Regisztráció Blogot indítok
Adatok
noanoa

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láttad már a Tejutat? Ha láttad is, így még biztosan nem! Daniel Kordan orosz fotós egy egészen különleges helyszínről készített csodálatos képeket galaxisunk Földről is látható spirálkarjáról idén májusban, amikor is a világ legnagyobb sómezeje, a bolíviai Salar de Uyuni víz alá került. Az…..
Blue Lemon Csirkepaprikás 2016.08.04 12:51:15
Tavaly tavasszal elég sokan felvonták a szemöldöküket, amikor a csirkepaprikás úgynevezett újragondolásáról olvastak az úgynevezett Gourmet Fesztivállal összefüggésben. Átértelmezésben ugyanis nem volt hiány. Akkor hirtelen írtam is valamit annak szükségtelenségéről, ami jelen oldal jogelődjén…..
A fenti adatokhoz némi kiegészítés: Budapestről számoltam az 1 órát (vagy épp Mosonmagyaróvárról, Székesfehérvárról, Csesznekről vagy épp Pilismarótról, hogy ne legyen ennyire fővároscentrikus...) és természetesen nincs (sajnos) 3 Michelin-csillagos étterem Magyarországon, 2017. márciusig még 2 se,…..
Blue Lemon Bakonyi húsgombóc 2016.07.27 20:07:50
"Kérem, a bakonyiban, bármiféle étel is legyen, gomba van. Állítólag azért nevezik így, mert arrafelé sok terem és így kerül bele. Igen ám - toldja meg Ferenc a tudálékos főurak modorában - de a Mátrában a Bükkben, (nem szólva a Zemplénről) talán még több tinóru és rókagomba van egy jó, esős július…..
noanoa 2016.07.28 08:05:33
noanoa 2016.07.28 08:33:11
@Hajdu Imre, Gombos Levente: "...de nem iszom sem bort, sem sört,..."
Éreztem, hogy azért te se lehetsz tökéletes. :))
Ma én - a fogyókúra jegyében - túrós tésztát csinálok, saját gyúrt (és sodort) metélttel, kapros túróval, sok tejföllel, szalonnapörccel.
Ajándék: www.youtube.com/watch?v=VSzC15xTBcw
Blue Lemon Hagymás rostélyos 2016.07.19 17:36:56
"Hagymás rostélyos. Ezek a hagyományosan magyaros étkek bolondítják meg az embert, mert nem tudja, hogy most akkor aki Bécsben eszi először, akkor az hogyan viszonyuljon a magyarságtudathoz, mint elvi princípiumhoz, főként, ha bécsi hagymásnak nevezik elvileg. Igenkérem, ez a neve. A magyar ételek…..
Blue Lemon Töltött paprika 2016.07.13 07:24:54
Konfliktuskezelő kurzusunk mai részében az 'én a húsgombócot kérem, nem a paprikát' helyzetből adódó problémák megoldására mutatunk megoldást. Mindannyian láttunk már tányér szélén otthagyott, jobb sorsra érdemes megfőtt, tartalmától megfosztott és összeaszott zöldpaprikát, mert valaki vagy megeszi…..
Blue Lemon Házi tészta 2015.12.09 13:48:23
Most arról lesz szó, hogy a saját magunk gyártotta tészta olcsóbb és jobb, mint bármelyik bolti, és hogyan készítsük el hamar. Két főre számolva elég lesz a 100 (+10 a nyújtáshoz) gramm lisztből egy tojásból és egy csipet sóból készült tészta. A képen van fűszerpaprika és szárított petrezselyem is.…..
noanoa 2016.07.07 15:01:26
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Na, ne má'!.... Mi bajod van a mártással? Isteni lett! Amúgy se lenne rossz egy "sima" gombamártás, de így, hogy a párolódott husi szaftja volt az alapja, így aztán nagyon-nagyon finom lett. És tökéletesen passzolt a házi, gyúrt széles metéltemmel. És nem kapott össze a joghurt, mert nem főztem agyon. No és persze a csirke is csodálatos volt. Óh, bárcsak mutathatnám a fotóját! Elájulnál! :D

