Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reszelő Aladár

0 bejegyzést írt és 971 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áder János azt mondja, nyugodt szívvel távozik a köztársasági elnöki posztról. Lelke rajta! Az biztos, hogy a magyar közélet utóbbi 30 esztendejének talán legszürkébb alakjától veszünk búcsút, ami valószínűleg a kormány szimpatizánsai szemébe se csal könnyeket. Áder János teljesítette a feladatát.…..
Simone Biles amerikai tornásznő egyike sportága legnagyobbjainak, négyszeres olimpiai bajnok, akitől Tokióban is több aranyat vártak. Mégis visszalépett, majd bejelentette, hogy „mentális egészségére” kell koncentrálnia, és hagynia kell, hogy csapata végezze el helyette a munkát. Végül az amerikai…..
A Fidesz EPP tagságának megszűnésével a meghatározó kormánypárt hátat fordított annak a kereszténydemokrata irányvonalnak, ami sosem volt igazán jellemző rá. Tudjuk, hogy a Fidesz anno még „kis SZDSZ”-ként indult, és bár Fodor Gábor távozásával a liberális irányvonal meggyengült a politikailag már…..
Reszelő Aladár 2021.03.22 14:00:57
Erőszen gondolokozom, hogy az EPP-nek valójában mi köze volt a kereszténydemokráciához... De amikor az EPP-s Juncker beszédet mondott Marx születésnapján, nos azóta egyre jobban gondolkozom.
Az LMBTQ támogatása nem keresztény érték, legalábbis a Biblia szerint biztosan nem. Az EPP még egyszer sem lépett fel a globális keresztényüldözésekkel szemben, pedig a Iszlám Állam videóin általában kifejezetten keresztény templomokat gyújtanak fel mise közben és keresztények fejét nyiszálják le közepesen éles késekkel.
Az EPP közben meg laposan kussol, mert egyetlen muszlim hitűt sem szeretne még véletlenül sem megbántani, mert retteg a választól.
Az EPP az, aki cinkos módon támogatja Nyugat-Európa iszlamizációját miközben tisztában van vele, hogy ezáltal a saját kultúrája fog háttérbe szorulni.
Az EPP tagjai jelenleg azok, akik továbbra is elhiszik, hogy egy válságzónából ha befogadják a problémát, akkor minkét helyen jobb lesz... Fidesz volt aki felismerte, hogy a szíriai menekültet sem Franciaországban, sem Németországban, sem Ausztriában, sem Magyarországon, sem Szerbiában, se Macedóiában, se Görögörszágban, de még Törökországban sem üldözi senki. Vagyis aki azután is kilométer ezreket tenne meg, hogy már nem üldözik, az vagy barom, vagy hazudik. Túl azon, hogy legálisan töredék pénzből felülhettek volna egy repülőre, de alighanem az útlevelek eldobálása után ez már nem volt cél.
Amúgy felkészült már arra Európa, amikor majd muszlim szélsőségesek hajtanak végre terrormerényleteket meleg esküvők ellen? Mert akkor Orbán Viktor megint kérhet egy kávét.
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
Reszelő Aladár 2021.02.28 08:41:02
Gondolom az összes hergelő nemet mondott már az orvosnak, amikor hívta...
Szögezzük le, hogy nemet mondani az oltásba és utána belehalni a Covidba nettó lúzerség. De persze mind többen mondjak vissza, annál hamarabb kapok.
Idestova 4 hónapja élünk egy tartható karanténban, persze az étterem meg kocsma hiányzik és fura este 8ra hazatérni már józanodva. De ezek a szabályok legalább nem változtak és nem kellett szigorítani sem rajtuk. Ennek köszön hetük, hogy ott vagyunk ahol vagyunk.
A lipsik 2 hete meg azonnali nyitást követelnek, most meg azonnal szigorítást. Ha pedig Fegyőrnek kellene dönteni, talán meg az ő szavazói se lennének nyugodtak.

Igen tudjuk Dr Miniszerelnök komoly nyomást helyezett a hatóságokra, akik pedig minden szakmai hitelüket elhajítva igyekeznek megfelelni. Nem úgy az eurpópai gyogyszerengedelyezők, akikre 27 tagállam sürgetését érzik. Nemrég talán Macrom mondta, hogy 100 napra kell csökkenteni a fejlesztési és engedélyeztetési időt.

Persze nem kell sietni, Szíjjártó szerint napi 15milliárd forint veszteségnél nem szenved nagyobbat a nemzetgazdaság. 2-3 hónap totjázás igazán nem számít, ha az EU elvtársak cserébe megdícsérnkek.

Van itt egy egyszerű deal. Hagyjuk a kormányt dolgozni, mást nem tehetünk. Ha legyőzik a vírust előbb mint mások és sikerül beroffenteni a Pannon Pumát, akkor jól dolgoztak és eséllyel futnak neki 2022-nek. Ezzel mi sem járunk rosszul. Ha pedig belebuknak, akkor jövőre is buknak. Deal?
