilyen kulonleges.
petraeus 2015.03.01 13:36:50
@Gonda István: Bevettetek de ritkan eltni, mert, nincs belole sok, a kulfoldi missziokhoz vettek oket, illetve a HUMVEE egy pancelozott jeep, nem tobb, nem ezzel fogsz neki menni orosz tankoknak meg tuzersegnek, az ukranok inkabb hasznaltak a sokkal komolyabb vedelmet nyujto es tuzerovel rendelkzeo pancelozott csapatszallitoikat mint a gyengen pancelozott jeepjeiket.
Az egy dolog, hogy nem automatikus, hogy eladjak-e nekik a fegyvert de mint szuveren allam joga van a nemzetkozi piacon fegyvert venni, mig egy szeparatista mozgalmat vagy illegalis fegyveres mozgalmat ellatni fegyverrel/utanpotlassal buncselekmeny.