Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Balázs

29 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakhatás Blog Valahol lakni kell! 2011.04.27 09:00:00
Ez a blog azért jött létre, hogy érdemi párbeszéd induljon a lakáspolitikáról. Magyarországon az elmúlt húsz évben nem volt érdemi lakáspolitika. A lakáshitelesek válsága és a hajléktalan kérdés súlyosbodása hozta ismét a felszínre a témát.Ezen a…..
A Lehet Más a Politika Baranya Megyei Szervezete közös eredményvárásra hívja szimpatizánsait, hogy együtt töltsük azokat a pillanatokat, amikor kiderül milyen képviseletet kap Pécsen az ökopolitika.A rendezvényen ott lesz az LMP polgármesterjelöltje Keresztes László Lóránt, a…..
A bama.hu havonta szondázta a választói akaratot - augusztusban és szeptemberben is kikértük olvasóink véleményét a pártok és polgármester-jelöltjeik vonatkozásában. A kampányfinisre időzített utolsó felmérésünkön egészen szombat délig szavazhattak olvasóink. A…..
Az Országgyűlés kedden, az ellenzéki pártok tiltakozása ellenére, jelentősen módosította az önkormányzati választási rendszerről szóló törvényt. A változtatás fennen hangoztatott célja az önkormányzati képviselők számának a csökkentése és a takarékosság, de a…..
A Fidesz alighogy kormányra került, Mátrai Márta szavaival élve, új időszámításba kezdett. Ez nem csak az ajánlószelvények összegyűjtésére szolgáló idő lerövidítését jelenti, ezzel nehéz helyzetbe hozva a civil szervezeteket és kispártokat, hanem tovább gyengíti a…..
Kedves Szimpatizánsunk!Az önkormányzati választási törvény módosítása miatt nagyon húzós kampányra számíthatunk. Jelöltjeink indulásához sokkal rövidebb idő alatt, sokkal több ajánlószelvényt kell gyűjtenünk, és ki tudja még milyen pofonokra számíthatnak a kis pártok a…..
A május 6.-án Balatonalmádiban megtartott tisztújító kongresszuson a párt új Országos Választmányt, Országos Politikai Tanácsot, Etikai Bizottságot és Számvizsgáló Bizottságot választott.A baranyai kimagasló eredményeket igazolja az is, hogy a pártot vezető 13 fős…..
A stop.hu nekünk különösen sikeres "Ki a Parlament legjobb nője?" szavazása után, melyen az LMP-s Kaufer Virágot választották az olvasók a legszebbjének az olvasók, most a férfiakat is megméretteti.Tehát ajánlom a hölgyek figyelmébe az alábbi linket, ahol szavazhatnak a…..
Egyházpolitika Másországban 2. címmel jelent meg a 168 Óra Online hasábjain egy interjú Wildmann Jánossal.Wildmann Jánost a Fidesz-KDNP eddigi javaslatairól és az egyház elkövetkezendő négy évben betöltendő lehetséges szerepéről kérdezik.Ajánlom…..
Pécs második választókerületében indult jelöltünk, az Egyházfórum Kiadóvezetője, Dr. Wildmann János az ünnepi könyvhéten két könyvet mutat be Pécsett. Az egyiknek ő a társszerzője, míg a második az Egyházfórum gondozásában jelent meg2010. június 3.-án,…..
Ökopolitika Baranyában Plakátok 2010.05.27 21:25:00
Kedves szimpatizánsok!A kampány során kihelyezett plakátok eltávolítására vonatkozó határidő május 25.-én lejárt. A nálunk regisztrált plakátokat, illetve melyek kihelyezéséről tudtunk, eltávolítottuk. Amennyiben találkoztok az utcákon még a mi plakátjainkkal, akkor arra…..
A Lehet Más a Politika pécsi képviselőjelöltjei: 1.evk. Kölcsey-Gyurkóné Baka Sára 2.evk. dr Wildmann János 3.evk. dr Kóbor József szakmai beszélgetésre hívják az oktatást, a környezetvédelmet és esélyegyenlőséget képviselő szervezeteket, abban dolgozókat és…..
A Pécs TV választási műsorsorozatában kapnak lehetőséget a baranyai országgyűlési képviselőjelöltek a bemutatkozásra, így a Lehet Más a Politika jelöltjei is.Elsőként a pécsi jelöltek, tehát Baranya első három választókerületének indulói kaptak lehetőséget a…..
Talán már kellően nagy ismertségnek örvend a WWF programja, mely minden évben arra hívja az embereket, hogy oltsák le a lámpákat, kapcsolják ki az elektronikus készülékeket háztartásukban. De nem csak a háztartásokban áludnak ki a fények egy órára, világszerte egyre több…..