Csütörtökön kezdődik egy EU csúcstalálkozó, ahol a mindenkit egyre inkább zavaró vakcinahiány mellett a vakcinaútlevél, az egyéni (kvázi turisztikai) beutazási korlátozások, illetve az azokkal kapcsolatos, de attól független karanténkötelezettségek is témák lesznek. A vakcinahiány főleg azért gond,…..
Az autóvásárlás komoly és nehéz feladatat tud lenni, amely rengeteg utánajárást, tudakolást és időt igényel. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag nagy pénzügyi beruházás is egyben, ezért érthető, hogy szeretnél a lehető legbiztosabbra menni. És szeretnéd elkerülni azokat a hibákat, amelyeket…..
Reszelő Aladár 2021.02.23 12:36:06
Szinte mindegy, hogy az ember új autó utáni értékcsökkenésként vagy használt autó szervízelésekén bukja a pénzt. Csak az első esetben egy tervezhető költségről beszélünk, amit a kifizetés pillanatában beleraksz, míg használt autó esetében ott a lutri, hogy mi romlik el. Egy adott példánnyal lehet szerencsés is valaki, de élhet végig rémálmokat is. A klasszik km visszatekerés rengeteg hibát okoz majd, mivel kimaradt egy csomó kötelező szervíz és egy csomó alkatrész cseréje is. Persze a vásárlás része a műhelyes átnézés is, de az alku végén a hiba attól még hiba marad. Ami hozhat más hibákat is és borul az Excel. Illetve javítás alatt klasszikusan üzemképtelen az autó, vagyis meg kell oldani a mobilitást valahogy, ha mázlid van, akkor kapsz csereautót, de ezt a magasabb szervízdíjjon át amúgy is meg kell fizetni.

A nagyobb flottát tartó cégek legfőbb támasza az TCO vagyis a total cost of ownership. Ebbe minden szám beletartozik, a beszerzéstől kezdve a kopó alkatrészek cseréjén át az adókig minden. Ezt ki lehet számolni sajá tulajdon, lízing és egyéb banki konstrukciók esetén. Amelyik kevesebb, azt célszerű vásztani.A lízing/bérlés előnye, hogy tervezhető a költség és nincs nyűg az eladással és mindig relatív új autóban ülhet az ember illetve nem köt le egy csomó tőkét. Akinek van egy erre elköltető stabil kerete és nem számít, hogy amit vezet azt jogilag birtokolja-e, ott jól működhet a dolog.
Amikor 10 éve a hivatalba lépő Orbán-kormány harcot hirdetett az államadósság ellen, nem gondoltuk volna, hogy hosszú ideig ez lesz az egyetlen valós ellensége a kormánypártnak. Az idén azonban feltűnt egy olyan ellenség, amelyet nem magának teremtett a Fidesz, így a koronavírus elleni harc…..
Reszelő Aladár 2020.12.26 10:19:08
Pont most jelent meg a Demokrata szerkesztésében egy 500+ oldalas kiadvány, hogy az elmúlt 10mévben mire ment el a pénz. Hihetetlen mi minden épült.
Mialatt pedig a NER valöban gazdagodott. Ha külföldi beruházókkal csinálhatják, akkor az itthon nem szúrna senki szemét, de végeredményben ugyanúgy yacht és magangep lett volna belőle. Merthogy a komoly bulikat közbeszerzésen szokás elnyerni és ott a külföldiek is elindulnak, csak általában többért vállalják. Amúgy magyar családok ezreinek adnak munkát ezek a cégek...
Amúgy meg ha jönne egy kormányváltás, ezek az oligarhák jó előre biztonságba helyezik majd a pénzüket, indulnak majd eljárások, ahol nem lehet majd elmeszelni őket, mivel az előírt határidőn, költségvetésen belül végeztek megfelelő minőségben. Amúgy minden EU pénz esetén vizsgálódik az OLAF is, és eddig az Elios bulin kívül nem találtak még semmit. Ha viszont jön a várva-várt kormányváltás, akkor új cégek kerülnek majd helyzetbe:
a.)visszatérnek a jó öreg külföldi fővállalkozók (és akkor ott csapódik le a profit és lesz belőle
b.) Gyurcsány cimborái alapítanak ilyen cégeket és nő az árbevételük nulláról 200 milliárdra
c.) nem épül semmi csak megy a mutogatás

Az államadósságot mindig a tárgy évi GDP arányában szokás számolni, ahogy egy háztartás eladósoddottságát is a bevételei arányában. Ha nőnek a bevételek, akkor a havi törlesztő is kisebbnek tűnik és viszont. Az állam vagy vállalkozás finanszírozásában sosem cél visszafizetni a teljes összeget: ha nagyobb a hozam mint a kamat, akkor éri meg hitelét felvenni. Az államadósság kezelése pedig az adóssághegy görgetéséről szól: egyrész vannak lejáró tételek, amiket adott időben át kell utalni, ezekhez hónapokkal hamarabb veszik fel ugyancsak hitelként az összeget. A cél persze, hogy az így megújított adósság alacsonyabb kamattal ketyegjen, vagyis csökkenjen a kamatteher. Ha pedig közben nő a GDP akkor példaként minden lejáró 1000 forint adósság rendezéséhez már csak 900 forint külső forrás kell a maradék 100-át megoldjuk zsebből. Ha pedig a korábbi 1000-re évi 5% volt a kamat az újonnan bevont 900-rá pedig csak 3%, akkor itt van nyereség.
