Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ördögi Anya Banya

3 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne menj suliba, délután pedig gyere tüntetni – hirdetik a Diákparlament képviselői január 19-re. Mit jelent ez valójában? Egynapos diáksztrájk, majd utána tüntetés. Fellázadnak, mert elegük van. Miből is? Abból, hogy reggel 7-től délután 3-ig iskolában vannak, ez annyi amennyit egy felnőtt a…..
Mondanám, hogy viccesen indul a tanév. De sajnos ez kicsit sem vicces. Ez véresen komoly... Ma az évnyitó utáni első osztályfőnöki órán kiosztották az órarendet, majd a szünetben a tanárok "röpgyűlést" tartottak, melyen közölték velük, hogy nem szabad kiosztani, az órarend teljesen hibás, új…..
Végignézek a kozigallas.hu oldalon és mit látok? Hetek óta hirdetik a kerület iskolái a szabadon álló álláshelyeiket. Egyet-kettőt. Nálunk hiányzik 4 fő tanár. Magyar, matematika, kémia és informatika. Ebből 3 olyan reálszakos , akikből amúgy is hiány van a munkaerő piacon. Tudni lehetett előre,…..
Tavaly ilyenkor már ismertük a döntést, de még reménykedtünk. Reménykedtünk, hiszen a gyerekek is azt mondták: az nem lehet, hogy olyan embert válasszanak, akit senki nem támogat jóformán. Hát… lehetett. Mivel jó búvárhoz méltón a kedvenc mondásom, hogy a „Lepényhal előszőr, a remény hal meg…..
Sajnos életem folyamán rengeteg negatív tapasztalatot szereztem az egészségüggyel kapcsolatban. Az egyik 'kedvencem': 5 éves koromban előjött az epilepszia, és az orvos közölte édesanyámmal, hogy szimulálok, engem felpofozott, és üvöltött velem, hogy "Fejezd be a hazudozást…..
Ördögi Anya Banya 2010.10.16 13:55:58
@ManhattanProject:
Néhány éve a kiifiam lebénult deréktól lefelé, kb 2 nap alatt. Kórház, csináltak néhány vizsgálatot, melyek válogatott kínzások voltak egy kisgyerek számára, majd közölték szimulál. hazavittük, de otthon 180 lett a vérnyomása, teljesen színtelen ("hullafehér") a lába, így ismét kórház, de máshova. Sajnos az ottani orvos jó kapcsolatokat ápolt az előzővel, így a többi orvossal szembemenve ő is a szimuláció mellett maradt. Szerencsénkre ha lassan is de javulni kezdett, vérnyomása az infúziók hatására helyreállt (biztosan azt is szimulálta, de erre a kérdésünkre soha nem válaszolt) és hazakerültünk. Utána - némi segítséggel - eljutottunk az idegsebészetre, ahol megállapították, hogy minden kétséget kizáróan Guillean Buarré(nem biztos hogy így írják ) szindrómája volt, melyet legkésőbb a vérnyomás és a láb bőrereinek (hullafehér láb) problémájakor észre kellett volna venni. E helyett a gyógytornász felállította, hogy segít neki, majd elengedte, mire a fiam elesett. a válasz: de nem ütötte meg magát, biztosan szimulál.
Egyetértek azzal, hogy sajnos az orvosok sokszor mennek egymás hülyesége után és nagyon nehéz meggyőzni őket az ellenkezőjéről.