Egyébként meg azért nem tejszínnel csináltam, mert:
1. Kicsit zsíros lett a mártás, a csibe kisült zsírja is ott volt, a savanykás joghurt kifejezetten ellensúlyozta.
2. Nem volt itthon. :))
noanoa 2016.07.07 15:07:25
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Dettó. Velem is Ravic doktor ismertette meg, legalábbis a nevét az italnak. De mivel szerelmes voltam/vagyok Ravicba (múlhatatlanul), ezért - amint megláttam az üzletben - beáldoztam én is egy üveggel (bár piszok drága, viszont nagyon szép), ne haljak meg már úgy, hogy még sose kóstoltam.

És!.... Nem ízlik. :)
Blue Lemon Borsos tokány 2016.06.30 13:06:48
Az 'ételek, amit sokan kevernek össze a brassóival' gyűjteményének úgynevezett zászlóshajója. Mert a tokány olyan, mint a brassói, csak teljesen más. Olyan, mint a pörkölt, de csak szőrmentén. A borsos pedig a százféle tokány alapja. Ha ez tudjuk, mindet tudjuk. Erdélyi: zsír helyett füstölt…..
Blue Lemon Cannolo siciliano 2016.04.10 11:34:04
Az egymillió sütemény közül kétségkívül az egyik leginkább népszerű itáliai édességről van szó, amit minden olasz cukrászdában (amit ott pasticceriának neveznek), megtalálhatunk. A krém könnyű, sem vajra, sem pedig egyéb zsíros hozzávalóra nincs szükség, a cső, amibe töltik, ropogós. Mostanában…..
Blue Lemon Tejszínes gomba 2016.04.14 09:09:07
A gomba hamarabb megvan, mint a tészta, így kezdjük azzal, hogy felteszünk egy fazék vizet főni. Ezzel párhuzamosan akár Török Ádámot is hallgathatjuk a Mini zenekarral. Két személyre vegyünk hozzá 500 g csiperke gombát, 2 ek olíva olajat, 20 g vajat, sok petrezselyem zöldet, 2 dl tejszínt, sót,…..
noanoa 2016.06.29 22:38:15
Blue Lemon Grízes tészta 2016.06.27 08:07:09
'Mi magyarok is tudunk tízperces tésztát az asztalra tenni' rovatunk mai vendége a grízes tészta (az olaszok talán úgy neveznék, ha tudnának a létezéséről, hogy tagliatelle con semolina). Mindent tud, mert sósan és édesen is tökéletes. Miért nem főzzük gyakrabban, amikor egy adag talán egy százasból…..
noanoa 2016.06.28 08:39:10
@Hajdu Imre, Gombos Levente: A grízestészta isteni. Azonfelül gyors és olcsó. Akinek nem ízlik, nem jól készíti, vagy nem frissen eszi, vagy hazudós. :))

És hogy mi az élet értelme? Szerintem? Szerintem az örömszerzés. Magunknak és másoknak.
Bár van, aki másképp gondolja. Pl. "Nagy Kérdés? A legvégsõ kérdés!? Az Élet, a Mindenség Meg Minden?" (Douglas Adams)
Az ő válasza ezekre a kérdésekre: 42
noanoa 2016.06.29 09:21:56
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Én is köszönöm, hogy köszönitek. :)