A címben emlegetett államadósság elleni harc pedig kb sosem ér véget. Amikor elkezdtük, negatív spirálban volt az ország: romlott a hitelminősítés, nem volt GDP növekedés, a lajáró adósságok helyett többet kellett felvenni magasabb kamatra. Menet közben ez a trend lett jellemzők egy csomó nyugat-európai országra, így változik az államadósság megítélése is, ahogy nálunk már 80% környékén összeomlást kellett vízionálni, addig az Franciaország, Olaszország, USA lassan a 120-at, Japán a 200-át is meghaladja, mégsem ideges senki.
Megjött az első adag vakcina, így pár hónapon belül a koronavírus már nem lesz akkor a téma mint most, nyárra visszatér a turizmus is és a GDP is vissza fog rendeződni. 1 év múlvamtalán már csak egy fura emlék marad az egész.
Tanulópénz Új receptek kellenek! 2020.12.15 09:44:22
Novák Katalin egy videóban szólítja meg a nőket és beszél arról, hogyan lehetnek sikeresek. A videóban gyakori a csúsztatás és az elhangzottak sajnos nélkülözik a témában készült kutatások eredményeit, ezért úgy éreztem el kell készítenem a saját verziómat is, ami nagyban épít a videóban…..
Reszelő Aladár 2020.12.16 11:02:54
Érdemes a miniszterasszony videóját figyelmesen végignézni. Pont arról szól, hogy nincs értelme a nőt és férfit minden létező kategóriában összevetni. Mert nem adja ki. Várható értékben egy férfi mindig gyorsabban fut, magasabbra ugrik és nagyobb súlyt emel. A régi időkben ezért végeztek olyan munkákat, ahol erre volt szükség. Pár évtizeddel ezelőttig létezett az egykeresős modell. Ott ugye a nőknek nem kellett dolgozni a létfenntartásért. A munka pedig a legtöbb esetben kétkezi fizikai munkát jelentett, talán kimondható, hogy legtöbb nő nem ilyen önmegvalósítás a vágyott.
Aztán jöttek a világháborúk és kiderült, hogy a nők igenis megállják a helyüket a hátországban, amire lehetnek is büszkék joggal. Mindeközben a férfiak meg a fronton harcoltak és haltak/nyomorultak meg.
Aztán jöttek nyugaton a békés évek és a fokozatos automatizáció és robotizáció. Egyre több lett a szellemi munkakör és a nők egyre jobban hozzáfértek a korszerű oktatáshoz. Elkezdtek emelkedni a vállalati majd társadalmi ranglétrán is. Kihívóiva váltak a férfiaknak, mostanra pedig eljutottunk odáig, hogy egy XXI századi nőnek csak az aktuális napi igényei mentén van szüksége férfiakra. Valakiknél ez persze már most is nulla.
100 év alatt sikerült teljesen átalakítani a nők évezredes szerepét. De közben a sok-sok “jó” mellett csak becsúszott néhány baki.
Sikerült a gyerekvállalási kedvet a fenntartható szint alá manőverezni. Ez főként az időskori nyugellátás esetén kellemetlen: ha nincs dolgozó, akkor nyugdíjjárulék sem... de persze erre is volt válasz, az öngondoskodás: vagyis dolgozz többet és tegyél félre. Ha meg nem jön be az ígért hozam, akkor... így jártál. Mostanra pedig a bevándorlás lett az egyetlen lehetőség: legalább annyian dolgozzanak, amiből az ellátás megvan. Utána lesz ami lesz. Bár mivel nincs gyerek, mindegy mi lesz utána (fenntarthatóság mi?). Ez a társadalmi vetület.
De ott az egyéni. Minden faj genetikai parancsában ott a szaporodás és utódok létrehozásának utasítása. Évmilliók óta így van ez, a társadalom megváltozó berendezkedése pedig nem írja felül a genetikát, pláne nem generációk alatt. A női test gyerekszülésre (is) lett tervezve, bonyolult hormonális folyamatok szabályozzák, melyekre nem csak konkrétan a magzat kihordása, maga a szülés, de gyerekek későbbi jelenléte is hatással van. Vagyis talán kijelenthető, hogy várható érték szerint a nőket igenis boldoggá teszi a gyerek.
Vagyis minden olyan üzenet, amely a gyerekvállalással szembe hat (szingliség, abortusz, fokozott önmegavlósítás, egománia), az káros mind egyéni mind társadalmi szinten.
