Regisztráció Blogot indítok
Adatok
noanoa

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttad már a Tejutat? Ha láttad is, így még biztosan nem! Daniel Kordan orosz fotós egy egészen különleges helyszínről készített csodálatos képeket galaxisunk Földről is látható spirálkarjáról idén májusban, amikor is a világ legnagyobb sómezeje, a bolíviai Salar de Uyuni víz alá került. Az…..
Piroskockás Csirkepaprikás 2016.08.04 12:51:15
Tavaly tavasszal elég sokan felvonták a szemöldöküket, amikor a csirkepaprikás úgynevezett újragondolásáról olvastak az úgynevezett Gourmet Fesztivállal összefüggésben. Átértelmezésben ugyanis nem volt hiány. Akkor hirtelen írtam is valamit annak szükségtelenségéről, ami jelen oldal jogelődjén…..
A fenti adatokhoz némi kiegészítés: Budapestről számoltam az 1 órát (vagy épp Mosonmagyaróvárról, Székesfehérvárról, Csesznekről vagy épp Pilismarótról, hogy ne legyen ennyire fővároscentrikus...) és természetesen nincs (sajnos) 3 Michelin-csillagos étterem Magyarországon, 2017. márciusig még 2 se,…..
Piroskockás Bakonyi húsgombóc 2016.07.27 20:07:50
"Kérem, a bakonyiban, bármiféle étel is legyen, gomba van. Állítólag azért nevezik így, mert arrafelé sok terem és így kerül bele. Igen ám - toldja meg Ferenc a tudálékos főurak modorában - de a Mátrában a Bükkben, (nem szólva a Zemplénről) talán még több tinóru és rókagomba van egy jó, esős július…..
noanoa 2016.07.28 08:05:33
noanoa 2016.07.28 08:33:11
@Hajdu Imre, Gombos Levente: "...de nem iszom sem bort, sem sört,..."
Éreztem, hogy azért te se lehetsz tökéletes. :))
Ma én - a fogyókúra jegyében - túrós tésztát csinálok, saját gyúrt (és sodort) metélttel, kapros túróval, sok tejföllel, szalonnapörccel.
Ajándék: www.youtube.com/watch?v=VSzC15xTBcw
Piroskockás Hagymás rostélyos 2016.07.19 17:36:56
"Hagymás rostélyos. Ezek a hagyományosan magyaros étkek bolondítják meg az embert, mert nem tudja, hogy most akkor aki Bécsben eszi először, akkor az hogyan viszonyuljon a magyarságtudathoz, mint elvi princípiumhoz, főként, ha bécsi hagymásnak nevezik elvileg. Igenkérem, ez a neve. A magyar ételek…..
Piroskockás Töltött paprika 2016.07.13 07:24:54
Konfliktuskezelő kurzusunk mai részében az 'én a húsgombócot kérem, nem a paprikát' helyzetből adódó problémák megoldására mutatunk megoldást. Mindannyian láttunk már tányér szélén otthagyott, jobb sorsra érdemes megfőtt, tartalmától megfosztott és összeaszott zöldpaprikát, mert valaki vagy megeszi…..
Piroskockás Rántott sajt 2016.07.07 07:54:41
Az 'időtlen éttermi klasszikusok' című sorozatunk következő darabja a rántott sajt. Mert az ugye köztudomású, hogyha végképp nem tudunk mit választani az étlapról, akkor nagy valószínűséggel rántott húst vagy a rántott sajtot fogunk kérni. Így volt ez negyven éve és így megy ez ma is. Ha otthon…..
noanoa 2016.07.07 15:13:38
@Hajdu Imre, Gombos Levente: "...levente például él és hal érte. el sem tudom képzelni, miért, és a kislányom is tiltakozott tegnap, amikor zsűriztek. "
Akkor bizony készíteni kell, nincs kecmec. :)

"a bizottság pedig bizottság. " - Ezt igen találóan összefoglaltad, és azt hiszem, részemről ennyi is. Nekem már nincs annyi időm, hogy tréningezzek, hátha megszeretem a zenéjüket. Szóval se rántott sajt, se Bizottság.
Ja, és se rizibizi. :)
Piroskockás Házi tészta 2015.12.09 13:48:23
Most arról lesz szó, hogy a saját magunk gyártotta tészta olcsóbb és jobb, mint bármelyik bolti, és hogyan készítsük el hamar. Két főre számolva elég lesz a 100 (+10 a nyújtáshoz) gramm lisztből egy tojásból és egy csipet sóból készült tészta. A képen van fűszerpaprika és szárított petrezselyem is.…..
noanoa 2016.07.07 15:01:26
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Na, ne má'!.... Mi bajod van a mártással? Isteni lett! Amúgy se lenne rossz egy "sima" gombamártás, de így, hogy a párolódott husi szaftja volt az alapja, így aztán nagyon-nagyon finom lett. És tökéletesen passzolt a házi, gyúrt széles metéltemmel. És nem kapott össze a joghurt, mert nem főztem agyon. No és persze a csirke is csodálatos volt. Óh, bárcsak mutathatnám a fotóját! Elájulnál! :D