Tetszik ez a blog, de sehogy se látom, hogy kik vagytok? Azt látom, hogy ki írja a szövegeket és ki fotóz, de ki főz? És azt sem látom, hogy van-e étkezdétek valahol, vagy csak a blogon főztök a magatok örömére.
Valószinűleg azért nem igazodom el a blogon, mert nem tudom a számítógépet elég jól kezelni, ugyanis már 67 éves anyóka vagyok. De nagyon tetszik, amiket főztök, ahogyan főzitek, ahogyan "elmesélitek", a stílus, ahogy fotózzátok, gyönyörűen, és a... hogy is mondjam csak.... az egész kulturális beállítottságotok (na, ezt jól megaszontam), nem kevésbé a föltett zenék.
Szóval hogyan, hol tudnék többet megtudni rólatok?
GasztroPunk Házikenyér házilag 2016.05.30 06:39:00
Tudom, hogy a házikenyér általában házilag készült kenyeret jelent, de minek nevezzem, ha ma már a boltban is kapható úgynevezett „házikenyér”, amely persze a kenyérgyárban készül. Nos, az én receptemmel nem lesz olyan felfújt vacakod, amit ha feldobsz, elviszi a…..
Friderikusz Sándor a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amiben elmagyarázza a miérteket. A posztot változtatás nékül közöljük:..
noanoa 2016.05.28 07:46:32
@Paul10:
"...de az űrkutatás helyzete szerintem nem sok embert fog meg. lehet ezen szépíteni, meg álszenteskedni, de most komolyan: ez mégis minek?"

Én sem a műszaki egyetem dékánhelyettesei közül való vagyok (valahogy így fogalmaztál egy helyen), sokkal inkább az "istenadta nép" egyike, ráadásul már öreg is és nő.... szóval van bajom, elég :)), de ne hidd, hogy a Stahl-konyhájá-nál véget ér az érdeklődési köröm. Épp ezért érdekesek ezek a beszélgetős műsorok (már, ha színvonalasak), mert felkeltik az érdeklődést.
Nemhogy az űrkutatás, de a kvantumfizika, a génsebészet lenyűgöző világa is érdekel, és szeretek róla beszélgetéseket hallgatni, olyan okos emberekkel, akik képesek valamennyit a tudásukból az én szintemen adni.
noanoa 2016.05.28 07:54:20
@Paul10: Ja, és bocs, hogy a bekezdéseket nem kisbetűkkel kezdtem. Hiába, na... nem adok magamra. :))
4 személyreElkészítés: 120 perc1 kg marhafelsál2 üveg Porter3 db vöröshagyma 2 zöldpaprika 1 konzerv paradicsom 2 db sárgarépa 1 csapott kiskanál pirospaprika50 dkg rétesliszt2 dkg élesztő1 tojás1 dl víz1 tk cukor1 ek. sóRöszti, kolbászEzzel az étellel akár nyakon is önthetnek, boldogan tunkolnám le…..
noanoa 2016.05.16 16:27:13
  Cukormentes almás süti mákkal és citrommal     Karácsony óta ez volt az első édesség, amit készítettem. Legalább olyan egyszerű, mint a bögrés sütik: az alaprecept szerint azonos mennyiségű (300 g) cukrot, lisztet és reszelt almát kell összekeverni a 3 tojással és fél csomag sütőporral - a…..
A Doktor House hetedik évadának 13. epizódja ezzel a Ponyvaregény-főhajtással indult. ..
noanoa 2011.02.24 11:07:28
@Ethar: Annak beláthatatlan következményei lennének, ha eredeti hanggal nézném tovább. Kész lennék. Igy is alig tudom magam türtőztetni, hogy ne üljek repülőre. :)) A másik, ami miatt maradok a Kulkánál, hogy nem tudok angolul. :)) Az eredeti hang, "értelem nélkül" olyan számomra, mint a zene. Csak hallgatnám, hallgatnám, és közben belenéznék abba a szép szemébe, simogatnám a borostás orcáját.... Istenem....
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
Limitált ideig ugyan, de megtekinthető a közel öt perces alkotás, mely olyan fesztiválokon nyert elismerést, mint az LA Shorts Fest, az Amazing Spotlight, vagy a Castelli Animati. Tekinthető mindez pedig akár előkarácsonyi meglepetésnek is, hiszen az Alma elképesztően jól sikerült…..
noanoa 2009.12.22 20:33:41