És végül ott van meg a férfiak szerepe. A korszerű nő képét általában egy idejétmúlt férfi képével szokás összevetni. Aki ugye önző, atyáskodó, erőszakos, bántalmazó, iszákos, hűtlen, gyerekbántalmazó, stb. Csakhogy a legtöbb férfi nem ilyen. A legtöbb férfi ugyanúgy már nem a sötét középkorban él. Egyrészt elfogadja a nőt önmagával egyenértékűnek, tisztában van vele, hogy a nő otthagyhatja ha a fentiek szerint viselkedik. Emellett részt vesz a gyereknevelésben és a házimunkában is. Hány férfi jár bevásárolni? Nézz korul a boltban... Hányan főznek? Többen mind gondolnád. Mennyi szerszám van otthon? Nem csak dísznek.
A család olyan mint a demokrácia, egyik sem tökéletes, de jobbat nem találtak ki még nála. De ha a demokráciáért illik szenvedélyesen küzdeni és minden nem szimpatikus változtatási kísérletet egyenesen a halálaként jellemezni, akkor miért kell a sokkal régebb óta működő családot szüntelenül átalakítani? A férfi sosem lesz nő és fordítva sem. Ezt kéne elfogadni elsőnek.
Orbán Viktor annak köszönheti több mint 10 éve fennálló hatalmát, hogy átlátszó trükkjein a magyarok többsége a mai napig se lát át. Pedig kezd nagyon kiismerhető lenni a kormányfő, főleg mióta lépéshátrányba került a koronavírus elleni küzdelemben. Úgy tűnik, a Fidesz kommunikációs csapata még…..
Reszelő Aladár 2020.11.15 11:24:47
Kedves ellenzéki barátaim. Egyszerűen imádom a hozzáállásotokat: Orbán segghülye és kész, illetve gyűlölni is kell, mert csak.
Amíg ezen nem tudunk árnyalni, addig ne is reménykedjünk a hatalom megszerzésében.
Amíg az őszödi Gyurcsány a miniszterelnöki alternatíva, az összefogás a csodafegyver és Kórozs Lajos egészségügyi kérdésekben megnyilvanulhat, addig teljesen mind1 mit csinál Orbán.
Megismétlem, ha valaki nettó gyűlöletből síkhulyenek nézünk, az több mint bűn, az hiba. Orbán felelőse a dolgokn, ezt deklarálta. Viszont az feladaköre kimerül a tanácsadók kinevezésében a dönteshozásban és az ellenőrzésben. Alatta pedig szolgál egy apparátus, mely végrehajt.
Egy élete végéig trónhoz rögzített király megtehette, hogy csak a neki szimpatikus hírekét hallgatta meg, de egy 4 évente választáson magát megmérető vezető ezt aligha teheti meg. Sőt alighanem ő csak Klubrádió hallgat, mert hogy a saját mediájában mi megy azt pontosan tudja
Két véglet között kell egyensúlyoznia a járvány során:
- az egészségügy azt fogja mondani, hogy mindent le kell zárni, mert úgy lehet megállítani a fertőzés terjedését, amíg nincs ellene oltás
- a pénzügy azt fogja mondani, hogy nem lehet lezárni semmit mert az kinyírja a gazdaságot.
Itt kompromisszumok sorát kell megkötni, amivel mindkét véglet nyer és veszít is. Majd a szakértő nyilatkozik, a sajtó kiragad 1-2 mondatot és meg is van a szalagcím.
Végül ott az ellenzék, akinek az a dolga, hogy szakértők megkérdezése nélkül is okosabb legyen. Ha a kormány lazít, ők szigorításának, és vica verza.
Elmondom mi lesz a vége: az egészségügy talpon marad és lesz vakcina. Utána lehet meg pörgetni a véralgebrát, hogy akkor hánnyal is haltak meg többen vagy kevesebben mint vírus nélkül. Tavasszal elmaradt az influenzajárvány ha pedig karantén lesz, akkor idén is elmaradhat. Léteznek EU-s adatsorok egy adott napra várható halálozásoktól. Ezzel kell majd összevetni a számokat, ha nincs szignifikáns eltérés, akkor sikeres volt a vedekezés.
Ha pedig végre lekerül a vírus a címlapokról, akkor jöhet a gazdaság helyreallítása: Célzott támogatások ide, adócsökkentések oda, pici családtámogatás mindenkinek. Mehet az árnyékboksz az EU bürokratáival meg a Soros szervezetekkel, közben vágóképei az újabb kimentett migránsokról illetve pár terrortámadás itt-ott.
Bevált recept ez és már meg is van az újabb győzelem 2022-ben.
A német szociáldemokrata Friedrich Ebert Alapítvány és a Policy Solutions felmérése szerint a magyarok több, mint 73%-a támogatja a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet — mondta Bíró-Nagy András, politológus a  "Zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon" kiadvány bemutatóján. ..
Reszelő Aladár 2020.10.23 09:24:13
El kellene gondolkozni azon, hogy az importált eszmék propagálása helyett valami valóban fontosat csináljátok.
