Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moti

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, aki a Laposföld Társasággal érdemben foglalkozik, az egy kretén. Sajnálom, de nincs rá más szó, esetleg a barom, na jó, a tudatlan, ostoba véglény is, de itt tényleg kimerült a szókincs, oké, ha minden kötél szakad, a faszt még ki lehet mérni rá, határeset, ugye. Az RTL Fókusz című műsora soha…..
Moti 2017.10.20 13:13:13
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
A hipnózisban égető érme nem áll meg, ugyanis az emberi szervezet egyes tudatállapotokban képes előidézni tüneteket. Pl. akár az égésé, mert az agy ELHISZI ,hogy megtörtént, és reagál fájdalommal és bőrpírral. De említhetném a sportolók által használt edzés közbeni vizualizációra, ami szintén tudományosan bizonyítottan jó hatással van a teljesítmény fejlődésére. Az emberi elme csodálatos. Főleg ha használják. :)
  Tudom ez nem kicsomagolós téma, de nem akartam új blogot indítani. Rákattantam a magyar kézműves bicskákra. Még nem volt ilyenem és szeretnék egy igazán jót, amit gyermekem megörökölhet. Gyűjtögettem az infót a netről egy txt-be. Azt osztanám meg itt, hátha másnak is a…..
Figyelem! Végre fényképekkel illusztrált poszt következik! :)   Na bogaraim eljött ez az idő is! Amikor néhány évvel ezelőtt a késbogár elhatalmasodott rajtam, akkor már jó ideje nem követtem figyelemmel a késesvilág mainstream áramlatát. De ezt úgy értsd, hogy tényleg…..
Moti 2015.04.08 12:28:57
Combat Gear Blog 2003M Esővédő 2011.03.13 11:04:00
  A Magyar Honvédség az Afganisztánban szolgáló PRT számára a 2003M (vagy 2004M?) kabátot rendszeresítette. Sajnos sok információt nem lehet találni, viszont nekem csak 2008-2009-ből rémlenek olyan fotók, amin a katonák már viselik is.   A kabáton elől jobb oldalt az…..
A Bergen hátizsákokról szóló cikkeink sorában szóljunk most egy hazai termékről. Az M-Tramp 100 literes hátizsák majdnem mindenben megegyezik a Highlander Bergennel. Az M-Tramp tudomásunk szerint a szolnoki Reintex katonai bolt saját márkája. Az M-Tramp Bergenje gyakorlatilag a…..
Egy időben a honvédségnél is megjelentek az osztrák Glock kések vagy tőrök, amiket hibásan mindenki bajonettnek nevezett. Alapvetően csak egy dolognak nem felelnek meg, ami miatt nem lehet bajonettnek nevezni őket, mégpedig hogy nem lehet felhelyezni őket a fegyverre. A kés tokja egy…..
Moti 2014.11.10 00:02:56
@WildBear:

Azért,amiért az amerikaiak az M9-ből is gyártanak civil változatot.
Világosan látható tény, hogy a modern hadseregek katonáinak felszerelése annak ellenére nőt és nehezebb, hogy bizonyos eszközök súlya és mérete is csökkent. A képen az 1994-ben lezajlott "Fenntartható Demokrácia" hadművelet első napján készült, és a 10. Hegyivadász…..
Moti 2014.09.10 09:13:35
@Batkaa: Az sem működik. A növelt izomtömeg nem arányos az erő növekedésével,ráadásul a nagydarab bajtársat is nehezebb cincálni ha sebesül.
Nemrég vettem a páromnak - igen, Vatera árverésen - ezt a modellt: Ez egy Graf von Monte Wehro Andomeda modell. Igazán takaros darab. Szépen polírozott felület, minőségi bőrszíj, finom ketyegés, automata szerkezet. Elég érdekes az ötszögletű formája és az üveg is. Utóbbi nem…..
Moti 2012.09.30 17:43:39
A párom ilyent kapott házassági évfordulónkra: gvmw.de/images_product/image_304_1_big.jpg