Mucsit és Scherert lehet szeretni vagy nem szeretni, de most a Power Politizátorban nem egy szokványos Kapa és Pepe dialógust láthatunk tőlük. Figyelem! Bár az elmúlt 20 évben több száz elégedett vásárlója volt, a Lehet Más a Politika NEM Power Politizator felhasználó!   ..
Nehéz hónap és egy még keményebb hajrá után elmondhatjuk, volt értelme térdig a hóban. Baranya a legjobb megyének számít az ajánló szelvények összegyűjtésében. Az LMP területi szimpatizánsai, aktivistái és tagjai megtették, amit legjobb képességeik szerint tudtak.…..
Dr. Pánovics Attila szerdai előadásán a Nem Kormányzati Szervezetek egyre növekvő és egyre fontosabb szerepéről beszélt. Felvázolta, hogy miért lenne fontos ezeknek a szervezeteknek magasabb szintű bevonása a döntéshozatalba. Szerinte ugyanis csak ezek a szervezetek tudják a mai…..
Az a radikalizmus (gyökerekhez való visszanyúlás), mely a természetből meríti forrását sokkal mélyebbre nyúlik önnön eredetében, mint a nemzeti radikalizmusnak hívott gondolkodás. A nemzeti radikalizmust átmeneti megálló a forrásunkat kereső úton. A természeti…..
Péter Balázs 2010.03.07 17:17:48
@hulyeinformatikus:
A "csak mi" és a "versenyképes" szó jelentése ebben a mondatban számomra kibogozhatatlan...
Egyébként meg csak remélni tudom, hogy nem gondolod komolyan, a termelés ilyen szintű felosztását.

@Lósi:
Azt hiszem ez megint nem volt kérdés.
Bár mindannyian tapasztaljuk, látjuk az elmúlt nyolc év "eredményét". De szerintem az is hamis kép, hogy a "Polgári Kormány" földi paradicsomot hozott volna létre Magyarországon.
Nekem személy szerint az akkori kormányfő leendő miniszterelnökségével kapcsolatban vannak fenntartásaim. Példának okáért kampány során (most is) képesek minden hangzatos szuper terv/elképzelés bejelentésére, még olyanokra is, aminek értelme is volna. Csak bennem felmerül a kérdés: Ezeket a dolgokat mintegy három hónappal ezelőtt nem így látták? Miért nem beszéltek erről a Parlamentben? Miért nem dolgoztak ezekért az elmúlt nyolc évben, ha egyszer ők már régóta tudják hogyan kell csinálni?
Ezek szerint jöttek álmukban az angyalok a fülükbe suttogták a megoldást és most megvilágosodván, megtérvén készek a kormányzásra?
Az idő lehet, hogy sok mindent megszépít, de nem volt aranykor 2002 sem.
A félreértések elkerülése végett pedig szeretném jelezni, hogy ezzel a legkisebb mértékben sem akarok felmentést adni az elmúlt 8 év kormányzati politikájának, csak a figyelmet szeretném felhívni a tisztán látásra!
Dr. Pánovics Attila tart előadást a Lehet Más a Politika (LMP) szervezésében: Manapság magától értetődőnek hangzik számunkra az, hogy jogunk van az élethez, a véleménynyilvánítás szabadságához, hogy mindenkit megillet például az ártatlanság vélelme. Ahogy közismert az is,…..
Egy részletet szeretnék idézni Skrionya Zoltán (jelöltünk) leveléből, melyet a tagsághoz írt. Szerintem egy nagyon fontos üzenete van levelének utolsó részének, ezért kértem meg, hogy közölhessem ezt a bizonyos részletét:Amikor szakértő kormányzásról beszélünk, legtöbben…..
Szeretném bemutatni minden kedves látogatónak az LMP legújabb reklámját, mellyel talán már találkoztunk néhányan, de még biztos, hogy nem mindenki. A hang lejátszásához csak egy kattintás kell:  ..
Tegnap tartotta lakossági fórumát az LMP baranyai szervezete, melyen a megyei jelöltek mellett Schiffer András is jelen volt, felszólalt. Az első egy órában a megyei jelöltek mutatkoztak be és mondták el milyen változásokat tartanak különösen fontosnak kerületükben, majd…..
Február 24.-én (szerda) Pécsre látogat Schiffer András, az LMP szóvivője és országos listájának vezetője. Schiffer András mellett a baranyai országgyűlési képviselő-jelöltek is jelen lesznek az este 6 órától kezdődő rendezvényen, melyet az Ifjúsági Házban tartunk.Minden…..