Komolyan meglep, hogy a Fidesz szavazok egy része is támogatja az ingyen pénzt? Mikor kikutattátok, hogy a legszegényebbek is rájuk szavaznak? Látnék már egy komolyan vehető becslést, hogy akkor ez miből áll össze a forrás oldala. Mert volt valaha egy olyan alapvetése a közgazdaságtanban, amely szerint az álomnak nincs pénze, csak újra elosztja a beszedett pénzeket. Tehát ha mindenen embernek növelni akarjuk a neki szánt transzfer, akkor mire jut kevesebb? Vagy esetleg adóemelés jönne? Akkor meg mi értelme? Adok egy tippet: adjátok össze a magyar államszervezet összes embereknek juttatott transzferét (segély, közmunka, adókedvezmény, családtámogatás, nyugdíjak, stb) adjátok hozzá az összes ennek adminisztrálásával foglalkozó költségét (mert ők ki lesznek rúgva), majd osszátok el az itt élők számával. Ha sikerül így 100.000,- feletti összeget kapni, akkor van értelme. Ha tippelnem kéne, akkor valahogy 50.000,- lenne a vége. Innentől ennyi lenne a nyugdíj is...
Vagyis arról szólna az egész, hogy vegyük el a nyugdíjasoktól és osszuk szét mindenki más között. Szép szociális hozzáállás ez. Ha pedig nem tetszik, akkor meg lehet vonni a szavazati jogukat is. Ez simán belefér minden jogállami keretbe.
Roma felzárkóztatás? Az, hogy valaki megtanul-e írni és olvasni, az nem származás, szociális helyzet vagy deprimáltság kérdése. A Magyar Állam mindenkinek biztosítja az iskolát, benne ingyen tankönyvet és ingyen kaját. Csak be kell járni és oda kell figyelni és tanulni. 8-16 óra között tart az iskola, ez alatt van idő tanulni, alsóban ez simán elvégezhető a fenti időintervallumban. Van pár roma celeb, akit a közösségük hitelesnek fogad el, velük kell promózni a tanulást. Amúgy a liberális szalonok figyelmébe ajánlom az építőipart, ahol ugye “mindenki elment” és nincs munkás. De van és rengeteg a cigány is köztük, vagyis dolgoznak. Persze feketén. Jelenleg Budapesten a segédmunkás órabér is 1000-2500 Ft között megy. Ez heti 6 nap munkával nettó 400-600ezer/hó. Egy heti munkabérből lehet venni egy lefingott melós autót, pár kerti szerszám pedig fillerekből megvan. Persze ez a liberális szalon okból nem látszik.
A melegházasság sosem tudtam miért balos politika. Sőt inkább. Azt hallottam, hogy házasság egy idejétmúlt valami. Bár ez lehet, hogy csak a heterókra vonatkozik. Nem heterónak lenni az biológiai értelemben egy rendellenes működés.
A migráció pedig létező probléma, legalábbis ha csóró országokban duplázódik a lakosság, a gazdag országokban meg nem születik gyerek, akkor egyszer csak szó szerint elindul majd valami vagy valaki. És sokan lesznek. Aki ezt elfogadja, az ne csodálkozzon rajta, ha egyszer csak kisebbségbe kerü. Amivel nem lenne baj addig, amíg az újonnan érkezettek tisztelnek barmi olyan értékeket, amit az őslakosok vallanak. Csakhogy a migránsok nem píszík és nem toleránsak. Viszont rasszisták, homofóbok és kirekesztők és tesz ék minden kisebbségi handabandára.
Amúgy meg kell-e a kerítés? És mióta eszemet tudom, zárom az otthonom, ha ottho vagyok, akkor is. Nem is törtek még be. Ennek ellenére nem gondolom, hogy változtatni kellene ezen szokásomon és pláne nem írnám ki a Facebookra, hogy “mivel az elmúlt 30 évben nem volt betörés nálunk, innentől nem zárom az ajtót”.
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
Az egész koronavírus-járvány gyakorlatilag rávilágított arra, hogy ez az ország bár működik, azért ez nem annak köszönhető, hogy minden szép és jó, hanem leginkább annak, hogy fantasztikus és elhivatott emberek dolgoznak a nem-vezető pozíciókban. Nekik köszönhetjük, hogy most nem állunk annál is…..
Reszelő Aladár 2020.04.15 18:35:27
Alapvetően mindig kedveltem az ellenzéki szelektív valóságfelfogást és értelmezést. A kormány kijön állításokkal aminek egy része igaz, a másik meg hazug. Ezt pedig a maguk ízlese szerint döntik el. De amit tesznek az egyértelműen rossz?
1.) Mert ugye a magyar oktatásegészségügy ugye csapnivalóan rossz. Mert ők ezt mondják. Hiszen potyog a csempe, léteznek várólisták és emberek is halnak meg benne meg ugye ott az adósság. Itt jönne a bezzeg kezdetű mondat a nyugati álomkórházkról, ahol jelenleg nincs elég védőeszköz meg lélegeztető és kórterem. VIszont naponta százak halnak meg és teszik őket tömegsírokba, a legbezzegebb Svédorszában 80 felett már az intenzívet sem garantálják, gondolom inkább valami eutanáziát helyette.