Egyébként meg azért nem tejszínnel csináltam, mert:
1. Kicsit zsíros lett a mártás, a csibe kisült zsírja is ott volt, a savanykás joghurt kifejezetten ellensúlyozta.
2. Nem volt itthon. :))
noanoa 2016.07.07 15:07:25
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Dettó. Velem is Ravic doktor ismertette meg, legalábbis a nevét az italnak. De mivel szerelmes voltam/vagyok Ravicba (múlhatatlanul), ezért - amint megláttam az üzletben - beáldoztam én is egy üveggel (bár piszok drága, viszont nagyon szép), ne haljak meg már úgy, hogy még sose kóstoltam.

És!.... Nem ízlik. :)
Piroskockás Borsos tokány 2016.06.30 13:06:48
Az 'ételek, amit sokan kevernek össze a brassóival' gyűjteményének úgynevezett zászlóshajója. Mert a tokány olyan, mint a brassói, csak teljesen más. Olyan, mint a pörkölt, de csak szőrmentén. A borsos pedig a százféle tokány alapja. Ha ez tudjuk, mindet tudjuk. Erdélyi: zsír helyett füstölt…..
Piroskockás Zöldbab leves 2016.06.29 10:40:49
Hálátlan dolog levest fényképezni, mert annyi látszik belőle, hogy semmi. A vizualitás ugyanakkor nincs összefüggésben az élvezeti értékével, mert hidegen tökéletes nyári ebéd. Nem is kell más.    Kell hozzá: 250 g zöldbab, 1 liter víz, 150 g tejföl, 1 ek liszt, fél citrom leve, 2 ek…..
noanoa 2016.06.29 22:23:56
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Háááát.... Én nem is csak babot teszek a zöldbablevesbe.
Azzal kezdem, hogy picike olajon picike apróra vágott hagymát dinsztelek. Nem pirítom, csak üvegesre párolom. Ebbe dobom az összevágott zöldbabot, valamint a szintén összevágott sárgarépát és fehérrépát (zöldséget). Fölengedem vízzel, és abba beledobok néhány babérlevelet (de lehet helyette tárkony is) és egy kis füstölt szalonna bőrt, a szaga miatt. Én egy parányi pirospaprikát is szórok rá és egy késhegynyi őrölt borsot. Ha tartalmasabbra akarom, összekockázott krumplit is teszek bele, de nem mindig. Aztán megcsinálom a lisztes-tejfölös habarást és citromot csepegtetek bele végül. Érdekes, hogy a levesbe nem, de a főzelékbe szoktam kevéske cukrot is tenni.
noanoa 2016.06.30 07:15:10
@Hajdu Imre, Gombos Levente:
04:21
Hajnali rigó vagy.
Piroskockás Cannolo siciliano 2016.04.10 11:34:04
Az egymillió sütemény közül kétségkívül az egyik leginkább népszerű itáliai édességről van szó, amit minden olasz cukrászdában (amit ott pasticceriának neveznek), megtalálhatunk. A krém könnyű, sem vajra, sem pedig egyéb zsíros hozzávalóra nincs szükség, a cső, amibe töltik, ropogós. Mostanában…..
Piroskockás Tejszínes gomba 2016.04.14 09:09:07
A gomba hamarabb megvan, mint a tészta, így kezdjük azzal, hogy felteszünk egy fazék vizet főni. Ezzel párhuzamosan akár Török Ádámot is hallgathatjuk a Mini zenekarral. Két személyre vegyünk hozzá 500 g csiperke gombát, 2 ek olíva olajat, 20 g vajat, sok petrezselyem zöldet, 2 dl tejszínt, sót,…..
noanoa 2016.06.29 22:38:15
Piroskockás Grízes tészta 2016.06.27 08:07:09
'Mi magyarok is tudunk tízperces tésztát az asztalra tenni' rovatunk mai vendége a grízes tészta (az olaszok talán úgy neveznék, ha tudnának a létezéséről, hogy tagliatelle con semolina). Mindent tud, mert sósan és édesen is tökéletes. Miért nem főzzük gyakrabban, amikor egy adag talán egy százasból…..
noanoa 2016.06.28 08:39:10
@Hajdu Imre, Gombos Levente: A grízestészta isteni. Azonfelül gyors és olcsó. Akinek nem ízlik, nem jól készíti, vagy nem frissen eszi, vagy hazudós. :))

