Regisztráció Blogot indítok
Adatok
irolvas

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre is elnézést kérek, hogy bár megígértem, kicsit elmaradtam a jelenlegi bejegyzéssel. Amint az alsó képből is láthatjátok, a térkép a munkanélküliség eloszlását mértékét jelöli az ország különböző régióira vonatkozóan. Talán nem túlzás azt állítani, hogy…..
irolvas 2011.09.04 20:46:47
A térkép tényleg érdekes, de sajnos nem pontos, a helyzet ennél helyenként sokkal rosszabb lehet! De azonnal leírom, hogy erről nem a posztoló tehet, mert ő is mint az úri szabó, hozott anyagból dolgozik! A trükk ott van, hogy a nyilvántartottak adataival számolnak, de akinek lejárt az ellátási ideje, az kiesik, kipotyog, eltűnik a rendszerből, a nyilvántartásból. Ezen emberek számáról nincs semmilyen hivatalos adat, az ő létszámuk hiányzik a fenti térképről. Az összes kormány használta ez az "apró" rendszerbeli hiányosságot mint a saját sikerpropaganda részeként, a csökkenést mint javulást propagálni, hirdetni.
Bizonyos mértékig elő lehetne bányászni ezen adatokat, azt kellene nézni, hogy miként alakul a klf. szociális ellátásra jelentkezettek létszáma az adott területeken, de ekkor sem kapnánk hiteles képet, mert sajnos a szociális ellátásból is ki lehet esni, főleg a legújabb szabályzás okozta csapda helyzet, hogyan tudnak majd 3 hónap "külső" munkahelyet igazolni egy olyan településen, ahol folyamatos és tartós hiány van munkahelyekből.
Kiegészítés: kellene a fenti térkép korosztály, képzettség, és nem, illetve ezek kombinációs bontásában, tiszta szociológia adatsor és tanulság lehetne!
Én 56 éves, budapesti, három szakmával rendelkező, több mint három éve munkanélküli vagyok, mostanra értem oda, hogy már nem tudom fizetni a számláimat.
irolvas 2011.09.15 10:08:44
@KapitányG:
Ha beírod egy keresőbe: nepszamlalas.hu, akkor a találatok között ott lesz az éppen aktuális kérdőív verziók, most néztem, most a ver5 van. (Egy korábbi verzióban, kb. másfél héttel ezelőtt: valahol megvolt a kitöltési utasítás is, abban azt írták, hogy nem lehet beírni a foglalkozásra, hogy munkanélküli vagy, hanem a legutolsó munkahelyi foglalkoztatási helynek megfelelően kell kitölteni.)
Az aktuális kérdőívet megnézve a 22.-es kérdésnél van munkanélküli, illetve szociálisan segélyezett választási lehetőség is, illetve van egy 26.-os, mikor dolgozott utoljára kérdés is.
A tíz éves idő intervallum pedig túl nagy!
Az új szlovák kormány ki akar hátrálni abból a tervezett projektből, amelynek az lenne a célja, hogy Ukrajnán és Szlovákián át Bécsig közlekedhessenek a széles nyomtávú orosz tehervonatok. MTI/APA/Kötött pálya A szlovák SITA hírügynökség csütörtökön idézett abból a…..
irolvas 2010.06.25 17:18:14
1842
en.wikipedia.org/wiki/Russian_gauge
Amikor Hajmáskérnél láttam a feliratot az oldalt a pőre kocsi szélén túlnyúló T-55 tankokat szállító vagonokon: Túlméretes szerelvény.
De 1842-ben erről még nem lehetett szó.
Nem gyermeknemzési céllal közösülni a szocialista eszmék ellen való vétek, az utánpótlás biztosítása elvi kötelessége mindenkinek. Következésképpen nekünk semmi szükségünk nincs szemérmetlen nőszemélyekre, akik testüket nem arra edzik, hogy adott esetben élő pajzsként…..
Megérkezett az első pezsgőspohárra emlékeztető, felső vezeték nélkül is közlekedő villamos Reimsbe. A franciák a dizájnban, így a villamosdizájnban is vezető szerepet visznek. Alighanem az egyik legnagyobb karriert a reimsi villamosok terve futotta be, miután kiderült, hogy a…..
retro gastro Frutti 2010.03.24 06:03:00
A Frutti (teljes nevén Frutti karamella) karrierjében két jelentős időszakot különböztethettünk meg: az első, amikor a Frutti még kék és piros színű csomagolásban került forgalomba; míg a második, amikor már egységes kék-piros csomagolásban. Az első időszak számomra nagyon…..
Aktuális fotók helyett inkább megint fejest ugrottam a virtuális ládikába, hogy előtúrjak pár nyári képet. Amúgy is olyan régen volt már budapestes téma :) Emlékeztető: Nem szándékom elvenni a "Csak a szépre" blog kenyerét, de korábbi elhatározásomnak megfelelően…..
irolvas 2010.03.13 13:18:41
Buda (Víziváros) Corvin tér 3.
1960
budapest.egykor.hu/453
szvsz szépen (stílusan) megcsinálták, nem olyan gagyi módon, mint pl. az óbuda-újlaki részén épített új házak.
irolvas 2010.03.23 12:23:43
@irolvas: szépen (stílusan) megcsinálták

Gyerekként jártam arra, a három egymás melletti házból valamelyik még hasonló állapotban volt, mint a belinkelt képen, de ezeket később felújították, nem tudom, hogy mikor, pontosabban a Fő utca ezen részének az összes régi házát felújították, ha tippelhetek az egyesítés centenáriumának alkalmából/idejére (1973). A szállodára alakítás jóval később volt, mint azt már korábban már más leírta.
Szintén ekkora alakították át egyirányúra a Fő utca - rakparti forgalmat.
Alsó tagozatosként voltunk a mai ?környezetvédelmi minisztérium? (volt OVH, Országos Vízügyi Hivatal) helyén még igazi grund és játszótér volt a teljes telken, később a mellette levő ház földszintjén levő Szalkai(y)? műszaki kereskedésbe jártam rendszeresen, ahol hiánycikket lehetett vásárolni, vagy a felnőttkönyvtáron túl volt a Május-1 ruhagyár (egyik) mintaboltja, ahová farmert venni, pontosabban II. osztályú Lewi's, (valamilyen varrási vagy anyag hiba miatt, a rávarrt bőr címke középső része ki volt vágva), vagy ha nem volt akkor trapper farmert venni)
A LEGO új, elsősorban felnőtteknek tervezett készletet dob piacra a közeljövőben, amely a legendás építész, Frank Lloyd Wright nevét viseli. Nem mintha gyerekek nem tudnának bármilyen bonyolultságú építményt összerakni, de húsz-harminc éves kor alatt azért nem igazán szoktak…..