2.) A kormány nyilván kapkod (ez van a címben, de a szövegben nem). Hiszen Orbán Viktor ha tényleg olyan kurva okos, akkor miért kezdte el a védekezést az első kínai fertőzött láttán? Miért nem vett maszkokat akkor a kínai elvbarátaitól, amikor éppen Európából mentek a humanitárius szállítmányok oda? Ehelyett bevárta, hogy legalább legyen 1 fertőzött itthon és teljes erővel fékezés helyett csak fokozatosan vezetett be korlátozásokat. Aztán különböző inkompetens rendelkezésekkel ekezdte átrendezni az idei költségvetést, és egy csomó könyítést vezetett be, pl nem kell törtlesztőt fizetni, meg egy csomó adót sem, de jár továbbra is a családtámogatás. Egyenesen undorító, hogy nem kezd el pénz osztogatni mindenkinek, hanem ebben a helyzetben is csak a munkahely megőrzés és újrateremtés jár a fejben. Hiszen ami egyszer már működött, az már lejárt lemez, újra nem lehet megcsinálni.
3.) Hogy a járvány nem terjed olyan sebesen, ahhoz mi is kellünk, dehát Orbán Viktor nem maradhat mindenki helyett otthon. Nem is marad, hanem járja a kórházakat és informálódik. Persze egy virtigli lipsi ilyenkor arcbaköhögné, de mégis léteznek olyan birkák, akinek pártállástól függetlenül jól esik, ha a nagyvezér benéz és megkérdi, hogy mizu, minden rendben és mit tehet, hogy még elviselhetőbb legyen a helyzet. Kétségtelenül ember feletti munkát végeznek a végletesen túlterhelt rendszerben. Bár a jelenlegi számok alapján akkor mégsem túlterhet és akkor mégsem ember feletti? Csak döntsük el, hogy akkor hiszünk-e a számoknak.
4. A felelősséget vállalta akkor, amikor egyrészt bejelentette az akckiócsoportok megalakítását, ahol mindeni neki jelent és ő hoz döntéseket. Vagyis vállalja a felelősséget. Ezt a parlamentben is megkapta második nekifutásra. Persze most hogy mindent megtehet, már semmi sem tartja vissza. Azt az apró tényt persze most felejtsük el, hogy egymás után háromszor volt/van 2/3-os többsége, vagyis eddig is azt csinálhatott volna amit akart, de kétségtelenül 10 év alatt hetente szüntette meg a jogállamiságot, ami minimum 500 alkalom volt, persze hogy két megszüntetés között hogy lett megint jogállam azt azóta sem értem. De a felelősség az övé.
5. Pont mint a fővárosi vezetésé. Karácsony pontosan azt teszi mint Demszky G: folyamatosan hárít és nincs az a probléma, amiért ő felelősséget vállalna. Vagy a kormány, vagy a kerületek, vagy a kormányhivatal vagy a cégvezetők vagy a szakszervezet. Ő soha. Egy ideáláis világban ha az van kiírva egy intézmény kapujára, hogy 'fővárosi" akkor lehet tudni, hogy a főváros és annak vezetője felel az ott történő dolgokért. Persze ő bemutatott egy dokumentumot, vagyis ő tiszta egy olyan vizsgálatban, ami a vizsgálatot vezető Kormányhivatal vezetője szerint még le sem zárult. Másképpen fogalmazva, vagy jelenleg 1500+ fertőzött és 130+ halott, ebből 200+ fertőzött és 10+ halott a fővárosra bízott intézményből kerül ki. Innentől jön a képbe a politikai felelősség. Ami Orbán Viktorral szemben nyilván kötelező elvárás, de Karácsonnyal szemben nyilván nem.

Persze korai még mérleget vonni, messze még a vége. De a vírusnak szurkolók biztosan csalódottak, hogy Orbán Viktor ezt sem fogja elcseszni.
Az első világháború 1914 nyara és 1918 ősze között közel 10 millió halálos áldozatot követelt, mely ugyan jócskán elmarad  a második világháborúétól (melynek során kizárólag Európában 50 millió halálos áldozattal számolhatunk) azért így is iszonyatosan magas szám. Az akkoriban csak "nagy háborúként"…..
Reszelő Aladár 2020.01.21 13:49:44
@ősbölény:
Továbbra is azt mondom, hogy ne XXI. századi jogokat követeljünk és ne a mai mércével ítéljük meg az akkoriakat.
Alapvető különbség, hogy az akkori kisebbségek mindig is azok voltak. Erdély már 1003-ban a Magyar Királyság része volt és nem kellene egy ily történelmi "ki volt ott előbb" játékba belemenni. Az újkori románok betelepültek így a jogaikat is ennek megfelelően kell kezelni. Felsőoktatás? Az Budapesten is éppen csak formálódott.
A csehek önrendelkezése 1620-ban lett oda, de nem magyar hódító hadak verték rommá őket, hanem habsburgok és szövetségesei. Amúgy a kiegyezésig Magyarország önrendelkezése is korlátolt volt. Onnan kezdődött a dualizmus korszaka, aminek kár tagadni a sikereit. Ez a kiegyezés a cseheknek is opció lehetett volna, ha nem is pont úgy, ahogy nekünk.