Nagyon igényes,szép óra,és pontosan jár. Ajánlom az automata kedvelő hölgyeknek.
Tavaly januárban rábukkantam egy blogra, ahol egy, a számomra ismeretlen karórát, helyesebben óracsaládot a sárga földig lehúzott a blogger. Néhány fotó is volt mellékelve a bejegyzéshez. Nézegettem, s mivel magam is tag vagyok ott, ahol ezek az órák vásárolhatók, hát…..
 Ez itt egy Wenger hátizsák. Mi köze van az órákhoz? Úgy elsőre kevés, de lehet, hogy nagyon is sok.Mindenki tudja, hogy a világhírű svájci bicskát két svájci gyár készíti, a Wenger és a Victorinox. A Wengert a Victorinox néhány éve felvásárolta, de mindkét…..
A 350-es Jawa univerzális motor. Láttunk már rajta világutazót, postást, motoros futárt, sőt, még veteránversenyeken is feltűnik. Blokkjából készült már gokart, kerti kapa és quad is – ez az ötlet azonban merőben új, de nagyon szimpatikus: egy ilyen kést minden motoros…..
Moti 2012.03.05 14:09:33
@Virago_1000:

Attól hogy valami nem rozsdamentes acélból készült, lehet kiválóan használható kés. Sõt. ..
Combat Gear Blog AK 74 bajonett 2011.01.02 17:07:00
  A szovjet hadsereg 1974-ben rendszeresítette az AK-74-es gépkarabélyt. Az új fegyverhez, a korábbi AK-47-es gépkarabélyhoz rendszeresített bajonett javított változatát rendszeresítették. Bár szerény véleményem szerint nem sok különbség van a kettő között.  …..
A 93M „esővédő” a korábbi esőkabátok hiánya okán került rendszeresítésre, és próbálta a nyugati trendeket követni. Vagyis kétrészes, terepszínű, kapucnis esővédő ruha a csapatok részére, amelyet a gyakorló fölött lehet hordani. Sajnos ennek az elképzelésnek,…..
Biztos vagyok abban, hogy ha a klasszikus feladvány Lemilre aktualizált film-, avagy könyv-verziójával szembesülne ("Ha csak tíz/húsz/ötven  háborús filmet/könyvet vihetnél magadra egy lakatlan szigetre, melyik lenne az?"), számos olvasónk listáján ott szerepelne A piszkos tizenkettő című opusz. A…..
 A Késportál fórumában Farkas Péter késkészítő (akinek ezúton gratulálok, ugyanis a neves Böker márka El Héroe néven gyártani kezdte egy modelljét – nem kis dolog ám!) tett említést erről a családi örökségéről, én pedig megkértem, hogy néhány képpel…..
A sorkatonai szolgálaton alapuló Magyar Királyi Honvédséget az 1868. december 4-én elfogadott XL. törvénycikk alapján szervezték meg, ezután indulhattak a magyar bakák vígan (?) a sorozóbizottságok elé. A véres világháborúk kissé lecsillapították a bevonulási kedvet, de a…..
Moti 2009.06.15 22:08:09
@Lord_Valdez:

Ez nem ilyen egyszerű...sok olyan technika lett eladva,melyek más európai (!) országoknak tökéletesen működnek mint haditechnika.Olyan eszközök lettek kivonva,melyek ugyan az oroszoknak már csak a csapatmúzeumokban vannak,de itthon még tökéletesen működtek,ellentétben a helyükre behozott új cuccokkal.Vagy éppen nem pótolták semmivel...vannak ma is működő 40 éves eszközeink,amelyeket egész NATO szinten nincs mivel pótolni,ráadásul ezeknek a szerepe vastagon jelen van a katasztrófavédelemben.És miért mennek még? Mert a hulladék,nem működő gépek mint donorok szolgálnak,és bontott alkatrészekből vannak tákolva.Csakhogy már nincs mit bontani...Bocsánat az off miatt,de ez nagyon kikívánkozott.Hogy ON legyen:igen,kellenének a levágott kezek,hogy legyen pénz alkatrészre és ne zsebekbe menjen a pénz, meg ne 30milliók menjenek el egy -egy jármű festésére kft-ken keresztül,átmosva,saját zsebekbe.