És hogy mi az élet értelme? Szerintem? Szerintem az örömszerzés. Magunknak és másoknak.
Bár van, aki másképp gondolja. Pl. "Nagy Kérdés? A legvégsõ kérdés!? Az Élet, a Mindenség Meg Minden?" (Douglas Adams)
Az ő válasza ezekre a kérdésekre: 42
noanoa 2016.06.29 09:21:56
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Én is köszönöm, hogy köszönitek. :)

Tetszik ez a blog, de sehogy se látom, hogy kik vagytok? Azt látom, hogy ki írja a szövegeket és ki fotóz, de ki főz? És azt sem látom, hogy van-e étkezdétek valahol, vagy csak a blogon főztök a magatok örömére.
Valószinűleg azért nem igazodom el a blogon, mert nem tudom a számítógépet elég jól kezelni, ugyanis már 67 éves anyóka vagyok. De nagyon tetszik, amiket főztök, ahogyan főzitek, ahogyan "elmesélitek", a stílus, ahogy fotózzátok, gyönyörűen, és a... hogy is mondjam csak.... az egész kulturális beállítottságotok (na, ezt jól megaszontam), nem kevésbé a föltett zenék.
Szóval hogyan, hol tudnék többet megtudni rólatok?
GasztroPunk Házikenyér házilag 2016.05.30 06:39:00
Tudom, hogy a házikenyér általában házilag készült kenyeret jelent, de minek nevezzem, ha ma már a boltban is kapható úgynevezett „házikenyér”, amely persze a kenyérgyárban készül. Nos, az én receptemmel nem lesz olyan felfújt vacakod, amit ha feldobsz, elviszi a…..
Friderikusz Sándor a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amiben elmagyarázza a miérteket. A posztot változtatás nékül közöljük:..
noanoa 2016.05.28 07:46:32
@Paul10:
"...de az űrkutatás helyzete szerintem nem sok embert fog meg. lehet ezen szépíteni, meg álszenteskedni, de most komolyan: ez mégis minek?"

Én sem a műszaki egyetem dékánhelyettesei közül való vagyok (valahogy így fogalmaztál egy helyen), sokkal inkább az "istenadta nép" egyike, ráadásul már öreg is és nő.... szóval van bajom, elég :)), de ne hidd, hogy a Stahl-konyhájá-nál véget ér az érdeklődési köröm. Épp ezért érdekesek ezek a beszélgetős műsorok (már, ha színvonalasak), mert felkeltik az érdeklődést.
Nemhogy az űrkutatás, de a kvantumfizika, a génsebészet lenyűgöző világa is érdekel, és szeretek róla beszélgetéseket hallgatni, olyan okos emberekkel, akik képesek valamennyit a tudásukból az én szintemen adni.
noanoa 2016.05.28 07:54:20
@Paul10: Ja, és bocs, hogy a bekezdéseket nem kisbetűkkel kezdtem. Hiába, na... nem adok magamra. :))
4 személyreElkészítés: 120 perc1 kg marhafelsál2 üveg Porter3 db vöröshagyma 2 zöldpaprika 1 konzerv paradicsom 2 db sárgarépa 1 csapott kiskanál pirospaprika50 dkg rétesliszt2 dkg élesztő1 tojás1 dl víz1 tk cukor1 ek. sóRöszti, kolbászEzzel az étellel akár nyakon is önthetnek, boldogan tunkolnám le…..
noanoa 2016.05.16 16:27:13
A Doktor House hetedik évadának 13. epizódja ezzel a Ponyvaregény-főhajtással indult. ..
noanoa 2011.02.24 11:07:28
@Ethar: Annak beláthatatlan következményei lennének, ha eredeti hanggal nézném tovább. Kész lennék. Igy is alig tudom magam türtőztetni, hogy ne üljek repülőre. :)) A másik, ami miatt maradok a Kulkánál, hogy nem tudok angolul. :)) Az eredeti hang, "értelem nélkül" olyan számomra, mint a zene. Csak hallgatnám, hallgatnám, és közben belenéznék abba a szép szemébe, simogatnám a borostás orcáját.... Istenem....
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
Limitált ideig ugyan, de megtekinthető a közel öt perces alkotás, mely olyan fesztiválokon nyert elismerést, mint az LA Shorts Fest, az Amazing Spotlight, vagy a Castelli Animati. Tekinthető mindez pedig akár előkarácsonyi meglepetésnek is, hiszen az Alma elképesztően jól sikerült…..
noanoa 2009.12.22 20:33:41