Bár történelmietlen a felvetés, érdekes kérdés, hogy a monarchiát belülről szétrobbantani igyekvő erők vajon mennyire elégedettek a XX század későbbi történelmével és hogy vajon ezt a sorsot szánták utódaiknak? Ha tudják, hogy a rövid szabadságot náci megszállás, holokauszt, kommunizmus és globalizmus követi, vajon akkor is így döntöttek volna? Vagy leülnek Béccsel tárgyalni, megalakul egy szüvetségi állam és megy mindenki a dolgára.
Reszelő Aladár 2020.01.21 13:50:09
@project640:
Ez történik ha feladod. Ha az ország vezetése úgy dönt, hogy az országot nem kell megvédeni, ha azt kommunikálják minden csatornán, hogy a háború rossz és hagyjuk abba.
Az emberek pedig nem féltik a dolgaikat de még az életüket sem addig, amíg nincs közvetlen veszélyben, akkor pedig jellemzően késő. Sokan gondolták, hogy a háború után sem változik semmi. Pedig de.
Még a mai politikában is az erő és az ezáltal elfoglalt pozíció számít, pedig nagyhatalmak nyíltan már nem keverednek fegyveres konfliktusba egymással szemben. De az USA mégis gyárt anyahajót és az aktuális vezetője úgy tárgyal még a szövetségeseivel is, hogy gombnyomásra ltud középkort csinálni bármely országból.
Magyarország pedig a döntő pillanatban nem tudott erőt mutatni. Törökország új feltételeket kapott, mert volt ereje kérni. Nekünk nem volt.
Csak egy újabb olaszos hely – ezt is gondolhattam volna legyintve, amikor megláttam az első Bellozzot annak idején a városban. De komolyan, miért van ez? Oké Itália, Csáó Itália, Boungiorno Itália, Buona sera Itália, hagyjuk már. Mi ez az olaszmánia?..
Pályaorientációs napok toborzással: nagy erőkkel készítjük fel a gyerekeinket egy nem létező háborúra..
Férfi blog Nyugdíjpara 2018.04.27 09:32:07
Régóta nem értem, hogy vajon jól képzett, tanult emberek miért hazudnak maguknak és másoknak alapvető emberi-társadalmi kérdésekben. Persze, tudni tudom az okát, a motivációt, hisz láttam elégszer. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva az alapvető emberi önzés faktora szemernyit sem változik…..
Valamit szögezzünk le: az évek óta tapasztalható óriási mértékű migráció, ami egyre nagyobb terhet jelent az Unió, így Magyarország számára is, létező és valós probléma, mely határozott intézkedéseket kíván. De közel sem úgy, ahogy a Fidesz próbálja elhitetni az emberekkel, sőt, most már világosan…..
Nem is feltétlenül a választás előtt kell megtámadni a kormányt a digitális államon keresztül is. A választás után is meg lehet próbálkozni "forradalommal". Gulyás Márton az ANTIFA segítségével most meghirdette a "WELCOME TO HELL IN HUNGARY- ÜDV A POKOLBAN MAGYARORSZÁGON" elnevezésű akciót. Mint…..
Autós reklámok régen szerepeltek a blogon, ez a mostani két okból sem passzol a legjobb autóreklámok rovatba: egyrészt nem hivatalos reklám (a Baden-Württembergi Filmakadémia jegyzi), másrészt nem igazán jó. Sokkal inkább a Ford KA reklámhoz hasonló félresikerült partizánprojektek közé sorolható...
A Jobbik legújabb ötlete szerint szűntessük meg az évi kétszerenkénti óraátállítást és legyen egyész évben csak nyári. Ez az ötlet persze nem új, már korábban is fölmerült itt-ott mint komolyan vehetetlen Facebook-bejegyzés, és tán nem is véletlen, hogy melyik oldalról került be most a magyar…..
Reszelő Aladár 2016.10.24 20:01:58
A mai tüntetések lementek. Orbán kapott füttyöt, Vona előre menekül és előrehozott választást emleget, civilek és pártok végre és örömteli módon közösen demonstráltak - sok ezer ember előtt. Gyurcsány beszéde volt a legerőteljesebb, de jól szerepelt Molnár Gyula is. Karácsony Gergely úgy érezte,…..
Reszelő Aladár 2016.10.24 10:06:38
Volt ugye az az Öszödi beszéd. Egy védbeli demokrata mikor meghallotta ököllel csapott a levegőbe, hogy vége a hazugság idejének! Az, hogy valaki hazugsággal nyer választást egy dolog, de egy progresszív sosem néz vissza. Nem mereng a múlton. "Nem mindegy, hogy nyert?"
Ezzel szemben van egy legutább a nemekre szavazó 3.3 milliós csőcselék, aki nem a levegőbe csapott hanem az asztalra és még a legenyhébb megjegyzés is őgy kezdődött, hogy a "qrva anyját Gyurcsánynak".
Majd a demokrácia egyik alapértékével való visszaélésként kiment az utcára és mert hangot adni annak, hogy ez az "elkúrtuk" dolog nem tetszik. Az MTV székház vagy Október 23. ennek a következménye. Mert ugye többtucatnyi emert tartóztattak le, akár ott volt akár nem, a szemkilövésről nem is beszléve.
Később is csak a kordonbontás rémlik ugye? Arról persze nem beszélünk, hogy ki is építette oda a kordont???

Képzeljük már el az egészet megfordítva. Kijön egy ilyen beszél Orbántól. Még aznap megjelenik az összes nyugati TV stáb tudósítani. Egymás után jelennénk meg a "nem akarunk Magyarország belügyeibe beleszólni, de..." kezdetű közlemények. JC Junker pedig a szavazati jog felfüggesztésére tenne javaslatot, mert Orbán méltatlan. A Kossuth téren zajló kordonépítés hírére pedig az összes civil szervezet kerítéshez bilincselő performansszal állna elő. Az anyag természetesen vezető hír a Föld összes hírműsorában. Ja igen, ezzel az aktussal pedig ugye hivatalosan is megszűnt a demokrácia.

Kedves ballipsi barátaim. Egy lassan 20 éves lázálomból próblátok felébredni, amikor elvesztettétek Orbánt Viktort. Persze tudom akkor is utáltátok, amikor még az ellenzéki kerekaszalnál csapatta, meg amikor a libsi utánpótlás szervezetet vezette, mert ti pontosan tudtátok, hogy mllyen.
Igen tudom ti vagytok az igazi demokraták, mert vagytok pár tízezren, mégis 3-4 párt akar titeket képviselni majd a demokráciára hivatkozva akartok mindenbe beleszólni. Az MSZP öregedő nyugdíjasait, Gyurcsány személyi rajongóit, a Jobbik hőbörő antiszemita nácijait és a választáson soha részt nem vevő embereket légyszi ne soroljátok magatokhoz, ők nem liberálisok.
A demokrácia a TÖBBSÉG uralma, nem pedig a kisebbségé. Ha a többség utalmát ti elnyomónak gondoljátok, akkor ne követeljetek demokráciát. Egyébként amikor egy kevés uralkodik a többség felett az a diktatúra...

10 év telt el 2006 óta és azóta nincs egy karakteretek. Egy politikus akit a nép vezetőnek fogad el. Igen, a nép szereti a vezetőket. Gordon? Nem bírta sokáig. Nem tudtok politikát csinálni, nincs egy komoly ügy, ami mögé milliók állnának oda. Volt egy internetadós dobásotok, ahol egy havi 700Ft-os tételt sikerült megpuccsolni, olyan sikeresen, hogy végül nem vezették be. Az legtöbb telefonnal világító pedig hazament, mert nem volt onnantól semmi látnivaló. A vasárnapi boltzár volt a második, a kopaszos része pedig meg is hozhatta volna az áttörést, erre eltörölték. Már megint nincs semmi látnivaló.
Viszont elkezdődik megint a 4 éve, 8 éve is futtatott casting, ahol ismét megpróbál megegyezni a bejutó helyekről az ellenzék kitudja hány és milyen nevű formációja. Ugyanazok az arcok fognak megint egymásnak feszülni, akiket 2010-ben és 2014-ben is 2/3-al zavart el az ország.
Egy hatékonyan működő nagyvállalat csak akkor vált vezetőt, ha az új vezetővel SOKKAL jobban fognak menni a dolgok. Ha csak kicsit vagy egyátalán nem várnak javulást, akkor marard a régi. Egyszerűen nem éri meg váltani.
Az emberek többsége is így gondolkodik. Amíg pénz kap a gyerekei után, van munkahely ha akar dolgozni, olcsóbb a gázszámla és még a karaj ára is lement és nincsenek burkás tömegek az utcán addig neki ez elég lesz.

Kedves lipsik, Ha tényleg kormányozni szeretnéntek, akkor légyszi kérdezzétek már meg a népet, hogy mit is szeretnének. Ígérem nem foglak ezért populistának bélyegezni titeket.
Reszelő Aladár 2016.10.24 11:29:49
@pamut:

Olvastam én is. Csak egyszerűen nem értem, hogy minek megy oda aki tudja, hogy ütni fognak? Honnan tudta, hogy ütni fognak? Nincs itt semmi összeesküvéselmélet? A véleménynyilvánítnak ez a legjobb módja? Ez a legkultúráltabb és legeurópaibb módja, hogy odamész a "csőcselékhez" és kiprovokálod, hogy megüssenek? Mégis mire számított azok ott, hogy majd megsimogatják a bukisjukat amikor szétfütyülik a Himnuszt? Ez melyik Európai Érték? Ez melyik liberális demokráciában szokás?

@pioneer2016:
Valóban bölcs dolog lecsürhézni minden arra járó cekkeres öreget és babakocsist családost. Nénány balhézó miatt szétverni és lőni nagyjából minden arrajárót, majd napokid ezt folytatva rabosítani a kocsmában ivó és a buszon utazót. Az Index elég kimerítően tájékoztatott a "túlkapásokról". De gondolom az csak a demokrácia tökéletlenségének apró jelei és nem rendszerszintű hibák voltak. Az azonosítók pedig leestek. Ha ott lakták volna, lehet hogy te is kapsz.